Şimdi Ara

Haksız Kazanç ve Lisanssız Yazılım Kullanma Hastalığı (YENİ VİDEO EKLENDİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
6.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faruk

Nedense insanlar "dinci" terimini genelde insanları ötekileştirmek ve eleştirmke için kullanıyorsa da işine geldiği zaman birdenbire İslam'a atıflar yapmaya başlıyor. Bir malı çalmakla lisanssız yazılım kullanmak aynı kefeye konamaz. Böyle basit örneklerle bir yere varılamaz. Bir malın fiyatının fahiş olması dolayısıyla izinsiz kullanmanın bir hak olduğunu iddia ederek savunma yapmaya da hiç gerek yok.
    Lisanssız kullanılan yazılım lisans sahibine veya lisansa bir zarar vermiyor. Windows'u kullanmak için lisansını almak zorunda olsaydım o miktarda parayı bulamayacak ve Linux'a yönelmiş olacaktım. Microsoft Office yerine Open Office kullanacaktım. Ayrıca yazılım konusunda uzman olmasam da Windows'un korsan ile yeterince mücadele etmediğini düşünüyorum. Bir bakıma pazar payını artırmak veya daha farklı stratejiler izlediği için bireysel kullanımlarda korsana göz yumduğu aşikâr.

Yahu bu bahsettiğiniz şey Kul hakkı. O adamın şahsi eseri o program. Sizin babanızın malı mı? Saçma sapan şeyleri gelip bu foruma yazıyorsunuz. Hangi hocadan fetva aldın, hangi kaynak kul hakkını dinen caiz kılar? Hiç mi akıl mantık dairesinde bu meseleyi düşünmüyorsunuz? Adamın şahsiyetine ait olan bir program. 5 e de satar 10a da kullanmak istersen parasını vermek mecburiyetindesin. Bu ürün, o adamın ticari bir malı. O adam o üründen para kazanıyor.

Sizin dediğiniz şey kısaca şu: Ben buradan geçiyordum, bu marketin kapısı açık, içeride de kimse yoktu. Bu sebepten dolayı gittim ürünü aldım. Onlar da buraya bir kaç adam koysaydı, malını ulu orta yerde bırakırsan illa ki çalarlar. Böyle bir savunma yaptığınızın farkında mısınız. Benim malım isterse İstiklal caddesinde dursun, alamazsın, kullanamazsın.

İlgililerine Diyanet fetvası:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4400427&yazarid=18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 31 Ocak 2012; 22:16:51 >

• yukarıda yazmıştım yine yazıyorum..son kullanıcı odaklı tartışarak bir yere varamazsınız..Çözüm kullanıcı da değil aracı da.
  • Çok enteresan şeylerle suçlanıyorum hayretler verici doğrusu.

İnsanların kafalarında çizdiği ve bir yerlerinden uydurduğu dini inanç anlayışı benim söylediklerime ırkçı yaklaşımlarda bulunduğum bile yazmış. Halbuki, Bakara suresinde ki bakara İnek demektir, bolca Yahudilerden ve onların yaptıklarından bahsediyor. Hatta kavimlerinin 12 tane olduğu bu kavimlerin kızıldenizi geçmek için ve tur yakınlarında her biri için farklı pınarlardan su verildiği de yazar.

Bir diğer konu Yahudilerle Peygamberimiz arasında geçen bir konuşma rivayet edilir, Sorulan soruya cevap 19 cehennem Meleği ve her birinin tek seferde 70 bin insanı cehenneme atabilecek güce sahip olduğu anlatılıyor.

Tabi dedim ya işine gelen tarafı al gelmeyen tarafı alma sonra Müslümanlığı hümanizme çevir anlat ve Müslümanlar bir yanağına tokat yese diğerini uzatacak duruma gelsin... Yok öyle yağma ...
    Savaş denilince de hemen herkesin aklına ya kalkan kılıç geliyor ki sanırım fazlaca Spartaküs(!) seyretmekten olsa gerek veya top tüfek füze bomba geliyor. SSCB ve ABD arasındaki soğuk savaştan tutun, Varşova Paktı ve NATO nun oluşumu ve süreçlerini dile getirsek, Afganistanın Ruslarla, savaşırken Taliban ın ABD ce desteklenmesi ve Pakistan a karşı korunmasından sonra Talibana karşı NATO nun savaşırken Rusların Talibana desteğini düşünürsek savaşın sadece cephelerde elinde tüfek veya kazma kürekle yapılmadığını hatırlarız.

