Şimdi Ara

Haksız Kazanç ve Lisanssız Yazılım Kullanma Hastalığı (YENİ VİDEO EKLENDİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
6.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©hessmaste®

    İşine gelince kapitalist işine gelince komünist tipler görüyoruz görüldüğü üzere, pragmatistliğin bu kadarı yani! Ve klasik dini işine geldiği gibi yorumlama izleri görüyoruz konuda.

    Proudhon, mülkiyet hırsızlıktır demiştir yıllar önce, hatırlatmak isterim.

    Kapitalist ya da komünist olmak sizin oluşturduğunuz şablonlar. O şablona uymayan insanları pragmatist diye etiketletmeniz de ayrıca manidar. Dinini yaşamaya çalışan bir insanın kendi tecrübeleriyle yorumlar yapmasını da hazmedemiyorsunuz belli ki. En başında da belirttigim gibi burada yazdıklarım kişisel görüş ve yorumlarimdir. Katilip katilmakta serbestsiniz ancak etiketlemeye ve etiketlenmeye karşıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogh

    quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    PusaT28, ogh ve webbie arkadaşlar. Yazdıklarınızda haklı bulduğum kısımlar olmakla birlikte konuyu başlatan kişi olarak benim amacım sürekli başkalarının yaptığı yanlışları örnek vererek kendi yanlışlarımızı meşrulaştırma hastalığından kurtulabilmemiz için hatırlatmada bulunmak. Microsoftun ya da Bill Gates'in servetini hırsızlıkla kazanmasının bence hiç önemi yok. Neden derseniz eğer bu adamların yaptığı hırsızlığın içinde sizin de hakkınız varsa ve onu tam olarak tespit edebiliyorsanız, ancak ve ancak sizden (ç)alınan hak kadarını geri alabilirsiniz. (Bu kıstas hukuki değil vicdani bir kıstastır) Ortada böyle bir durum olmadığına göre yine sadece kendimizi kandırmaya ve kendimizle yüzleşmemeye devam ediyoruz. Ben inançlı bir insanım ve kul hakkına inanıyorum. Bu dünyada hukuken yırtabileceğim bazı açıklar bularak faydalansam bile hiç yüzyüze gelmek istemeyeceğim insanlarla öbür dünyada hesaplaşmak istemiyorum. O yüzden yol yakınken bu şekilde öncelikle kendi yanlışlarımı ortaya koyarak ve tartışmaya açarak bir daha yapmamak istiyorum. Videoda da bahsettim, daha önce elimde bulunan kaçak cd'lerin hepsini çöpe atmıştım ama toplumun bu genel kabulüne fazla dirayet gösteremedim. Sebebi de şu an benim yaptığım gibi tartışmaların gündeme gelemeyişi idi. Kendi hastalığıma kendim çözüm buldum bir nevi. Siz de buna katılırsanız ne âlâ. Katılmazsanız paşa gönlünüz bilir. Hukuken zaten şuan lisanssız kullanım için ciddi bir yaptırım yok. Olsa bile bir şekilde kenarından köşesinden yırtma şansınız var. İnançlı da değilseniz size göre ölünce herşey bitecek nasıl olsa. Vur patlasın çal oynasın dünya...

    Neyse biraz ağır ifade etmiş olabilirim lütfen kusuruma bakmayın. Saygılar.

    başka insanların emeği üzerinden haksız kazanç başka bir şey,
    bilgiye, günümüzün standartlaşmış teknolojisine erişmek başka bir şey.

    öbür taraftan bahsetmişsiniz;
    tv de reklamları çıkan çizgi film için, sinemada 50 - 60 kağıt para harcayamayan bir baba,
    bence biraz tütsünlenmeyi göze alacaktır.

    eğer öbür tarafta tanrı microsoftun yanında yer alacaksa,
    ya da ahirette, cennet te, cehennemde microsoft reklamları yer alıyorsa, o tanrı sizin olsun...

    Maalesef katilamayacagim. Sanırım anlatmayı beceremiyorum. Allah microsoftun yanında olur olmaz o benim derdim değil. Asıl dert şirkten yani Allah'a ortak koşmaktan sonra en büyük günah sayılan kul hakkının bu kadar pervasızca yeniyor olması. Bir yazılım için veya bir film ya da müzik eseri için verilen emeği hak olarak gormuyorsaniz zaten sizinle bu konuyu tartismak da anlamsız. Biraz tutsulenirsiniz olur biter.




  • @elektro_gadget:

    Olay ms-dos değil,atladığın nokta o.Ms-dosu kuran zaten gates,bunda sorun yok.Konuda adı geçen olay ise farklı bir arayüz olayıdır.Gir internete,gates ile steve ortaklığı nı oku.Anlayacaksın ne demek istediğimizi.

    Ben ufaktan bir bilgilendirme yapayım(Donanım Haberden alıntıdır):
    1979 yılında Apple bilgisayarları ile devrimin eşiğinde olan Steve Jobs, PARC'a davet edilerek Smalltalk-80 programlama araçlarını ve grafik kullanıcı arayüzünü kısmen de olsa incelemesi istendi. PARC mühendisleri Jobs'a güvenmedikleri için arayüzün tamamını göstermediler. Bunu farkeden Jobs, Xerox CEO'sunu arayarak arayüzün tamamen gösterilmesini sağladı. O andan itibaren tüm Apple modellerinde bu arayüzü kullanması gerektiğini düşünen Jobs, firmayı ikna etti ve ticari olarak bu arayüzün kullanım haklarını aldı.

    Yukarıda adı geçen arayüz xerox parc arayüzüdür ve gates,steveden bunu çalmışdır.Siz o steve dua edin,yoksa halen ms-dos kullanıyor olurdunuz.

    Konuyla ilgili olarak,gates in steve bir lafı var ki epic:
    Ben televizyon çalmak için eve girmiştim,bir anda içerde televizyonu çalarken seni gördüm-jobs a söylüyor bunu-.
    Burda gatesin atladıı nokta,steve bir şekilde firmayı ikna edip,kullanım hakkını alıyor ama gates, steve den çalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 6 Şubat 2012; 19:41:25 >




  • Konunun dışına çıkıyoruz yine. Konu sahibinden özür diliyorum, bu son.

    Yukarıda bahsi geçen konu arayüz olayı değil komple sistemi çalma idi, ben buna tepki gösterdim.

