Şimdi Ara

Hangi gün hangi bölge çalışılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Spor salonuna gidiyorum(yeni yazıldım). Bundan önce 2 ay gittim bayram girince araya 2 hafta falan ara vermiştim tatil falan derken belki 3 hafta. Bana verilen program basit geldi yani ilk ayımız olsa okey sorun yok. Bende kendim program oluşturmaya karar verdim. Eski salonumdaki bazı hareketlerle falan beraber egzersizleri çıkarttım. Ama sorun şu ne zaman neyi çalışmam lazım, yani haftada kaç gün göğüs olmalı? örn: pazartesi göğüs-biceps çalış salı: sırt-triceps vb. böyle bi cevap bekliyorum . hafta içi çalışıp hafta sonu dinlenme olarak kullanmayı planlıyorum. eğer 6 gün diyorsanız onada uyarım. teşekkürler şimdiden

Verilen antreman şu şekilde:
    Squat
    Pulldown
    Şınav
    Cable row
    Lateral raise(makinayla)
    Dambılla biceps curl
    push down
    Crunch.. ( Mekik hareketlerini kendim ayarladım zaten 1 gün dinlenip yapıyorum ondan yana sıkıntı yok)
    birde 1 gün yapıp 1 gün yapma denildi. hepsi 3 set 12 tekrar 60 sn dinlenme

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hangi Gün Hangi Bölge Çalışılmalı?

Antrenman planını optimize etmek için hangi bölgeyi hangi gün çalıştırmanın en etkili olduğu konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu yaklaşım, kas gruplarının dinlenmesi ve iyileşmesi için yeterli zamanı sağlayarak kas gelişimi ve gücü için idealdir.

Tipik olarak, her kas grubunu haftada bir kez çalıştırmak önerilir. Bu süre, kasların kas dokusu oluşturmak için ihtiyaç duyduğu iyileşme süresini sağlar. Antrenman bölgelerini günlere dağıtmayı düşünürken şu hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Bölge Uyumluluğu: Birbirini tamamlayan bölgeleri aynı gün çalıştırmak, antrenman verimliliğini artırabilir. Örneğin, göğüs ve triseps, sırt ve biseps aynı gün çalıştırılabilir.
    • Antrenman Yoğunluğu: Ağır antrenman yapanlar, her bölgeyi haftada iki kez çalıştırabilirken, yeni başlayanlar veya daha az yoğun antrenman yapanlar haftada bir kez çalışmayı tercih etmelidir.
    • Dinlenme: Kas gruplarının iyileşmesi için yeterli dinlenme süresi verilmesi çok önemlidir. Aynı bölgeyi arka arkaya iki gün çalıştırmaktan kaçınmalısın.
    • Bireysel Faktörler: Antrenman planı, bireysel hedeflere, fitness seviyesine ve zaman kısıtlamalarına göre uyarlanmalıdır.

Örnek Antrenman Planı:

• Pazartesi: Göğüs ve Triseps
    • Salı: Sırt ve Biseps
    • Çarşamba: Dinlenme
    • Perşembe: Omuzlar ve Karın
    • Cuma: Bacaklar
    • Cumartesi: Dinlenme
    • Pazar: Dinlenme

Bu plan, farklı kas gruplarına uygun iyileşme süresi sağlayarak dengeli bir antrenman programı sunar. Her bölgenin haftada bir kez çalıştırıldığını unutmamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gün aşırı git iyidir. 1 gün on 1 gün off şeklinde. Her gittiğinde karın çalışabilirsin problem olmaz.
  • Programda bench yok ya la şınavla göğüs mü olur Bu programı boşverde, her bölgenin temel hareketleri 1 hafta yap hamlık açısından ya da 2 hafta. Sonra 2li splite geçersin;
    Göğüs - Biceps Pzt
    Bacak - Omuz Çrş
    Sırt - Triceps Cuma
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Gün aşırı git iyidir. 1 gün on 1 gün off şeklinde. Her gittiğinde karın çalışabilirsin problem olmaz.

Hocam karın konusunda kesinseniz her gün yapayım eskiden hep yapardım pazar dinlenirdim

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Programda bench yok ya la şınavla göğüs mü olur Bu programı boşverde, her bölgenin temel hareketleri 1 hafta yap hamlık açısından ya da 2 hafta. Sonra 2li splite geçersin;
    Göğüs - Biceps Pzt
    Bacak - Omuz Çrş
    Sırt - Triceps Cuma

aslında şınav değilde smith machine flat bench chest press çıkmıştı programda bi hoca geldi üstünü çizip şınava çevirdi Hocam peki onlar haftada bi az değil mi? bana az gibi geldi ama? yani haftada bi gün göğüs veya omuz yukardaki programla eşdeğer geliyor (yanlış anlamayın)

teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: 12Numara

Ağır çalışacaksın hocam haftada 1 çalıştırdığın için iyice yırtman lazım kasları.