Veya Karadeniz Bölgesinde para dağıtarak Misyonerlik çalışmaları ve / veya Pontus Rum devletini yeniden kurmak veya kurmaya hayal etmek, Büyük Orta Doğu Projesi ve bunun neticesinde yapılanlar, Arap Baharı veya Rüzgarı neticesinde Kuzey Afrika ülkeleri ve Orta Doğu da yer alan olayların tümü başlı başına halk ve devlet arasında veya gizli servisler arasında da birer savaş değil midir ?

İranda, Rusların teknolojik desteği sayesinde yazılımsal olarak ele geçirilen insansız casus uçak bir teknoloji savaşı sonucu ele geçirilmedi mi ?

Yine Phliph Moris boş sigara kutularını yayarak ülkenin dört bir tarafında psikolojik bir harekat yapmadı mı ?

Dünyanın ne tarafına bakarsanız bakın insanlar büyük bir çoğunluğu birileri ile mücadele içerisinde değil mi ? Bu apaçık bir savaş değil de nedir ?

Kul hakkı nedir ?
    Ben Microsoft ürününü 500 TL verip alıyorsam, kul hakkını ve malın hakkını veriyor olacağım ki o hak ettiğinden daha fazlasını istemiyor olacak dolayısı ile yaptığı ürüne karşılık aldığı paranın hakkını veriyor olacak ve hatta ürettiği mal yüzünden insanlığa hizmet de ediyor olacak ve Cennetlik olacak biz korsan kullanıyoruz diye cehennemlik olacağız çünkü kul hakkı yemiş olacağız.

Bir de işin komik bir tarafı daha var ki o tam evlere şenlik.
    Büyük bir çoğunluğunda yazılımların 30 günlük deneme sürümü mevcut.

Soruyorum size sürekli 30 gün deneme süreleri kullansak biz kul hakkı yemiş olur muyuz ? Sonuçta lisans almamız gereken bir şey yerine sürekli sınırlı süreli yazılımları kullanacağız. dolayısı ile biz Müslümanlık kavramının içerisinde baktığımızda, bu 30 günlük deneme süresi ile beni yaratan Rabbimi (haşa) kandıracağım yani lisans olayını by-pass ederek haram/helal mevzunu da by(e)-pass edeceğim öyle mi ?

Yaratılmışların süper zekası(veya benim gibi delisi) beni yaratan varlıktan haşa daha akıllı olacak ?
    Ya ne kadar dar bir düşünce, 30 günlük deneme sürelerini kullanıp her ay yeniden sistem kurmak, bu videoda konuşan kişi mantığı ile mümkün ve haklı nedenlere dayanıyor olacakken korsanını üstelik yine kendileri dağıtırken haram müessesesini bize dayatacaklar.

Kendileri bilmiyor mu; Eğer korsan kullanımını % 10 ve altına düşerse bu kez, vatandaş ücretsiz ve alternatif yazılımlara yönelecek ve dolayısı ile bu program ve yazılımlara hızla ihtiyaç düşecek. Çünkü alışkanlıklar değişecek öyle değil mi ?

Arkadaşın birisi ki @döküntü her ne kadar blokladığını söylese de bir iki altta yazıda market örneği vermiş.
    Hırsızlığa teşvik edici şekilde davranmakla teşhircilik te aynı kefeye girer.

Çok namuslu ve Müslüman bir kadın kendini sokakta teşhir edip türlü türlü kokuları sürünüp gezmez. Gezerse zaten adı Müslümandır ki yine Rabbim bilir ancak bu amel ile hedeflenen yere gitmesi mümkün değildir. Şimdi ben fıtratımda bana verilene karşı geleceğim yere bakarak yürüyeceğim ve önüme bakamayacağım sen geleceksin kendini teşhir edeceksin ve benim özgürlüklerimi kısatlayacaksın ve ben sana baksam Müslüman olmayacağım...

Yani ya ben yanlış kitabı ( Kuran-ı) okuyorum, ya siz okuyorsanız yanlış anlıyorsunuz. Tevhid ile Müslüman kimliğine girersiniz ancak cennet ameli işlediğiniz anlamına gelmez. Ivanna mıdır nedir o kadın bile ben Müslümanım diye iddia ediyorsa ve bu haklın sesi çıkmıyorsa buradaki bazı kişilerin yargılarda bulunurken Hristiyanlaştırılmış Kuran tercümesi yapmalarına çok hayret etmemek lazım sanırım.

• @X Files; kişisel polemiğe girmeme yönündeki kararlılığım devam etmekle birlikte bir iki hususa cevap verme ihtiyacı hissettim çünkü direk olarak yazdıklarımı ya da anlattıklarımı hedef alarak ifade etmişsiniz.

