Şimdi Ara

GTX 1060 6GB Battlefield 1 %55 GPU kullanımı sorunu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle aynı sorun bende de var Darboğaz kesinlikle değil Eğer Cpu kullanımını göster dersen onun da %50 %60 larda seyrettiğini görürsün muhtemelen.Bu sorunun
    Ryzenlerde hep olduğunu düşündüm başta sonra biraz araştırınca İntel kullanıcılarınında benzer şikayetlerinin oluduğunu gördüm.Şu anlık bir çözümü bulunmamakta ancak ayarları yükselterek
    ve çözünürlüğü artırarak kullanım % sini artırabiliyirouz.

Sistemim:Msı Gaming 1050ti
    Ryzen 3 2200g
    16 gb 3200Mhz Ram
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaNCee

Öncelikle aynı sorun bende de var Darboğaz kesinlikle değil Eğer Cpu kullanımını göster dersen onun da %50 %60 larda seyrettiğini görürsün muhtemelen.Bu sorunun
    Ryzenlerde hep olduğunu düşündüm başta sonra biraz araştırınca İntel kullanıcılarınında benzer şikayetlerinin oluduğunu gördüm.Şu anlık bir çözümü bulunmamakta ancak ayarları yükselterek

Ryzen 3 2200g
    16 gb 3200Mhz Ram
    Hocam Bf1'de haritaya göre değişmekle birlikte high ayarlarda 45 ile 75 arası FPS alıyorum. Zaman zaman FPS drop yiyorum. Normal midir?

GTX 1060 6GB Battlefield 1 %55 GPU kullanımı sorunu?

• TekilBey kullanıcısına yanıt
    1060 Sistem için çok az bence.Zaten bu bir sorun normal değil.ULTRA ya al ayarları biraz kullanım yüzdesi artar sistem stabilleşir.Ben de sorunu bulmaya çalışıyorum PSU nuz kasaya bağlı mı ?
    Veya +80 içermiyor mu ?

Bu arada CPU Kullanımını açın eğer dediğim gibiyse darboğazdan şüphelenmeyi bırakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 31 Ağustos 2018; 1:58:54 >
  • quote:

1060 Sistem için çok az bence.Zaten bu bir sorun normal değil.ULTRA ya al ayarları biraz kullanım yüzdesi artar sistem stabilleşir.Ben de sorunu bulmaya çalışıyorum PSU nuz kasaya bağlı mı ?
    Veya +80 içermiyor mu ?

Bu arada CPU Kullanımını açın eğer dediğim gibiyse darboğazdan şüphelenmeyi bırakabilirsiniz.
    Zalman Z3 plus kullanıyorum. Bu arada AIDA64 sistem kararlılık testi yaptım sonuçlar bu şekilde.
    GTX 1060 6GB Battlefield 1 %55 GPU kullanımı sorunu?

• Arkadaşlar Battlefield 1 ultra ayarlarda denedim GPU kullanımı 55 ile 95 arası değişiyor. Genellikle 70 seviyelerinde kalıyor ve bu da anlık drop, FPS düşüşü olarak geri dönüyor. GPU kullanımı %85 aştığı durumlarda rahat 75 FPS alıyorum. Bu sorunun çözümünü bilen var mı?
  • Ram tek kanalsa dualleyin, ben de kaç senelik 3970X var 3 gb lık 1060 ile Ultrada 65 75 fps arası alıyorum en kötü, bazı haritalardan 90 ı görüyor.

High ayarda ise 75 85 arası fps alıyorum. Bence ram kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekilBey

Arkadaşlar Battlefield 1 ultra ayarlarda denedim GPU kullanımı 55 ile 95 arası değişiyor. Genellikle 70 seviyelerinde kalıyor ve bu da anlık drop, FPS düşüşü olarak geri dönüyor. GPU kullanımı %85 aştığı durumlarda rahat 75 FPS alıyorum. Bu sorunun çözümünü bilen var mı?
    Dostum hangi oyun olursa olsun rahat ve sorunsuz oynamak istiyorsan öncelikle çift kanal ve en az 2800-3000mhz ram şart bu birinci öncelik. İkinci olarak artık 4 çekirdek işlemci devri bitti hatta 4/8 devri bitti ki BF1 gibi bir oyun 6/6 yada 6/12 bir işlemci şart.

Ryzen 1600 3.9ghz
    2x8(16GB) 3000mhz ram
    GTX1050 Ti

Bu sistemle BF1 medium ayarlarda (köşe yumuşatma ve kaplamalar high) 65-80 fps arası oynuyorum. 1050 Ti dan önce 1060 6GB vardı tüm ayarlar ultra bazı maplerde 90-100 fps leri görüyor en çok sistemi zorlayan amiens gibi maplerde de 70-75 in altına hiç düşmüyordu.

8GB düşük mhz ram ve 4 çekirdek OC suz işlemci devri bitti artık bunlarla adam akıllı oyun oynayamazsın.

• quote:

Öncelikle aynı sorun bende de var Darboğaz kesinlikle değil Eğer Cpu kullanımını göster dersen onun da %50 %60 larda seyrettiğini görürsün muhtemelen.Bu sorunun

Ryzen 3 2200g
    16 gb 3200Mhz Ram
    2200G ile BF1 oynayamazsınız kusura bakmayın. 4/4 bir işlemciden bahsediyoruz kaldı ki oyun 4/8 1400, 1500x, 7700 gibi işlemcileri bile %100 sömürüyor. 1050 Ti, 16GB 3000mhz ram ve Ryzen 1600 ile 1080p medium-high karışık rahat rahat 65-70 fps arası geziniyor daha altını hiç görmüyorum. 2200G BF1 de %100 altına hiç düşmez ve darboğazın kralını yaşatır

• Bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız.BF1 i ULTRA ayarlarda 50-60 fps arasında oynuyorum.