    Eğer microsoft grafiksel arayüzü apple dan çalmış ise apple da xerox tan çalmıştır. Çünkü ortada anlaşma falan yok. Gerçekte bunların hiçbiri çalma değil, esinlenme ve taklit etme sadece. Günümüzde de windows, linuxu taklit ederek gelişiyor sürekli. Vista ve 7 ile gelen özelliklere bakarsanız anlarsınız.

    quote:

    Siz o steve dua edin,yoksa halen ms-dos kullanıyor olurdunuz
    .

    Hiç alakası yok. Karakter tabanlı ekranlardan sonra sıra grafiksel tabana gelir. Bunun başka alternatifi yok. Onların hiçbiri yapmasa başkası yapardı. Ama geç ama erken olurdu yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Konunun dışına çıkıyoruz yine. Konu sahibinden özür diliyorum, bu son.

    Yukarıda bahsi geçen konu arayüz olayı değil komple sistemi çalma idi, ben buna tepki gösterdim.

    Eğer microsoft grafiksel arayüzü apple dan çalmış ise apple da xerox tan çalmıştır. Çünkü ortada anlaşma falan yok. Gerçekte bunların hiçbiri çalma değil, esinlenme ve taklit etme sadece. Günümüzde de windows, linuxu taklit ederek gelişiyor sürekli. Vista ve 7 ile gelen özelliklere bakarsanız anlarsınız.

    quote:

    Siz o steve dua edin,yoksa halen ms-dos kullanıyor olurdunuz
    .

    Hiç alakası yok. Karakter tabanlı ekranlardan sonra sıra grafiksel tabana gelir. Bunun başka alternatifi yok. Onların hiçbiri yapmasa başkası yapardı. Ama geç ama erken olurdu yani.

    Bence konunun dışına çıkmıyoruz,konu ile alakalı gidiyoruz.Xerox un benden çaldığı diye bir açıklaması yok ama gates,steve den çaldığını dile getiriyor.

    Bir diğer olay,esinlenme diye birşey olamaz.Bunun en etkili örneğini apple nin açtığı patent davalarından sonra gördük.Herkes dedi,samsung telefonu yuvarlak mı yapsın diye,ama kopyasınıda yapmanın manası yok arkadaş.Htc,sony özgün tasarımlara imza atarken,samsung hep iphone kopyaladı.Iphone şekli şemali üzerinde ar-ge yapılıyor,samsungda bir zahmet yapıcak.

    Burda korsan kullanmak olmaz deyip,esinlenilip yapılıyor demek olmaz üstadım.




  • Şimdi şöyle bir durum yok mu sevgili arkadaşlar. İnsan doğasına gereği eğer birşeye masraf yapmadan sahip olabilecekse bu yolu tercih eder. Uyuşturucu yasal değil ama kullanan buluyor , satan satıyor. Yasaklamalar hiç bir şekilde engel olmaz aksine tahrik eder. Şimdi biz bi tv alsak ve Kral tv'de şarkı dinlesek , bunu kayda alsak ve internete atsak ya da cdye çeksek bu korsan olur mu ? Tv ye para verdik ama kanala vermedik. Kanakl sanatçıya vermedi aksine sanatçı kanala para verdi oynat reklam olsun diye. Burda bug olmuyor mu ? Ama cd'den para alıyor sanatçı. Ya da önceden dendiği gibi 30 günlük full deneme sürümlerini ayda 1 format atarak kullansak bu yasağı legal yoldan delmek mi olur ? Aynı hesaba gelmez mi ? Ya da tv de oynatılan bi filmi kaydetsek ? Kaydetmek için digitürke para verdik. Tv kanalı filmi oynattı "tv" kitle iletişim aracı. Burada yayınlanmış bir şeyi biz de bir "kitle iletişim" aracı olan internnette paylaşk bu suçmu ? Ya da bir dergi tam sürüm program paylaştı. Bunun için bbedel ödedi , biz de dergiye bir bedel ödedik. E ben bunu internete atarsam nesi illegal ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    Şimdi şöyle bir durum yok mu sevgili arkadaşlar. İnsan doğasına gereği eğer birşeye masraf yapmadan sahip olabilecekse bu yolu tercih eder. Uyuşturucu yasal değil ama kullanan buluyor , satan satıyor. Yasaklamalar hiç bir şekilde engel olmaz aksine tahrik eder. Şimdi biz bi tv alsak ve Kral tv'de şarkı dinlesek , bunu kayda alsak ve internete atsak ya da cdye çeksek bu korsan olur mu ? Tv ye para verdik ama kanala vermedik. Kanakl sanatçıya vermedi aksine sanatçı kanala para verdi oynat reklam olsun diye. Burda bug olmuyor mu ? Ama cd'den para alıyor sanatçı. Ya da önceden dendiği gibi 30 günlük full deneme sürümlerini ayda 1 format atarak kullansak bu yasağı legal yoldan delmek mi olur ? Aynı hesaba gelmez mi ? Ya da tv de oynatılan bi filmi kaydetsek ? Kaydetmek için digitürke para verdik. Tv kanalı filmi oynattı "tv" kitle iletişim aracı. Burada yayınlanmış bir şeyi biz de bir "kitle iletişim" aracı olan internnette paylaşk bu suçmu ? Ya da bir dergi tam sürüm program paylaştı. Bunun için bbedel ödedi , biz de dergiye bir bedel ödedik. E ben bunu internete atarsam nesi illegal ?

    Devamlı olarak iki kavram üzerinden tartışmayı yürütmeye çalışıyorum. Hak ve Ahlak. Eğer bu iki kavramla ilgili insanın algısında bir problem varsa o zaman yapılan her fiili, faydayı elde etmek için (yukarıda bir arkadaşın deyimiyle pragmatistçe) meşru görebilir. İnsanın bedel vermeksizin başkasının emeği olan bir ürünü ya da hizmeti almasının savunulacak bir tarafı yoktur. Eğri oturmak, doğru konuşmak durumundayız. Bunun yapılabilir durumda olması yapılmasını meşrulaştırmaz. Nasıl bir algı oluşmuş insanlarda ki bir türlü bunu aşmak mümkün olmuyor. Tekrar ediyorum bu konuda ben de sizler gibi belki onlarca belki yüzlerce kez yanlış yaptım. Hâlâ da yanlış yapmaya devam ediyorum ama artık kralın çıplak olduğunu itiraf etmek gerektiğini düşünüyorum. İtiraf eden kurtulurmuş. Zaten o nedenle tartışmayı burada başlattım. Sağolsun çok değerli fikirler sundu arkadaşlar.