Pzt Göğüs biceps bacak
    salı omuz sırt triceps

perşembe cuma da yukarının aynısını yapabilirsin. Ama bence ağır gelir.
  • Başlık açmadan ben de bir soru sorayım, benim programımda göğüs ve sırt aynı günde. Göğüs antrenmanım şu şekilde;
    Incline Bench Press
    Incline Dumbell Chest Press
    Dumbell Fly
    Bench Press

Bu programdan sonra sırt çalışmaya pek halim olmuyor açıkçası ve efektif çalışabildiğimi düşünmüyorum. Sizce de göğüs ve sırt aynı günde olmamalı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

Başlık açmadan ben de bir soru sorayım, benim programımda göğüs ve sırt aynı günde. Göğüs antrenmanım şu şekilde;
    Incline Bench Press
    Dumbell Fly
    Bench Press

Bu programdan sonra sırt çalışmaya pek halim olmuyor açıkçası ve efektif çalışabildiğimi düşünmüyorum. Sizce de göğüs ve sırt aynı günde olmamalı mı?

2 büyük kas grubu aynı gün olmamalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmd0021

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

Başlık açmadan ben de bir soru sorayım, benim programımda göğüs ve sırt aynı günde. Göğüs antrenmanım şu şekilde;
    Incline Bench Press
    Dumbell Fly
    Bench Press

2 büyük kas grubu aynı gün olmamalı

Yanlış düşünce. 2 büyük kas grubu aynı gün olabilir, duruma göre değişir. Atıyorum adam 6-7 hareket yapıyordur ağırlık olarak ta iyice yükleniyordur, ardından bir büyük kas grubunu daha çalışmak yorar insanı. Yanlış değildir yani yapılabilir ama yorar. Ama 3 veya 4 hareket yapıyor ağırlıkları da kendine göre orta seviyedir 2. bölgeyi gayet çalışabilir. Arada 10-15 dk. dinlenme olmak suretiyle tabi, yoksa hemen geçmek kendinizi yorgun hissettirecektir. Bir büyük ve bir küçük kas grubunu çalışmak bu bağlamda nispeten daha mantıklı olsa da 2 büyük kas grubu aynı gün kesinlikle çalışılamaz diye bir şey yoktur. Özellikle eski vücutçuların kütle ve genişlik için uyguladıkları ve sonuç aldıkları bir yöntemdir ters kas gruplarını (yönleri bakımından) aynı günde çalışmak. Örneğin göğüs ve sırt veya arka pazu ve ön pazu. Bunlar aynı gün çalışılarak daha fazla kütle ve hacim hedeflenirdi, özellikle göğüs ve sırtı aynı gün çalışmak çok yaygındı. Aslında bu konuşmamdan eski bir yöntem olduğu sonucu çıkarılabilir ama kesinlikle öyle değildir hala da çok yaygın olarak kullanılan bir sistemdir ama günümüzün fitness salonlarında insanlar "aman çok şişmeyeyim, ay çok çabuk yoruluyorum" gibi şeyler söyledikleri için bu yöntemleri uygulamazlar ki zaten bu yöntemler de öyle insanlar için değildir çünkü o kişinin amacı geniş olmak, kütle kazanmak değil daha sağlıklı, daha formda görünmektir dolayısıyla bu tür çalışma sistemleri onu pek ırgalamaz. Göğüs ve sırtı aynı gün çalışmak benimde zaman zaman uyguladığım bir yöntemdir ki tişörtlerin yerini uzun kollara bırakmaya yakın olduğu bu dönemde hacim dönemine başlangıç için yine böyle bir sisteme geçiş yaptım ve hakkıyla yapıldığında kesinlikle amaç çerçevesinde güzel bir sonuç veren programdır fakat her babayiğidin harcı değildir ikisinde de maksimum kilolarla çalışmak

Size bir adet pm

• quote:

Programda bench yok ya la şınavla göğüs mü olur Bu programı boşverde, her bölgenin temel hareketleri 1 hafta yap hamlık açısından ya da 2 hafta. Sonra 2li splite geçersin;
    Göğüs - Biceps Pzt
    Bacak - Omuz Çrş
    Sırt - Triceps Cuma

Hocam bu klasik 3 gün 2 bölge split program her seviye için geçerli mi ? Haftada 3-4 gün gidebilecek biri için en yararlı program bu mudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

quote:

Göğüs - Biceps Pzt
    Bacak - Omuz Çrş
    Sırt - Triceps Cuma

Hocam bu klasik 3 gün 2 bölge split program her seviye için geçerli mi ? Haftada 3-4 gün gidebilecek biri için en yararlı program bu mudur

push pull legste olur, upper lowerda olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.