Şimdi Ara

Günde 2-3 Bardak Nescafe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 yaşındayım günde 2-3 kupa şekersiz nescafe (2si1 Arada) ve 1 kupa şekersiz çay içiyorum.Google amcaya sorduğumda bazı sitelerde çok zararlı olduğunu bazı sitelerde ise karaciğer ve kanser konusunda faydalarının kanıtlanmış olduğunu söylüyorlar.Gerçekten tecrübeleri olanlar ,bilgileri olanlar bu konuda ne yapmamı önerir ? Azaltmaya çalışıyorum ama beceremiyorum.Başka alışkanlığım yok çok şükür , sigara vs. gibi

• ben günde en az 7-8 bardak filtre kahve içerim, 5-6 bardak çay ,,,, zararı olmaz ama nescafe gibi granül kahvelerin yerine filtre kahve içmeni tavsiye ederim
  • 2 ay önce nescafe içmiştim 1 kupa bardağı kadar.

Onun kafeini bana 1 hafta yetti kendimi çok kötü hissettim o kadar kafein almamalıydım falan dedim. O zamandan beri içmedim hala tedirginlik yaşıyorum içsem mi içmesem mi diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unbelievable7

2 ay önce nescafe içmiştim 1 kupa bardağı kadar.

Onun kafeini bana 1 hafta yetti kendimi çok kötü hissettim o kadar kafein almamalıydım falan dedim. O zamandan beri içmedim hala tedirginlik yaşıyorum içsem mi içmesem mi diye.

Sizin ki psikolojik olabilir mi? Nescafenin içinde doğru dürüst kahve yok ki ne kafeini?
  • Nescafe içmeyin hocam ya yazık vücudunuza içindekileri bir okuyun anladığınız kelime sayısını bi sayın.

Kafein ihtiyacınız var ise filtre kahve, Türk kahvesi için çözünebilir kahverleri ağzınıza sürmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gram kahve içicem diye zibilyon tane kimyasalı vücuduma alamam.

• evet psikolojik ama bunun sebebi kafein'in kulak çınlaması yapması.

Kafein'in kulak çınlaması yaptığını, tetiklediğini öğrendiğimden beri kafein'e karşı önyargım oldu. Gerçi nescafe içmeyi falan severim tadı çok güzel ama kafeinin çok azı bile çınlamayı tetikler diye tedirgin oluyorum sebebi bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Günde 5 litre su içiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla bu biraz senin bünyeyle alakalı, istediğin kadar iç işte ama doğru düzgün kahve iç, ne bileyim filtre kahve al mesela mehmet efendinin var, türk kahvesi de olur. Şeker atarsın atmazsın bilmem ben atmıyorum. Krema niyetine tereyağı koyabilirsin, güzel oluyor çok içtim ben. Veyahut sütlü de yapabilirsin o da iyidir. Ben bir ara 5-6 fincan kahve içiyordum acayip çalıştığım dönemlerdeydi. Şimdi canım o kadar istemiyor 3-4 falan. 6 dan sonra uyku kaçıyor zaten o kadar içmiyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 16 Mart 2017; 0:21:26 >
  • Benim babam günde 17 bardak 3ü1arada içiyor. Ben haftada 2 kere hazır lattelerden içerim çok kotu yapiyo

• 4 aydır kafein kullanmıyorum, çok gereksiz bence
  • Knk ben de içiyodum yanında da etikaram,ülker fıstıklı çikolata gömüyodum 89 kg oldum en son (20 gün içinde falan) hala vermeye çalışıyorum en son 85'dim ://

• millet neler kullanıyor da yaşıyor. ilaçları, sigarası, sağlıksız beslenmesi, uyuşturucusu, alkolü ile yaşıyor millet ama sen 2 tane süt tozu içtin diye ölmezsin yaşam kaliten de düşmez. :d 22 yaşında adam daha bilinçli sorularla gel pilizzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 16 Mart 2017; 1:42:46 >
  • bende çarpıntı yapmasa baya içerim fazlası zararlıdır elbet her şeyin fazlası zararlı
  • kardeş. şimdi o neskafenin içinde ne var? bi alay suni madde. içinde kahve yok. içinde kafein var diye o kahve olmuyo. o kafein de suni kafein. anlıcağın içinde doğal, normal bir madde yok. bu vücuda giriyor. ama tamamen suni olduğu için vucut bunu bertaraf etmeye çalışıyor. vucudumuzda zehirli fakat vücuttan uzaklaştırılamayan maddeleri yağa dönüştürüyor. o yüzden ben bu neskafenin içindeki maddeler itibariyle vücutta yağ yaptığını düşünüyorum. ama bunun haricinde karaciğere mide ve bağırsağa da hasar verdiğini düşünüyorum çünkü şeker molekülünün bile bağırsaklarda emici bağırsak yapılarına hasar verdiğini biz biliyoruz. suni maddeler vücutta sağlıklı bir şekilde sindirilemiyor. zararlarını ise vücut minimize etmeye çalışıyor. bu birden tezahür etmese de vucudunuzda hormonların enzimlerin işleyişini bozmaya devam ediyor. aslında sağlığınız bozuluyor ama farketmiyorsunuz.

tavsiyem ise türk kahvesi. neden çünkü öüğütülmüş kahve çekirdeği. en azından ne olduğu belli. şimdi doğal maddelerin hepsi faydalıdır ve zararsızdır demiyorum. doğada zehirli bitkiler zehirli hayvanlar var. bitkisinin sütü uyuşturucu madde olan bitkiler var. ama canlıların besin döngüleri vardır. bizde etle sütle besleniyoruz. yani en iyisi en az kademe işlemden geçmiş ürünlerdir. en iyisi kendi mutfağınızda yaptığınızdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

millet neler kullanıyor da yaşıyor. ilaçları, sigarası, sağlıksız beslenmesi, uyuşturucusu, alkolü ile yaşıyor millet ama sen 2 tane süt tozu içtin diye ölmezsin yaşam kaliten de düşmez. :d 22 yaşında adam daha bilinçli sorularla gel pilizzz

Adam gibi muhabbet ediyoruz kardeşim burda, yaşımla sorum ne alaka onu anlamadım... Saygızsızlığın lüzumü yok.Cevap verme sana saçma geldiyse sorum.Hadi işine şimdi.
  • Senin peder bayağı zorluyormuş sınırları hacı
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun en iyisi kendi mutfağımda yapmaya alışmak olacak..Birazda öğrenci olmam kahve tüketimimi arttırıyor sınavlar ,dersler,projeler insanın ağzı oyalanacak bir şeyler dinç tutacak içeçekler vs. arıyor
  • Ben de içiyordum bıraktım. Şimdi en az 1.5 litre su içiyorum günde

• MooHyul kullanıcısına yanıt
    Yav ters adam kahveden korkuyosun aman diyim bana bulasma .d.d d

• Gerçek kahve (Türk kahvesi, filtre kahve) içmiş olsan çarpıntı yapar ama 2si1 arada sıkıntı yapmaz.

Ben günde 3-5 bardak arası Nescafe klasik içiyorum, sadece bazen tuhaf oluyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.