Öncelikle dinimizin hümanistleştirilmesi gibi bir olguya karşı olduğumu belirteyim. Yahudilik konusunda belirttiğim hususlar, bize yahudi ırkını hedef gösterirken içimizde rantın âlâsını hamuduyla götürenlerin durumuna dikkat çekmek içindi ki, buradan hümanist bir sonuç çıkarmak fazlasıyla zorlama olur.

Deneme sürümü kullanmak ve yinelemek gibi şark kurnazlıklarını benim videoda anlattıklarımla örtüştürmenizi tam anlayamadım. Gecenin bu saatine verin lütfen.

Burada kimseye kimse tarafından korsan yazılım vb. kullanmakla Müslümanlıktan çıkacağı vb. gibi bir söylem kullanılmadı. Ben göremedim siz nereden gördünüz ve bu sonuca vardınız bilemiyorum.

Bazı arkadaşlar sürekli olarak korsan, kaçak yazılım, film, müzik kullanma olayının üretenler ve aracılar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ben şiddetle karşı çıkıyorum çünkü asıl farkına varmamız gereken kralın gerçekten çıplak olduğu. Herkes kendi hayatının kralı yani başrol oyuncusudur. Önce kendi hatalarımızı ve yanlış davranışlarımızı sorgulamalı ve düzeltmeliyiz ki başkalarına söz söyleyecek hakkımız olsun. Ben videoda anlattıklarım ve burada yazdıklarımdan önce korsan konusundaki kendi hatalarımı düzeltmeye başlayarak yola koyuldum. Lütfen eğri oturalım ama doğru konuşalım. Kendimizle yüzleşelim ve artık kendimizi kandırmaktan, olmadık bahaneler üreterek suçun büyüğü bizdeyken sorumluyu dışarıda aramaktan vaz geçelim.

Önemli hatırlatma: Tamamiyle şahsi fikirlerimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplycity -- 1 Şubat 2012; 0:58:55 >

• Korsan yazılım kullanımı ve emek sarf edilmeden bir şeylerin sahip olunması benim hiç hoşuma gitmiyor. Ancak olayı İslami bağlamda inceleyip, dinimizde bu böyledir derken dini iyi araştırmak gerekiyor. Hırsızlığın bile bir tarifi var. Domuz bile haram kılınmışken yenilebilecek durumlar açıklanmış.

Yani siz Kuran'ın tarif ettiği şekil dışında olayı haram / helal ilişkisi içerisine sokarsanız Kuran'ı tahrif edersiniz. Çok şeyler söylendiği açık, ancak kavramları Müslüman - Anti Müslüman olarak algılarsak sonuca ulaşmakta zorluk çekeriz.

Video da konuşan kişi meseleye bu iş doğru değildir deyip, yasa ve hukuk çerçevesinde anlatıp geçseydi eyvallah derdim. Yani eğer siz insanlara ekonomik araç kullanımını tarif ederseniz buna ekonomik kullanmak için bunları yapın demeniz gerekiyor veya güvenli sürüşü anlatırken güvenli sürüşün tarifini yapmak lazım.

Eğer ekonomik sürüşü anlatırken bir Müslüman da bu şekilde araç kullanmalı derseniz bende derim ki size bunu ancak Kuran tarif etmiştir ve mutlak bu mesele Resul veya ashap tarafından işlenmiştir. Benim kıstasım bu olur benim kıstasım veya bu tarif ettiğiniz sürüş sitili İslamiyetle örtüşmüyor dediğim zaman kimsenin kızmaya hakkı yoktur.

Daha geniş açıklama yapacağım kısmet olursa...

• Bugün bilgisayarıma winrar programınının ücretsiz muadili olarak gösterilen 7-zip programını kurdum. Hem zip hem de rar dosyalarını açıyor. Demek ki her yazılım için para ödememiz gerekmiyormuş. Biraz araştırmayla hem yasal hem de ahlâki çözümler bulunabiliyor. Saygılar.
  • Ne oldu şimdi oyunun yeri mi değişti oynadığımız oyunun adı mı değişti ?

Muadil yazılım olup olmadığı veya konuya ahlaki çözümler bulunamaz diyen mi oldu ? Konu neydi ? Videoda konuşan kişinin tutum ve davranışları ve kendi varmak istediği hedefler doğrultusunda İslamı fikir, düşünce ve isteklerine göre esnetmek... Bu olayı çözdük hep beraber oturduk şimdi Windows'a WinRar'a falan alternatif ve ücretsiz yazılım arıyoruz.

Olayı başka yerlere çekmekte ki maşallah denilecek yeteneklerinizi videoda konuşan kişinin yanlışlarını görebilecek şekilde gösterse insanlar şaşardım doğrusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Ne oldu şimdi oyunun yeri mi değişti oynadığımız oyunun adı mı değişti ?

