Bu sezon ortaya koyduğu üstün performans, oyun anlayışı ve RUH'uyla ligi sonuna kadar domine etmeyi başaran Bursaspor, şampiyonluğa ulaştı.
Bu başarıda, öncelikle futbolcuların büyük özverileri, birbirleriyle olan kenetlenmeleri, halkın takımlarına sahip çıkması ve Ertuğrul Sağlam faktörü başrolü oynadı.
Keza takımda yer alan futbolcuların kazandıkları paralara bakılınca, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi ligin büyük ekipleri olarak adlandırılan takımlardaki oyunculardan çok daha az kazandıkları görülmekte. Bununla beraber Bursaspor'un maddi sorunlar yaşadığı ve futbolcuların uzun zamandır paralarını alamadıkları da bilinen bir gerçek.
Her şeyin para olmadığı gerçeği bir kez daha gözler önüne serilirken, yabancı futbolculara servet harcayan bazı İstanbul kulüplerinin de Bursaspor'un bu büyük başarısından ders çıkarması gerekir.
Mesela iki sezon önce İspanya gol kralı adı altında ülkemize gelen ve Fenerbahçe'nin yaklaşık 20 milyon Euro verdiği Daniel Güiza'nın durumu ortada. Net gollük pozisyonlarda acemi bir çaylak görüntüsü veren ve kaçırdığı gollerle taraftarına saçbaş yoldurtan Güiza'yla bu işlerin olmayacağı apaçık ortada. Keza bu sezon attığı gol sayısı 7 ve Bursaspor'un kalecisi İvankov'un da rakip filelere bıraktığı gol sayısı 7. Ve İvankov'un kulübünden aldığı para ise 400 bin Euro.
Transfer polikası doğru olan bir kulüple, yanlış transfer politikası izleyen diğer bir kulüp arasındaki fark da burada. Buna paralel olarak kaybedilen paralar ve başarılar. Diğer tarafta ise çok daha az bütçeyle gelen büyük başarı.
Tamam büyük başarı için büyük isimler gerekli ve yüklü paralar harcanmalı ancak küçük isimlere de bu kadar yüklü paralar verilmemeli.
Eminim ki Bursaspor'un bu başarısından sonra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş... gibi transferlere milyon Euro'lar harcayan takımlarımız daha ince eleyip sık dokuyacaklardır.
Alınması gereken dersler çok Bursaspor'un şampiyonluğunda...
Son yıllarda unutulan takım içerisindeki arkadaşlık, dayanışma, ve en önemlisi RUH... hepsi bu şampiyonlukta mevcuttu. Tıpkı Galatasaray'ın 2000'de Avrupa'da ve ligde yakaladığı o RUH gibiydi.
İki örnek de birbiriyle çok benzerlik taşıyor.
Profesyonellik adı altında kaybedilen bazı değerlerin tekrar yeşermesi dileğiyle bütün takımlara selamlar...
MYNET SPOR
Guiza'nın tipe bak
guiza'nın değerine iki yıllık ücretini de ekliyorlar, ivankov'dan ise yıllık ücretini çıkarıyorlar..
bir tanesi sadece penaltı kullanarak gol atmış bi kaleci diğeri penaltı kullanmadı sanıyorum..
ayrıca 7 gol değil 10+ gol attı adam bu sezon. daum'un sisteminde olmuyorsa olmuyor. iyice şamaroğlanına çevirdiler elemanı..
her önüne gelen haber sitesi guiza'ya yükleniyor, prim yapıyor. sıktı artık..
quote:
Orijinalden alıntı: fuatturkrap
guiza'nın değerine iki yıllık ücretini de ekliyorlar, ivankov'dan ise yıllık ücretini çıkarıyorlar..
bir tanesi sadece penaltı kullanarak gol atmış bi kaleci diğeri penaltı kullanmadı sanıyorum..
ayrıca 7 gol değil 10+ gol attı adam bu sezon. daum'un sisteminde olmuyorsa olmuyor. iyice şamaroğlanına çevirdiler elemanı..
Boş kaleye kaçırmasıda mı Daum'un sistemi
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
quote:
Orijinalden alıntı: fuatturkrap
Boş kaleye kaçırmasıda mı Daum'un sistemi
hayır ben de süper oyuncu demiyorum, ki galatasaraylıyım zaten banane..
adamın ruh sağlığını bozdular. hakan da böyle olmuştu son döneminde. ben, hakan pozisyona girince hiç heyecanlanmıyordum mesela. 2002 dünya kupasında o da bu haldeydi, boş kaleye kaçırıyordu.
bana göre iyi mücadele eden bi eleman, çift forvetle verimli de olur. fakat sen sistemini bilmeden sırf ispanya'da gol kralı oldu diye transfer yapıyorsun sonra böyle oluyor işte. bizim ülkemizde futbolcuları coachlar değil yönetimler transfer ettiği için sorun oluyor zaten..
Ne alaka şimdi... Guiza 17 milyon Gol sayısı 11 İvesa penaltıdan attı golleri bize 10 uncu haftadan beri penaltı çalınmıyor... Gereksiz kıyaslama olmuş.
Ulan olaya bak be , Bursaspor'un kalecisinin attığı gol sayısıyla Fenerbahçe'nin as forvetinin attığı gol sayısı eşit
Karşılaştırmaya bak Biri penaltıyla gol atıyor. Diğeri ne kadar beceriksiz de olsa penaltısız 11 gol attı. Karşılaştıracaksan, diğer takımların forvetleriyle karşılaştır. Tamam Guiza'dan nefret ediyorum ama bu kadarda olmaz.
kaleciyi bile geçememiş..
Ivankov kaleci nasıl gol atmış? Pek uzak kaldım ya biri aydınlatabilir mi?
penaltıları adam atmıs nesini karsılastırıyorsunuz ya komik duruma dusuyorsunuz farkında degilsiniz.
guiza 11 gol attı ama 2-3 tanesi diğer takım oyuncusu tarafından kendi kalesine örnek olarak galatasaray maçında ayı servetin auta giden topun üstüne kayarak kaleye yönlendirmesi
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan Yağız
Ivankov kaleci nasıl gol atmış? Pek uzak kaldım ya biri aydınlatabilir mi?
penaltıları o atıyor
Demek Bursaspor en az 7 penaltı kullanmış acaba Fenerbahçe bu sene takım olarak 7 penaltı kullandı mı? Guiza'nın attığı 11 golün ise hiçbiri penaltı değil. Biz şimdi İvankov'u alıp forvete koysak gol kralı bizden mi çıkar acaba, bu kanıya mı varmam gerek bu konudan ilginç konular çıkıyor bu DH'de
BU DEMEK OLUYORKİ İVANKOV UN ŞUTLARI İYİ , yani forvete koysan guiza gibi boş kaleye kaçırmaz , son vuruşları iyi..
Bu sezon Fener'e en iyi transfer Ivankov olur
guiza çook penaltıdan daha net pozisyonlarda gol kaçırdı