Şimdi Ara

Gtx 1070'in 1080P performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç gündür 1070'i araştırıyorum. Msi mı alsam, Asus modelini mi alsam diye. Ta ki inceleme videolarına izleyen kadar. Asıl sorun şu...

60 hertz 1080p monitöre sahibim. Yalnız incelemelere ve söylenenlere göre 1080p de stabil değilmiş. Fps aşırı dalgalanıyormuş. Bunun üstüne çoğu işlemciye darboğaz yaptırıyormuş 1080p çözünürlük yüzünden...

Öncelikle şunu belirteyim, 1060 modelini düşünmüyorum hem fps hem de uzun vadeli olsun diye 1070 modelini kesin olarak alacağım 1-2 hafta içerisinde. Yüksek fps istiyorum. Fazla oyun oynuyorum ve fps benim için çok önemli. Bir kere aldıktan sonra sorunsuz bir şekilde 1-2 sene götürmesini istiyorum en az.

Öğrenmek istediğim şunlar:

1- 144 hertz 1080p monitör ile bu fps dalgalanmasının ve küçük bir ihtimalde olsa işlemci darboğazını önleyebilir miyim ? (darboğaz oluyorsa tabi)

2- İşlemcim i5-6600K ile bu ekran kartıyla sorun yaşar mıyım ? Bana komik geliyor açıkcası bu işlemciyle 1080p de darboğaz yaşayacak olma ihtimalim. Herkesten farklı bir yorum gelince artık korkmaya başladım darboğaz konusunda...

3- 144 hertzin gerçekten pratikte önemli yanlarını öğrenmek istiyorum. Bir 144 hertz monitör sonuçta 1000 liradan başlıyor, kolay değil alması.

Vereceğiniz cevaplar benim için önemli çünkü ona göre karar verip alacağım 1-2 hafta içerisinde. Hatta yeni bir konu açıp kendi çapımda oyunlar üzerinden incelememi de yaparım.

Şimdiden teşekkür ederim.

• 1070 i 2k dsr fast sync ile kullanıyorum 1080p 60hz monitöre 1080p de oyunları sallamıyor o yüzden gpu ya değilde işlemciye yukleniyor. Buda fps de dalgalanmalara sebeb oluyor.2700k ile kullanıyorum bi sıkıntı yok 1060 alma parasını hak etmiyor. 100 kusur fps de fast sync açarsan dalgalanma olmuyor 60hz lik monitörde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 20 Ağustos 2016; 7:53:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalgalanmadan kastın nedir anlamadım.1070 1080p de ultra ayar ve AA açmak için ideal karttır.Zaten çoğu oyunda 4x-8x AA açacaksın e kartı baya yoracak o yuzden o çozunurlukte darboğaz yaşamaz kart o kadar guçlu değil yani.İnsanlarda yanlış algı var 1070 tam 1080p nin kartı 1080 ise 2k nin kartıdır.Bu dediklerim ultra ayarlar ve AA açarak 60fps yakalamak için.144 hz için 144 fps gerekir diyebiliriz kabaca.Maalesef dediğim ayarlarda yakalayamazsın çoğu oyunda bu performansı.Yani kartlar hala monitorlerin gerisinde.İşlemcin ise kesinlikle darboğaz yapmaz ee yapmasın zaten 5.nesil i5.1070 i alıyosun 60 fps de ultra ayarlarda AA açarak 2-3 sene geçiriyosun.

• i5 6600/msi gtx1060 gaming
    2560x1080 çözünürlükte ultra ayarlarda
    Gta 5(orj) msaa x8 fps 30/40 arası değişiyor.
    The middle earth shadow of mordor max fps 140 avarage fps 80 min fps 60.
    Skyrim sabit 60fps
    Euro truck smilatör 140fps

Aynı ekran kartını i7 950 işlemci 1920x1080 monitörde denedim sonuçlar aşşağı yukarı aynı veya daha yüksek oldu.

İşlemci konusundada i5 6600 gtada çoğu zaman 4 çekirdeğinde %70-80lerde kullandığını görüyorum en mantıklısı test sonuçlarına bakmanız.

