Şimdi Ara

Gürültü yapan komşulara neden yaptırım uygulanmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
82
Cevap
2
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'da olduğu gibi gürültü yapıp çevredeki insanların huzurunu bozan insanlara neden yaptırım uygulanmıyor? Apartman adabını şehir yaşantısını bilmeyen çocuğunun arkasına saklıyor. Ee sen çocuk yaptıysan tasasını neden başkalarına çektiriyorsun.


    Sabahtan gece 2'lere kadar durmadan koşan çocuklardan bıktım. Polisi arayınca çocuk olduğunu söylüyor.


    Bu durumdan sadece ben değil birçok vatandaş şikayetçi. Videoya gelen yorumlara bakın. Ne cins adamlar var.



    Gürültü yapan komşulara neden yaptırım uygulanmıyor?bengokhanyoutube
    #gürültülükomşular #gelenyorumlar #sizdengelenler bu sefer sizin gürültü yapan komşularınız ile olan problemleri ve şikayetleri anlattığınız yorumları okuyorum ve kendi kendime diyorum ki beni derdim de dert mi........ hem kabahatliler hem de bir şey söylemeye gelmiyor. biz utanıyoruz gece vakti kapılarına çıkıp uyarmaya biz utanıyoruz ama onlar gürültü yapmaya utanmıyor. Gürültü yapan komşular hakkında neler yapışır ve başıma neler geldi serinin ikinci videosu sizlerle. fikirlerinizi ve başınızdan geçen olayları merak ediyorum. İnstagram Adresim : https://www.instagram.com/gokhanfettahoglu/
    https://www.youtube.com/watch?v=jY9xh6Df1z4







  • “Öyle apartmanlar biliyorum ki, değil çocuk tepinmesi karate salonu açsan aşağıya ses gitmiyor.”

    demişsin ama verdiğin örnekler hep kendi oturduğun gürültülü apartmanlardan. O binadan örnek veremezsin çünkü öyle bir bina yok. Öyle bir bina varsa ver adresini taşınayım. Kiracısını mülakatla alan lüks rezidansda bile oturdum en çok gürültü orda vardı. Özellikle bina yeniyse gürültü daha çok. Yalıtım malıtım yalan müteahhitin başında durdum yalıtım malzemelerini koyarken videolar var elimde bina yapıldı yerleştik 3 kat üstün sesi bile geliyor. 10dan fazla apartman değiştirdim bi bize denk gelmedi heralde o ses yalıtımlı daire. Şimdi müstakil evde oturuyorum boşa yalıtımlı daire arayacağıma keşke müstakil ev arasaymışım onca senem boşa gitti.

    Ben en çok sokak satıcılarından rahatsız oluyorum, akşama kadar 10-20 tane satıcı geçiyor megafonla kafa şişiriyor.

    Cam açıp temiz hava almak imkansız. Haftasonları zaten cam açık hayatta uyunmaz.

    Kimi zaman da davul zurnalı gelin almaya geliyorlar sokak arasında, aşırı itici birşey. Bunlardan kurtulmadan gelişmişlikten bahsedilemez.

