Şimdi Ara

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
13
Favori
15.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkür ederim. Olayı çok güzel kafamda canlandırdım anlattıklarınızla. Bu forumda nadir bulunan yardın sever ve uzun uzun yazmaktan yüksünmeyen biri olduğu için kendimi şanslı adlediyorum.
  • set timer resolution oyunlarda performasa etkisi varmı arkadaşlar bilgilendiriseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

set timer resolution oyunlarda performasa etkisi varmı arkadaşlar bilgilendiriseniz sevinirim

Crysis 3 de özellikle multı gpuda bizzat faydasını gördüm.Tek kartta durum nedir açıkcası bende merak ediyorum.
  • mamunaco kardeş geçen sene kurduğu 4x CF 7970 sistemi birkaç gün önce sökmüştü ve yerine quad 690 sistemi kurdu. (Bu fail hareket yapılır mı?)

Metro Last Light oyunun da düşük GPU kullanımlarını ve buna keza FPS görünce bir güzel saydırıyor. (4x CFX 7970 kullansa nasıl olacaktı bende bilmiyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Tekrar Merhaba

2500K@4.9GHz [Noctua NH-D14], GTX690, 16GBGSKill 1600MHzDDR3, Win8-64bit

hocam sana bişey socmak istiyorum, bendeki 2600k ile 4500'e anca dayanıyorum soğutucularımız aynı, sendeki işlemci milyonda bir gelenlerden birimi yoksa benimki mi çok takoz? 4900Mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pustherif

quote:

Tekrar Merhaba

2500K@4.9GHz [Noctua NH-D14], GTX690, 16GBGSKill 1600MHzDDR3, Win8-64bit

hocam sana bişey socmak istiyorum, bendeki 2600k ile 4500'e anca dayanıyorum soğutucularımız aynı, sendeki işlemci milyonda bir gelenlerden birimi yoksa benimki mi çok takoz? 4900Mhz

sendekı kac ghz kı?

sandy ıslemcılerın en olusu 4.7-4.8 ghz..

• Anakartın oc gayet müsait. 1.5v ile 5.Ghz stabil sıcaklıklar 60-70max. Noctua kullandığına göre düşük devir mi yüksek devir mi bağladın bir onu kontrol et. Birde termal macun noctuanın termal macunu mu? sıcaklığın kaç? her işlemci 5ghz olcak diye bir kaide yok ama 2500k nın 5ghz görmemesi bence çok ender bir durum olur. 50x100 değilde mesela 45x109 gibi çarpanlar dene.
  • Evet.. Adamım daha fazla dayanamayıp GTX 780 quad SLI sisteme geçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 15 Haziran 2013; 14:22:17 >

• GTX780 SLI, CPU2700K@5,1GHz, Win8-64, Sürücü: 326.01

Crysis 3, Çok yüksek, Yumuşatma devre dışı, 1080p +Set Timer resolution Default - OC
     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar  Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

GTX690 ile pekte farklı bir durum yok görüldüğü gibi. 60FPS sınır var sanki.

Crysis 3, Çok yüksek, Yumuşatma 8xMSAA, 1080p +Set Timer resolution Default - OC
     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar  Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

1080p de ancak 8xMSAA yumuşatma açıldığında GPU kullanımı %98 lere çıkmakta.

• quote:

GTX780 SLI, CPU2700K@5,1GHz, Win8-64, Sürücü: 326.01

Crysis 3, Çok yüksek, Yumuşatma devre dışı, 1080p +Set Timer resolution Default - OC

GTX690 ile pekte farklı bir durum yok görüldüğü gibi. 60FPS sınır var sanki.

Crysis 3, Çok yüksek, Yumuşatma 8xMSAA, 1080p +Set Timer resolution Default - OC

1080p de ancak 8xMSAA yumuşatma açıldığında GPU kullanımı %98 lere çıkmakta.

Gayet akıcı ve de şahane gözüküyor. 4600 çekirdek çitlenmiş resmen.

