Şimdi Ara

Günde 3-4 soda zararlımıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar günde ortalama 3-4 tane soda içiyorum..alışkanlık yaptı acaba bi zararı olur mu ??

• Bizim eski iş yerinin yanındaki bi dükkanın sahibi vardı. Biraz kiloluydu. Kaç tane soda içiyor sayamazdım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Bizim eski iş yerinin yanındaki bi dükkanın sahibi vardı. Biraz kiloluydu. Kaç tane soda içiyor sayamazdım...
    evet kesinlikle zararlı eger uzun süreden beri içiyorsam birden bırakma. ama yeni bir alışkanlıksa hemen bırak
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

evet kesinlikle zararlı eger uzun süreden beri içiyorsam birden bırakma. ama yeni bir alışkanlıksa hemen bırak

Alıntıları Göster
    Fazla mineral böbreklerde taş yapar diye biliyorum. Çok içiyorsan sürekli başka markalardan tercih etmen lazım. Böylece vücuduna hep başka tür mineraller girer, bir tür mineral birikmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Fazla mineral böbreklerde taş yapar diye biliyorum. Çok içiyorsan sürekli başka markalardan tercih etmen lazım. Böylece vücuduna hep başka tür mineraller girer, bir tür mineral birikmez.

Alıntıları Göster
    Fazla soda içmenin kemik erimesi yaptığını söylemişti birisi ama ne kadar doğrudur bilemiycem. Herşeyin fazlası zararlı olduğu gibi onunda zararlıdır bu kesin azaltmaya bak

• quote:

Orijinalden alıntı: cücük

Fazla soda içmenin kemik erimesi yaptığını söylemişti birisi ama ne kadar doğrudur bilemiycem. Herşeyin fazlası zararlı olduğu gibi onunda zararlıdır bu kesin azaltmaya bak

Alıntıları Göster
    bir kaç sene sonra miden sindirim yapamaz hale gelir o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_kaplan

bir kaç sene sonra miden sindirim yapamaz hale gelir o kadar

Alıntıları Göster
    günde 10-12 içtiğimi bilirim şimdiye kadar bi zararını görmedim ama ileride sorun yaratabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slash

günde 10-12 içtiğimi bilirim şimdiye kadar bi zararını görmedim ama ileride sorun yaratabilir

Alıntıları Göster
    Hiç bişi olmaz soda yararlıdır ama günde 3 den fazlası pek önerilmez. Hatta en ideali 2 tane. Bende geçens ene buna benzer bir topic açmıştım araştırdım sonra çok zararlı olmadığını öğrendim ama fazla içildiğinde bazı maddeler vücutta birikme yapıyor ve zararı oluyor. Tabi bünyeden bünyeye değişir geçen sene acayip fena soda içtim mesela. Soda da değil aslında DOĞAL MADEN SUYU. İkisi farklı şeyler. Bimden kızılayın büyükkolisini alırdım su ve soda içerdim hep. Hiç zararıı görmedim.

Mineralli su vücuda yararlıdır yabancılar çok sık içer diye duymuştum hatta babamlar romanyaya gitmişti su istediklerinde hep böyle mineralli su vermişler zaten Şişelerin üstünde de mineral water yazar.

Uzun lafın kısası çok zararlı bişey değil korkma tabi mide rahatsızlığın falan yoksa. Cola falan içeceğine maden suyu iç kat kat iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hiç bişi olmaz soda yararlıdır ama günde 3 den fazlası pek önerilmez. Hatta en ideali 2 tane. Bende geçens ene buna benzer bir topic açmıştım araştırdım sonra çok zararlı olmadığını öğrendim ama fazla içildiğinde bazı maddeler vücutta birikme yapıyor ve zararı oluyor. Tabi bünyeden bünyeye değişir geçen sene acayip fena soda içtim mesela. Soda da değil aslında DOĞAL MADEN SUYU. İkisi farklı şeyler. Bimden kızılayın büyükkolisini alırdım su ve soda içerdim hep. Hiç zararıı görmedim.

Mineralli su vücuda yararlıdır yabancılar çok sık içer diye duymuştum hatta babamlar romanyaya gitmişti su istediklerinde hep böyle mineralli su vermişler zaten Şişelerin üstünde de mineral water yazar.

Uzun lafın kısası çok zararlı bişey değil korkma tabi mide rahatsızlığın falan yoksa. Cola falan içeceğine maden suyu iç kat kat iyi.

Alıntıları Göster
    Bende maden suyunun zararının aksıne yararlı oldugunu tv de bır doktordan dınlemıstım. Adam saatlerce cok yararlı oldugunu hatta mumkunse yemeklerde bıle bellı bır oranda kullanılabılecegını soylemıstı. Ayrıca bır hemsıre arkadasım da sıgarayı bıraktıgında cok fazla soda ıcıyordu sebebını de maden suyunun nıkotını suya oranla daha hızlı dısarıya attıgını soylemıstı (nıkotın yerıne baska bır madde de olabılır tam hatırlamıyorum)

Yazılımcının dedıgı gıbı avrupa da cok yogun ıcıyorlar ozellıkle almanlar su nıyetıne goturuyorlar. mineralwasser

Bır ara bende alısmıstım maden suyuna, alısınca su ıcesı gelmıyor ınsanın daha dogru su kesmıyor ınsanın susuzlugunu ıllede soda ıcmek ıstıyor bunye

• quote:

