Şimdi Ara

Günde 10 km yürüyüş, 100 mekik, 100 şınav (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam mekik hareketi omurga sağlığı açısından iyi değil. Onun yerine heel touchers ve plank yapın. Ek olarakta free squat eklenebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cmfalper

spor yap ama beslenme çok önemli beslenmenden açık verme. bir de mekik pek mantıklı bir hareket değil salla gitsin onu ya da 100tane yapma veya tam inip kalkma.
    mekikte tam inip kalkmak daha doğru. Yarım mekik dogru yapilmazsa çok ciddi bel, omurga sorunlarına yol açar. Tam mekikte bu risk çok daha az.

SONY Playstation 5 Digital Sürüm

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • evde egzersiz diye bi uygulama var.sizce onun katkisi nasil olur

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

günde 7 km yürüyüş ve 70 mekik
    125 kg den 95 e
    Beslenme olmadan mı ekstra bir şey yapmadınız mı?

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Hipertrofi belli bir yerden sonra durur, standart bir görünümün olur. 2-3 yıldır belli aralıklarla evde spor yapan biri olarak söylüyorum.

Yok imza mimza
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Saçlar gider.
    Saçla ne alakası var?
    Yok imza mimza
  • quote:

Orijinalden alıntı: agiros

Hocam mekik hareketi omurga sağlığı açısından iyi değil. Onun yerine heel touchers ve plank yapın. Ek olarakta free squat eklenebilir.
    Ciddi misin hocam? şu ana kadar hep mekik yaptım fakat bir sorun çıkmadı.
  • Ne kadar yarimdan bahsettigimiz cok onemli. Risk yoktur demiyorum. Ayrica tam cekerken de nereye kadar kalkildigi onemli. Tam kalkik pozisyonda omurlar arasindaki disklerdeki aciyi goz onunde bulundurdugunuzda hic de cok daha az denecek bir durum olmadigini gorursunuz.

• 10 km yürümenin bir şey katacağını sanmıyorum. Okul zamanı günde 15 km yürüyorum fakat pek bir şey kattığını söyleyemem. Onun yerine koşu veya bisiklet yapabilirsin. Şahsen bisikşet sürüyorum ve nem kondisyon anlamında hem bacak kası anlamında çok faydasını gördüm.
    Yalnız bisikleti düzenli sürüyorum ve yüksek hızlarda sürüyorum yani bacaklarımı ve ciğerlerimi abartmadan zorluyorum.
    Mekik ve şınav konusuna gelirsek günde 100 tane veya 500 tane şeklinde rakam vermenin alemi yok. Ben 100 tane çeksem hergün çok faydasını görürüm ama sen görmeyebilirsin. Önemli olan kaslarına zarar vermeden onları zorlamak. Zorlarsan gelişir, zorlamazsan sadeve ısınırsın ve yanlış harekette tutulma vs olaylarını yaşama riskini azaltırsın.

Orijinalden alıntı: buroigil

10 km yürümenin bir şey katacağını sanmıyorum. Okul zamanı günde 15 km yürüyorum fakat pek bir şey kattığını söyleyemem. Onun yerine koşu veya bisiklet yapabilirsin. Şahsen bisikşet sürüyorum ve nem kondisyon anlamında hem bacak kası anlamında çok faydasını gördüm.
    Yalnız bisikleti düzenli sürüyorum ve yüksek hızlarda sürüyorum yani bacaklarımı ve ciğerlerimi abartmadan zorluyorum.
    Mekik ve şınav konusuna gelirsek günde 100 tane veya 500 tane şeklinde rakam vermenin alemi yok. Ben 100 tane çeksem hergün çok faydasını görürüm ama sen görmeyebilirsin. Önemli olan kaslarına zarar vermeden onları zorlamak. Zorlarsan gelişir, zorlamazsan sadeve ısınırsın ve yanlış harekette tutulma vs olaylarını yaşama riskini azaltırsın.
    Bisikletler çok pahalı hocam, mecbur yürüyeceğim.

• Fizyoterapistim. Kalanın mesajlarını okumasan da olur. Ülkede muazzam bir fitness cahilliği aldı başını yürüyor.
    Yaptığın şey gereksiz. Kalıplaşmiş argümanlarla sağlık olmaz. Mekik terimi nedir? neyi içeriri kâr/zarar oranı nedir doğru bir egzersiz olduğunu kim kanıtlamış vs. Son yayınlar mekik hareketinin kârdan çok zararı olduğunu öne sürüyor. Klinikte de bizzat anlamlı sonuçlar alıyoruz.
    Şınav terimi nedir? doğru yapıldıgı takdirde kâr oranı fazladir fakat yanlış yapıldığında omuz kapsülünü zorlamaktan ve impingement a sebep olmaktan başka bir işe yaramaz. Yanlış şınav=yanlış deadlift=düzenli sigara tüketmek. Benzer kavramlardır
    10km yürüyüş, fonksiyonel değilse, temposuz ve kalbi maksimum hızının %60-80 ine ulastırmıyorsa harcadığın zamana değmez.
    Bu dediklerin yerine kombine ve sana göre programlanmış bir egzersiz programıyla birlikte yediklerine bir diyetisyen tavsiyesi eklersen senin için kat ve kat daha faydalı olur.
    Egzersiz programını alabileceğin en iyi kaynak fitness odakli bir spor fizyoterapistidir. Onun haricindeki herkes EKSİK BİLGİ VERİR. Kimse kimseyi kandırmasın egzersiz fizyologu profesörden ders aliyoruz besyoya ders veriyoruz kimin ne ders görduğünü ne kadar ciddiye aldigini biliyoruz. Hiçbir antrenör fitness odakli bir spor fizyoterapisti kadar detaylı program hazırlayamaz. Besyocu 1990larda lat-pull-down un nasıl yapıldığını söylerken fizyoterapist rhomboid minör kasındaki bantlaşmanın periferal inervasyon ağıyla lateral dirsek ağrısına yol açacağını söyler. Sağlik şakaya gelmez

• firatkrky kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam 6-7 barfiks, dips yapabiliyorum. Pilates ve bosu kursuna yazılayım mı yoksa evde kendim calisthenics mi çalışayım. Pilatesin bana kalabileceği bir şey olur mu?

Orijinalden alıntı: Guest-4C740587D

Klima ile alakası ne hocam
    one punch man animesine gönderme yaptım
    Hocam omurgamız "S" şeklinde bildiğiniz üzere. Mekik çekerken o şekli koruyamıyoruz bu nedenle omurga sağlığı açısından iyi değil. Mekiğe alternatif çok hareket var. Ben olsam mekik yerine heel touchers, leg raise ve plank yapardım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.