    Bu çözümü olmayan bir konu. Tamamen şansa kalmış. Ülkede eğitimli eğitimsiz insan arasında görgü ve medeniyet makası daraldı. Eski tabirle okumuş insanlar da gayet hödük olabiliyor.
    Çocuk önemli bir faktör. Toplumumuz "çocukerkil" bir toplum oldu. Herkesin çocuğu prens-prenses. Çocuk ortalığa sıçsa, yeri göğü inletse dur diyen olmuyor. Apartmanda ne kadar çok cocuk varsa o kadar risk.
    İşin yasal boyutuna gelirsek, bir komşunun gürültü yaptığı için bir yaptırıma uğrama ihtimali sıfıra yakın. Evin içinde davul çalması ve sizin de bunu ispatlamanız ve şahit lazım yani imkansız gibi.
    Anlık bağırmalar, zıplamalar, kanepe sandalye sürükleyerek çekmeler, duvarlara, yerlere sert cisimle vurmalar, gece uyandırmalar ispatı zor kusurlar. Oturduğum sitede bu yüzden evden çıkan kiracılar, evi satan ev sahipleri oldu. Rahatsız eden hiçbir zaman kendini kusurlu görmedi ve daha da arsız çıktı.
    Kimse apartman yaşamını sevmiyor, mecburen katlanıyor. Ben de 15 katlı sitede yaşıyorum. Ses yalıtımı var diye broşürlerde yazıyordu ama fos çıktı. Ciddi bir gürültü problemi var. İlk günler çıldırtıyordu artık biraz alıştım. Bazen öyle oluyor ki, birşey okumak, dinlemek, izlemek, uyumak mümkün değil. Ancak evi terk edeceksin.

    Bizim gibi ülkelerde sorunu gidermek yerine sorunla birlikte yaşamak öneriliyor, bu da bana garip geliyor.

    Birarada yaşıyorsak birbirimize tahammül etmekten daha fazla saygı göstermemiz lazım. Toplu yaşama kurallarına riayet etmeliyiz. Gürültü bunlardan biridir. Belli bir miktar gürültü kaçınılmaz olabilir, zaten her sese tepki gösterilmez. Mesela 3-4 yaşında çocuğun yaptığı sese laf edilmez. Komşuya misafir gelmiştir, çok çocuk vardır, olur dersin. Ama hergün 9-10 yaşındaki çocukların gece yarılarına kadar hayvan gibi tepinmesi, anırarak ağlaması, koltuk kanepe sürüklemesi hem normal olmuyor hem de tahammül sınırlarını aşıyor. Ben de çocuk oldum, benim de çocuklarım var. Çocuklar düşündüğümüzden daha zekiler, 5-6 yaşından itibaren saygı kavramını öğrenmeye başlayabilir.

    Özetle toplumda saygı ve hak kavramı gelişmemiş. Yeni nesilde ise sıfır. Kimseye saygıları yok, herşeyi yapma hakkını da kendilerinde görüyorlar. Sonuç da kaçınılmaz.
    Bu konuda ülkede bir araştırma yapsalar ülkenin çoğunluğu gürültü yapanları değil, gürültüden şikayet edenleri haksız bulacaktır.
    Coğrafya kader diye bu yüzden deniyor.

    "Mustakil ev rahatlıktır" diyenlere.

    Bir ilçede genişçe bir bahçesi olan müstakil evde yaşıyorum.Çıkarıp 5 milyon saysalar yine vermem .Ama yaşları 13-18 arasında değişen şehir teröristleri dolu.

    Bunlar rastgele gider evlerin camlarına taş atar , camii'ye dalar hoparlörleri bozar, şadırvan musluklarına zarar verir. Benim bahçe içinde küçük bir dinlenme ve çalışma odam vardır. Üst çatı çinkolu. ben yokken üstüne çıkarlar , taş atıp kaçarlar vs.


    Babam emekli öğretmen onu rahatsız ederlermiş ben yokken bir sürür tantana


    Birgün üçünü birden yakaladım eşek sudan gelesiye kadar dövdüm. Güzel bir eskitmeydi. Hastanelik oldular. Sarıp sarmalamışlar.

    Anası babası geldi şikayetçi oldu bir ton tantana. Şimdi yine başladılar.


    Çocuk değil bunlar, bok parçalarını sokağa atmışlar . Bakın dayak yedikçe mutlu olup gülen ergen gördüm. İti dövdükçe gülüyordu bu dayak arsızı değil başka şey.


    Şimdi 6'lı kamera sistemi alıp kendim kuracağım .Yakaladığımı kum torbasına çevireceğim.


