Şimdi Ara

Hacim için bulklanmak şartmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıl 3 aydır bu sporu yapıyorum kollarım istediğim hacimi alamadım evet düzenli besleniyorum karbonhidratımı , proteinimi , supplementlerimi düzenli alıorum ama hiç bulk denen döneme girmeyi düşünmedim bulksuz hacim alamamak diye birşey varmıdır üstadlardan yorumlar bekliyorum ?

• güncel.
  • clean bulk dedileri bi zımbırtı var.onu araştır.
  • Arkadaş söylemiş, clean bulk yap.
    Etrafında yağlı pehluvan gibi gezen,koca göbekli iri abilerinide dinleme. Boğazına hakim olmayıp 'ben bulktayım yaa' derler 12 ay boyunca.

Dirty bulk yaparsan,iş cuttinge geldiğinde kas kaybı yaşamadan bu işi yapmak biraz zor.
    Gerçi Türkiye de bulk terimi yanlış kullanılıyor herşeyden önce. Yemesinden içmesinden vazgeçemeyen insanlar bulk kelimesinin arkasına sığınıyor ama bulk vücuduna 3 parmak yağ bağlatmak değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avarel Dalton

1 yıl 3 aydır bu sporu yapıyorum kollarım istediğim hacimi alamadım evet düzenli besleniyorum karbonhidratımı , proteinimi , supplementlerimi düzenli alıorum ama hiç bulk denen döneme girmeyi düşünmedim bulksuz hacim alamamak diye birşey varmıdır üstadlardan yorumlar bekliyorum ?

Sana tavsiyem 6-7 ay bulk ta kalıp boy artı maksimum 17-18 kilo sonra en az 10 ardından cutting ardından sadece vücudu şaşırtmak için ekim kasım gibi kalori arttırımı yapıp normal düzende gidersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hic bir zaman bulk dönemine giremeyeceksin
    bulk icin karbonhidratı artır en basidinden
    bu da günde 1 tabak bulgur yada makarna yiyebilirsin
  • Üstat değilim ama yorumda bulunman isterim. Bulking/Cutting şeklinde yapanlar var. Hiç cutting yapmadan sürekli yemesine dikkat edip sürekli fit olanlar var. Üstteki arkadaşında dediği gibi bence önce sağlam bir bulking yapıp (dirty) hacim alarak, daha sonra cutting yapıp ardından yıllık beslenme rutini şeklinde yapılabilir. Şahsen ben böyle yapmayı düşünüyorum. İstediğim kiloda istediğim yağ oranını yakalayabildiğim zaman rutin şeklinde devam etmek istiyorum. Bir kaç yılımı alacaktır buda. Dirty dediysem de fastfoodlar havada uçuşmayacak elbet. Hani onun light'ı bunun light'ı şeklinde takılmadan. Pirincime, bulguruma, yağını da tuzunu da atarak, etimi kuru kuru haşlayıp yemeden, güzelce pişirerek yemek kastım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbulencia

Üstat değilim ama yorumda bulunman isterim. Bulking/Cutting şeklinde yapanlar var. Hiç cutting yapmadan sürekli yemesine dikkat edip sürekli fit olanlar var. Üstteki arkadaşında dediği gibi bence önce sağlam bir bulking yapıp (dirty) hacim alarak, daha sonra cutting yapıp ardından yıllık beslenme rutini şeklinde yapılabilir. Şahsen ben böyle yapmayı düşünüyorum. İstediğim kiloda istediğim yağ oranını yakalayabildiğim zaman rutin şeklinde devam etmek istiyorum. Bir kaç yılımı alacaktır buda. Dirty dediysem de fastfoodlar havada uçuşmayacak elbet. Hani onun light'ı bunun light'ı şeklinde takılmadan. Pirincime, bulguruma, yağını da tuzunu da atarak, etimi kuru kuru haşlayıp yemeden, güzelce pişirerek yemek kastım.