    Tv'deki filmi kaydetmek konusuna gelince, piyasada satın aldığınız kaçak ya da orjinal filmlerin başında bir uyarı metni vardır. Çoğaltılması ve satılması yasaktır diye. Dolayısıyla izlediğiniz bir filmi kaydedip internete vermek çoğaltmaktır bunun başka bir açıklaması yok. Hele ki bunun üzerinden bir de para kazanmaya başlamışsanız katmerli bir durum oluyor.




  • ben grafik programlarından birini kullanıyorum yıllardır. Evde iş olursa yaparım tabi.. ancak lisans parasını hayatımda bir arada görmüş bir insan değilim daha.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    Şimdi şöyle bir durum yok mu sevgili arkadaşlar. İnsan doğasına gereği eğer birşeye masraf yapmadan sahip olabilecekse bu yolu tercih eder. Uyuşturucu yasal değil ama kullanan buluyor , satan satıyor. Yasaklamalar hiç bir şekilde engel olmaz aksine tahrik eder. Şimdi biz bi tv alsak ve Kral tv'de şarkı dinlesek , bunu kayda alsak ve internete atsak ya da cdye çeksek bu korsan olur mu ? Tv ye para verdik ama kanala vermedik. Kanakl sanatçıya vermedi aksine sanatçı kanala para verdi oynat reklam olsun diye. Burda bug olmuyor mu ? Ama cd'den para alıyor sanatçı. Ya da önceden dendiği gibi 30 günlük full deneme sürümlerini ayda 1 format atarak kullansak bu yasağı legal yoldan delmek mi olur ? Aynı hesaba gelmez mi ? Ya da tv de oynatılan bi filmi kaydetsek ? Kaydetmek için digitürke para verdik. Tv kanalı filmi oynattı "tv" kitle iletişim aracı. Burada yayınlanmış bir şeyi biz de bir "kitle iletişim" aracı olan internnette paylaşk bu suçmu ? Ya da bir dergi tam sürüm program paylaştı. Bunun için bbedel ödedi , biz de dergiye bir bedel ödedik. E ben bunu internete atarsam nesi illegal ?

    Devamlı olarak iki kavram üzerinden tartışmayı yürütmeye çalışıyorum. Hak ve Ahlak. Eğer bu iki kavramla ilgili insanın algısında bir problem varsa o zaman yapılan her fiili, faydayı elde etmek için (yukarıda bir arkadaşın deyimiyle pragmatistçe) meşru görebilir. İnsanın bedel vermeksizin başkasının emeği olan bir ürünü ya da hizmeti almasının savunulacak bir tarafı yoktur. Eğri oturmak, doğru konuşmak durumundayız. Bunun yapılabilir durumda olması yapılmasını meşrulaştırmaz. Nasıl bir algı oluşmuş insanlarda ki bir türlü bunu aşmak mümkün olmuyor. Tekrar ediyorum bu konuda ben de sizler gibi belki onlarca belki yüzlerce kez yanlış yaptım. Hâlâ da yanlış yapmaya devam ediyorum ama artık kralın çıplak olduğunu itiraf etmek gerektiğini düşünüyorum. İtiraf eden kurtulurmuş. Zaten o nedenle tartışmayı burada başlattım. Sağolsun çok değerli fikirler sundu arkadaşlar.

    Tv'deki filmi kaydetmek konusuna gelince, piyasada satın aldığınız kaçak ya da orjinal filmlerin başında bir uyarı metni vardır. Çoğaltılması ve satılması yasaktır diye. Dolayısıyla izlediğiniz bir filmi kaydedip internete vermek çoğaltmaktır bunun başka bir açıklaması yok. Hele ki bunun üzerinden bir de para kazanmaya başlamışsanız katmerli bir durum oluyor.

    Ben de bu yaptığımızı savunmuyorum ama delinmek istenince her türlü delinir, avukatlar bundan dolayı var. İyi de torrent sitelerinde paylaşanlar bir kazanç elde etmiyor ki ? (öyle biliyorum).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    Şimdi şöyle bir durum yok mu sevgili arkadaşlar. İnsan doğasına gereği eğer birşeye masraf yapmadan sahip olabilecekse bu yolu tercih eder. Uyuşturucu yasal değil ama kullanan buluyor , satan satıyor. Yasaklamalar hiç bir şekilde engel olmaz aksine tahrik eder. Şimdi biz bi tv alsak ve Kral tv'de şarkı dinlesek , bunu kayda alsak ve internete atsak ya da cdye çeksek bu korsan olur mu ? Tv ye para verdik ama kanala vermedik. Kanakl sanatçıya vermedi aksine sanatçı kanala para verdi oynat reklam olsun diye. Burda bug olmuyor mu ? Ama cd'den para alıyor sanatçı. Ya da önceden dendiği gibi 30 günlük full deneme sürümlerini ayda 1 format atarak kullansak bu yasağı legal yoldan delmek mi olur ? Aynı hesaba gelmez mi ? Ya da tv de oynatılan bi filmi kaydetsek ? Kaydetmek için digitürke para verdik. Tv kanalı filmi oynattı "tv" kitle iletişim aracı. Burada yayınlanmış bir şeyi biz de bir "kitle iletişim" aracı olan internnette paylaşk bu suçmu ? Ya da bir dergi tam sürüm program paylaştı. Bunun için bbedel ödedi , biz de dergiye bir bedel ödedik. E ben bunu internete atarsam nesi illegal ?

    Devamlı olarak iki kavram üzerinden tartışmayı yürütmeye çalışıyorum. Hak ve Ahlak. Eğer bu iki kavramla ilgili insanın algısında bir problem varsa o zaman yapılan her fiili, faydayı elde etmek için (yukarıda bir arkadaşın deyimiyle pragmatistçe) meşru görebilir. İnsanın bedel vermeksizin başkasının emeği olan bir ürünü ya da hizmeti almasının savunulacak bir tarafı yoktur. Eğri oturmak, doğru konuşmak durumundayız. Bunun yapılabilir durumda olması yapılmasını meşrulaştırmaz. Nasıl bir algı oluşmuş insanlarda ki bir türlü bunu aşmak mümkün olmuyor. Tekrar ediyorum bu konuda ben de sizler gibi belki onlarca belki yüzlerce kez yanlış yaptım. Hâlâ da yanlış yapmaya devam ediyorum ama artık kralın çıplak olduğunu itiraf etmek gerektiğini düşünüyorum. İtiraf eden kurtulurmuş. Zaten o nedenle tartışmayı burada başlattım. Sağolsun çok değerli fikirler sundu arkadaşlar.