    Hasılı müstakil evde lokasyon önemli. Eğer dirayetli ve güçlü birisi değilseniz 7'den 70'e sokakları mesken tutmuş şehir eşkiyalarına diş geçiremezseniz tepenize çökerler.


    Millet çocuk yapmıyor vuruşup hamile kalan önden sıçıyor sonra sokağa atıyor. Sokak iti nasıl yetişiyorsa bunlarda böyle yetişiyor. Polis falan demeyin .


    Bekçi arkadaşım ellerindeki bozma birleştirme artistlik yapa yapa sürdükleri motorları yakalamaktan yıllık izin kullanmasına gerek olmadan izin yaptı. Yakaladığına yapıştırıyor 20 bini motoru da bağlıyor.

    O kadar çok başı bozuk sokak iti varki polis/bekçi hangisine yetişsin? Birşey diyemiyorum bizzat yaşıyorum çünkü. Arizona kertenkeleleri gibi sürü halde dolanıyorlar.Hepsi de tas tıraşlı tek torna mahsülü. Ana babaları da annonim ortaklardır muhtemelen.


    Salak bir ergenüs savcının bulunduğu siteye motorla giderken torpil atmış. Savcı basmış emniyete kalayı.Bekçiler atmış pusu yemin ederim örümcek ağına düşen sinekler gibi bir ton veled ve derme çatma motorunu kaldırdılarç Zengin sitelerdeki kızları motor bağırtarak nasıl tavlamayı düşünüyorlar merak ediyorum :D

    İçlerinden birtanesi bizim bekçi arkadaşın kucağına düşmüş ağlıyormus "abee 4 gün sonra universiteye gidecem cahillik ettim affet abee" diye. Düşünün üniversiteye giden ergenuslar bile böyleyse lise veledlerini.



    Hasılı gidip dağ başına müstakil yada köy eviniz yoksa bok parçalarıyla her türlü muhatap olursunuz.

    Cocukda olsa anne baba bir dur demeli yani. Sabahtan akşama kadar gürültüyü kimse çekmez çocuk da olsa. Tamamdir çocuktur eğlenir oynar ama günde 10 dakika olur 30 dakika olur. Sabahtan akşama kadar tepinen çocugu alt katta kimse ne duymak ister ne çekmek ister. Çocukluk arkadaşimin yeğenleri üst katimda 1 ay boyunca tepinde artık sabrim tükenmek üzere idi ki uzağa taşindilar. Çok şükür artik ayda 1 2 kere ya gelirler ya gelmezler. O kadari da tahammül edilir bizde büyüttük büyütüyoruz :)

  • Bakın forumda daha önce açılmış 21 sayfalık konu var. Çoğu vatandaş çözüme ulaşamamış.


    https://forum.donanimhaber.com/allah-ust-komsunun-belasini-versin--139919465-20

  • Ülkede adam öldürene yaptırım yok ki gürültü yapana olsun, kendiniz çözmek zorundasınız, akpnin Türkiye yüzyılı bu kadar oluyor
  • adnansetek kullanıcısına yanıt

    Hocam mağaradan gelmiş apartman adabını bilmeyen öküzler bunu kendilerinde hak görüyor. Çocuğun oynamasının da koşmasının da bir sınırı olmalı değil mi?

  • İsen Buga İ kullanıcısına yanıt

    Hocam AB'ye uyum amacı ile sokak düğünleri yasaklanmıştı. Sonra AB'ye giremeyeceğimix ortaya çıkınca hemen yasa tersine cevrildi millet sokakta davul çalmaya devam ediyor.


    Tüm kaldırımlara araba park ediliyor.


    Sokakların her tarafına kedi köpek yemi ve yemek artıgı boşaltılıyor.


    Millet gecelere kadar andırıyor, çocuklar tepiniyor.


    Burası dış kıyafetini değiştirsenizde zihniyet olarak ortadogu ve hatta Akp'nin 20 yıl süren iktidarı sonucu seviye atlayarak Hindistan haline geldi.