Hocam arkadaş dirty bulk yapıp sonra ağır cuttinge girerse diette kas kaybı yaşaması yüksek ihtimal olucaktır. Ayrıca clean bulkta vücudu gözlemlemek çok daha kolay oluyor.
    Nacizane fikirlerim.

Ayrıca dirty bulka girip 5 yıldır göbekli gezen çok çevremde , irade meselesi sağlam cutting yapmak.
    Ve yine kişisel fikrim bu sporu yapan birey her daim fit olmalı.

• Dirty bulk un tek faydası boğaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lightning Returns

quote:

Üstat değilim ama yorumda bulunman isterim. Bulking/Cutting şeklinde yapanlar var. Hiç cutting yapmadan sürekli yemesine dikkat edip sürekli fit olanlar var. Üstteki arkadaşında dediği gibi bence önce sağlam bir bulking yapıp (dirty) hacim alarak, daha sonra cutting yapıp ardından yıllık beslenme rutini şeklinde yapılabilir. Şahsen ben böyle yapmayı düşünüyorum. İstediğim kiloda istediğim yağ oranını yakalayabildiğim zaman rutin şeklinde devam etmek istiyorum. Bir kaç yılımı alacaktır buda. Dirty dediysem de fastfoodlar havada uçuşmayacak elbet. Hani onun light'ı bunun light'ı şeklinde takılmadan. Pirincime, bulguruma, yağını da tuzunu da atarak, etimi kuru kuru haşlayıp yemeden, güzelce pişirerek yemek kastım.

Hocam arkadaş dirty bulk yapıp sonra ağır cuttinge girerse diette kas kaybı yaşaması yüksek ihtimal olucaktır. Ayrıca clean bulkta vücudu gözlemlemek çok daha kolay oluyor.
    Nacizane fikirlerim.

Ayrıca dirty bulka girip 5 yıldır göbekli gezen çok çevremde , irade meselesi sağlam cutting yapmak.

Haklısınız hocam dirty bulk bakıldığında pek bir artısı yok. @Executor06 hocamın da dediği gibi tek faydası boğaz. Evde olsam dikkat ederim ancak çalıştığım için tadsız, tuzsuz yemek yiyemiyorum. Ben yemeklerimi iş yerinde götürüp, orada soğuk şekilde yemek zorunda kalıyorum. Varın siz tahmin edin o yemeklerin tadını. Bu yüzden yağına, tuzuna fazla takılmadan yapıp götürüyorum. Benim dirty tanımım bu yani, yemeklere yağ-tuz eklemek. Sefer tası alarak çözebilirim belki bu durumu.

• Tuzu yine kullan, abartmadikca birşey olmaz ama yağı-sosu bilmem

• quote:

quote:

quote:

Nacizane fikirlerim.

Haklısınız hocam dirty bulk bakıldığında pek bir artısı yok. @Executor06 hocamın da dediği gibi tek faydası boğaz. Evde olsam dikkat ederim ancak çalıştığım için tadsız, tuzsuz yemek yiyemiyorum. Ben yemeklerimi iş yerinde götürüp, orada soğuk şekilde yemek zorunda kalıyorum. Varın siz tahmin edin o yemeklerin tadını. Bu yüzden yağına, tuzuna fazla takılmadan yapıp götürüyorum. Benim dirty tanımım bu yani, yemeklere yağ-tuz eklemek. Sefer tası alarak çözebilirim belki bu durumu.

İş/okul hayatı bir çok insana engel oluyor ne yazıkki. Ama tabiki dikkat edildiği sürece sonuç almamak için sebep yok, yeterki işi bahane edip ekmek arasına poğaçaya boğmayın mideyi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Tuzu yine kullan, abartmadikca birşey olmaz ama yağı-sosu bilmem

Arada ketçap dışında sos kullanmam. Ama yağ atıyorum hocam yalan yok.

quote:

quote:

quote:

quote:

Nacizane fikirlerim.