    Tv'deki filmi kaydetmek konusuna gelince, piyasada satın aldığınız kaçak ya da orjinal filmlerin başında bir uyarı metni vardır. Çoğaltılması ve satılması yasaktır diye. Dolayısıyla izlediğiniz bir filmi kaydedip internete vermek çoğaltmaktır bunun başka bir açıklaması yok. Hele ki bunun üzerinden bir de para kazanmaya başlamışsanız katmerli bir durum oluyor.

    Ben de bu yaptığımızı savunmuyorum ama delinmek istenince her türlü delinir, avukatlar bundan dolayı var. İyi de torrent sitelerinde paylaşanlar bir kazanç elde etmiyor ki ? (öyle biliyorum).

    Bak üstad bir itiraf daha yapayım. Rapid hesabı da sattım daha önce. Yani benim sayemde belki de yüzlerce insan karşılık vermeksizin yüzlerce oyun, program, film vs. indirdi. Bunu bu forumda ve genelde internet ortamında yapan azımsanmayacak sayıda insan var. Bu tip sitelerin hesapları da alınıp satılıyor piyasada. O yüzden sizin de dediğiniz gibi kurallar delinmek istendiğinde her türlü deliniyor. Ama kuralları delerken olası sonuçlarını hiç düşünmüyoruz.




  • Öncelikle oyunlar korsan olsa bile oyun başına firma para alıyor diye biliyorum. Öncelikle teknoloji firmalarının hepsi hırsızın önde gideni. Mallarını ederinden fazlaya satıyorlar, bu kul hakkı değil midir ?

    Böyle yapıp fahiş fiyatlara satacaklarına günlük kullanım limiti(gün başına belli bir saat) ya da kişisel kullanıma daha uygun fiyatlar ya da bedava( örn. daemon tools, team viewer). Ampulu edison buldu, bir diğerini Tesla. Scneider Electric bunların soyundan olanlara neden para ödemiyor ? Düpedüz çalmak değil mi ? Patent süresi mi geçti ? Telif hakkı mı bitti ? Hepsi oldu diyelim ? Adamın emeğine saygısızlık değil mi ? Örneğin şimdiki müzikler.

    1-Ses: Allah vergisi, biraz da çalışma hadi emek var diyelim
    2- Enstrumanlar: Yok la bu yeni nesil Allah'ın belası müzikte. dıp tıs dıp tıs. Burada bir emek yok.Hadi tınıyı oluşturan adam sabahlara kadar çalıştı vb. ama pc yaptı her işi e emek nerde ? Onlarıda binary cod , c# , c++ yapan adamlara para ödesinler.


    Belki saçmalamış olabilirim mazur görün. Ama biraz da tüketici açısından bakın olaylara.




  • Sürekli tuketicilere yukleniyorsun diyenler için bir haber. Firmalar da sutten çıkma akkasik değil.

    http://www.adilmedya.com/ipad-kullananlar-dikkat-isciler-oluyor-h28921.haber
  • Dini açıdan görüşlerini güvenilir bulduğum bir isimden ilgili konuda sorulan soruya cevabı alıntılıyorum

    quote:

    Soru:

    Okul ders kitaplarını orijinalinden değil de kopyasını -ki bu kopyalama ve çoğaltma işlemi genelde izinsiz ve yayınevinin rızası olmadan yapılıyor- satın almak caiz olur mu? Birçok kişi orijinal değil de izinsiz çoğaltılmış ucuz nüshaları tercih ediyor; ama bunu tercih etmeyip pahalı da olsa orijinalinden alanların ve telif hakkı sahiplerinin hakkına girilmiş olmuyor mu ?

    Elektronik aletler, giyim ve kitap-kaset gibi sektörler başta olmak üzere birçok alanda korsan piyasası var. Bunlar orijinal marka sahiplerinin genellikle rızası olmadan çoğaltılıp satılıyor. Bu ürünleri satmak ve satın almak caiz olur mu? Bu konudaki hüküm üründen ürüne değişir mi?"

    Cevap:

    Öncelikle belirtelim ki, herhangi bir ticarî faaliyette bulunurken piyasada tekel oluşturmak ve bunun sağladığı avantajla tüketiciyi kendisine "mahkûm etmek" doğru değildir.

    Doğrusu, hangi konuda olursa olsun ticaretle uğraşanların, fiyatların aşırı yükselmesine ya da aşırı düşmesine sebebiyet verecek, yani gerek meslekdaşlarının gerekse tüketicinin mağduriyetine yol açacak davranışlarda bulunmaktan kaçınmasıdır.

    Eğer böyle bir "tekelci" anlayışa geçit verilmesi söz konusu olmaksızın farklı seçenekler ve/veya makul fiyatlar söz konusu ise, bu durumda hangi meta olursa olsun orijinalini tercih edip almak ve satıcının zarara uğramasına meydan vermemek gerekir.

    Ancak bazı örneklerde görüldüğü gibi okul, ısrarla belli bir kitap üzerinde duruyor ve o kitabın satıcısı/yayınevi de aşırı fiyat uyguluyorsa, bu durumda tüketicinin mağduriyeti söz konusu olmakta, dayatılan fiyatı veremeyecek ya da verirken zorlanacak durumdaki ailelerin, kopya nüshaya yönelmekten başka bir seçeneği kalmamaktadır.

    Elektronik aletler ve giyim konusundaki problem, belli bir markanın sahibinin izni olmaksızın o marka kullanılarak –bir anlamda "fason"– üretim yapılmasıyla ortaya çıkıyor.

    Burada ilk adımda, izni ve bilgisi olmadan markası kullanılan marka sahibi ile bu işi yapan arasında, ikinci adımda da markaya güvenerek malı alan tüketici ile fason malı üreten/satan arasında bir "hak geçmesi" söz konusudur. Eğer bu malı üreten/satan kişi/firma, tüketiciyi, gerçek durum hakkında uyarmıyorsa, sorumluluk ona aittir.

    Kitap, kaset, CD vb. gibi telif hakkı kapsamına giren ürünlerin de, hak sahiplerinin izni ve bilgisi dışında "korsan" tabir edilen yasa dışı yollardan üretilmesinin caiz olmadığı açıktır.

