Şimdi Ara

Haksız Kazanç ve Lisanssız Yazılım Kullanma Hastalığı (YENİ VİDEO EKLENDİ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
6.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kendinibil

Kültür Bilim bölümü Ankara buluşmasından sonra bu konunun yeniden hortlatilmasini uygun buldum.

Abi Senin videoyu youtube dan buldum oldukça yararlı bir video. Ayrıca aslında korsan yazılımı birçok noktada terk etmemizin gerektiği ortada. Gerçi yazılımlar orjinal ancak oyun vs bazı şeyleri pek önemsemiyoruz malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Kültür Bilim bölümü Ankara buluşmasından sonra bu konunun yeniden hortlatilmasini uygun buldum.

Abi Senin videoyu youtube dan buldum oldukça yararlı bir video. Ayrıca aslında korsan yazılımı birçok noktada terk etmemizin gerektiği ortada. Gerçi yazılımlar orjinal ancak oyun vs bazı şeyleri pek önemsemiyoruz malesef.

Tabi konu burada genellikle yazılımlar üzerinde döndü ama korsan film, korsan kitap, korsan müzik gibi bu sinsileyi uzatmak mümkün. Maalesef bu konu ahlâki zaafiyetimizin bir uzantısı olarak pek önemsenmiyor. Bizler kendi hayatlarımızda değişiklikler yapmadan etrafımızdaki şeylerin değişmesini bekliyoruz. Öncelikle bu zihniyetimizi değiştirmeliyiz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

hala hırsızlık bilmem ne diyenler var...anlamıyor musunuz? tahrik var diyorum. Adamlar önümüze hazır koyuyorlar istersen kullan ya da kullan ma diyorlar..Böyle hırsızlık mı olur?

Üreticilerin mücadele etmesi gerekenler biz tüketiciler değiliz. ürünlerinin bizlere ücretsiz sunan aracılar...olay biz de bitmiyor. Daha önce kadın örneği verdim. Hanginiz duyulmayacağından yüzde yüz emin olduğunuz bir kadını reddedebilir?(birlikte olmaktan bahsediyorum) Ben şahsen reddedemem nefsime hakim olamam....

bence burada birbirimizi sorgulayarak boşa kürek çekiyoruz..

Bakın üstad en başından beri ben ahlaktan dem vurmaya çalışıyorum. Kur'anda boş yere zina için zinaya yaklaşmayınız hükmü yer almıyor. Yaklaştıktan sonra elbette nefsine hakim olamazsın. Bu yazılımlar vs. konusunda da madem tahrik var, siz de tahrik olan ortamlara girmezsiniz olur biter. Ayrıca yine belirtiyorum bir suçun işlenmesinde var olan tahrik ancak ve ancak hafifletici sebep sayılır. Suçu ortadan kaldırmaz...

dostum söylediklerin doğru ve verdiğin örnek yüzde 100 doğru. Ancak tekrar söylüyorum burada çözüm noktasında muhatap alınması gerekenler bizler değil, bu korsan ürünlerin bizlere sunulmasında aracılık edenler...OLay biz de bitmiyor...

Sakın "kimse kopya program indirmezse bu durum ortadan kalkar" gibi aşırı ütopik bir söylemde bulunma bana...Kabul etmiyorum şimdiden

Arkadaşlar aslında tüm bu korsancılık olayları biraz da çoğu insanda olan "neme lazım"cılıkdan kaynaklanıyor. Adam kendi kendine "Aman herkes kullanıyor ben de kullanayım ne var?" gibi bir söylevde bulunuyor. bu da neme lazımcılığı doğuruyor. Kişi "neme lazım dünyayı ben mi kurtaracağım." olaylarına giriyor. Tabuları yıkmak isteyen veya dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek isteyen insanlara da "dünyayı sen mi kurtaracan be olum." gibi sözler söyleniyor. Herşeyden önce korsan yazılım kullanmama olayı vicdanı bir olaydır. Bunun bir çeşit hırsızlık olduğunu kabullenerek işe başlamalıyız bence. Yaptığımız işi kendi kafamızda meşrulaştırırsak hiçbir yere varamayız.Evet kendimize hakim olamayabiliriz yeni bir filmi veya oyunu gördüğümüzde canımız isteyebilir.fakat canımızın istemesi bu olayı normalleştirmez -kendinibil- in dediği gibi bu tür şeyleri eğer araştırırsak uygun fiyatlara bulmamız mümkün ama 2 lira vermezsin 5 lira verirsin o ayrı.Velhasıl bu konuda atılacak minik adımlar daha başka adımları doğuracaktır.Bugün bizler bu konuda gerekeni yapmaya çalışırsak ve bu konuda samimi olursak bu hareketin Türkiye çapına yayılmayacağını kimse söyleyemez tarih bunun örnekleriyle doludur.Sonuç olarak bizler bilinçlenirsek en azından çocuklarımız anne babalarımız ve kardeşlerimiz de bu konuda bilinçlenebilir, onlar da gittiği yerlerde başka insanların bilinçlenmesine vesile olurlar böylelikle türkiyede başlayacak olan bir bilinçlenmenin baş kahramanları olabiliriz. ha bu dünyalık adına bir şey kazandırmaz belki, ama ahirette büyük mükafatlar alınabilir.