Muadil yazılım olup olmadığı veya konuya ahlaki çözümler bulunamaz diyen mi oldu ? Konu neydi ? Videoda konuşan kişinin tutum ve davranışları ve kendi varmak istediği hedefler doğrultusunda İslamı fikir, düşünce ve isteklerine göre esnetmek... Bu olayı çözdük hep beraber oturduk şimdi Windows'a WinRar'a falan alternatif ve ücretsiz yazılım arıyoruz.

Olayı başka yerlere çekmekte ki maşallah denilecek yeteneklerinizi videoda konuşan kişinin yanlışlarını görebilecek şekilde gösterse insanlar şaşardım doğrusu...

Açıkçası diğer arkadaş sizi bloklarken fevri davrandigini düşünmüştüm ama bu yazdıklarınızdan sonra haklılığına kanaat getirdim. Sizin derdiniz üzüm yemek değil maalesef. Ben de bloklamak durumundayim. (bunca yıldır forumda ilk blokladigim kişi oldunuz)

• Siz kendi vicdanlarınızı ve dürüstlük erdemlerinizi bloklamışsanız beni bloklayıp bloklamamanız hiç önem arz etmez...
  • Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde herkesin orjinal yazılım (film,dizi vb) almaya gücü yetmez. Gücü yetipte almayan varsa söylediklerinize katılırım. Korsan listesine bakarsanız gelişmiş ülkelerde korsan azken gelişmemiş ülkelerde korsan hat safhada. Bunun dışında herkes kul hakkı demiş, bu dediğiniz yazılım yapan ülkeler diğer ülkeleri sömürmeden hakkını yemeden mi buralara gelmiş ? Neyse konuyu saptırmayalım konumuza dönecek olursak, yazılım alanıyla yakından ilgili biri olarak, Microsoft özellikle istese kimse bilgisayarına korsan yazılım kuramaz, bu diğer firmalar içinde geçerlidir. Korsanı bir yerden teşvik edip sonradan biz korsanla mücadele ediyoruz demesinler. Kendileri pazar payını artırmak için buna göz yumuyorlar. Bu sokakta müzik yapan birisinin para kazanmasına benziyor. Müzik yapan kişi sokakta çalarken isteyen para veriyor istemeyen vermiyor. Vermeyen kişiler şimdi bu adamın hakkını mı yiyor? Kendinizi kandırmayın parası olan alır almayan da korsan kullanır. Bu adamın parası yok diye yaşamaya da mı hakkı yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: atavratbraveheart

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde herkesin orjinal yazılım (film,dizi vb) almaya gücü yetmez. Gücü yetipte almayan varsa söylediklerinize katılırım. Korsan listesine bakarsanız gelişmiş ülkelerde korsan azken gelişmemiş ülkelerde korsan hat safhada. Bunun dışında herkes kul hakkı demiş, bu dediğiniz yazılım yapan ülkeler diğer ülkeleri sömürmeden hakkını yemeden mi buralara gelmiş ? Neyse konuyu saptırmayalım konumuza dönecek olursak, yazılım alanıyla yakından ilgili biri olarak, Microsoft özellikle istese kimse bilgisayarına korsan yazılım kuramaz, bu diğer firmalar içinde geçerlidir. Korsanı bir yerden teşvik edip sonradan biz korsanla mücadele ediyoruz demesinler. Kendileri pazar payını artırmak için buna göz yumuyorlar. Bu sokakta müzik yapan birisinin para kazanmasına benziyor. Müzik yapan kişi sokakta çalarken isteyen para veriyor istemeyen vermiyor. Vermeyen kişiler şimdi bu adamın hakkını mı yiyor? Kendinizi kandırmayın parası olan alır almayan da korsan kullanır. Bu adamın parası yok diye yaşamaya da mı hakkı yok?

Yahu parası olmayan adamın 2 bin liralık bilgisayarı nasıl var. Madem fakir, madem asgari ücretle geçiniyor nasıl oluyor da aylık 75 lira internet parası veriyor ve üstelik 2 bin liralık bilgisayarı oluyor.

Ayrıca madem korsan mp3 dinlemek, film izlemek ve program kullanmak doğal ve normal bir şey. Devlet doğudaki kaçak elektrik kullanımıyla baş etmiyor. O zaman ben de kaçak elektrik kullanırım, ya da adamın parası yoksa kaçak elektrik kullansın o zaman? Parası yok diye adamın evine elektrik girmesin mi? Adamın evine su girmesin mi? Doğuda devlet nasılsa bunun denetimini yapmıyor, istese anında herkesi teker teker tespit eder ama elektrik kullanımı artsın diye tespit etmiyor değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 4 Şubat 2012; 15:11:22 >

• Biz zaten suyun para ile satılmasına karşıyız. Elektrik meselesi, su meselesi hatta asfalt meselesi belediyelerin ve devletin uyguladığı bu yöndeki taktiği aynı telif hakları konusundaki düşüncelerimle aynı.