    Ancak burada bir hususu parantez içine almamız yerinde olacak: Nasıl ki benim yazdığım bir kitabın bir kısmının veya tamamının fotokopisi çekilip, satın alacak durumu olmayan birisine verilmesi, ya da Millî Gazete'de yazdığım yazıların, fotokopi yoluyla çoğaltılıp dağıtılması durumunda, yapılan işi "korsan faaliyet" olarak telakki etmek doğru olmaz ise –zikrettiğim örnekler aynıyla vakidir–, malî durumu yerinde olmayanların, İslamî hizmet çerçevesinde ve ticarî amaç taşımaksızın kaset ve CD kopyalamasını da bu kapsamda değerlendirmemek yerinde olur. Allahu a'lem…

    Esasen özellikle ilmî ve fikrî eserleri, istifade etmek isteyen, ancak maddî durumu müsait olmadığı için mahrum kalan kesimlere ulaştırmak, bizatihi ilmî faaliyetin kendisi gibi bir yükümlülüktür ve bu hayatî fonksiyonu yerine getirecek yapılanmalara şiddetle ihtiyaç vardır.


    http://www.ebubekirsifil.com/index.php?sayfa=detay&tur=gazete&no=411




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    Bugün bilgisayarıma winrar programınının ücretsiz muadili olarak gösterilen 7-zip programını kurdum. Hem zip hem de rar dosyalarını açıyor. Demek ki her yazılım için para ödememiz gerekmiyormuş. Biraz araştırmayla hem yasal hem de ahlâki çözümler bulunabiliyor. Saygılar.

    konuyu rastgele orijinal film araştırırken buldum konuyu baştan ara ara okudum gerçekten ilginç ve güzel örneklere denk geldim faydalı ve güzel bir tartışma ortamı olmuş bende bir dönem korsan ürünlere rağbet gösteren biriydim sonra birgün hop dedim yanlış bişeyler var tabi dinen de bu yaptıklarımı düşününce bunun kul hakkı yemek olduğu kanaatine vardım ve elimdeki bütün korsan ürünleri sattım yada çöpe attım(sattım çünkü çok para harcamıştım filmlere daha çok zarara girmemek için sattım kesinlikle iyi bir hareket değildi ama yapacak başka birşeyde yoktu) ondan sonra acaba ben korsan ürünler olmadan eskisi gibi nasıl pc kullanıp programlar kurabilirim diye düşündüm önce mp3 bulmakla başladım işte çünkü bütün mp3lerimi silmiştim araştırırken ttnet müziği buldum ,o dönem bugün olduğu kadar esnek değildi yüklenen bir şarkı mp3playerlarda çalışmıyordu bu sorundu allahtan mp3 formatına geçtiler ve artık istediğim gibi yükleyebiliyorum mp3(4tlye 100 şarkı indirebilir isteyen bence fiyat uygun albüm almaktan çok uygun ve kredi kartıda gerekmiyor sadece smsle alıyorsunuz) sorunu hallolmuştu.artık sonra kullandığım yazılımlar için ne yapacaktım winrar zaten ücretsiz kullanılıyordu ben hiç korsan kullanmadım indirileni kullandım onda bir kısıtlanmayla karşılaşmadım ama sonra 7zip i görünce winrar kalmadı ortada benim için antivirüs programlarının free versiyonlarını kullanıyorum(avira gerçekten güzel ben memnunum) photoshopun yanına yaklaşamaz ama paint.net ve gimp'te resim işlemede işimi gördü bunun dışında bir sürü açık kaynak kodlu ücretsiz ürün buldum Nvu adında bir web tasarım programı bile buldum yani evet çok pahalı olan süper programlar kadar kuvvetli olmayabilir ama insanın işini gördüğü kesin.filmler için tivibu almıştım artık iptal ettirdim çünkü film izleyemiyorum dr gibi dükkanlardan gezerken uygun güzel dvdler bulunca uygun fiyat alıyorum yada internet satış sitelerinden.işletim sistemimi ve office programımı da internet sitelerinden uygun fiyata aldım şuan hiç korsan işletim sistemim yada programım yok.Ama tabi benimde bu düzende karşı olduğum şeyler var mesela işletim sistemini ben alıyorum ama evimde kendime ait pcler için ayrı ayrı lisansını satın almam lazım bu çok saçma yani bu durumda bir kısıtlama gelmemeli tamam başkasına kurma konusu da var ama ben en azından kendi pcimde kullanmak istiyorum yeni işletim sistemi mi bunun dışında fahiş fiyata satılan filmlere oyunlara da karşıyım rakamlar diğer ülkelerin çok üstünde bunun yerine ülkemizde internet üzerinden ücretli ve yasal olarak indirebileceğimiz siteler olmalı ben filmi mi istediğim formatta indirip onu istediğim gibi saklaya bilmeliyim sonuçta satıcıların masrafları düşücek 5tlye yeni filmleri satsalar bu yolla ne olur ama bunlara süre sınırı koymak yada kopyalanamamalarını sağlamak saçma ben arşiv yapan insanım bir kere izleyebilmek için 5 liraya kiralamam bir filmi, onun yerine film almam.ülkemizde bildiğim 2 örnek var tivibu web(ki filmleri sadece türkçe dublaj izleyebiliyorsunuz) ve superonlinenın film servisi superonlinin film servisi çok güzel ama filmi indirip istediğim gibi kullanamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor bununda ama zamanla buda değişir diye tahmin ediyorum.mesela bazı dizileri internetten indiriyorum tabi piyasada satışta olan bir dizi olmamak kaydıyla çünkü zaten bir kayıt makinam olsa bende kayıt edip saklıcam bazı dizileri.aslında bu telif haklarının sonu gelmez yani tartışılır da tartışılır ama insanın elinden geldiğince orijinal kullanmanın yollarını aramasının faydası var ben kullanmam diyenlere de saygım var sonuçta onlarında haklı olduğu konular var ben bile siteleri görünce indirmek istiyorum ama yapmıyorum o siteler lisanslı indirilebilir olsa o zaman durmaz indirirdim.konuyu görünce bende yazayım dedim dinen de daha önce araştırırken bunu bulmuştum buda alternetif bir kaynak olabilir http://www.sorularlaislamiyet.com/article/15660/ticaret-kasti-olmaksizin-cd-kopyalamak-neden-caiz-goruluyor-biz-korsan-cd-almakla-bunun-ticaretini-yapanlara-destek-olup-suclarina-ortak-olmuyor-muyuz-sonra-program-veya-filmi-hazirlayanlarin-emegine-saygizilik-etmiyor-muyuz.html
    saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfzodiac -- 12 Şubat 2012; 16:32:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bordello86

    quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    Bugün bilgisayarıma winrar programınının ücretsiz muadili olarak gösterilen 7-zip programını kurdum. Hem zip hem de rar dosyalarını açıyor. Demek ki her yazılım için para ödememiz gerekmiyormuş. Biraz araştırmayla hem yasal hem de ahlâki çözümler bulunabiliyor. Saygılar.

