Şimdi Ara

Hakaret yüzünden dava açılırsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belki biliyorsunuzdur, internet ortamında geçenlerde bi virüs yayıldı. Çok ustaca ve profesyonelce hazırlanmış bu virüse ben de kapıldım. Bu virüsten sonra Facebookta 7-8 tane sayfa benim kontrolüm dışında beğenilmiş. ( Bu sayfaların sahibi de virüsü yayanlar olsa gerek ) Ben de sinirimi çıkarmak için tüm o sayfalara ''şerefsizler'' ve ''adi pislikler'' gibi kötü laflar içeren cümleler yazdım. Ama söylediğim en kötü kelimeler de onlardı, daha ötesine gitmedim yani. Neyse.. Bir tanesi bana geri döndü ve şunu yazdı;

''Sayın S..... B.....;

TCK 125. Maddede yer aldığı üzere, Çarşamba günü (15 Mayıs) hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır.
    (1) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
    Miamilla Dergisi Hukuk Birimi

Mehmet Ferhat
    İstanbul Ağır Ceza Avukatı''

Konuşmanın devamında ise ben onları hep virüs ile suçladım onlar da bunu inkar etti. Ama adam bildiğin avukat gibi yazıyordu, hiçbir yazım yanlışı yoktu. Sizce ne olur en fazla?

• davalık olursun
  • Bir şey çıkmaz da, yıl olmuş bilmemkaç hala mı var virüs yiyen aklım almıyor. Dalga geçmiyorum gerçekten ciddiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PostMortem

Bir şey çıkmaz da, yıl olmuş bilmemkaç hala mı var virüs yiyen aklım almıyor. Dalga geçmiyorum gerçekten ciddiyim.

Cidden ben de kendimden çok utandım o virüsü yiyince. Ama son yılların kesinlikle en profesyonelce hazırlanmış virüsü olsa gerek, bir de antivirüs programı kullanmayınca daha kolay yedim virüsü. Facebook'ta bir video izleyecekken Flash Player güncelleyin falan demişti, ben de güncelleyecekken virüsü yemiş oldum işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş Ulan

quote:

Bir şey çıkmaz da, yıl olmuş bilmemkaç hala mı var virüs yiyen aklım almıyor. Dalga geçmiyorum gerçekten ciddiyim.

Cidden ben de kendimden çok utandım o virüsü yiyince. Ama son yılların kesinlikle en profesyonelce hazırlanmış virüsü olsa gerek, bir de antivirüs programı kullanmayınca daha kolay yedim virüsü. Facebook'ta bir video izleyecekken Flash Player güncelleyin falan demişti, ben de güncelleyecekken virüsü yemiş oldum işte.

Bir şey soracağım, Chrome mu kullanıyorsunuz?

• Hükümeteyse hapise.
  • quote:

quote:

quote:

Bi kaç farklı tarayıcı kullanıyorum. Ama genelde Chrome kullanırım daha kullanışlı olduğu için. Ve o virüsü yediğim zaman da Chrome kullanıyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bi kaç farklı tarayıcı kullanıyorum. Ama genelde Chrome kullanırım daha kullanışlı olduğu için. Ve o virüsü yediğim zaman da Chrome kullanıyordum.

Keşke daha önceden bilseydiniz, Chrome'da Flash built-in, yani kendi içinde gelir. Yani Flash güncellemesi falan istemez, Chrome güncellendiği zaman o da güncellenir. Neyse, Malwarebytes edinin. Zemana antilogger da edinseniz fena olmaz. Dediğim gibi olaydan bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostMortem -- 11 Mayıs 2013; 19:04:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Keşke daha önceden bilseydiniz, Chrome'da Flash built-in, yani kendi içinde gelir. Yani Flash güncellemesi falan istemez, Chrome güncellendiği zaman o da güncellenir. Neyse, Malwarebytes edinin. Zemana antilogger da edinseniz fena olmaz. Dediğim gibi olaydan bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Edit: Ekleme

Anlaşıldı, sağolun.

• Yazmayacaktın işte benim yaptığımı yapıp bulacaktın o virüsü kodlayanı. Benimde başıma gelmişti.