Düşünün toprak alanı hariç bir kat dairenin ortalama 32 bin TL maliyeti var iken bu evler 100 Bin TL den aşağıya satılmıyor. Eğer bu daire lüks olarak tabir edilebilecek bir yerde ise Bir Milyon TL ye kadar fiyatları görebiliriz.

Yine doğuda olsun güneydoğuda olsun veya batı kesimlerde olsun Elektririği eski yatak yaylarına bağlayarak ahırı ısıtmak haricinde eğer kendi ısıtması ve ihtiyacı olan suyu vb ısıtmak için kullanıyorsa kullansın. Ama ondan akü doldurmasın.

İnsanların neyi ne kadar ve hangi amaçlar için kullandığı malum.

İş yeri çalıştıranınız var mı bilmiyorum ama iş yerimin önüne dahi otopark parası ödedim. Kapattığım iş yeri için binlerce lira vergi ödedim. Neden biliyor musunuz ? İşte bu Müslümanlara itaf edilen dürüst Müslüman mantığından. Ben ciromdan % 10 bile kar edemezken bu bankalar bu kadar şubeyi ve karı nasıl yapıyor ?

Kapitalizm...

İşte 2 bin TL lik PC alıyoruz (!) veya 40 Bin TL lik otomobil, Benzin, LPG, Mutfak Gazı, Doğalgaz, Elektirik, Su...

Atık su bedeli ve Sudaki diğer yasal kesintilerin bile vergileri alınıyor.

Bir işletim sistemi Asgari Ücretin % 71 i kadar. Bu oran İngiltere de yaklaşık 1000 Euro yani 2500 TL yi buluyor. NewEgg ten bir 64 bit Professional Winmdows 7 140 Usd gibi bir rakam.

TR deki ile kıyaslarsanız tam yarısı !!! yani 250 TL ye NewEgg ten alabileceğiniz bir ürünün Türkçe muadili Türkiye'de 500 TL.

NewEgg ten alsak asgari ücretin bizim için % 35i, bir İngiliz için % 10 u.

Mustafa Kemal bir Türk Dünya'ya bedel derdi ki, kapitalist düşünce ile bir İngiliz 3,5 Türk'e bedel oluyormuş...

Ve kimse kapitalizmin bize dayatımlarını Haram/Helal meselesi içerisinde anlatmaya kalkmasın !

• Arkadaşlar bu konu sadece bir başlangıç. Daha kapsamlı bir proje peşindeyim. Bu konuda amacı bağcıyı dövmek yerine üzüm yemek olan arkadaşları bir araya toplamak istiyorum. O nedenle linkteki konu başlığı çerçevesinde fikirlerinizi buradan ya da linkteki iletişim formu yardımıyla öğrenmek istiyorum.

..::Teknoloji ve İnternetin Bilinçli ve Etkin Kullanımı Platformu::..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplycity -- 6 Şubat 2012; 8:55:40 >
  • Biri, ''Gates'',''hırsızlık'' laflarını aynı cümlede mi kullandı,ben mi yanlış duydum.
    Gates ile Steve in kişisel bilgisayar geliştirme konusunda ortaklık yaptığını biliyor olmalıyızMacintosh- .Gatesin şirketi nin Steve in şirketinin yanında esamesinin okunmadığını-o dönemde- biliyor olmalıyız- ve yine bu 2 kelimeyi(1) aynı cümle içinde kullanmak için biliyoruz olmalıyız ki;Gates,Xerox PARC arayüzünü Apple dan (ç)alıntılamıştır!

Siz halen kendinizi Gates korsonla savaşıyor moduna sokun.Yada diğerlerini.Korsanla gözle görülen en büyük savaş Steve tarafından yapıldı.Ama onlar bile jb ile buna izin verdi.Bundan yaklaşık 7-8 sene evvel hatırladığım bir haber vardı:''CİA,dosyalarını atomlara saklayarak 0 kırılma sağlayacak''.Adamlar bunları yapabilirken,bugün her nedendir bilinmez,biz kullanıcılar,virüs-anti virüs ikileminin sunduğu paralellik içerisinde kendimizi buluyoruz.

