Şimdi Ara

Güneş gözlüğünde polarize cam mı normal cam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
92.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar güneş gözlüğü almak istiyorum polarize cam mı normal cam mı alayım kararsızım.Bir tane polarize camlı güneş gözlüğüm var fakat camın iç kısmı lekelendi ve çıkmıyor.

Normal camlar polarize camlara göre daha net gösteriyor fakat öte yandan polarize camlar ışığı daha iyi süzüyor ne yapsam kararsızım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşalr yazarlarsa sevinirm

• Dostum onun sahte olmasıyla falan ilgisi yok bu tamamen sizin bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Tam polarize camlarda LED ve LCD ekranlara belli açıyla baktığınızda ekranı siyah görürsünüz. Bunun nedeni tam polarize camların nırmal camlardan ziyade olası neredeyse bütün yansıyan ışığı kırması ve absorplamasıdır. Yani LED ve LCD den çıkan ışık ve bunun gibi ekranlardan gelen ışık hüzmesi tam polarize camlarda absorblanır yansıyan ışınmış gibi.

Adam size tam polarize cam vermiş siz sahte diye almamışsınız. Süper yaa...

Saygılar...
  • eger güneş gözlügüyle okuma yazma yapacaksan net göstereni eger amacın güneşi engellemek ise polarize cam.

bir gözlükçü demişti
  • polarize olan net göstermiyor mu yani?
  • Polarize derim. Benim ki gayet net gösteriyor üstelik. Gözlükçülerde genelde farklı farklı konuşuyor anlamıyorum.
  • kıyaslama yapılmış sadece
    quote:

polarize olan net göstermiyor mu yani?
  • ya bu polarizeyle normal cam arasındaki fark nedir?Hangisi makbuldür?
  • piyasada çok fazla sahte gözlük varmış, gözlükçüler orjinal diye 10 liralık gözlğü 300 liraya bile satıyormuş.

Sahte orjinal farkını nasıl anlarız.

Bir yakınım gözlük almaya gitmiş, çok lüx bir yerdi diyor oturduk deniyoruz falan bi anda telefon çaldı diyor ve gözümde güneş gözlüğü varken telefonun ekranındaki hiçbir yazısını okuyamadım dedi. Bu sahte ya diye çekişmiş tezgahtara pardon efendim karışıklık olmuş diye geri alıp başka vermiş hemen denemesi için. DEmek farketmese orjinal diye alacak 200 300 liraya o gözlüğü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

piyasada çok fazla sahte gözlük varmış, gözlükçüler orjinal diye 10 liralık gözlğü 300 liraya bile satıyormuş.

Bir yakınım gözlük almaya gitmiş, çok lüx bir yerdi diyor oturduk deniyoruz falan bi anda telefon çaldı diyor ve gözümde güneş gözlüğü varken telefonun ekranındaki hiçbir yazısını okuyamadım dedi. Bu sahte ya diye çekişmiş tezgahtara pardon efendim karışıklık olmuş diye geri alıp başka vermiş hemen denemesi için. DEmek farketmese orjinal diye alacak 200 300 liraya o gözlüğü

mantıklı degil çünkü 1 tl lik oyuncak gözlüklerle bile telefon ekranı rahatlıkla okunur. o masada olan gözlük büyük olasılıkla numaralı gözlüktür yada kırık egik bükük gözlüktür.

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

piyasada çok fazla sahte gözlük varmış, gözlükçüler orjinal diye 10 liralık gözlğü 300 liraya bile satıyormuş.

Bir yakınım gözlük almaya gitmiş, çok lüx bir yerdi diyor oturduk deniyoruz falan bi anda telefon çaldı diyor ve gözümde güneş gözlüğü varken telefonun ekranındaki hiçbir yazısını okuyamadım dedi. Bu sahte ya diye çekişmiş tezgahtara pardon efendim karışıklık olmuş diye geri alıp başka vermiş hemen denemesi için. DEmek farketmese orjinal diye alacak 200 300 liraya o gözlüğü.

Dostum onun sahte olmasıyla falan ilgisi yok bu tamamen sizin bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Tam polarize camlarda LED ve LCD ekranlara belli açıyla baktığınızda ekranı siyah görürsünüz. Bunun nedeni tam polarize camların nırmal camlardan ziyade olası neredeyse bütün yansıyan ışığı kırması ve absorplamasıdır. Yani LED ve LCD den çıkan ışık ve bunun gibi ekranlardan gelen ışık hüzmesi tam polarize camlarda absorblanır yansıyan ışınmış gibi.

