Şimdi Ara

Hangi Dille,Nasıl Başlanmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben de bu yazılım işine başlmak istiyorum.Hangi dille başlamalıyım ?
    Delphi 7'yi kurdum ve biraz kurcaladım.Internetten bulduğun bilgiler ile basit bir-iki program yazdım.
    Butona tıklayınca mesaj yazısı çıkan gibi basit şeyler.
    Delphi ile başlamak iyi midir ?

Benim istediğim kendi işime yarayacak programlar yazmak.Mesela paralel port ile LED yakmak ya da daha da geliştirip belirli zamanlarda paralel portun istenilen portlarına çıkış vererek aletleri kontrol etmek gibi şeyler.

Tabi bunlar zamanla öğrendikçe olacak.

Birde Delphi'de hazır kodları nasıl yapıştıracağız ?
    Yeni bir form açtık diyelim.Bu forumun kod sayfasında başka kodlar oluyor.Bunları silip mi yazacağız,altına mı ya da neresine yazacağız ?

Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Kaynak da tavsiye ederseniz iyi olur.

Teşekkürler.İyi Çalışmalar.

• Delphi fazla yaygin bir dil degil. Bence MS destegi olan bir dil ogren vb.net, c# gibi...
  • Java yada delphi ile bbaşlamanı tavsiye ederim özellikle java
  • bir dile baslayacaksanız once altyapısını bilmelisiniz Delphi için pascal alt yapısı lazım

veya C biliyorsanız daha ust dillere gecis yapabilirsiniz
    ama bizde yetisme tarsi olarak c tabani verildi
    ama mantiken c bilince pascal bilmeden de delphi de kod yazabilirim
    cunku c++ builder ile aynı kodlar -> yerine . koyuyorsun mantigi bu (hemen hemen)
  • visual basic bence hem görsel daha kolay olucaktır ve internette baya kaynaktta mevcut durumda
  • Bu işten para kazanma gibi bi derdin yoksa, sadece kendin icin bişeyler yazacaksan Basitliğinden dolayı Visual Basic 6 derim. OUT(port_adresi) gibi komutlarla portlara cıkıs verebilirsin. Delphi ile başlaman kafanı karıştırır. Unit kavramları falan var, kodu nereye yazacagını anlamayama gibi bir derdinde olabilir ilk başlarda. Ben oldum olası delphi'nin syntax ına sinir olmusumdur :)
  • Para kazanma derdi yok.Tamamen hobi amaçlı denebilir.
    Şimdi visaul basic var,vb.net var(aynı mı ikisi ?),C var,C++ var,c# var.
    Bunlardan hangisi seçmek daha uygun olur başlangıç için ?
    Ayrıca bunları öğrenince Delphi'ye geçilir mi ?

Visual Basic indirme linki var mı ?
    Birde kaynak lini verebilir misiniz ?E-Book,site falan var mı ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 27 Aralık 2006; 14:18:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence kesinlikle Visual Basic 6 çünkü kullandığın program hataları çok iyi denetliyo yazmak daha kolay hale geliyo C de bi hatayı bulmak bazen işkence haline gelebilir... Delphi hiç bilmediğim için bi yorumda bulunamam ama VB hem bir programın çalışma mantığını kavrama açısından hemde seni programlamadan soğutmayacağı için iyi bi başlangıç olabilir. VB den sonrada C ye geçmen çok zor olmaz sadece pointer larda zorlanırsın biraz o kadar... C öğrendikten sonra zaten Web Tasarımı için PHP gibi bi dili öğrenmen çok çok kolay olur ( benim 2 günümü aldı :D) bence VB ile başla onda iyi olunca C C++ C# gibi dillere geçebilirsin... Bu arada Basic diyip geçme bence çok kuvvetli bi program dili...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phyrox -- 29 Aralık 2006; 2:01:11 >
  • visual basic bilmem ama amatorce basic'le baslayip programlar yazan kisilerin gorusleri su : adı ustunde "basic" diyerek daldik ise hakkaten de basitmis

ama biz arkadas cevresi olarak okuldayken adinda "basic" var ya basit bişeydir bu diyerek uzak durduk
    ama adı "basic" olan bi şey de basit olmasa bu ismi vermezlerdi heralde

tercihin sana kalmış
    herkes kendi bildigini över ben bilmedigim bi şey oneriyorum (tezata bak yaw)

ve baslayacagin dile karar verdikten sonra int 1-2 ay sadece ornek kod indirmeli ve denemelisin
    sonra ufak tefer şeyler yapmaya calışırsan daha iyi olur
  • bende başlayacağım bu dilerden birine ama benim yapmak istediğim işler farklı ...ben küçük çaplı işe yarar ama öğrendikçe daha iyi şeyler yapabileceğim bir dil arıyorum özellikle şöyle değişik programlar renkli arayüzler yapmak istiyorum bana da yardımcı olur musunuz
  • ben pascal ile başladım ve visual basice ggeçtim gerçi daha tam olarak pascal bilmiyorum gün geçtikçe gelişiyor visial basiclede oyun yazmaya başladım managerlik gibi
  • forza C başlangıç için en uygun dil ewet öğrenilmesi zor bi dil öğrendikten sonra ust seviyeli dillere rahat geçersin C ile hiç bir şekilde sınırlama yok. ama sen hobi olarak yapacaksın ve C ile uğraşıp programlamada sıkılmamak için üst seviyeli dillerden başla en önemlisi kaynak kaynak bulabileceğin bir dil seçmeni tavsiye edebilirim
  • profesyoneller için c++ veya javayı önerirdim ama hobi amaçlı program yazacaksanız en uygun platform bence visual basic 2005. yazım dili çok kolay, ayrıca .net teknolojisini destekliyor. şuanki pclerde çalıştırmak için .net framework kurmak gerekiyor. yani yazdığınız programlar tüm bilgisayarlarda çalışmıyor ama vista ile .net artık bir standart halini alacak. hem visual basic 6'nın apisi windows 98 tipinde, vb2005'inkisi ise xp. vb 2005 kod yazarken daha çok yardımcı oluyor, hataları gösteriyor ve bazen düzeltiyor bile.

bende programlamaya pascal ile başladım. delphi için biraz pascal bilmek gerekiyor. ama delphiyi de deneyin derim.

verdiğim linkten visual basic 2005 express edition ı indirebilirsiniz. (öğrenciler ve amatörler için olan ücretsiz versiyonu)

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/vb/download/

• delphi 7yi yüklemişsin devam et. bende direk kodlamaya delphi ile başlamıştım. hazır kodlarla e-booklarla kendimi geliştirdim. c ile sayfalarca yazdığın şeyi delphi ile daha kısa yazarsın. delphi öldü diyorlar ama ölmez bence. herkes c ya da visual basic der, kişiden kişiye değişr tabi.. delphi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.