• Erdemler sadece toplumun altta kalan kesimini yolda tutmak için vardır.

Zengin insanın hırsızlık yapmaya ihtiyacı yoktur, çünkü parası vardır ve istediğine sahip olur.
    Zengin insan, güzel kadınlarla ya da erkeklerle daha kolay birlikte olur, çünkü karşısındakinin maddi isteklerini daha kolay yerine getirebilir.
    Zengin insanın kendisini savunmak için adam öldürmeye ihtiyacı yoktur, çünkü onun yerine bu işi parayla tuttuğu insanlar yapar.

Boğazdaki yalılar için tüm ülke Kurtuluş Savaşı'na katıldı, ama bugün boğaz kenarından bakıp da bir çay içmek için çok zengin olmak gerekiyor.
    Askerlik kanunu bile şunu söyler; "Askerlik görevini size 21 günde de öğretirim, ama paranız varsa." Paranız yoksa, asker olursunuz ve belki de hayatınız boyunca tek bir dikili ağacınızın bile olmadığı, mezar yerine bile belediyenin insafı sayesinde sahip olacağınız toprakları korumak zorunda kalırsınız. Ölürseniz, şehit olursunuz. Siz öldükten sonra, zenginler ise yaşarken rahata kavuşur ve onlar, inandıkları kitapta yazan hiçbir kuralı çiğnemeye ihtiyaç duymadan, günah işlemeden diğer tarafa giderler.

Özetle, savunduğumuz şey aslında bize ait olan değil, bizim sırtımızdan kazanılmış olanlar ve bu kazanımların sahiplerinin bize dayattıklarıdır.

• geçen buluşmadada lafı geçti , üstün dökmen in bir kitabında geçiyordu sanırım "hepimiz birer pipetçiyiz , hortumculara kızıyoruz, fırsatımız yok" buna benzer bir laftı. Katılıyorum , bu yakın zamanda ve birbirine yakın kuşakta yetişen neslimiz günü kurtarmak mantığıyla yaşıyor. İleriyi , etiği düşünmeden 'şimdi varolan bir kısım sıkıntıdan kurtulalımda ileridede bir şekilde hallederiz' düşüncesi yerleşmiş durumda. Bunun sonuçlarından biridir , korsanı çok fazla tercih etme sebebimiz. Sokakta korsan kitap 15 lira , D&R'da aynı kitap 20 liradan 14 liraya düşmüş çoğunluk yin gider sokaktan alır eminim, yerleşmiş bir düşünce var orjinal pahalıdır. Daha ucuz bile olsa bilinçaltımıza 'korsan her zaman daha karlıdır' gibi bir düşünce yerleşmiş sanırım. Aynı fiyat bile olsa korsanı tercih edecek bir sürü insan bulunabilir...

Her hafta sinemaya giderim evde ise gittiğimden fazla download ederim. 3D gözlük verirler zannedersin film boyutlu intro-birkaç aksiyon sahnesi ve ALTYAZI boyutlu yaparlar sonra filmi sürerler piyasaya 3D film diye... Sinema Salonu bir defa suçludur 15-19lira buğulu dandik plastik gözlükler verir birde onu çıkışta toplar, yapımcı suçludur 3D diye millete palavra atar. Oyuncuların yada senaristin emeğini eleştirmek bana düşmez haddim değil onların kazanacağı para hakkında yorum yapamam fakat ne hikmetse onların kazandığı paraların olması gerekenden fazla olduğunu düşünüyorum. En azından türkiyedeki fiyatlar için böyle bir hissiyatım var bunda vergininde, aracı/distribütorlerinde etkisi var.

• Ev kullanıcıları içinde lisanssız yazılım kullanma cezası şirket cezaları ile aynımı? Solidworks Catia gibi programları torrentten indirip evde kullansak problem çıkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Erdemler sadece toplumun altta kalan kesimini yolda tutmak için vardır.

Zengin insanın hırsızlık yapmaya ihtiyacı yoktur, çünkü parası vardır ve istediğine sahip olur.
    Zengin insan, güzel kadınlarla ya da erkeklerle daha kolay birlikte olur, çünkü karşısındakinin maddi isteklerini daha kolay yerine getirebilir.
    Zengin insanın kendisini savunmak için adam öldürmeye ihtiyacı yoktur, çünkü onun yerine bu işi parayla tuttuğu insanlar yapar.