Orijinalden alıntı: milaket

Bende maden suyunun zararının aksıne yararlı oldugunu tv de bır doktordan dınlemıstım. Adam saatlerce cok yararlı oldugunu hatta mumkunse yemeklerde bıle bellı bır oranda kullanılabılecegını soylemıstı. Ayrıca bır hemsıre arkadasım da sıgarayı bıraktıgında cok fazla soda ıcıyordu sebebını de maden suyunun nıkotını suya oranla daha hızlı dısarıya attıgını soylemıstı (nıkotın yerıne baska bır madde de olabılır tam hatırlamıyorum)

Yazılımcının dedıgı gıbı avrupa da cok yogun ıcıyorlar ozellıkle almanlar su nıyetıne goturuyorlar. mineralwasser

Bır ara bende alısmıstım maden suyuna, alısınca su ıcesı gelmıyor ınsanın daha dogru su kesmıyor ınsanın susuzlugunu ıllede soda ıcmek ıstıyor bunye

Alıntıları Göster
    Su degilde soda iciyorum hep ve son 10 yildir günde ortalama 1,5 litre. Hicbir zarari yok. Icilebilir.
    Zararli oldugu bilgilerine nerden ve nasil ulastiniz bilmiyorum ama tamamen yanlis.
    Sadece bazi mide sikayeti olanlara ve bazi hamilelik durumlarinda zarari dokunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopolo

Su degilde soda iciyorum hep ve son 10 yildir günde ortalama 1,5 litre. Hicbir zarari yok. Icilebilir.
    Zararli oldugu bilgilerine nerden ve nasil ulastiniz bilmiyorum ama tamamen yanlis.
    Sadece bazi mide sikayeti olanlara ve bazi hamilelik durumlarinda zarari dokunabilir.

Alıntıları Göster
    Maden suyunun bilinmeyen yönleri!
    Hamilelikten cilt sağlığına kadar bir çok yönden sağlıklı yaşamda önemli rol oynayan maden suyu tüketimi ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz?

http://www.ntvmsnbc.com/news/320156.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopolo

Alıntıları Göster
    Günde, hiç olmazsa 1 tane soda içmekte yarar var. Ama aşıraya kaçtığında yararından çok zararı olur. 2 tane içmek kafi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Günde, hiç olmazsa 1 tane soda içmekte yarar var. Ama aşıraya kaçtığında yararından çok zararı olur. 2 tane içmek kafi

Alıntıları Göster
    Değil.En az 1,5 litre içiyorum.Hatta su içmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

hiç duymamıştım öğrenmiş olduk ne kadar doğru olduğu tartışılır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tainted Love

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

hiç duymamıştım öğrenmiş olduk ne kadar doğru olduğu tartışılır..

Alıntıları Göster
    Hic alisamadım su sodaya. icimi acayip tiksindirici geliyor nasıl iciyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: feddbba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: feddbba

o ne diyon hocam o ilk içtiğinde boğazını yakıp sonra geğirmesi yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Tercümanım

quote:

Orjinalden alıntı: feddbba

o ne diyon hocam o ilk içtiğinde boğazını yakıp sonra geğirmesi yok mu

Alıntıları Göster
    Günde 2 tane elmalı freşa içiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Günde 2 tane elmalı freşa içiyorum.

Alıntıları Göster
    maden suyu başkadır, soda başkadır.
    hatta maden suyu satanlar, ürünlerine soda denilmesine çok kızarlar.

maden suyu doğadan gelen saf mineralli sudur. çok yararlıdır.
    soda ise bildiğiniz suya, karbondioksit yedirip aroma katılmasıyla elde edilir.

şu an piyasada hem aromalı sodalar, hem de aromalı maden suları var. alırken üzerilerini dikkatlice okursanız farkı görebilirsiniz. maden suyunun asiti doğal, sodanın ise sonradan fabrika operasyonludur.

ben günde en az 1 tane (250 ml) limon aromalı maden suyu içiyorum.
    maden suyu insanın stresini ve gerginliğini azaltıcı bir etki gösteriyor.
    herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fb100.Yil -- 26 Mayıs 2008; 18:13:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fb100.Yil

maden suyu başkadır, soda başkadır.
    hatta maden suyu satanlar, ürünlerine soda denilmesine çok kızarlar.

maden suyu doğadan gelen saf mineralli sudur. çok yararlıdır.
    soda ise bildiğiniz suya, karbondioksit yedirip aroma katılmasıyla elde edilir.

şu an piyasada hem aromalı sodalar, hem de aromalı maden suları var. alırken üzerilerini dikkatlice okursanız farkı görebilirsiniz. maden suyunun asiti doğal, sodanın ise sonradan fabrika operasyonludur.

ben günde en az 1 tane (250 ml) limon aromalı maden suyu içiyorum.
    maden suyu insanın stresini ve gerginliğini azaltıcı bir etki gösteriyor.
    herkese tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    yok zararLı değLdir

• quote:

Orijinalden alıntı: rude.

yok zararLı değLdir

Alıntıları Göster
    Safra kesesinde tas yaptigi icin zararlidir. Anneme oldu aynisi ordan biliyorum. Gunde 1 sodadan fazla icmeme izin vermiyodu.
    Sebebini soyledim.
    Izmirde otururken anca 3-4 soda sicakligi kesiyodu dedi. Sonradan safra kesesinde tas cikti.
    O yuzden 1soda dan fazla icme derim.

Onun yerine ne icicem dersen. Hicbisey derim. Soda yerini dolduracak bisey bulamadim ben cunku. Ama 1 tane iciyorum gunde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.