    konuyu rastgele orijinal film araştırırken buldum konuyu baştan ara ara okudum gerçekten ilginç ve güzel örneklere denk geldim faydalı ve güzel bir tartışma ortamı olmuş bende bir dönem korsan ürünlere rağbet gösteren biriydim sonra birgün hop dedim yanlış bişeyler var tabi dinen de bu yaptıklarımı düşününce bunun kul hakkı yemek olduğu kanaatine vardım ve elimdeki bütün korsan ürünleri sattım yada çöpe attım(sattım çünkü çok para harcamıştım filmlere daha çok zarara girmemek için sattım kesinlikle iyi bir hareket değildi ama yapacak başka birşeyde yoktu) ondan sonra acaba ben korsan ürünler olmadan eskisi gibi nasıl pc kullanıp programlar kurabilirim diye düşündüm önce mp3 bulmakla başladım işte çünkü bütün mp3lerimi silmiştim araştırırken ttnet müziği buldum ,o dönem bugün olduğu kadar esnek değildi yüklenen bir şarkı mp3playerlarda çalışmıyordu bu sorundu allahtan mp3 formatına geçtiler ve artık istediğim gibi yükleyebiliyorum mp3(4tlye 100 şarkı indirebilir isteyen bence fiyat uygun albüm almaktan çok uygun ve kredi kartıda gerekmiyor sadece smsle alıyorsunuz) sorunu hallolmuştu.artık sonra kullandığım yazılımlar için ne yapacaktım winrar zaten ücretsiz kullanılıyordu ben hiç korsan kullanmadım indirileni kullandım onda bir kısıtlanmayla karşılaşmadım ama sonra 7zip i görünce winrar kalmadı ortada benim için antivirüs programlarının free versiyonlarını kullanıyorum(avira gerçekten güzel ben memnunum) photoshopun yanına yaklaşamaz ama paint.net ve gimp'te resim işlemede işimi gördü bunun dışında bir sürü açık kaynak kodlu ücretsiz ürün buldum Nvu adında bir web tasarım programı bile buldum yani evet çok pahalı olan süper programlar kadar kuvvetli olmayabilir ama insanın işini gördüğü kesin.filmler için tivibu almıştım artık iptal ettirdim çünkü film izleyemiyorum dr gibi dükkanlardan gezerken uygun güzel dvdler bulunca uygun fiyat alıyorum yada internet satış sitelerinden.işletim sistemimi ve office programımı da internet sitelerinden uygun fiyata aldım şuan hiç korsan işletim sistemim yada programım yok.Ama tabi benimde bu düzende karşı olduğum şeyler var mesela işletim sistemini ben alıyorum ama evimde kendime ait pcler için ayrı ayrı lisansını satın almam lazım bu çok saçma yani bu durumda bir kısıtlama gelmemeli tamam başkasına kurma konusu da var ama ben en azından kendi pcimde kullanmak istiyorum yeni işletim sistemi mi bunun dışında fahiş fiyata satılan filmlere oyunlara da karşıyım rakamlar diğer ülkelerin çok üstünde bunun yerine ülkemizde internet üzerinden ücretli ve yasal olarak indirebileceğimiz siteler olmalı ben filmi mi istediğim formatta indirip onu istediğim gibi saklaya bilmeliyim sonuçta satıcıların masrafları düşücek 5tlye yeni filmleri satsalar bu yolla ne olur ama bunlara süre sınırı koymak yada kopyalanamamalarını sağlamak saçma ben arşiv yapan insanım bir kere izleyebilmek için 5 liraya kiralamam bir filmi, onun yerine film almam.ülkemizde bildiğim 2 örnek var tivibu web(ki filmleri sadece türkçe dublaj izleyebiliyorsunuz) ve superonlinenın film servisi superonlinin film servisi çok güzel ama filmi indirip istediğim gibi kullanamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor bununda ama zamanla buda değişir diye tahmin ediyorum.mesela bazı dizileri internetten indiriyorum tabi piyasada satışta olan bir dizi olmamak kaydıyla çünkü zaten bir kayıt makinam olsa bende kayıt edip saklıcam bazı dizileri.aslında bu telif haklarının sonu gelmez yani tartışılır da tartışılır ama insanın elinden geldiğince orijinal kullanmanın yollarını aramasının faydası var ben kullanmam diyenlere de saygım var sonuçta onlarında haklı olduğu konular var ben bile siteleri görünce indirmek istiyorum ama yapmıyorum o siteler lisanslı indirilebilir olsa o zaman durmaz indirirdim.konuyu görünce bende yazayım dedim dinen de daha önce araştırırken bunu bulmuştum buda alternetif bir kaynak olabilir http://www.sorularlaislamiyet.com/article/15660/ticaret-kasti-olmaksizin-cd-kopyalamak-neden-caiz-goruluyor-biz-korsan-cd-almakla-bunun-ticaretini-yapanlara-destek-olup-suclarina-ortak-olmuyor-muyuz-sonra-program-veya-filmi-hazirlayanlarin-emegine-saygizilik-etmiyor-muyuz.html
    saygılar.

    En azından birşeylerden kurtulmak için çaba gösteren bir insan olduğunuz için tebrik ediyorum. Benim anlatmaya çalıştığım da bu zaten. Çaba gösterelim en azından. Kurtulmaya çalışalım bu yasal ve ahlâki olmayan uygulamalardan. Bu konuda samimi olursak karşımıza yasal ve ahlâki ve hem de ücret gerektirmeyen imkanlar çıkabiliyor görüldüğü üzere...