İş/okul hayatı bir çok insana engel oluyor ne yazıkki. Ama tabiki dikkat edildiği sürece sonuç almamak için sebep yok, yeterki işi bahane edip ekmek arasına poğaçaya boğmayın mideyi :)

Yok hocam o konuda disiplinliyim. İş değişikliği nedeniyle 1 ay olacak neredeyse spora gidemiyorum. Şimdi de maaşımı bekliyorum yazılmak için, tekrar yazılacağım eski salonuma. Bu süre zarfında bile bozmadım yememi. Birazcık göbek dışında pek sıkıntım yok. O da bulking diyetime yakın bir kaloriyle beslenmemden dolayı

• Valla bir haftaya yakındır lean bulk yapiyorum maintaince+250 kalori şeklinde ve baya verimli gidiyorum çarşamba 1 hafta olucak bakalim kac gram almış olucam. He bu arada bu benim ilk bulk olayim.

• Dirty bulk doğal bi sporcuya işe yaramaz (genetik sınırlarına yaklaşmadığın sürece). Çünkü vücudun az bir miktar kas ütetebiliyo. Kalorinin 300 üstünde de beslensen 1500 de beslensen kas yapımın değişmeyecektir.

Öncelikle yağ oranını düşür iyice. Sonra clean bulk şeklinde devam edersin. İlla yağlanıcaksın. Arada 1-2 aylık ufak cutlar yaparsın toparlanır geri.
  • İlk sene bir oturuşta bir kuzu yemek gibi abartlara kaçmadan sıkı yemek gerektiğini düşünüyorum. Zira beslenme + idman + dinlenme döngüsünü iyi oturtabilirseniz 10 kg. civarı kas kütlesi inşaa etmek mümkün. Genetik elverişliyse 12 kg.'a bile çıkabilir. Bir daha ne kadar uğraşsanız ilk sene olduğu kadar kas inşa edilemeyecek - dolayısıyla akarken doldurmak lazım.

Bir sene dediğim tabi anayasa maddesi değil. Biraz az biraz fazla. İnsan kendi durumuna bakarak karar verir. Bu ilk seneden sonra kas gelişimi ne yapsanız yavaşlayacağı için yemek kısmına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi etrafımda ayı gibi yiyip "bulktayım abisi, cut'a girince harika bir şey ortaya çıkacak" deyip de bunu başarabilen görmedim. Tamam adamlar benim 2-3 katım ağırlığı kaldırıyor, çok da kuvvetliler ama yürüyen bohça gibi duruyorlar. Yanından geçerken görsen bildiğin şişko dersin.

Ha hedef estetiğe bakmadan kuvvetse eyvallah. Ama ipin ucunu kaçırıp dirty bulk yapanlardan geri dönen ben görmedim. Ben görmedim diye yok demek değil elbette ama fit duruşunu koruyarak kütle kazanmaya ve vücudu şekillendirmeye çalışan kişilerin daha başarılı olduğunu gözlemliyorum.

Edit: Yeni başlayan, ilk 1 sene falan dedik ama tabi bunlar zaten normal kilosunda olan insanlar için geçerli. Sizin zaten kilo fazlanız varsa üstüne bir de ilave kaloriye gerek yok. Zaten yağ depolarından karşılanır gerekli enerji.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-950143F31 -- 22 Eylül 2014; 14:45:19 >

• bulkun iyi tarafı kol bacak göğüs şişiyor (ağırlıklar da gözünde büyümüyor) ama göbek te aynı oranda genişliyor o yüzden bulk olayını tamamen kapadım, antrenman günleri karbı biraz arttırıyorum o kadar artık
    ayrıca bulklanmak nasıl bir deyimdir ya
  • Dirty bulk falan değil yağ oranın %15e gelene kadar normal bulka girebilirsin. Eğer işi düzgün yapacaksan bulk ile cutting döneminin farkı karbonhidrat miktarıdır. Yenen şeyler çok da farklı değildir. İki dönemde de cheating yaparsın 15 günde bir gün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.