    Bu yabani memlekette insani ve uygar çözüm olmaz, öfkrlenip katil olursunuz bir iki kuyruksuz maymunu öldürüp. Fırsatınız varsa taşının derim.


    Gerçi yabaniler bırakın Türkiyeyi Avrupa ve Abd'ye vb gidip oraları da ortadogu ya, Hindistan cevşrmiş düzgün bir semt bulmak için iyi arastırmana yapın.


    Not : Bir sey olur sokakta korna çala çala gezerler, bu ülkenin taptıgı din bile her sokakta megafonlarla bagırarak tapınılor hiçbirsey insanlara huzur vermek için degildir, hersey baskıdır ve rahatsızlık vericidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Eylül 2024; 18:55:58 >




  • Gürültü yapan komşulara neden yaptırım uygulanmıyor?


    Benim böyle bir imkânım da yok maalesef, çünkü komşular polis. Havalar güzel olduğu sürece her akşam bahçede oturup 4 kişi geç saatlere kadar içip anırıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 16 Eylül 2024; 19:56:2 >
  • Avrupa diyince ülkeye göre değişir. Mesela adamın biri bi iskandinav ülkesinde aynı problemi yaşıyor ve kanunen yapabileceği bir şey yok. Ciğeri beş para etmez sözde elit zenginler, milyarları apartman denen tımarhaneye tıkarken ses çıkaran olmadı. Yanlış burda yapıldı zaten.

  • komşu ile hiç muhabbet yok ise işiniz zor. bence önce bu sorunu aşmak lazım. sonrasına komşu, en azından bazı saatlerde çocuğuna vereği eğitim ile sessiz bir ortam sağlayabilir. başka çözümü yok bence. anca toplu şikayet olur. işin yoksa uğraş dur. pamuk tıkayın kulaklarınıza.. Gürültü yapan komşulara neden yaptırım uygulanmıyor? 

  • Özellikle park varsa gürültü dahada işkence ergen grupları bağıra cağıra konuşuyor önceden bekçiler yoğun gezinirdi sesleri cıkmazdı şimdi bağır cağır küfür kavga cıkartmalar cezalar ağırlaştırılmalı.

  • En uyuz olduğum cevap çocuktur ne yapalım. Çocuktur o zaman gelsin ağzı..za sı.sın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solarisx -- 17 Eylül 2024; 8:28:35 >
  • Apartman hayatı rezalet bir hayattır. Ev alma komşu al diye boşuna dememişler.

  • Yalıtımı kötü diyenler yalan söylüyor apartmanda oturulmaz. Bana bir tane yalıtımı iyi daire göstersinler komşuları hayvan gibi gürültü yaptığı halde daireye ses gelmeyen. Yok öyle bir daire. Bu masallara inanıp yalıtımı iyi daire aradım ne kadar çok kira verirsem o kadar çok gürültü oluyordu. Fakir apartmanında çocuk sesi duyarsın, zengin apartmanında inleyen kadın sesi duyarsın tek fark bu. Tek çare müstakil ev. Onda bile etraftaki müstakil evlerin bahçesi seninkine yakınsa yine gürültü duyarsın ama camı kapatırsan apartmandaki gürültüden daha az rahatsız edicidir.
  • Apartman kadar rezil bir şey dünya üzerinde var mı?


    Bir sürü insan bir beton yığınının içerisine tıkılıyor birde lüks deniyor bu duruma ve milyonlarca lira para isteniyor bu saçmalığa.