Tom Cruise,eğer yanlış bilmiyorsam ''Dünyalar Savaşı'' adlı filmden 100 milyon dolar para kazandı.Yine yanlış bilmiyorsam kişisel serveti 800 milyon dolar civarı.Bu kazandığı parayı hak edecek bir film miydi acaba?''Hak etti yada etmedi,emek var arkadaş'' diyenleri duyar gibiyim,tamam öyle olsun.Amma lakin o parayı video sitelerinden hd formatında size göre korsan izleyen kişilerden mi elde etti?

Bir ara ubisoft oyunlarını artık kırılmaya karşı %100 güvenli olacağını açıkladı.Aynı firmanın bugün neden oyunları kırılıyor acaba?Sakına sakın,korsan kullanıpta, ekran kartı yenileyen kullanıcıların cebinden çıkan paranın bir kısmının,aynı firmaya gidiyor oluşundan olmasın ?

Yıllardır kırılamayan ps3 ne hikmettir bilinmez,miladını doldurmasına yakın-bence daha gideri var- kırıldı.Vay canına o ne büyük cenevar!

Ne hikmettir bilinmez,xbox 360 yıllardır hackli.Ama yine ne hikmettir bilinmez,cihaz miladını doldurmasına yakın bir zaman diliminde çıkan farklı bir çeşidine kadar,hep 3k hatası verdi.Cihazın üstüne sıcak havlu koyup,leğimleri tekrardan kaynaştırmak sureti ile,cihazı tamir eden tanıdım.Şimdi kopyayı anladımda,orjinal alan adamda yedi bu 3k yı.Gene mi Gates çıktı karşımıza ne(1).

Tahmini kafadan bir hesap yapalım hadi:
    Dünya üzerinde alım gücü iyi 2 milyar insan var diyelim.4 milyar insanında alım gücü daha düşük,1 milyarın ise kıtlık çektiğini varsayalım.Mikrosoft,Ubisoft,Sony,Nvidia,Ati...Bu ve benzeri firmalar o 2 milyar insan zaten satacaklar değil mi ürünlerini?Geri kalan 4 milyar insan var arkadaş,pasta orda.Orayı hedefleyecek adam.
    Ana sayfa haberlerinden bir alıntı:
    ''Apple Tüm Dünyada Satılan Telefonlar Bazında 3. Sırada Yer Aldı''
    Bilin bakalım 1. sırada kim var:Nokia.Neden: O 4 milyara yönelik birşeyler çıkartığı için.

Siz birşeyi atlıyorsunuz:Bu işten gerçektende canı yanan kişiler var.Lakin büyük şirketletler korsandan çokda güzel para kazanıyor.

Not:
    (1):Gates,hırsızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 6 Şubat 2012; 3:50:36 >

• daha öncede yazmıştım, özetleyeyim:
    sanki microsoft la anlaşma yapılmış,
    gözünü açan her öğrenciye microsoft programlarını öğretilecek demiş.
    çocuk eğitimi boyunca microsoft müptelası olsun ki büyüyüp te adam olduğunda tek bildiği microsoft programlarını kullansın.
    microsoft programına parası yetmezse ne olacak?
    devletin polisi, yargısı canına okuyacak bu vatandaşların.

X Files arkadaş,
    microsoft programlarına para ödemenin inandırılıcılığı için, microsoft programları ile ilgili hadis, ayet hala bulunmaması bana çok ilginç geliyor..

döküntü arkadaşın link i de ilginç:
    İlgililerine Diyanet fetvası:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4400427&yazarid=18

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili doğru söylemiş.
    nuh tufanı bile öyle değilmiydi?
    gemisi, gemiciği olan, parası olan, çevresi olan kurtulmadı mı?
    ne demişler, tanrı zengini sever, fakiri dener...

• Aslında birkaç arkadaş değinmiş, ama biraz açmak gerek sanırım. Bill Gates, dünya tarihinin en büyük dolandırıcılarından sayılmaktadır. Bunun nedeni ise, Apple tarafından geliştirilen işletim sistemini IBM ile anlaşarak değiştirip satmasıdır. Bu sayede, dünyanın en büyük şirketinin sahibi olmuştur. Şu anda dolandırıcılık yapmıyor olması, şu ana gelmesini sağlayan temel etkeni yok saymamızı gerektirmez.

Bu duruma benzer bir örnek vermek gerekirse, bir insan bir banka soyup elde ettiği para ile bir iş kurar ve geliştirir, ancak daha sonra kendisini soyanlara "hırsız" derse, ortada belirgin bir adaletsizlik var demektir. Böyle bir durumda, hırsız sayısı birden fazladır, ama bu onun hırsızlık yaptığı ve ceza yemeden, şu anda bulunduğu refah seviyesini borçlu olduğu olayı örtbas etmeye yetmez.