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: AyBuBi

quote:

Dostum onun sahte olmasıyla falan ilgisi yok bu tamamen sizin bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Tam polarize camlarda LED ve LCD ekranlara belli açıyla baktığınızda ekranı siyah görürsünüz. Bunun nedeni tam polarize camların nırmal camlardan ziyade olası neredeyse bütün yansıyan ışığı kırması ve absorplamasıdır. Yani LED ve LCD den çıkan ışık ve bunun gibi ekranlardan gelen ışık hüzmesi tam polarize camlarda absorblanır yansıyan ışınmış gibi.

Saygılar...

arkadaş çok güzel açıklamış harbiden öyle, bide sahte diye adama geri vermişler ya

• Güneş gözlüğü alırken benim yaptığımı yapın. Çok güneşli bir günde gideceksiniz almaya bir. İkincisi denemek için her seferinde gözlüğü takıp hem güneşe doğru bakın hem de çevrenize bakın. Gözünüz kamaşmadan sulanmadan ağrımadan güneşe rahatça bakabiliyorsanız ve de çevreye bakarken de herşeyi ayan beyan görüyor ve renkler de değişmiyor aynı kalıyorsa en iyisi odur. Gerisi hikaye. Tam polarize lcd ekranı karanlık gösterir falan filan diyede bir durum yok. Nerden bakarsan bak mis gibi gösterir. Hakiki Polarize camla otomobillerin camlarının mavi rengini ve içlerindeki benekleri vb yi de görebilirsin diğerlerinden farklı olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AyBuBi

quote:

Saygılar...

nebilim ben ya yakınım anlattı almaa gitmiş, ben almadım ki daha alıcam kısmetse önümüzdeki ay Bu bilgi iyi oldu teşekkürler

Peki başka orjinallik belirtileri nedir acaba. Okadarpara veip gözlük alıyoruz sonradan bişey çıkmasını istemez doğal olarka kimse.

Bu arada polarize filtrenin şu olaa faydaı var mı? Örneğin bende bir gözlük var camlarını falan güzel 190 a almıştım duman rengi camları var fakat şapkasız güneş gözlüğü takamıyorum. Üst taraftan gelen güneş ışığı içten yansıma yapıyor ve o ışık içerde gözüme yansıyor terkar ya başımı çok havaya doğru kaldırmma lazım ya da şapka kullanmam lazım. Aba bu sorun polarize filtreli camlarda çözülür mü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Nisan 2009; 14:38:58 >

• yazılımcı cok pis keklenmişsiniz hacı geçmiş olsun

polarize camları anlamak için genelde yarısı cıplak gozle gorulmeyen resimlere gozlukle bakılır ve resmin tamamı görülür

buyrun buda polarize cam ile internette buldugum bir yazı

POLARİZE CAM NASIL İŞLEV GÖRÜR?

Yakın zamanda geliştirilen polarize maddelerden biride polaroidtir.Bunlardan biri iğne halinde minicik (iodoguinine sulfate) kristallerinin plastik bir ortam içerisinde birbirine paralel olacak tarzda yerleştirilmeleri ve koruma içinde saydam bir madde ile kaplanmaları sonucu meydana getirilmiştir.Bu yapım metodu geniş miktarda yaprak ve levha şeklinde polarizan maddelerin üretimini mümkün kılmaktadır.Geçen ışının tamamen polarize değil hafif renkli halleri için bu tip geniş yüzeyli levhalar çok pahalı olmaksızın, polarize ışığın yeni uygulamalarına hazır tutulmaktadır. Polarize görüntü mozaiği olan, ışık hareket eden bir dalga veya titreşimdir.Yani ışık kendi doğrultusunda giderken aşağı yukarı, sağa sola hareket eder.Polarize eden, yani kutuplaştıran filtreler ise ışığın sadece bir yönde titreşen dalgalarının geçmesine izin verir.Işığın böyle tek yönlü titreştirilmesine polarizasyon (kutuplaştırma) adı verilir.Polarize camlar araç kullanırken yansımaları iyi bir şekilde keser.Genellikle ince film şeklinde iki cam arasına veya renkli plastik cama yapıştırma ve sıkıştırma suretiyle elde edilen güneş camlarıdır.Bu tür camlar aynı zamanda üç boyutlu görüş elde etmek için de kullanılırlar.

NEDEN POLARİZASYON?

