Şimdi Ara

GTX 1060 6GB Battlefield 1 %55 GPU kullanımı sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CS-GO'da düşük GPU kullanımım vardı. Oyun bilgisayarı yormuyor diye düşündük, Battlefield 1 ultra ayarlarda denedim GPU kullanımı 55 ile 95 arası değişiyor. Genellikle 70 seviyelerinde kalıyor ve bu da anlık drop, FPS düşüşü olarak geri dönüyor. GPU kullanımı %85 aştığı durumlarda rahat 75 FPS alıyorum. Bu sorunun çözümünü bilen var mı?

Öncelikle merhaba arkadaşlar iyi forumlar, CS-GO'da aldığım değerler bu şekilde. İnternet kafe de GTX 770 ekran kartı ile hemen hemen aynı FPS'leri alıyorum. Ayarları genel olarak düşükte, Nvidia Denetim masası Doku kalitesi ise performansta. Bu sonuçlar bana anormal geldi. Bir de siz bakar mısınız? Eğer dar boğaz varsa nasıl düzeltebilirim? (Önceden 299 Fps alıyordum. Fps_max 300 komutu yazılıydı.)

EDİT:Bf1 sonuç eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekilBey -- 31 Ağustos 2018; 12:18:50 >

• Ryzen işlemciler genel olarak cs:go'da kötü performans veriyor. Yapabileceğiniz çok bir şey yok overclock dışında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Ryzen işlemciler genel olarak cs:go'da kötü performans veriyor. Yapabileceğiniz çok bir şey yok overclock dışında.
    Ciddi misin :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekilBey

Ciddi misin :(

Alıntıları Göster
    Maalesef.

Hocam hangi harita ve hangi ayarlarda oyunu oynadığınızı yazarsanız deneyebilirim bende de i5 8400 ve 1060 6gb var.

Bu arada sizdeki ram 2x8gb mı yoksa sadece 8gb mı?
  • Aynı sistem bendede var 250+fps alıyorum benimde GPU kullanımı max 70 oluyor daha fazla kullanmıyor cs
  • Sanki 300Hz monitörün var da dert ediyorsun saçma bir konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranındaki yırtılmalardan rahatsız olursan fastsync açabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 970 3.5 SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haline şükret insafsız ben 40 alıyorum ve kasıyor

Bu arada ayarları yükseltirsen e. kartı daha çok kullanılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 GB ram kullanıyorum.
    Sanırım bu sorun CS-GO başlatma seçeneklerinde -high komutunu yazınca açığa çıkıyor. Sabah ayarlarımı max alarak böyle bir sonuç elde ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Sanki 300Hz monitörün var da dert ediyorsun saçma bir konu
    Yanlış bilmiyorsam FPS akıcılığı arttırıyor, HZ değeri ise belli bir seviyeden sonra yırtılmalara yol açıyor, ne kadar yüksek FPS o kadar iyi değil mi? Yanılıyorsam açıklayabilirsin. Saçma demene gerek yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiLacc

Aynı sistem bendede var 250+fps alıyorum benimde GPU kullanımı max 70 oluyor daha fazla kullanmıyor cs
    İşlemci sıcaklıklarınız ve Nvidia denetim masası ayarlarınız ne hocam?
  • quote:

Maalesef.

Hocam hangi harita ve hangi ayarlarda oyunu oynadığınızı yazarsanız deneyebilirim bende de i5 8400 ve 1060 6gb var.

Bu arada sizdeki ram 2x8gb mı yoksa sadece 8gb mı?

Alıntıları Göster
    Overpass, Nuke gibi yüksek işlemci gücü tüketen haritalarda oynuyorum hocam. Onun dışında klasik d2, inferno, cahce ve mirage. Sizin ayarlarınız ve aldığınız FPS değerlerinizi paylaşır mısınız? 8 GB Ram var 3000 mhz.
  • CS:GO - Ryzen 1600 ve darboğaz . Şu oyunu gözünüzde büyütmeyin lütfen. İ3 ve Ryzen 3le bile rahat rahat oynanacak bir oyun, oyunda grafik yada işlemciyi zorlayacak bir şey yokki darboğaz olsun. 5 vs 5 bir oyun.

