Şimdi Ara

GTX 970 3.5 SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gtx 970 aida64 denilen programda 3846 mb olarak gözükmekte. Bunun sebebi arka plan uygulamaları mı nedendir bilmem sizden fikrinizi almak istiyorum.

• Aşıldı artık bunlar Windows 10 ile. 4 gb'ın tamamını kullanan Shadow of Mordor'da en ufak bir drop yaşanmıyor Ac Unity de öyle. Yazılımların programların kaç mb göstermesi önemli değil. GTA 5'te de 4096 mb gösteriyor ona bakarsan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş öyle bişey olamaz burda sayfalarca açıklama yapıldı nvidianın kendisi bile böyle açıklama yapmamışken sizin iddanız çok garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kebabs

Kardeş öyle bişey olamaz burda sayfalarca açıklama yapıldı nvidianın kendisi bile böyle açıklama yapmamışken sizin iddanız çok garip.

Arkadaşın bahsettiği konuyu araştırırsan ne demek istediğini anlarsın. Olmaz öyle şey demekle olmuyor. Ayrıca kart 3.5 gb değil. Fiziksel olarak 4 gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Şubat 2016; 16:29:59 >
  • Amd yazılımda sorunlu diyorlar nvidia donanımda sorunlu ne iş?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

Amd yazılımda sorunlu diyorlar nvidia donanımda sorunlu ne iş?

Burada öyle diyorlar ama gerçekte alıp kullanınca pek sorun yaşamıyorsun. Ben çok öyle "aman aman", bittik gittik" gibi sorunları yaşayan pek görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kebabs

Kardeş öyle bişey olamaz burda sayfalarca açıklama yapıldı nvidianın kendisi bile böyle açıklama yapmamışken sizin iddanız çok garip.

ben windows 10 ile hicbir sorun yasamiyorum Windows 7 ve 8 ile denemedim. O yuzden Windows 10 ile dedim deneyenler bilirler Windows 10 + Gtx 970...
  • Ya sorun vardır demiyorum ama vram sorunun aşıldığı ile alakalı hiçbir video görmedim şuana kadar ya da açıklama haber hep bu forumda ki kişiler söylüyor bunu .
  • GTX-970 üzerinde 4 GB ram var ve hepsi de kullanılabiliyor uygun yollarla. Sorun burada değil. 3.25 GB sonrasında hız problemi var.

Şöyle ki, mesela 980 kartlarda 16 SMX birimi ve 8 portlu crossbar (her biri iki yollu) var belleğe erişim için. Bellekler buna tekli 256 MB ile bağlanınca 4 GB ikili olunca 8 GB oluyor.

Buna göre 970 kart 12 SMX-6 crossbar ile gelseydi (8-12-16 ve 4-6-8 oranları) sorunsuz bir 3 GB (ikilide 6 GB) kart olurdu. Ama 970 garip bir biçimde 7 crossbar ve 13 SMX içeriyor.

13 SMX de doğrudan 3 GB yerine (12x256 MB) 3.25 GB bellek adreslemesi demek. 7 crossbar ise (her biri çift kanal) 7x2x256 MB=3.5 GB adresleme demek. Burada bir uyumsuzluk var. Diğer bir sorun ise 3.5 GB üstü bellek hattı için L2 cache olmaması ve buraya 8 nolu crossbar (15-16 kanallar) yerine 7 nolu crossbar (14 nolu kanal) üzerinden ulaşılması.

Yani son 0.5 GB alana direk erişim yok. 3.25-3.5 GB arasına karşılık olması gereken 14 nolu SMX yok. (13 SMX var)

Bellek kullanımı 3.25 GB üstüne çıkınca eksik SMX nedeni ile bellek bant genişliği düşmeye (perf kaybı) başlıyor. Zira 13 nolu SMX birimi iki crossbar kanalını tam kullanamıyor.

Kullanım 3.5 GB üstüne çıkınca iş daha kötü oluyor. Zira burada hem SMX eksik hem de son 0.5 GB belleğe erişmek için crossbar kanalları 15-16 kanallar., yani 8 nolu portun iki hattı) yok, hem de L2 cache yok.