Polarize güneş gözlükleri kullanılarak, parlama ve yansıma %99’a varan oranda ortadan kaldırılıp, bahsedilen rahatsızlıklar giderilir.Parlama,su,sis,çiğ,kum,kar ve yol yüzeyi gibi yatay yüzeylerden ışığın yansımasıyla oluşur.Televizyon seyrederken yada bilgisayar karşısında, yani, kapalı alanlarda da parlama meydana gelebilir.Polarizan güneş camları yüzeye gelen parlamaları, görüşü engellemeden emer.Polarizan güneş camları, ışık yansımasını azaltır ve kontrast hassasiyetini artırır.Dışarıda aydınlıkta yapılan her türlü aktivite (balık tutma,kayak,araba kullanma,avlanmak,denize açılmak,yolculuk yapmak v.b).Kapalı alanlarda yapılan aktivitelerde (tv seyretmek,bilgisayarda çalışmak vb..),ç,n kullanımı uygundur.Yansıyan ışığı süzer ve ışığın sudan yansımasını engeller.Parlama ve UV ışığını yok etmenin en iyi yolu polarizan güneş camı kullanmaktır.Diğer güneş camlarına göre oldukça hafiftir.Yüksek kaliteli optik performansına sahiptir.ISO standartlarına uygundur.Dayanıklıdır, rengi solmaz araç sürüşü,yansımanın en zararlı ve tehlikeli olduğu durum araç kullanımı sırasında gözlenmektedir.Sürücüler geleneksel yansıma kaynaklarına ilave olarak ön camdaki yansımanın sürücü görüşünü %30’lara varan oranda düşürdüğünü tespit etmiştir.Polarize güneş camları bu problemi ortadan kaldırmaktadır.

yaklasık 6 yıldır göz problemi yasıyorum göz tansiyonu sorunum var

gunes gozlugu alırken kesinlikle polarize alın

normal camlar gözünüze zarar verir sakın kanmayın polarize ye kötü diyenlere

• polarize olanı tercih et fiyat farkına aldırma göz sağlığı mühimdir..
  • orionsguard , araş kullanırken camdan yasımalar demiş. Dik gelen güneş ışını topitoya vuruyor ve torpito olduğu gibi cama yansıyor bu sorunu da mı kaldırıyor polarize filtre
  • Polarize camlı güneş gözlükleri motor kullananlar için tehlikeli bunu söylemekte yarar var. Motor kullananlar için yoldaki su birikintileri hayati derecede önemlidir, polarize cam ise su birikintisinden yansıyan ışığı soğurduğu için birikintiyi görmeyi zorlaştırır.
  • quote:

orionsguard , araş kullanırken camdan yasımalar demiş. Dik gelen güneş ışını topitoya vuruyor ve torpito olduğu gibi cama yansıyor bu sorunu da mı kaldırıyor polarize filtre
    />

aynen oyle

torpido nun cama vurdugu yansıma yoldaki parlamalar su üzerindeki yansımalar aklına gelebilecek yer türlü yansıma ortadan kalkıyor :)

ayrıca havanın basık ve nemli oldugu ortam konsantrasyonunun felaket oldugu bir günde acık renkli polarize bir cam kullanıyorsanız etrafı cıplak gozden daha aydınlık ve rahat görebiliyorsunuz.

2 tane polarize camlı gunes gozlugum var biri acık biri koyu renk

ikisi içinde güzel para ödemiştim zamanında ama hiç pişman değilim simdi gunes gozlugu almam gerekse gene o paraya alırım.

numaralı gozluk kullananlar için numaralı polarize cam üretilebiliniyor ancak camın teki 200-300 cıvar bir maliyete sahip eğer ömürlük güneş güzlugu alıcaksanız ve görme bozuklugunuz varsa ise numaralı olanı tavsiyemdir...

yaz geliyor malum gunes gozlukleri cok onemli

sahte camlarla uv ışınları direk olarak gozunuze geldiğinde uzun süre kullanımda kornea da bozukluk yaratabiliyormuş

güneş gözlüğü alırken bile doktor tavsiyesi ile hareket etme zorunlulugum oldugu için bu konuda baya bir titiz davranıyorum

malum göz tansiyonu tehlikeli

• polarize camda arabaların camları dalgalı görünüyor. özellikle eski model arabaların, yeni modelli arabalar düzgün görünüyor.
  • Polarize almanı öneririm arada çok fark var.
  • Güneş gözlüğünü alırken hiç polarize-normal cam kısmına dikkat etmemiştim,fakat sanırım aldığım cam polarize.Çünkü LCD ekrana bakınca siyah görüyorum bazen.

Gözlüğü alırken duvardaki simli bir tabloya baktırdılar,gözlüğü taktığımda tabloda balık görüyordum,fakat diğer türlü göremiyordum.Neden acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.