Şimdi Ara

Hangi fitness programını önerirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıldır vücut çalışıyorum. beslenmem pek iyi değil. protein tozu kullanıyorum ama diğer öğünlerde çok dikkat etmiyorum. haftada 5 gün salona gidiyorum. çok sık program ve sistem değiştiriyorum. bundan dolayı tam verim alamadım ama alt yapı oluştu. sizce 5 gün giden biri push pull legs mi yapmalı çift bölge mi yapmalı yoksa bro split dediğimiz tek bölge mi yapmalı. yani mesela push, pull, legs, push, pull şeklinde bacağı haftada 1 diğerleri haftada 2 şeklinde mi yoksa göğüs-biceps, sırt-triceps, omuz-bacak şeklinde döngü olarak mı yoksa pazartesi göğüs salı sırt çarşamba omuz perşembe bacak cuma kol şeklinde mi yapmalı. boy 1.92 kilo 105 ve yağlı bir vücudum var.

• Hocam aslında neyden zevk alıyorsan onu yapmalısın. Öncelikle program bu işteki en elzem etken değil.

1- spora düzenli gideceksin. Bu sende var anladığım kadarıyla

2- düzenli besleneceksin, düzenli dinleneceksin, düzenli uyuyacaksın. Alkol sigarada bu düzenli beslenmenin içinde

3- artık programdan bahsedebilirsin. En kötü programı bile yapsan inan bana gelişim sağlarsın. Önemli olan progressive overload. Lütfen bunu araştır.

Şimdi ne istediğine karar ver. Kilo mu vermek istiyotsun, sağlıklı mı olmak istiyorsun, ince kaslı bir vücut mu, büyük kaslı bir vücut mu veya sadece kuvvet mi istiyorsun? Hangisi seni daha çok mutlu eder ?

Bence hedefini belirle, sonrasında nasıl bir program istiyorsan burada halledebiliriz. Ama 4-5 gün gitmek istiyorsan ya ppl yada her gün 1 bölge yapacaksın. Hangisinden keyif alıyorsan dediğim gibi onu seç. Ben genelde 3 gün kuvvet antrenmanı yapıyorum. Şuanda 4 güne geçtim her gün başka bölge çalışıyorum. ppl den keyif almıyorum. Bu benim seçimim.

Not: protein tozu kullanmak zorunda değilsin ve progressive overloadu araştır ve uygula :)

• MCA90 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler. Progresive overload olayını biliyorum aşamalı ağırlık yükseltme. Tabi tükenişe gitmek de lazım. Ama ben işte habire program ve hareket değiştirdiğim için bunu takip edemiyorum :D bugün dumbbel press yaptıysam haftaya chest press machine yapıyorum. Bu sefer karman çorman oluyor :D mesela push pull legs bir türlü sevemedim. Göğüsten sonra omuz berbat geçiyor asla verimli yapamıyorum. Ondan dedim acaba çift bölge daha mı iyi olur diye. Sence tek bölge bro split nasıl olur. Haftada 1 çalışmak yetersiz mi kalır. Bu arada amacın yağ yakıp 85-90 kilo civarına inip atletik bir vücut elde etmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.