GTX-970 için ilk 3.25 GB alana erişim bant genişliği 192 GBs civarı. (Teorik 220 GBs civarı) Ancak SMX-crossbar-L2 eksikliği bundan sonra soru çıkarıyor. 3.25 GB sonrası bant genişliği düşmeye başlıyor. Son 0.5 GB bellekte bunlar olmadığından bant genişliği 19-28 GBs değerlerine kadar düşüyor. (GDDR3 kartlar gibi)

İyi optimize oyunlar az kullanılan verileri bu son kısma atarak bunu epeyce engelleyebiliyor. Ama kesin bir çözümü yok. Bellek kullanımı artıp son kısma daha sık kullanılan veriler geldikçe daha sorun olacak.

Yani sorun 4 GB belleğin tamamen kullanılamaması değil. Son kısımda belleğin yavaş çalışması ve buna bağlı perf düşmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 22 Şubat 2016; 18:43:58 >

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerini millet zaten biliyor benim demeye çalıştığım şey Windows 10 ile hiçbir drop, performans kaybı yaşamadım 3.5 ve 4 gb VRAM kullanan oyunlarda. Benim gibi Windows 10 ile deneyen yok mu Shadow of Mordor'u?

• MASALLAR 1
    Ya arkadaşlar şu firmaları, kendi babasının veya kendisininmiş gibi,hatta daha ileri bir seviyede,adeta taparmışçasına savunanlara açık söyleyeyim GICIK oluyorum.
    İntel,Nvidia,Amd,Xbox,Playstation...

Nvidia bir kart sürmüş piyasaya ve bunu yaparken 4 gb demiş kart için tamam mı? Şimdi bu kartı tercih etmiş kullanıcıda doğal olarak,kartın tam 4 gb performansını vermesini bekler.Tabi malum firma çakallık yaptığı şeyi gizlemiş,kartlar satılmaz veya az satılır endişesiyle ses çıkarmamış.Tüketicide güven duyduğu bu firmayı sorgulama gereği hissetmemiş.
    Gel zaman git zaman efendim hep örneği veriliyor; Shadow of Mordor diye bir oyun çıkmış.Oyun güzel tabi (Türkçe yaması çıksa da oynayabilsek) Kullanıcıların bazılarını dikkatini çekmiş oyun oynarken performans kayıpları.''Ya demiş nasıl olur arkadaş bu kartın full ayarlarda kasmadan,düşmeden oynatması gerekir,bu işte bir iş var'' deyip incelemeye almış.Birde bakmış ki ne görsün kart 3.5+0.5 gb diye sonuç çıkmış (bende senarist değilim biraz açın kendiniz araştırın internetten).Kart 3.5 gb xram tüketen oyunlarda dedikleri gibi sorunsuz stabil bir kartmış,fakat işte şuan Shadow of Mordor, 1-2 seneye hangi oyunlar çıkar ne gereksinim ister bilemem gibi oyunlarda kartta hissedilir performans düşüşleri yaşanmış.Üstüne üstlük kartların Coil Whine diye bir sorunuda varmış.
    MASAL BİTTİ
    Ya sen nasıl bir firmasın ki,tüketiciyi böyle şeytanlıklarla kandırabiliyorsun.Gtx 970 alanlar kartın o an için, o fiyat segmentinde rakibi yok diye aldılar ve bazıları hala alıyor.Kötü kart mı HAYIR İyi nir kart.Ama burada mesele kartın iyi olması veya kötü olması değil.Mesele TÜKETİCİNİN KANDIRILMASI, MAĞDUR EDİLMESİ. Kartı çıkarırken de bana bu kart şöyle şöyle diye bende bunu bilerek alayım.Dediğim gibi kart zaten iyi bir kart...

MASALLAR 2 AMD cisin demesinler imzaya bakarak.
    Valla bunu kısa yazacağım, :)
    Şu AMD tok mu şu AMD. ahh ahh...Bunlarda bir başka çakal.7970 i boya makyajla hopp 280x...290x i boya makyajla hopp 390x...Şerefsizlik ne diyeyim...
    Sıkıldım bırakıyorum.

Görüldüğü gibi herkes kendi çıkarının peşinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 22 Şubat 2016; 20:59:59 >

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Bu en doğru yorum işte hocam r seriside gtx seriside müşteriyi kazıklayarak yeni kart çıkardı ve herkes bişey diyceğine savunuyor bu kartları bakalım yeni kartlar nası olcak am ben şahsen r9 390 alcam yeni kartlarla birlikte ucuzlayınca.
  • Yanlış okuyodur , GTX 970 in üzerinde 4096 MB Vram mevcut bunun 3.5 ni geçtikten sonra bant genişliği düşüyor lakin oyunda performansa etkisi 0 , kendim kullandım uzun bir süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 23 Şubat 2016; 20:18:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.