Bu durumun yanısıra, yine özellikle OGH arkadaşımın değindiği bir nokta var; Microsoft...
    Sanki dünya Microsoft üzerine kurulmuş gibi, herkesi kendisine mecbur eden bir tekel var ortada. Bu tekeli Almanlar yıktı, en azından devlet dairelerinde Linux işletim sistemine geçerek bir adım atmış oldular. Ancak, bizim gibi ülkeler bu durumları sonradan takip ettikleri için, ne okuldaki öğretmenler ne de öğrenciler Microsoft'a alternatif olabilecek bir işletim sisteminden bihaberdirler ve sonucunda kendilerini bu sisteme ve sadece o sistemle çalışabilen paralı programlara mahkum edilmiş gibi hissediyorlar. Böyle bir durum sonucunda ise, artık birçok insan için yaşamsal önemi varmış gibi görünen bilgisayar ve internete en uygun ulaşım yolu telif haklarını çiğnemek zorunda kalmaktan geçmektedir.

Burada sorunun kaynağı, insanların çoğunu kendisine mahkum etmiş olan tekel durumundaki şirketler ve onlara sonuna kadar destek olan devletlerdir. Diğer taraflar sorumlu değildir anlamı çıkmamalı, ama asıl sorumlular sorunu farklı taraflara yönlendirerek kendilerini haklı göstermektedirler ve toplumun da kendilerini savunan insanlarla dolmasını sağlamaktadırlar.

• PusaT28, ogh ve webbie arkadaşlar. Yazdıklarınızda haklı bulduğum kısımlar olmakla birlikte konuyu başlatan kişi olarak benim amacım sürekli başkalarının yaptığı yanlışları örnek vererek kendi yanlışlarımızı meşrulaştırma hastalığından kurtulabilmemiz için hatırlatmada bulunmak. Microsoftun ya da Bill Gates'in servetini hırsızlıkla kazanmasının bence hiç önemi yok. Neden derseniz eğer bu adamların yaptığı hırsızlığın içinde sizin de hakkınız varsa ve onu tam olarak tespit edebiliyorsanız, ancak ve ancak sizden (ç)alınan hak kadarını geri alabilirsiniz. (Bu kıstas hukuki değil vicdani bir kıstastır) Ortada böyle bir durum olmadığına göre yine sadece kendimizi kandırmaya ve kendimizle yüzleşmemeye devam ediyoruz. Ben inançlı bir insanım ve kul hakkına inanıyorum. Bu dünyada hukuken yırtabileceğim bazı açıklar bularak faydalansam bile hiç yüzyüze gelmek istemeyeceğim insanlarla öbür dünyada hesaplaşmak istemiyorum. O yüzden yol yakınken bu şekilde öncelikle kendi yanlışlarımı ortaya koyarak ve tartışmaya açarak bir daha yapmamak istiyorum. Videoda da bahsettim, daha önce elimde bulunan kaçak cd'lerin hepsini çöpe atmıştım ama toplumun bu genel kabulüne fazla dirayet gösteremedim. Sebebi de şu an benim yaptığım gibi tartışmaların gündeme gelemeyişi idi. Kendi hastalığıma kendim çözüm buldum bir nevi. Siz de buna katılırsanız ne âlâ. Katılmazsanız paşa gönlünüz bilir. Hukuken zaten şuan lisanssız kullanım için ciddi bir yaptırım yok. Olsa bile bir şekilde kenarından köşesinden yırtma şansınız var. İnançlı da değilseniz size göre ölünce herşey bitecek nasıl olsa. Vur patlasın çal oynasın dünya...

Neyse biraz ağır ifade etmiş olabilirim lütfen kusuruma bakmayın. Saygılar.

• 2 tb :(
    umrum değil açıkcası, napıyım yani sanki param varda ben mi almıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Aslında birkaç arkadaş değinmiş, ama biraz açmak gerek sanırım. Bill Gates, dünya tarihinin en büyük dolandırıcılarından sayılmaktadır. Bunun nedeni ise, Apple tarafından geliştirilen işletim sistemini IBM ile anlaşarak değiştirip satmasıdır. Bu sayede, dünyanın en büyük şirketinin sahibi olmuştur. Şu anda dolandırıcılık yapmıyor olması, şu ana gelmesini sağlayan temel etkeni yok saymamızı gerektirmez.

Sayın webbie bill gates ten nefret ediyor olmanız ona iftira atmanızı gerektirmez. Bu bilgileri nerden aldınız bilmiyorum ama külliyen yalan.