Şu konuda belirtmiştim:http://forum.donanimhaber.com/m_71134414/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71135537
  • Beter ol? Hakaret ediyorsan sonucuna katlanacaksın yani. Kuyruğun tutuşmuş gelmiş burada konu açmışsın, biz ne yapalım ağzına biber mi sürelim bir daha yapma diye.
  • Sırasıyla söylediğim maddelere bakın :
    TCK 30/2
    TCK 125/1
    TCK 129/1

Ceza davası açılırsa cok buyuk ihtimalle adli para cezası yersiniz belki ona da hükmetmez.

Hukuk davası da açılabilir(manevi tazminat)Ama oradan cok fazla sonuc alamaz Cunku galiba Ozel mesajdan hakaret etmişsiniz.

Ben 2.sinif hukuk ogrencisiyim temel olarak söyleyebileceğim bunlar.Bir avukata danışmanızda fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam seni kandiriyor.Inanma hic bir avukat kalkipta face den mesaj atmaz.Arar seni yada verir mahkemeye tebligat yollar.Ama kesinlikle face den yazmaz.Anlasilan adam seni korkutmaya calisiyor sende yemissin yol yakinken bas küfürü eline koz verme adamin.

• 2-3 ay hapis cezası alırsın o da para cezasına cevrilir.500 tl falan ödetirler sana.sonrasında hkaret davası acma hakkın sahip olur şikayetci kimse.o davayı acarlarsa sana en azından 5bin tl kitlerler. bu durumla çok sık karsılaştığımdan biliyorum. kavgada hakaret etmiceksin.o parayı ödemek insana ok koyar emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Yazmayacaktın işte benim yaptığımı yapıp bulacaktın o virüsü kodlayanı. Benimde başıma gelmişti.

Şu konuda belirtmiştim:http://forum.donanimhaber.com/m_71134414/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71135537

O virüsü kolayca kaldırdım zaten. Hatta kaldırmam 3-4 dakka sürdü. Ancak Facebook ve Twitter'ımla oynanmıştı bile.

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Beter ol? Hakaret ediyorsan sonucuna katlanacaksın yani. Kuyruğun tutuşmuş gelmiş burada konu açmışsın, biz ne yapalım ağzına biber mi sürelim bir daha yapma diye.

Ne bu şiddet, ne bu celal şampiyon? Sanki davayı açacak kişi sensin. Sen benim korktuğumu mu sanıyorsun? Şuanda bile adamın dava açacağı kesinken adamla dalga geçer gibi konuşuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: alcarzer44

Adam seni kandiriyor.Inanma hic bir avukat kalkipta face den mesaj atmaz.Arar seni yada verir mahkemeye tebligat yollar.Ama kesinlikle face den yazmaz.Anlasilan adam seni korkutmaya calisiyor sende yemissin yol yakinken bas küfürü eline koz verme adamin.

Değil koz vermek, adamla dalga geçer gibi konuşuyorum şuan zaten.

• Bisey cikmazzzzz.ceza verse bile 5 yil erteler.sen hic takma kafani.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Bisey cikmazzzzz.ceza verse bile 5 yil erteler.sen hic takma kafani.

Korkum yok hocam zaten. Şuanda oldukça rahatım ve keyfim yerinde. Ancak cezayı benim görecek olmama rağmen benden daha çok panik yapan elemanlar var konuda.
  • quote:

quote:

Korkum yok hocam zaten. Şuanda oldukça rahatım ve keyfim yerinde. Ancak cezayı benim görecek olmama rağmen benden daha çok panik yapan elemanlar var konuda.

Ya o degilde sicil sabika bozuluyor o moral bozar.

• quote:

kardeş yazdım yukarı . 2-3 ay hapis cezası verilir o da para czasına dönüştürülür.5 yıl boyunca ceza almazsan baska silinir.alırsan burda aldığın cezayıda yatarsın hapiste.bu kısmında cok sıkıntı yok.500 tl giriyor en fazla .ama sonrasında hakaret dava acma hakkına sahip oluyorlar ki orda giren para epey tuzlu oluyor.genelde 5nin tl den baslıyor.hakaretin boyutuna göre artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

kardeş yazdım yukarı . 2-3 ay hapis cezası verilir o da para czasına dönüştürülür.5 yıl boyunca ceza almazsan baska silinir.alırsan burda aldığın cezayıda yatarsın hapiste.bu kısmında cok sıkıntı yok.500 tl giriyor en fazla .ama sonrasında hakaret dava acma hakkına sahip oluyorlar ki orda giren para epey tuzlu oluyor.genelde 5nin tl den baslıyor.hakaretin boyutuna göre artıyor.

"Şerefsizler" ve "adi pislikler" kullandım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.