Şimdi Ara

Gtx 1070'in 1080P performansı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1080p 60hz monitörde asus 1070 kullanıyorum yukarda bahsettiğin fps dalgalanması diye bir şey yok. Bütün ayarlar maxımum açık sabit 60 fps veriyor . v-sync kapanırsa daha fazla fps tabiki ekran feci halde yırtılıyor . G-sync açarak da bu önlenebiliyor artık . DSR 2K moduna da alarak kartı üst sınırlarda zorlayabilirsin . Evga falan alma , ya MSI ya ASUS al . Bellek samsung-micron muhabbeti de cadı avı ona takılma zaten alırken onu bilemezsin .

Edit : Ha şöyle bir durum var bana göre 1080p 60 hz ekran ile 1070 -1080 gibi kartları kullanmak at şeyine kelebek konması ile eş değer . Abesle iştigal .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 22 Ağustos 2016; 3:13:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

1080p 60hz monitörde asus 1070 kullanıyorum yukarda bahsettiğin fps dalgalanması diye bir şey yok. Bütün ayarlar maxımum açık sabit 60 fps veriyor . v-sync kapanırsa daha fazla fps tabiki ekran feci halde yırtılıyor . G-sync açarak da bu önlenebiliyor artık . DSR 2K moduna da alarak kartı üst sınırlarda zorlayabilirsin . Evga falan alma , ya MSI ya ASUS al . Bellek samsung-micron muhabbeti de cadı avı ona takılma zaten alırken onu bilemezsin .

Edit : Ha şöyle bir durum var bana göre 1080p 60 hz ekran ile 1070 -1080 gibi kartları kullanmak at şeyine kelebek konması ile eş değer . Abesle iştigal .

Yorumunuz için teşekkür ederim

Kullanan kişilerden böyle dönüşler alınca daha sağlıklı oluyor gerçekten.

Günümüzde maalesef her lafa bir cevabı olan ama bu cevapları boş ve mantıksız olan çok insan var. Bu boş insanlar yüzünden de biz tedirgin olup ürünü alana kadar bin bir şekil geçiriyoruz. Yanlış bilgilendirmelerin getireceği sonuçların ucu yok...

Tekrar teşekkür ederim, iyi bir bilgilendirme oldu benim için ürünü almadan önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CYRUX

quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

EVGA AL

Msi ve Asus arasında kalmışken neden Evga alayım bana farkını söyleyebilir misiniz ?

Alıp Almamak Senin Kararın. Ben Sana En İyi Kartı Söyledim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    gtx1070i bilmem ama gtx1080 ile aynı teknolojiyi kullandığı için aynı olacaklarını düşünerek, 144hz 1080p monitörde gtx1080 ekran kartı 4930k işlemciyi darboğaza soktu (kendi yaşadığımız deneyim) ve fps de aşırı dalgalanma oldu. forumları falan araştıra araştıra bu 10xx serisinin 1080p de kullanıma müsait olmadığına artık emin oldum:) en net cevabıda forumdan bi arkadaşımız verdi, 4k veya 2k çözünürlüğe göre üretilmiş kartlar olduğu için 1k da kendisini minimuma indirmeye çalışıyormuş kart, ama bazı haritalarda ve geçişlerdede kapasitesi müsait olduğundan kendisini yukarı çekme gereği duyduğu için fps yi 50e 60a sabitlemediğin müddetçe sürekli bi 40 bi 120 bi 140 bi 60 gibi dönüp duruyor, titrer gibi oluyo ekran, karttan sürekli azalıp artan seslerde geliyor, konsantresini bozuyo insanın. 1080p de kullanmak istiyosan 980ti almak daha mantıklı. gtx10xx serisi kullanacaksanda kartın modeline göre 4k veya 2k monitör şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutferman

gtx1070i bilmem ama gtx1080 ile aynı teknolojiyi kullandığı için aynı olacaklarını düşünerek, 144hz 1080p monitörde gtx1080 ekran kartı 4930k işlemciyi darboğaza soktu (kendi yaşadığımız deneyim) ve fps de aşırı dalgalanma oldu. forumları falan araştıra araştıra bu 10xx serisinin 1080p de kullanıma müsait olmadığına artık emin oldum:) en net cevabıda forumdan bi arkadaşımız verdi, 4k veya 2k çözünürlüğe göre üretilmiş kartlar olduğu için 1k da kendisini minimuma indirmeye çalışıyormuş kart, ama bazı haritalarda ve geçişlerdede kapasitesi müsait olduğundan kendisini yukarı çekme gereği duyduğu için fps yi 50e 60a sabitlemediğin müddetçe sürekli bi 40 bi 120 bi 140 bi 60 gibi dönüp duruyor, titrer gibi oluyo ekran, karttan sürekli azalıp artan seslerde geliyor, konsantresini bozuyo insanın. 1080p de kullanmak istiyosan 980ti almak daha mantıklı. gtx10xx serisi kullanacaksanda kartın modeline göre 4k veya 2k monitör şart.