Boğazdaki yalılar için tüm ülke Kurtuluş Savaşı'na katıldı, ama bugün boğaz kenarından bakıp da bir çay içmek için çok zengin olmak gerekiyor.
    Askerlik kanunu bile şunu söyler; "Askerlik görevini size 21 günde de öğretirim, ama paranız varsa." Paranız yoksa, asker olursunuz ve belki de hayatınız boyunca tek bir dikili ağacınızın bile olmadığı, mezar yerine bile belediyenin insafı sayesinde sahip olacağınız toprakları korumak zorunda kalırsınız. Ölürseniz, şehit olursunuz. Siz öldükten sonra, zenginler ise yaşarken rahata kavuşur ve onlar, inandıkları kitapta yazan hiçbir kuralı çiğnemeye ihtiyaç duymadan, günah işlemeden diğer tarafa giderler.

Özetle, savunduğumuz şey aslında bize ait olan değil, bizim sırtımızdan kazanılmış olanlar ve bu kazanımların sahiplerinin bize dayattıklarıdır.

Sonuna kadar katılıyorum

Erdemler sadece toplumun altta kalan kesimini yolda tutmak için vardır
    Bunu da imzama ekliyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selamlar. 2 gün önce ANKARA KEÇİÖREN KAYMAKAMlığında ilginç birşey gördüm ve yoruma açık bir resim çektim. belki direk korsan işletim sistemi kullanıyorlar belkide orjinal windowsun süresi bitti.

Haksız Kazanç ve Lisanssız Yazılım Kullanma Hastalığı (YENİ VİDEO EKLENDİ)
  • quote:

"Para, en kolay şekilde diğer insanların bilgisizliğinden kazanılır."

Bu sözün en basit anlatımı şudur; Bilgisayarı bozulan bir insan, daha doğrusu bilgisayarında ufak bir yazılım problemi olan ama bu durumun bu kadar basit olduğunun farkında olmayan bir insan, format işlemi için 40-50 TL gibi aslında yüksek oranda rant içeren bir ücrete razı olur. Bir sektörde para kazanmak bu kadar kolay ise, o sektörde hem rekabet artar, hem de hile artar.

Yazılım konusu ise, başta da dediğim gibi çoğunlukla yaratıcısına değil büyük sermaye gruplarına yarayan ve neredeyse hiçbir üretim olmadan, tamamına yakını gelir olarak kaydedilen bir yapıya sahiptir. Böyle bir durumda ise, hem kapitalizmi protesto eden birçok kişi ya da grup hem de bu işten alternatif yollarla gelir elde etmek isteyen insanlar ortaya çıkmaktadır. Sonuç ise, firmalar yine çok büyük gelir elde edebilmekte ama elde etme imkanına sahip oldukları gelirin çok aşağısında bir gelir elde etmektedirler.

Kapitalist düzen içerisinde, hangi sektöre bakarsanız bakın, hangi ülkeye giderseniz gidin, eğer kolay yoldan para kazanma imkanı varsa, o sektörde mutlaka ama mutlaka ya mafya vardır, ya da alternatif ve yasadışı üretim teknikleri gelişir ve insanlara hizmet eder. Yazılım sektöründeki sıkıntının bir kaynağı da budur aslında; yapılan iş ve karşılığında elde edilen gelir anlamsız bir yapıdadır ve eğer yaptığınız iş tüm insanlara hitap ediyorsa, elde edeceğiniz gelir, yaptığınız işe göre çok yüksek olacaktır.

Neyse, konuyu daha fazla dağıtmayayım.

Ben google play store oyun&uygulama geliştiricisiyim şuan ve gerçekten her dediğinize katılıyorum. Bu tür sektörlerde olan biten daha iyi anlatılamazdı...

• quote:

Erdemler sadece toplumun altta kalan kesimini yolda tutmak için vardır.

Şu yaziyi zamanın da görüp neden takdir etmemisim,kendime çok kizdim. Ellerine sağlık.

Kapitalizm asla yukarı tabakadan geçimini sağlamaz.Amaç orta tabakadır. Yer yer alt tabakadan ortaya geçenler olur.O tabakanın parasi somurulur.

Normal bakildigin da korsan hirsizliktir.
    Ancak insanları o hirsizliga yöneltmek nedir peki.
    Orta tabaka dedik ya, ornegin ben.Orta direk sayilirim. Beni sistem öyle bir hale getirmiş ki yapacak olduğum listelerde ,dokümanlar da office tarzi program kullanmak zorundayim.Mevcut yazilimi is yerim saglamiyor ben sağlamak zorundayim.Hirsizlik ile ahlâk arasın da gidip geliyorum. Ama yapacak olduğum gerçekten hirsizLik mi.

Oyunlar konusun da ise durum daha da vahim.Para verip aliyorsun,yok dondu yok bug li .Arkadaş manavdan muz almiyorsun ki bakipta alan.
    Burada da su soru cikiyor ortaya:Benim torrentden oyun indirmem hissizlik ise ,firmanın bitmemiş sorunlu oyunu bana sunmasi nedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel konu.Şahsen ben Amerikan ürünlerinin korsan kullanılmasını acımıyorum.Elin Amerikalısına niye para kazandıralım , Türk veya müslüman bir ülke üretse kullanmak zoruma gider.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.