• 3. ve 4. kartlarda CPU nun nasıl darboğaz yarattığını görebilirsiniz. Yine uzakta yer alan nesnelerde yani alan derinliğinde GPU kullanımlarına dikkat ediniz. CPU lar hala yavaş kalıyorlar bu güçlü GPU lar karşısında. Bunun ne driverla nede optimizasyonla falan alakası olmadığı ortada. 384bit veriyolu, PLX chip, CPU veriyolu bant genişliği, veriyolu hızı, CPU frekansı ile alakalı bir durum olsa gerek. Tabi bu konuştuklarım 1080p gibi bir çözünürlük için söz konusu. Alan derinliği olunca 4-way SLI 780 de kullanılsa, CPU darboğazı nedeniyle oyun oynarken FPS nin 120 nin altında olmasından vede GPU kullanımlarının %50 lerin altında kalması çok acı. CPU firmaları artık bu işe bir el atmalı. Tabi bu sözüm engüçlü CPU üreten intel e.

• quote:

3. ve 4. kartlarda CPU nun nasıl darboğaz yarattığını görebilirsiniz. Yine uzakta yer alan nesnelerde yani alan derinliğinde GPU kullanımlarına dikkat ediniz. CPU lar hala yavaş kalıyorlar bu güçlü GPU lar karşısında. Bunun ne driverla nede optimizasyonla falan alakası olmadığı ortada. 384bit veriyolu, PLX chip, CPU veriyolu bant genişliği, veriyolu hızı, CPU frekansı ile alakalı bir durum olsa gerek. Tabi bu konuştuklarım 1080p gibi bir çözünürlük için söz konusu. Alan derinliği olunca 4-way SLI 780 de kullanılsa, CPU darboğazı nedeniyle oyun oynarken FPS nin 120 nin altında olmasından vede GPU kullanımlarının %50 lerin altında kalması çok acı. CPU firmaları artık bu işe bir el atmalı. Tabi bu sözüm engüçlü CPU üreten intel e.

zaten bu nedenle 2 way den sonrasının pek mantıklı bir açıklaması yok.video daki arkadaşta masaüstü için dünyanın en iyi işlemcisi ve 4.8 ghz olmasına rağmen genede yetmedi.bu dediğim tabiki fullhd kullanan kişi için geçerli..surround sistem kullanan bir kişi çok yüksek çözünürlükte oynayacağı için gpu kullanımı sorunu yaşamayacaktır.sonuç olarak hangi kart olursa olsun normal şartlarda 2 way en iyi tercih.cpu-gpu arasındaki uçurumun kapanması artık imkansız.atıyorum 2 yıl sonra intel çok iyi işlemci çıkarsa bile gpu un eli armut toplamayacak.oda şimdikine kıyasla daha iyi modeller çıkaracak.gene aynı hesaba gelecek yani.işte bu duruma dur diyecek olan monitör teknolojisi.1080p artık standart olmuş durumda.tek monitör olarak 1440p ve 1600p yavaş yavaş artmaya başladı.

• Ivy Bridge-E mimarisi ile intel in en baba işlemcileri arz-ı endam etti ama en üst düzey işlemci performansı için biraz daha sabretmeniz gerekecek. Zira Intel'in 8 çekirdekli Haswell-E serisi işlemcileri gelecek yılın 2'inci yarısında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor ki bunun yanısıra birde DDR4 destekli olması beklenmekte. Ayrıca 22 nm üretim teknolojisi ile 20 MB L3 önbelleği Haswell-E nin diğer güzellikleri iken beni asıl ilgilendiren tarafı tabiki de OC performansı olacak. Tabi tüm yaşanacak gelişmeler konu başlığını değiştirtir mi bana? Hiç sanmam Neyse.. Haswell-E i bekleyene kadar elimizdeki en baba CPU şimdilik bu.

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

Intel Core i7-4960X (Ivy Bridge-E / IBE)

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar  Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar  Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

CPU nun detaylı incelemeleri nette yavaş yavaş yer almaya başlamışken bizi ilgilendiren kısmı olan oyun performansı ne katıp katmadığına bir bakalım.