Öncelikle teşekkür ederim yorumun için

Ama bu ve başka konuları iyice okuduysan, 1070'in 1080p de sorun çıkarmadığını görmüş olman gerekir

Çoğu 1070 kullanıcısı benim işlemcimi ya da bir tık altını kullanmasına rağmen darboğaz yapmamış.

Bana özel mesaj atan bile oldu bu konu hakkında.

Uzun vadeli düşündüğüm için 1070 alıyorum yoksa bir süre daha 960 ile devam ederdim. 980 veya ti modeli düşünmüyorum bu saatten sonra.

Bütçem de zaten 1070'e göre

• quote:

quote:

Ama bu ve başka konuları iyice okuduysan, 1070'in 1080p de sorun çıkarmadığını görmüş olman gerekir

Çoğu 1070 kullanıcısı benim işlemcimi ya da bir tık altını kullanmasına rağmen darboğaz yapmamış.

Uzun vadeli düşündüğüm için 1070 alıyorum yoksa bir süre daha 960 ile devam ederdim. 980 veya ti modeli düşünmüyorum bu saatten sonra.

konuları zaten bolca okudum her konuya bakarsak 6700k falanda darboğaz yapar gibi bi sonuca bile ulaşabilirsin hocam. veya çok çok daha düşük işlemcilerin yağ gibi akacağına. ben test ederek öğrendimki (tekrar söylüyorum gtx1070i bilemem) gtx1080 sıkıntı çıkardı. şu an monitör değiştik hiç bir sorun yok. gtx1080 1080p ye göre değil amacı bile uygun değil ki sımıntı çıkarmasaydı bile 1080p de 3-4 basamak altındaki gtx9xx serisi ve hatta 780ti ile falan dark kalmıyo 1080lerin (kimsenin önemsemediği tüketim ve vram açısından fark yok demiyorum) her açıdan 2k şart hele vr falanda kullanılmıyosa tamamen anlamını yitiriyo.

Rica ederim benim kişisel deneyimim bu yönde tabi . 1070i , i7 6700k skylake gibi sağlam bir işlemci ile besliyorum . Forumda çeşitli konularda darboğaz yaratacak işlemcilerle kartı kullanıyor ve verim alamıyorlar bunlar apayrı durumlar . Demek istediğim nihai şey şu , 1070 1080p monitörde kullanılmaz diye bir şey yok , herhangi bir problem yaratmıyor ancak yiğidi öldür hakkını ver derler ya bu kartın hakkı kesinlikle 2K g-sync destekli bir monitör . 1080p de kullanılır ama bir yere kadar bence. Tabiki 2K monitör fiyatları ortada bunları satın almak kolay değil para biriktirmek gerekecek ama kısa vadede olmasa da monitörü mutlaka değiştireceğim.
  • Hocam neden evga yi önermiyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

konuları zaten bolca okudum her konuya bakarsak 6700k falanda darboğaz yapar gibi bi sonuca bile ulaşabilirsin hocam. veya çok çok daha düşük işlemcilerin yağ gibi akacağına. ben test ederek öğrendimki (tekrar söylüyorum gtx1070i bilemem) gtx1080 sıkıntı çıkardı. şu an monitör değiştik hiç bir sorun yok. gtx1080 1080p ye göre değil amacı bile uygun değil ki sımıntı çıkarmasaydı bile 1080p de 3-4 basamak altındaki gtx9xx serisi ve hatta 780ti ile falan dark kalmıyo 1080lerin (kimsenin önemsemediği tüketim ve vram açısından fark yok demiyorum) her açıdan 2k şart hele vr falanda kullanılmıyosa tamamen anlamını yitiriyo.

Yok hocam özellikle i7 de darboğaz görmedim ben imkanı da olamaz zaten

teşekkürler yine de

@m-99

Aynen öyle hocam. Son nesil i5-i7 işlemcileri küçük mü görüyorlar anlamadım. Söz ettiğimiz işlemciler 6600K ve 6700K...