Oyunun grafik ayarlarını düşüğe aldığınız için ekran kartı zorlanmıyor ve tam güçte çalışmıyor mesele bu. Aklımın almadığı soru ise madem en düşükte ayarlarda oynuyorsunuz neden masraf yapıp gtx 1060 alıyorsunuz? Gt1030 dahi zorlanmadan oynatır zaten bu oyunu. Üstelik monitörünüz 60hz değilmi zaten? Ha 250fps almışsınız ha 300fps bir fark olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 18 Ağustos 2018; 11:27:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

CS:GO - Ryzen 1600 ve darboğaz . Şu oyunu gözünüzde büyütmeyin lütfen. İ3 ve Ryzen 3le bile rahat rahat oynanacak bir oyun, oyunda grafik yada işlemciyi zorlayacak bir şey yokki darboğaz olsun. 5 vs 5 bir oyun.

Oyunun grafik ayarlarını düşüğe aldığınız için ekran kartı zorlanmıyor ve tam güçte çalışmıyor mesele bu. Aklımın almadığı soru ise madem en düşükte ayarlarda oynuyorsunuz neden masraf yapıp gtx 1060 alıyorsunuz? Gt1030 dahi zorlanmadan oynatır zaten bu oyunu. Üstelik monitörünüz 60hz değilmi zaten? Ha 250fps almışsınız ha 300fps bir fark olmayacak.
    Monitör 75 hz, ben bf1 ve fifa için aldım bilgisayarı lakin sınavlarım vs. olduğu için oyunlara kapılmak istemedim, fifa sildim şimdi arada cs oynuyorum. Bu ayarlarda oynamanın sebebi pro oyuncuların böyle oynaması, çok yüksek detaylarda dikkat dağınıklığı oluyor :D Ekran kartı zorlanmadığı için mi tam güçte çalışmıyor yani, ben de 300 fps görürüm diyordum ama :(

• TekilBey kullanıcısına yanıt
    Üstteki verdiğiniz ayarları kullandım nuke ve overpasste denedim 270-280 fps alıyorum.

Ancak sizde 8gb tek kanal ram var. Bende 16gb çift kanal ram var. Bu ryzen işlemcilerde bayağı fark yaratıyor. 8gb ram daha alırsanız oyunlarda aldığınız fps artacaktır.
  • TekilBey kullanıcısına yanıt
    Hocam ben soyleyeyim sana fps isterse 500 olsun monitorun 60hz ise saniyede 60kare gorursun.144hz monitor ve 144+fps aliyorsan maksimum gorebilecegin akicilikta oynarsin.Bazi kisiler 144hz 165hz farkini bile gorebildiklerini iddia ediyorlar ama sayisi cok cok cok azdir bu kisilerin.

Fps 60 aliyorsan ve monitorun 60hz ise csgo cok yavas oynarsin.Fpsyi arttirirsan akicilik artmaya baslar ama bu seferde ekrandaki tearing canini sikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 18 Ağustos 2018; 14:28:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekilBey

Yanlış bilmiyorsam FPS akıcılığı arttırıyor, HZ değeri ise belli bir seviyeden sonra yırtılmalara yol açıyor, ne kadar yüksek FPS o kadar iyi değil mi? Yanılıyorsam açıklayabilirsin. Saçma demene gerek yok?

Alıntıları Göster
    Monitörünün tazeleme değerinden fazla FPS tamamen yırtılma ve görüntü atlama olarak geri döner. Eğer monitörünün tazeleme değerinden yüksek FPS alıyorsan olabildiğince monitörün değerini yakalayabilmesi için gpu sürücüsü maksimum oluşturulabilecek kareyi limitler. İntel'de CSGO'da GPU sürücüsü kare limiti uygulamasına rağmen Core CPUlarda bilgiyi toplu fetch yaptığı için bir nevi ayar override oluyor ve olması gerektiği gibi çalışmıyor.

Monitor Hz degerinden yüksek FPS'in hiçbir faydası yok sadece zararı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 18 Ağustos 2018; 15:10:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Üstteki verdiğiniz ayarları kullandım nuke ve overpasste denedim 270-280 fps alıyorum.

Ancak sizde 8gb tek kanal ram var. Bende 16gb çift kanal ram var. Bu ryzen işlemcilerde bayağı fark yaratıyor. 8gb ram daha alırsanız oyunlarda aldığınız fps artacaktır.
    Sağolun hocam.
  • O zaman keşke 144 hz monitör alsaydım diyorum... Madem HZ değerinden yüksek FPS bir işe yaramıyor boşu boşuna para vermişim şuan farkettim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.