  • Nike kullanıcısına yanıt
    bırak komşuyu ben yan odadaki kardeşimi ikna edemiyodum gece 12'den sonra sessiz olmak konusunda. sonuç? tek yaşıyorum artık.
  • Ya en üst katta oturacaksınız ya da üst komşunuz çocuk yapma vakti geçmiş orta yaşlı-yaşlı çift olacak,başka seçeneğiniz yok bu konuda.
  • Bu çözümü olmayan bir konu. Tamamen şansa kalmış. Ülkede eğitimli eğitimsiz insan arasında görgü ve medeniyet makası daraldı. Eski tabirle okumuş insanlar da gayet hödük olabiliyor.
    Çocuk önemli bir faktör. Toplumumuz "çocukerkil" bir toplum oldu. Herkesin çocuğu prens-prenses. Çocuk ortalığa sıçsa, yeri göğü inletse dur diyen olmuyor. Apartmanda ne kadar çok cocuk varsa o kadar risk.
    İşin yasal boyutuna gelirsek, bir komşunun gürültü yaptığı için bir yaptırıma uğrama ihtimali sıfıra yakın. Evin içinde davul çalması ve sizin de bunu ispatlamanız ve şahit lazım yani imkansız gibi.
    Anlık bağırmalar, zıplamalar, kanepe sandalye sürükleyerek çekmeler, duvarlara, yerlere sert cisimle vurmalar, gece uyandırmalar ispatı zor kusurlar. Oturduğum sitede bu yüzden evden çıkan kiracılar, evi satan ev sahipleri oldu. Rahatsız eden hiçbir zaman kendini kusurlu görmedi ve daha da arsız çıktı.




  • 2 yerden ses geliyordu yalıtımla sorunu çözdüm, hatta kendim yaptım. Şimdi hiç ses yok.
    Üst kat içğn, alt kat şuan sorun yok şükür
    Almanya’da kaldığım evin tam karşısı parktı, ne akşam ne gece böğüren içip anıran insan olmuyordu.
    Binada çocuklu aile olsa bile ses gürültü yapmıyorlardı.


    Gürültü yapan komşulara neden yaptırım uygulanmıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 17 Eylül 2024; 10:57:52 >




  • Çocuk bu enerjisini atacak. Şehir yaşantısı köy yaşantısıyla alakası yok. Çocuğun hak ettiği şey hareket etmek ve oynamak. Biraz daha uğraşırlarsa zaten Türk'ler üreyemeyecek. Çocuk bile yapmayıp kediyle yaşayan insanlar var. Etrafınıza bir bakın 1 den fazla çocuğu olan az olduğu gibi 2 den fazla olan neredeyse yok. Suri kardeşlerimiz maşallah 6-7 tane yapıyorlar.


    Öncelikle şunu söyleyeyim, sen gürültü problemi yaşıyorsan hatayı ilk önce komşunda değil müteahhitinde arayacaksın. Yapması gereken yalıtımı yapmamış demektir. Öyle apartmanlar biliyorum ki, değil çocuk tepinmesi karate salonu açsan aşağıya ses gitmiyor. Bizim komşuyla ortak duvarlarımızın arasında cam yününü bırak tek sıra incecik tuğla var. Eğer yalıtım doğru yapılıyorsa sis sistemiyle dinlenen müzik yoksa insan gürültüsünün geçmemesi lazım. Üst komşum lamba açma anahtarına basınca benim evden duyuluyor. Şimdi bu adam gürültü yapıyor diye onunla mı tartışayım ?


    Hayatın doğal akışı itibariyle dairelerde ses oluyor. Ben sabah 7 de tuvalete giriyorum diye alt komşu ben vardiyalı çalışıyorum tuvalet gürültünden sifonundan uyanıyorum diye şikayetçi olmuştu. İş polislikte oldu. Napalım ? Sen diyettesin diye biz köfte yemeyelim mi ?


    Apartmanda oturuyorsanız ya evinizi iyi seçin, ya bir miktar gürültüyü olgunlukla karşılayım.

    Bakın şu şikayetlerinizi anlarım :

    1. Yüksek sesle sürekli müzik dinlenmesi
    2. Yüksek sesli yetişkin kavgaları
    3. Bunların dışında kontrol edilebilir gürültünün kasten yapılmasını içeren diğer bütün sebepler.