2k monitörler pahalı dediğiniz gibi herkesin durumu yok. Ama yani işin hobisinde ve gamer olduğu sürece insan ne yapıp ne edip alıyor sonucunda. Bu monitörümle en az yarım sene daha idare ederim daha sonra zaten 144hz düşünüyordum, alırım 144 hz 2k monitör zamanı gelince inşallah

Dilerim herkes istediği şeye ulaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Riesso

Hocam neden evga yi önermiyorsunuz

Msi'ın bileşen kalitesi en üst düzeyde diye biliyorum ben. Kartın bileşenleri hem uzun ömürlü hem de yüksek performanslı.

Zaten kendini satışta da geri dönüşte de kanıtlamış bir marka. Aynı zaman da yazılım kısmında da öyle.

Ama tabi Evga kullananların da fikrini almak gerek. Belki detaylı olarak teknik detaylarını bizimle paylaşabilirler, karşılaştırmak için.
  • 144hz monitörde illa 144 fps almana gerek yok 60 fps bile 60hz monitöre göre farklı diyorlar.buna ne diyorsunuz?

• moonquad kullanıcısına yanıt
    hocam ben de i5 6500 1060 ikilisi var cpu %100 e kadar dayaniyorken sizin 1070 i5 4690k nasil %70 lerde geziyor anlayamadim bu isi. ben sunu anladim i5 6500 iyi bir islemci degilmis keske almasaydim diyorum.

• hocam 4690K, 6600K ayarında zaten biliyorsunuzdur bunu tahminimce. Bir de sanırım o.c. yapmış arkadaş.

Ama evet keşke o model yerine 6600 veya K'lısını alsaydınız.
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    evet bir bakıma öyle ama o kadar para verince tam etkisini görmek başka o başka.. Resmen kaymak gibi oluyormuş oyun hissiyatı.. 144 de oynayanlar 60'a geçince de oynayamıyorlarmış çok fark varmış...

Valla kullanmak isterdim ama bu kadar masraf arasında bide ona o kadar para veremem ben. En azından şuan ki monitörümle biraz idare edeceğim 1070 alınca
  • Hocam yeni ekran kartı aldığınız da mutlaka format atın ben 1080p de tüm detayları sona aldığım için sıkıntım olmuyor 1060 tam anlamı ile detayları sona alıp oynayacak bir kart değil ve bu durumdan dolayı CPU yük artıyor olabilir.Bakın 1060 kötü kart demiyorum sadece bazı oyunlarda detayları sonuna kadar açabilecek bir kart değil ama güçlü bir kart i5 6500 işlemci oc olabiliyor ama z serisi anakart ile bu duruma müsade ediliyor.Ben 4.2ghz oc ile kullanıyorum ve 6600k ile arasında 5 fps fark anca vardır.

bilmedigimden degil de 1070 daha ustun bir kart ya 1060 benim 6500 a acs oyununda darbogaza neden olmasi bakimindan 4690k nin da 1070 e az cok darbogaz yapar diye dusunmustum. bekledigimden de cok iyi bir ikili olmus. 1060 in hakkini verir dusuncesiyle 6500 almistim, simdi resmen sogudum karttan :(

• moonquad kullanıcısına yanıt
    hocam sifirdan sistemi topladigimdan sonradan degisiklik olmadi sistemde. 1060 1080p de acs oyununda tum ayarlar acikken 45-60 arasi fps veriyor yani bu mantikla bu oyun icin gayet yeterli bir kart hatta ayarlari durmeme ragmen islemcim tamamen yamuk yapiyor halbuki yag gibi oynacaktim. ya buradan acsnin optimasyon ozurlu bir oyun oldugunu ya da i5 6500in ne halt bir islemci oldugunu gormemi sagladigi sonucuna varabilirim.

• Hocam diyecek bir şey bulamıyorum.Her oyunda mı CPU kullanımı %100 oluyor.

• quote:

Öğrenmek istediğim şunlar:

1- 144 hertz 1080p monitör ile bu fps dalgalanmasının ve küçük bir ihtimalde olsa işlemci darboğazını önleyebilir miyim ? (darboğaz oluyorsa tabi)

2- İşlemcim i5-6600K ile bu ekran kartıyla sorun yaşar mıyım ? Bana komik geliyor açıkcası bu işlemciyle 1080p de darboğaz yaşayacak olma ihtimalim. Herkesten farklı bir yorum gelince artık korkmaya başladım darboğaz konusunda...

3- 144 hertzin gerçekten pratikte önemli yanlarını öğrenmek istiyorum. Bir 144 hertz monitör sonuçta 1000 liradan başlıyor, kolay değil alması.