CPU %100 GPU ise %99 oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 31 Ağustos 2018; 13:27:43 >
    Rami 3000 Mhz denemek çok önemli.Ama ben PSU dan kaynaklandığını düşünüyorum başka bir taneyle deneyebilirseniz iyi olur.Benimki de kasaya bağlı önce aynısıyla değiştirmiştik düzelmişti
    sonra yine bozulmuştu.Aynı sorundan kaynaklanabilir.Güç kaynağını farklı bir şey deneyebilirseniz 1 tanesini elemiş belki de sorunu çözmüş oluruz.
  • quote:

Bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız.BF1 i ULTRA ayarlarda 50-60 fps arasında oynuyorum.

CPU %100 GPU ise %99 oluyor.
    Bilmediğim konu he

120 lvl im BF1 de ve 12-13 yıldır donanım dünyasının içindeyim. 1050 Ti ve 2200G ile BF1 i 1080p ultra ayarlarda 50-60 fps oynayamazsın BOŞ YAPMA.
  • Burada boş yapan tek kişi sensin.

https://www.youtube.com/watch?v=NL1c92BvpXI

Technopatın 1050ti + 2200g testi

onların Rami 8 gb ve Mhz si de benden düşük.

Ben de onlardan fazla olarak Ram+ sıyla 50-60 fps alıyorum yalan borcum yok sana.BF1 levelinin ne alakası var anlamadım yılda 1 pc değiştiriyon herhalde kesin eminsen

BOŞ YAPMASAN İYİ EDERSİN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Ram tek kanalsa dualleyin, ben de kaç senelik 3970X var 3 gb lık 1060 ile Ultrada 65 75 fps arası alıyorum en kötü, bazı haritalardan 90 ı görüyor.

High ayarda ise 75 85 arası fps alıyorum. Bence ram kaynaklı olabilir.
    Hocam sıkıntım GPU kullanımında. Bu arada Asus Al Suite 3 uygulaması sildikten ve sadece MSI afterburner kullandıktan sonra GPU kullanımı en az %65 seviyelerine düştü. Yani bir gelişim söz konusu fakat benim anlamadığım nokta şu: kalabalık bir oyuncu kitlesinin olduğu yerde GPU kullanımı %65 seviyelerine gerilerken, daha boş bir alanda %98 seviyelerine kadar çıkıyor ve çok stabil kalıyor. Bu nedendir acaba? Bu arada fan hızı kaç olmalı? Oyun şuan 68 - 70 derece sıcaklık aralığında çalışıyor fan speed 60'a sabitledim.

Şimdi tekrar denedim, haritadan haritaya GPU kullanımı değişiyor. Biraz önce %98 kullanırken şimdi %45 seviyelerinden en fazla %85 yükseldi. Nedenini anlamış değilim.

Ram 3000 mhz'de çalışıyor. Oyun zorlanınca daha çok GPU kullanması gerekmez mi?

• quote:

Burada boş yapan tek kişi sensin.

https://www.youtube.com/watch?v=NL1c92BvpXI

Technopatın 1050ti + 2200g testi

onların Rami 8 gb ve Mhz si de benden düşük.

Ben de onlardan fazla olarak Ram+ sıyla 50-60 fps alıyorum yalan borcum yok sana.BF1 levelinin ne alakası var anlamadım yılda 1 pc değiştiriyon herhalde kesin eminsen

BOŞ YAPMASAN İYİ EDERSİN.
    Hala bos yapiyorsun. O zamandan bu zamana bf1 cok fazla update aldi ve oyunun icine ettiler. Benim sistemim senden daha iyi olmasina ragmen ben 1080p ultra da 50-60 alamiyorum ki 1050 ti ile ultra 60 fps imkansiz asiri bos yapmaya devam ediyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş hep haklı olmak zorunda değilsin dün pc yi test ederken online girdim oynadım.Benim sorunumu pcmin kötü olması değil.Boş yapma muhabbetini bırak işte yalan söylemiyorum alıyordum kardeşim
    50-60 fps ultrada.Hep 60 da kalıyo demiyorum.45 oluyo bazen felan ama benim pc BF1 de ultra da hiç kasmıyodu.Ama ayarları düşürdüğümde GPU da kullanımı düşürüyo ve o zaman kasıyordu.
    Burada sorunumuzu çöz PC mize laf atma yüksek ayarlarda 50-60 fps alırken düşükte de 40-50-60 fps alıyorum.Yani kendini kullanmadığı için hiçbir şey değişmiyor.
  • +1

FHD de, Ultrada ve TXAA açıksa imkanı yok alınmıyor o fpsler.

GTX 1060 ile ultrada zar zor kalabiliyorum 60 üzerinde.
    İkimizin sorunu kesinlikle aynı sorun.Oyunlarda daha çok çimli yere girince kullanım düşüyor ve kasıyor.Oyunları 60 fps ye sabitleme düşey senkronizasyonu kapat biraz düzelecektir.

Yani yapman gereken 3D ayarlarından Düşey senkronizasyonu kapatmak ve oyunlarda Vsyncı kapatmak ya da 60 fps ye sabitlememek.Biraz bu şekilde artar kullanım ama bu sorun keşke hani hem düşük oynasam hem gpu kullanımım %99 olsa diye bir çözüm bulamadım ben.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    vallahi ben de 60ın üzerine pek çıkamıyorum ama ULTRA da 50 lerde sabit kalabiliyorum %99 düzgün çalışırsa gpu.Ama 60 ları kesinlikle görüyorum.Ekran kartı MSI Gaming olduğundan kendiliğinden overclocklu belki bu yüzden olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.