  • Aklıma gelmişken, neden lisanssız yazılım kullanmak zorunda olduğumuza dair bir örnek vermek istiyorum;

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Bilgisayar İşletmenlik Sertifika Sınavı var, belki duymuşsunuzdur. Bu sınav tam bir soygundur, çünkü siz isterseniz bilgisayar mühendisi olun, eğer o sertifikayı istiyorsanız, mutlaka bir kursa kaydolmak, devam etmek ve onların aracılığıyla bu sınava girmek zorundasınız. Yani, birçok işsiz insanın "Belki iş bulmama yardımı dokunur." diyerek ihtiyaç duyduğu bu sertifika için, önce bir özel şirkete para kazandırmak zorundasınız.

    Peki sertifika sınavında ne soruyorlar dersiniz?

    Sınavda donanımla ilgili bir miktar soru olmakla beraber, geriye kalan tüm sorular Microsoft'a ait işletim sistemi, ofis yazılımı ve bu işletim sistemindeki bazı Microsoft patentli yazılımları soruyorlar. Yani, siz kim olursanız olun, eğer devletin sizi "Bilgisayar kullanmayı biliyor." olarak belirlemesini istiyorsanız ve namuslu bir insansanız, cebinizden en az 3 bin lira para çıkması gerekiyor.

    Peki, iş başvurusuna gidecek kadar parayı zar zor denkleştiren ve ikinci el bir bilgisayar alabilmiş bir namussuz ne yapsın bu durumda?


    Prensipler sadece karnı tok olanlara aittir. Aç insan herşeyi yapar; bu açlık, gerçek anlamda açlık değil, konu her ne olursa olsun, onun açlığını çeken anlamındadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Aklıma gelmişken, neden lisanssız yazılım kullanmak zorunda olduğumuza dair bir örnek vermek istiyorum;

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Bilgisayar İşletmenlik Sertifika Sınavı var, belki duymuşsunuzdur. Bu sınav tam bir soygundur, çünkü siz isterseniz bilgisayar mühendisi olun, eğer o sertifikayı istiyorsanız, mutlaka bir kursa kaydolmak, devam etmek ve onların aracılığıyla bu sınava girmek zorundasınız. Yani, birçok işsiz insanın "Belki iş bulmama yardımı dokunur." diyerek ihtiyaç duyduğu bu sertifika için, önce bir özel şirkete para kazandırmak zorundasınız.

    Peki sertifika sınavında ne soruyorlar dersiniz?

    Sınavda donanımla ilgili bir miktar soru olmakla beraber, geriye kalan tüm sorular Microsoft'a ait işletim sistemi, ofis yazılımı ve bu işletim sistemindeki bazı Microsoft patentli yazılımları soruyorlar. Yani, siz kim olursanız olun, eğer devletin sizi "Bilgisayar kullanmayı biliyor." olarak belirlemesini istiyorsanız ve namuslu bir insansanız, cebinizden en az 3 bin lira para çıkması gerekiyor.

    Peki, iş başvurusuna gidecek kadar parayı zar zor denkleştiren ve ikinci el bir bilgisayar alabilmiş bir namussuz ne yapsın bu durumda?


    Prensipler sadece karnı tok olanlara aittir. Aç insan herşeyi yapar; bu açlık, gerçek anlamda açlık değil, konu her ne olursa olsun, onun açlığını çeken anlamındadır.

    Haklı olduğunuz kısımlar var. Lakin MEB onaylı o sertifikayı almak için ücretsiz kurslar mevcut Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde. Sadece Microsoft yazılımları olması bence de doğru değil ancak bahsettiğiniz gibi bu sertifika için büyük paralar vermeniz gerekmiyor....




  • Sevgili Kendinibil,

    Devletimizin bir özelliği vardır; herşey için sınav yapar ama kendi verdiği eğitime güvenmez. Mesela, insanları önce üniversiteye giriş sınavına sokar, ardından da bazılarını alıp eğitim fakültesine yerleştirir. Oradan mezun edip eline diplomayı verir ama öğretmen yapmaz, çünkü yeterince kadrosu yoktur ve o üniversitelerin başarı ortalamalarına bakmak yerine, kendi eğittiği insanları bir daha sınava tabi tutar.

    Yukarıdaki örnek konuyla çok alakalı olmasa da, devletin mantığı hakkında fikir vermesi için belirtmek istedim. Konumuza dönersek, dediğiniz gibi halk eğitim merkezleri var ve hepsine kaydolup eğitim alan insanlar da var. Ancak, bunun yanısıra sadece Karşıyaka'da bile 50 civarında bilgisayar kursu var(dı). Devletin halk eğitim merkezlerinin kontenjanı ve imkanları belli, devlet kendi vereceği sertifikanın sınav şartlarını belirliyor ama aslında büyük bir hak ihlaline imza atıp, gerekli altyapıyı oluşturmak yerine insanları özel sektörün çok bilinmeyenli ve kontrolsüz ellerine teslim ediyor.

    Son nokta ise, bahsettiğim kadar fazla para vermeye gerek olmadığı konusudur. Eğer benim gibi düşünürseniz, haklı olduğunuzu söyleyebilirim. Yani, zorunlu olunca, lisanssız yazılım kullanmayı normal görürsek; ama sizin gibi bakarsak, maalesef ki dediğim rakamlara çıkmak gerekir. Çünkü bu kurslarda size pratik imkanı fazlasıyla verilmiyor ve bir yer bulup öğrendiklerinizi pratiğe dökmeniz gerekiyor. E tabi kurallara uyarsanız, en azından Microsoft'un işletim sistemi ve Office uygulamalarını satın almanız gerekir. Bunların yanısıra kurs ücretini ve sınav ücretini de unutmamak gerekir.

    Baştan itibaren lisanssız yazılım kullanmayı savunuyor gibi görünüyorum, ama bunun suçlusu biraz da konunun gidişatı oldu. Yani eğer benim karşıma çıkıp da küçük bir firmanın yazdığı ve lisans ücreti olan bir programı koyarsanız, emin olun ki karşılığını vererek o yazılımı kullanmayı isterim, ama benim karşıma dünya devi, küçük işletmeleri ya da ücretsiz yazılımları bitirme amacıyla bin tane hileye başvurup bir türlü doymak bilmeyen firmaları koyarsanız, ben de onlara lanet okurum.