Vereceğiniz cevaplar benim için önemli çünkü ona göre karar verip alacağım 1-2 hafta içerisinde. Hatta yeni bir konu açıp kendi çapımda oyunlar üzerinden incelememi de yaparım.

Şimdiden teşekkür ederim.

1-Fps dalgalanmasını,monitörünüzün hertz değerine bağlı olarak, düşey senkronizasyon açmadığınız müddetçe yaşayacaksınız.Düşey senkronizasyonu açsanız bile monitörünüzün hertz değeri kadar fps alamıyorsanız yine dalgalanma olacak.Ancak fps dalgalansa bile 144hz monitördeki 60 fps ile 60 hertz monitördeki 60 fps bile aynı değil.
    2-i5 6600k,1070'e darboğaz yapar diyenlere bişey alacağınız zaman sorular sorun öneriler isteyin.Ne önerirse onu almayın.Şanlısınız ki ne yapmayacağınızı biliyorsunuz.
    3-FPS oyunları oynamıyorsanız 144hz monitörün gerçek değerini anlayamazsınız.Diğer oyunlarda da farkı olmasına ancak fazla hissedilmemesine rağmen birçok yorum gelebilir.Bu sizin algı kapasitenize göre değişir.144hz monitör ilk aldığımda buna mı para verdim demiş ve çok üzülmüştüm.1 ay sonra alıştım ve farkı hissetmeye başladım.Uzun zamandır keyif alamadığım bilgisayarda oyun oynama işine geri dönebildim.Yani oyunlar gerçekten keyif veriyor 144hz'de.Şimdi umarım monitörüm bozulmaz diyorum.60hz monitörde Counter Strike oynamak bile işkence haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 23 Ağustos 2016; 0:25:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

Öğrenmek istediğim şunlar:

1- 144 hertz 1080p monitör ile bu fps dalgalanmasının ve küçük bir ihtimalde olsa işlemci darboğazını önleyebilir miyim ? (darboğaz oluyorsa tabi)

2- İşlemcim i5-6600K ile bu ekran kartıyla sorun yaşar mıyım ? Bana komik geliyor açıkcası bu işlemciyle 1080p de darboğaz yaşayacak olma ihtimalim. Herkesten farklı bir yorum gelince artık korkmaya başladım darboğaz konusunda...

3- 144 hertzin gerçekten pratikte önemli yanlarını öğrenmek istiyorum. Bir 144 hertz monitör sonuçta 1000 liradan başlıyor, kolay değil alması.

Vereceğiniz cevaplar benim için önemli çünkü ona göre karar verip alacağım 1-2 hafta içerisinde. Hatta yeni bir konu açıp kendi çapımda oyunlar üzerinden incelememi de yaparım.

Şimdiden teşekkür ederim.

1-Fps dalgalanmasını,monitörünüzün hertz değerine bağlı olarak, düşey senkronizasyon açmadığınız müddetçe yaşayacaksınız.Düşey senkronizasyonu açsanız bile monitörünüzün hertz değeri kadar fps alamıyorsanız yine dalgalanma olacak.Ancak fps dalgalansa bile 144hz monitördeki 60 fps ile 60 hertz monitördeki 60 fps bile aynı değil.
    2-i5 6600k,1070'e darboğaz yapar diyenlere bişey alacağınız zaman sorular sorun öneriler isteyin.Ne önerirse onu almayın.Şanlısınız ki ne yapmayacağınızı biliyorsunuz.
    3-FPS oyunları oynamıyorsanız 144hz monitörün gerçek değerini anlayamazsınız.Diğer oyunlarda da farkı olmasına ancak fazla hissedilmemesine rağmen birçok yorum gelebilir.Bu sizin algı kapasitenize göre değişir.144hz monitör ilk aldığımda buna mı para verdim demiş ve çok üzülmüştüm.1 ay sonra alıştım ve farkı hissetmeye başladım.Uzun zamandır keyif alamadığım bilgisayarda oyun oynama işine geri dönebildim.Yani oyunlar gerçekten keyif veriyor 144hz'de.Şimdi umarım monitörüm bozulmaz diyorum.60hz monitörde Counter Strike oynamak bile işkence haline geldi.

Cevaplarınız için teşekkür ederim özellikle 2 numaraya bayıldım

144 hertz her fps oyuncusunun hayali zaten. Benim gibi. Ama malum şimdi ekran kartı alacağım bir de ona bütçe çıkaramam.. Anca taksiti bitince

144 hertz kullanıcısının direk ağzından da bu yorumları almak güzel tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.