    Bunların dışında üst komşum GS'li adam maç izlerken gürültü yapıyor. Süresi belli vakti belli. Adamın tek zevki vallahi ağzımı açıp tek kelime etmişliğim yok bu olgunluk demektir.


    Yan komşum piyano çalıyor. Org değil bakın sesi kontrollü bir cihaz değil bildiğin kuyruklu piyano. Adam müzisyen. Git başka yerde çal mı diyeceğim ?


    Çocuk gürültüsü kesinlikle şikayet boyutuna gelmemesi gerek zaten çocuk gürültüsünün sana gelmesinin suçu müteahhitin. Ne yapacak adam çocuğu zincirleyecek mi ?


    Çocuğu parka çıkartıyorum her yer şişe kırığı ya da insan kırığı. Salıncaklara artık ergenlerin binmesini geçtim eşşek kadar adamlar bindiği için kırık dökük. Müptezelleri hiç saymıyorum.


    Millet parkına götürüyorum parkın içinde adam arabayla geziyor (trafiğe kapalı sözde).


    Çocuğu nereye götüreceğiz ? 1-8 yaş arası çocuğun yetişkin gibi davranmasını beklemek ağır gerizekalılık olmaz mı ?


    Tekrarlıyorum, senin çocuk gürültüsü problemi yaşaman müteahhitinle alakalı. Apartmanda oturuyorsan toleransın yüksek olacak. Her konuda yüksek olacak çünkü herkesin yaşam hakkı var. Çocuklu aile diye git müstakilde mi otur diyelim ? Yoksa sen sessizlik istiyorum dediğin için git müstakile mi diyelim ?


    Lavabosu, fayansı, dolabı güzel diye ev alıp müteahhitlere para kazandırırken o sıvanın altında ne var önce ona bir bakın ona göre alın. Suç müteahhitin başka kimsenin değil.



    Şu adamın kanalını izleyin nelere para verip oturuyorsunuz görün. Ha ben kiracıyım diyorsan o zamanda oturacağın evin ses yalıtımı olup olmadığını sor. Rastgele yaşayıp 50 yaşındaki apartmanlarda oturup her konforu beklemeyin. Şahine binip süspansiyonun merscedes olmasını beklemeyin.


    Bi Tanıdık - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 17 Eylül 2024; 11:16:13 >




  • Ya belediyelerin yaptığı hatalar, şu resime dikkatli bakın işletmenin bacası cevre binaların altında kalıyor.

    Duman koku doğruca çevredeki binalara gidiyor.
    Neden işletme ruhsat başvurusu yaparken gidip bakmazsınız.
    Bakın ve buraya bacalı işletme ruhratı veremem deyin olsun bitsin.

    Yada belediyeler neden kapanma saati geçen işletmeye anında ceza kesmez.
    Kapanma saati ne gece 12 mi 12 yi 10 geçe ışıkları yanıyorsa bas cezayı.

    Kaldırıp kafasını makam odasından bakmayan, açma kapama saatlerine uyuluyormu görmeyen. Belediye başkanı bir sonraki seçimde oy falan istemesin.
    Vatandaşı rahatsız eden işletmeyi, görmüyorsan oy isteme
    Not: karşınızdaki kişinin hayvan olduğunu anlamanın en kolay yolu ( sende ört camını ) eee sen vaktinde kapat o zaman ayı


    Gürültü yapan komşulara neden yaptırım uygulanmıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Eylül 2024; 13:47:5 >




  • benimde böyle komşu vardı 5 yıl dipdibe yaşadık 00.00'ı geçtiğinde her ses ettiğinde polisi çağırdım toplam 5 yılda 14 kere polisi çağırdım 2 yıl sonunda baktım fayda yok her 00.00'ı geçtiğinde ses ettiklerinde onlarla aramdaki duvara 6 artı 1 buffer sistemli hoparlorü koyup son ses müzik açtım 1 hafta içinde birbirimize girdik bir dahada ses yapmadılar

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.