    Umarım derdimi az çok anlatabilmişimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    quote:

    Orijinalden alıntı: bordello86

    quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    Bugün bilgisayarıma winrar programınının ücretsiz muadili olarak gösterilen 7-zip programını kurdum. Hem zip hem de rar dosyalarını açıyor. Demek ki her yazılım için para ödememiz gerekmiyormuş. Biraz araştırmayla hem yasal hem de ahlâki çözümler bulunabiliyor. Saygılar.

    konuyu rastgele orijinal film araştırırken buldum konuyu baştan ara ara okudum gerçekten ilginç ve güzel örneklere denk geldim faydalı ve güzel bir tartışma ortamı olmuş bende bir dönem korsan ürünlere rağbet gösteren biriydim sonra birgün hop dedim yanlış bişeyler var tabi dinen de bu yaptıklarımı düşününce bunun kul hakkı yemek olduğu kanaatine vardım ve elimdeki bütün korsan ürünleri sattım yada çöpe attım(sattım çünkü çok para harcamıştım filmlere daha çok zarara girmemek için sattım kesinlikle iyi bir hareket değildi ama yapacak başka birşeyde yoktu) ondan sonra acaba ben korsan ürünler olmadan eskisi gibi nasıl pc kullanıp programlar kurabilirim diye düşündüm önce mp3 bulmakla başladım işte çünkü bütün mp3lerimi silmiştim araştırırken ttnet müziği buldum ,o dönem bugün olduğu kadar esnek değildi yüklenen bir şarkı mp3playerlarda çalışmıyordu bu sorundu allahtan mp3 formatına geçtiler ve artık istediğim gibi yükleyebiliyorum mp3(4tlye 100 şarkı indirebilir isteyen bence fiyat uygun albüm almaktan çok uygun ve kredi kartıda gerekmiyor sadece smsle alıyorsunuz) sorunu hallolmuştu.artık sonra kullandığım yazılımlar için ne yapacaktım winrar zaten ücretsiz kullanılıyordu ben hiç korsan kullanmadım indirileni kullandım onda bir kısıtlanmayla karşılaşmadım ama sonra 7zip i görünce winrar kalmadı ortada benim için antivirüs programlarının free versiyonlarını kullanıyorum(avira gerçekten güzel ben memnunum) photoshopun yanına yaklaşamaz ama paint.net ve gimp'te resim işlemede işimi gördü bunun dışında bir sürü açık kaynak kodlu ücretsiz ürün buldum Nvu adında bir web tasarım programı bile buldum yani evet çok pahalı olan süper programlar kadar kuvvetli olmayabilir ama insanın işini gördüğü kesin.filmler için tivibu almıştım artık iptal ettirdim çünkü film izleyemiyorum dr gibi dükkanlardan gezerken uygun güzel dvdler bulunca uygun fiyat alıyorum yada internet satış sitelerinden.işletim sistemimi ve office programımı da internet sitelerinden uygun fiyata aldım şuan hiç korsan işletim sistemim yada programım yok.Ama tabi benimde bu düzende karşı olduğum şeyler var mesela işletim sistemini ben alıyorum ama evimde kendime ait pcler için ayrı ayrı lisansını satın almam lazım bu çok saçma yani bu durumda bir kısıtlama gelmemeli tamam başkasına kurma konusu da var ama ben en azından kendi pcimde kullanmak istiyorum yeni işletim sistemi mi bunun dışında fahiş fiyata satılan filmlere oyunlara da karşıyım rakamlar diğer ülkelerin çok üstünde bunun yerine ülkemizde internet üzerinden ücretli ve yasal olarak indirebileceğimiz siteler olmalı ben filmi mi istediğim formatta indirip onu istediğim gibi saklaya bilmeliyim sonuçta satıcıların masrafları düşücek 5tlye yeni filmleri satsalar bu yolla ne olur ama bunlara süre sınırı koymak yada kopyalanamamalarını sağlamak saçma ben arşiv yapan insanım bir kere izleyebilmek için 5 liraya kiralamam bir filmi, onun yerine film almam.ülkemizde bildiğim 2 örnek var tivibu web(ki filmleri sadece türkçe dublaj izleyebiliyorsunuz) ve superonlinenın film servisi superonlinin film servisi çok güzel ama filmi indirip istediğim gibi kullanamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor bununda ama zamanla buda değişir diye tahmin ediyorum.mesela bazı dizileri internetten indiriyorum tabi piyasada satışta olan bir dizi olmamak kaydıyla çünkü zaten bir kayıt makinam olsa bende kayıt edip saklıcam bazı dizileri.aslında bu telif haklarının sonu gelmez yani tartışılır da tartışılır ama insanın elinden geldiğince orijinal kullanmanın yollarını aramasının faydası var ben kullanmam diyenlere de saygım var sonuçta onlarında haklı olduğu konular var ben bile siteleri görünce indirmek istiyorum ama yapmıyorum o siteler lisanslı indirilebilir olsa o zaman durmaz indirirdim.konuyu görünce bende yazayım dedim dinen de daha önce araştırırken bunu bulmuştum buda alternetif bir kaynak olabilir http://www.sorularlaislamiyet.com/article/15660/ticaret-kasti-olmaksizin-cd-kopyalamak-neden-caiz-goruluyor-biz-korsan-cd-almakla-bunun-ticaretini-yapanlara-destek-olup-suclarina-ortak-olmuyor-muyuz-sonra-program-veya-filmi-hazirlayanlarin-emegine-saygizilik-etmiyor-muyuz.html
    saygılar.

    En azından birşeylerden kurtulmak için çaba gösteren bir insan olduğunuz için tebrik ediyorum. Benim anlatmaya çalıştığım da bu zaten. Çaba gösterelim en azından. Kurtulmaya çalışalım bu yasal ve ahlâki olmayan uygulamalardan. Bu konuda samimi olursak karşımıza yasal ve ahlâki ve hem de ücret gerektirmeyen imkanlar çıkabiliyor görüldüğü üzere...

    bende böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim en azından insanları farklı düşünmeye ittiniz iyi oldu bence.aslında yüksek fiyatlara tepki göstersek başarıya ulaşılabilir facebook ve twitter ım yok ama olsaydı sayfalar açıp yazılım,film firmalarını protesto ederdim heralde sosyal medya giderek yükseliyor bir gören isteklerimizi öğrenen olurdu tahminimce.telif hakkı çok karmaşık ama elimizden geldiğince mantıklı düşünüp karar vermemizde yarar var umarım çoğunluk böyle yapar.birde isteyen olursa bildiğim açık kaynak kodlu yada free yazılımları paylaşabilirim en azından insanlar bunları öğrenmiş olur.








  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.