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar  Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar  Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

KAYNAK

Kendi namıma özet olarak karşılaştırmalı testlerden gördüğüm kadarıyla kanaatim; i7-2700K@5.1GHz lik işlemcimden bu sisteme geçmeme değecek bir farkın olmadığı yönünde. Seneye Haswell-E platformuna geçmek benim için en akıllaca hareket olacak tabi sabredebilirsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 3 Eylül 2013; 13:15:23 >

• i5 2500k dan sonra Haswel e geçip 4770k aldım , Hyper Threading vs. denedim SLI de GPU kullanımları ile ilgili pek bir fark göremedim ama bazı sorun yaşadığım oyunları daha akıcı ve ani fps düşüşleri almadan ( misal Crysis 3 ) oynuyorum şuan ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Eylül 2013; 13:09:02 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Dostum o fark, 4770k dan 6 çekirdekli 3930K ya yada bu yeni seriye geçince daha da bariz. Crysis3 GPU canavarı olduğu kadar aynı zamanda bir çekirdek canavarı
  • quote:

Dostum o fark, 4770k dan 6 çekirdekli 3930K ya yada bu yeni seriye geçince daha da bariz. Crysis3 GPU canavarı olduğu kadar aynı zamanda bir çekirdek canavarı

doğrudur bazı oyuncular işlemciye çok yük bindiriyor ama bunun en büyük nedeni optimize sorunları yani yazılımsal işler bunu kesin olarak anlamış durumdayım artık
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim bak yukarıda ki mesajlarımda da dile getirmiştim yine yazayım.

Crysis3 te GPU scaling in yüksek olması için hala Timer config kullanıyoruz "Set Timer Resotion"

Şimdi durumla ilgili nVidia yada Crysis3 yapımcıları neden bir düzeltme yayınlamadılar hala?? Hiç bunu merak ettiniz mi? Ben çok merak ediyorum. Böyle bir çözümle milletin uğraştığından bal gibi de haberleri vardır di mi? Öyleyse neden hala bir yama/driver YOK!

• quote:

Aynen kardeşim bak yukarıda ki mesajlarımda da dile getirmiştim yine yazayım.

Crysis3 te GPU scaling in yüksek olması için hala Timer config kullanıyoruz "Set Timer Resotion"

Şimdi durumla ilgili nVidia yada Crysis3 yapımcıları neden bir düzeltme yayınlamadılar hala?? Hiç bunu merak ettiniz mi? Ben çok merak ediyorum. Böyle bir çözümle milletin uğraştığından bal gibi de haberleri vardır di mi? Öyleyse neden hala bir yama/driver YOK!

niye olacak intel daha iyi oyun oynatacağını söyleyeceği 599980XK gibi bir işlemci çıkarınca satsın diye işin aslı bu tarz kafa oyunları her zaman gelecek işlemci nesline göre optimize ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Eylül 2013; 13:54:00 >

• Bazı oyunlarda cpu kullanımının %30-40ları geçmediği halde gpu kullanımımda %80-60lara kadar iniyor the witcher 2de test yaptığım zaman duvara dümdüz bakarsam veya etraf boşken gpu kullanımı %99 olurken şehir meydanına indiğimde %80-60lara kadar geriliyor crysis 3te aynı şekilde duvara baktığım zaman high ayarlarda aa kapalı 60 fpsyi geçiyorum kafayı çevirdiğimde gpu %75-60lara kadar gerilemeye başlıyor bf3tede aynı sorunu yaşıyorum dar alanda etraf boşken %99 gpu kullanı mı varken açık alana çıktığımda %75-60lara gerilemeye başlıyor kullandığım işlemci amd phenom ıı x4 955 3.6 ghzde ekran kartım hd 7870 darboğaz mı oluyor ne oluyorsa artık cpu kullanımları %40-50leri geçmezken gpunun %80-60larda kalmasını anlayamıyorum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.