• fero01 kullanıcısına yanıt
    Dalgalanmalardan kastım 180den 100e 120den 80e 200den 140a gibi fps oynayışlarından bahsediyorum. Burda söylemekten sıkıntı olmaz sanırım, Technopat'ın 1070 incelemesinde gördüm tanık oldum. Hatta videoda 1080p için değil 1440p için özel olarak yapıldığı söyleniyor. Bundan kaynaklı yüzde yüz performans vermiyorMUŞ 1080p çözünürlükte.
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    fast sync hiç kullanmadım bilmiyorum o yüzden. Denerim kartı alınca tabi ama bir sürü şey kafama takıldı doğrusu...
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    Fps kilidi diye bişey var.Technopat kadar komik inceleme yapan site yok.Adamlar kart iyi fps versin diye Gta5 de ayar kısarak test ediyor..Demeye çalıştığım şu 1080p de AA açtığın muddetçe zaten o fps leri alamazsın 60 a sabitler rahatına bakarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    ALINIK GTX 1080 - 1080 Tİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    Evet biraz komik inceliyorlar. Ancak ben fps'i 60'a sabitlemek istemiyorum. 100'ün üzerinde bahsettikleri gibi fazla fps dalgalanması olmadan oynamak istiyorum.

144 hz monitör kullansam da durum aynı olur değil mi ? Yani ekran kartına binen yük biraz daha fazla olur sanırım. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
  • İmzamdaki sistem ile video hazırlıyorum sorularınızın tüm cevaplarını alacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

İmzamdaki sistem ile video hazırlıyorum sorularınızın tüm cevaplarını alacaksınız.

Oh şükür. Ne zamana hazırlarsınız ?
    Hocam bir kaç güne hazır olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Hocam bir kaç güne hazır olur.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 20 Ağustos 2016; 9:06:21 >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Tamam o halde.

Yine de sizin de şimdi düşüncelerinizi, tecrübelerinizi öğrenmek isterim. Sistemim imzada gördünüz, sizce durum ne olur ? İlk mesajımda belirttiğim gibi...
  • Tabii tabii zaten alacağım başka bir konumda yazmıştım bunu soğutucu önümüzdeki ay değişecek.

Zaten en iyisi desem 1080 alıp yanına da 144 hz monitör direk alırdım. Bana 1070 yeter 2-3 sene.

Bu arada Ram 16 gb zaten ?
  • Karışıklık oldu dalmışım kafam başka yerde. Neyse. Bu kart benimde takibimde. Bence çok güzel bir kart. Borçlarım olmasa çoktan almıştım. :) Bende fx 8350 var ona rağmen alırım darboğaz olacağını da sanmam sayılı oyunlar dışında.
  • Hiç sorun değil

Kesinlikle çok güzel kart bütün derdimi tasamı bitirecek bu oyunlardaki fps sorunlarının. Daha doğrusu yüksek ayarlarda yüksek fps de oynayabileceğim.

Aklıma takıldı bu sorunlar yok darboğazdır yok ekran kartı tam performans vermezdir falan filan. Herkesten farklı bir ses çıkıyor.

Daha net bir cevap alamadım.
    4.2ghz oc ile çok rahat full hd de darbogaz olmadan kullanıyorum.İslemci sıcaklığını düzelttim.Hepsi Full hd ac syndicate, division , Witcher 3 hepsi full detay
    Bu mesaja eklenen görseller:

Gtx 1070'in 1080P performansı Gtx 1070'in 1080P performansı Gtx 1070'in 1080P performansı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 20 Ağustos 2016; 9:23:36 >

• moonquad kullanıcısına yanıt
    Güzel haber bu o zaman. Sanırım oc yapmanın zamanı geldi. Bir süre oc'suz turbolu kalacak önümüzdeki ay da soğutucuyu alırım.

Teşekkür ederim.
  • Çözunurluk-ayar va AA açarsan yuk biner ekran kartına biz o kartın 144 fps için yeterli olmadığında anlaşamadık seninle.Kimi oyunda 144 den 110 a duşer rahatsız etmez kimisinde eder bunu bilemeyiz.

• Technopat'ın her videosunda muhakkak sallama bilgiler mevcut ve bunların birçoğu ciddi yanlışlar o yüzden onların incelemelerine takılmamak lazım.

FPS dalgalanmaları işlemciye bağlı olur düşük çözünürlükte.Sahip olduğunuz işlemci overclock ile bu dalgalanmayı en aza indirecektir.

Ancak yine de rahatsız olursanız sanal çözünürlük ile 1440P çözünürlük yaparak bu sorunu overclock ihtiyacı olmadan çok rahat bir şekilde aşabilirsiniz.

Oyunlarda AA kullanmıyorsanız AA'yı açarak ve diğer birçok GPU'ya işlem yükü bindiren özelliği açarak FPS düşüşlerinin önüne geçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.