IBM, kişisel bilgisayarları için işletim sistemi arayışına girdiğinde bu işlerle ilgilenen microsoft ile görüşür. O zamanlar şimdiki gibi zibille işletim sistemi yok tabi. Fakat microsoft tun elinde de hazır bir sistem yok. Sıfırdan yazmaya kalksa çok uzun sürecek ve iş kaçacak. Bu yüzden seattle computer te çalışan Tim Paterson isimli bir programcının geliştirdiği QDOS isimli sistemi 50.000$ karşılığında satın alır.

İsmini MS-DOS koyar, IBM uyumlu pc lerde çalışması için yeniden kodlar ve ibm e pc başına ödeme olacak şekilde lisanslar.

Bill Gates in bu işten köşeyi dönmesinin sebebi, ibm in ms-dos u komple satın alma teklifini kabul etmemesi, satılan her pc başına ücret istemesidir. Kişisel pc satışları hiç umulmadık şekilde fazla olunca gates bir anda milyonerliğe terfi etmiştir.

Microsoft un tekel olmak için yaptıkları hakkında söylenilenler doğru olabilir ama bunları dolandırıcılık olarak görmek nasıl iştir. Bunu elinde imkan olan her şirket zaten yapmıyor mu.

Apple ı sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsunuz heralde. Zamanında iflastan kurtulmak için gates ten para dilenen apple, şimdi parayı bulunca .ötü kalktı. Olur olmadık sebeplerden herkese dava açmaya başladı. Eline geçen her fırsatta milleti söğüşlemeye çalışıyor ve ürünlerini mecburen kullanmak zorunda bırakıyor. Iphone a veya ipad e yazılım geliştirmek için apple a ücretli kayıt yaptırmak gerektiğini, yazılımı geliştirmek için mac os sahibi olmak zorunluluğunu, yazılımın satılan her kopyasından %30 pay aldığını kaç kişi biliyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kendinibil

PusaT28, ogh ve webbie arkadaşlar. Yazdıklarınızda haklı bulduğum kısımlar olmakla birlikte konuyu başlatan kişi olarak benim amacım sürekli başkalarının yaptığı yanlışları örnek vererek kendi yanlışlarımızı meşrulaştırma hastalığından kurtulabilmemiz için hatırlatmada bulunmak. Microsoftun ya da Bill Gates'in servetini hırsızlıkla kazanmasının bence hiç önemi yok. Neden derseniz eğer bu adamların yaptığı hırsızlığın içinde sizin de hakkınız varsa ve onu tam olarak tespit edebiliyorsanız, ancak ve ancak sizden (ç)alınan hak kadarını geri alabilirsiniz. (Bu kıstas hukuki değil vicdani bir kıstastır) Ortada böyle bir durum olmadığına göre yine sadece kendimizi kandırmaya ve kendimizle yüzleşmemeye devam ediyoruz. Ben inançlı bir insanım ve kul hakkına inanıyorum. Bu dünyada hukuken yırtabileceğim bazı açıklar bularak faydalansam bile hiç yüzyüze gelmek istemeyeceğim insanlarla öbür dünyada hesaplaşmak istemiyorum. O yüzden yol yakınken bu şekilde öncelikle kendi yanlışlarımı ortaya koyarak ve tartışmaya açarak bir daha yapmamak istiyorum. Videoda da bahsettim, daha önce elimde bulunan kaçak cd'lerin hepsini çöpe atmıştım ama toplumun bu genel kabulüne fazla dirayet gösteremedim. Sebebi de şu an benim yaptığım gibi tartışmaların gündeme gelemeyişi idi. Kendi hastalığıma kendim çözüm buldum bir nevi. Siz de buna katılırsanız ne âlâ. Katılmazsanız paşa gönlünüz bilir. Hukuken zaten şuan lisanssız kullanım için ciddi bir yaptırım yok. Olsa bile bir şekilde kenarından köşesinden yırtma şansınız var. İnançlı da değilseniz size göre ölünce herşey bitecek nasıl olsa. Vur patlasın çal oynasın dünya...

Neyse biraz ağır ifade etmiş olabilirim lütfen kusuruma bakmayın. Saygılar.

başka insanların emeği üzerinden haksız kazanç başka bir şey,
    bilgiye, günümüzün standartlaşmış teknolojisine erişmek başka bir şey.

öbür taraftan bahsetmişsiniz;
    tv de reklamları çıkan çizgi film için, sinemada 50 - 60 kağıt para harcayamayan bir baba,
    bence biraz tütsünlenmeyi göze alacaktır.

eğer öbür tarafta tanrı microsoftun yanında yer alacaksa,
    ya da ahirette, cennet te, cehennemde microsoft reklamları yer alıyorsa, o tanrı sizin olsun...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.