Şimdi Ara

* 75 Hz Monitörde oyun için sistemler... (~ 3.000.-TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/bir-oyun-bilgisayari-nasil-olusturulur-parasinin-kiymetini-bilenlere--85513674#85513674

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 16 Ağustos 2019; 11:47:40 >

• Gecen sene amazon 2.el urun gonderirken acer predator XF240H 144hz freesync monitoru 650 liraya almistim ki 2 el diye gumruge bile girmedi vergisi cebime kaldi ustelik 2.el diye belirttigi urun sifir, kapali kutu gelmisti

Simdi satsam 1200 rahat ederi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taramalı ışık özelliği 144Hz ilerisi seçeneklerde gecikme değerini 4 milisaniyeden 1 milisaniyeye düşürmekte kilit rol oynuyor. Nvidia G-Sync monitörler 85-120Hz arasındaki tazeleme hızlarında çalışırken FreeSync monitörlerin 144Hz olanları daha çok bu desteği sunuyor. Hız özelliği arayanlara dikkat alacakları bir diğer seçenek de bu olmalıdır.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    G-sync 30hz-180hz
    Freesync 9hz-240hz

Monitöre göre de değişir fakat standart bu. Seni kandırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 17 Mayıs 2017; 15:43:32 >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Bakalım. 240Hz ekranlar yaygınlaştıkça görürüz, bugün belli olmaz o daha. Ben monitörleri zevkle takip ediyorum, iddianız varsa lafımı yedirirsiniz. Olur mu?
    http://www.144hzmonitors.com/monitors/asus-rog-swift-pg248q-24-inch-180hz-full-hd-g-sync-gaming-monitor/

Monitörün 180hz yenileme süresi var maksimum. G-Sync'in rangeide 180'e uzuyor bu modelde. Afiyet olsun.

240hz monitör yapıldığında G-Sync/Freesync teknolojileri de ona göre şekillendiriliyor.

Ha gerçi elindeki ekran kartı 1080ti olsa bile sabit 144hz'i alabildiğin hiçbir oyun yok ufak moba/fps oyunları hariç. O da ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 19 Ağustos 2018; 10:49:27 >
    Sen demek ona takıldın. Asus PG258, 144Hz taramaya izin veriyor, halbuki 240Hz...[Kaynak]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sen beni yanlış anladın sanırım.

İlk yorumunda demişsin ki "Nvidia G-Sync 85-120Hz arasında çalışıyor, FreeSync modeller 144hz e kadar destek veriyor".

Bende dedim ki G-Sync monitörlerin maksimum hzlerine kadar destek verir. Yani 121 hz'yi geçince veya 84 ve altı olunca G-Sync kapanacak diye bir şey yok.

Benim attığım monitör eski versiyon, senin attığın linkteki yeni 240hz hali.

Attığın linkteki şu cümleyi okursan "including G-sync support from compatible NVIDIA graphics cards (30- 240Hz range)." G-Sync'in 30-240hz arasında çalıştığını görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 17 Mayıs 2017; 18:17:20 >
    İlk söz alan benim, sence hangimiz yanlış anlamış olabilir? Mesele, siz ULMB ile G-Sync teknolojilerini karıştırıyorsunuz. O da pek olmuyor.
    Bir de G-Sync, dikey eşitleme kapalıyken performans eğrisi değişen bir teknoloji. FreeSync daha hızlı çalışıyor 144Hz'e yaklaşınca. 144+ Hz hızlarında FreeSync daha hızlı çalışıyor.
    Umarım aradığınız tarzda bir cevap olmuştur.
    * 75 Hz Monitörde oyun için sistemler... (~ 3.000.-TL)* 75 Hz Monitörde oyun için sistemler... (~ 3.000.-TL)* 75 Hz Monitörde oyun için sistemler... (~ 3.000.-TL)* 75 Hz Monitörde oyun için sistemler... (~ 3.000.-TL)* 75 Hz Monitörde oyun için sistemler... (~ 3.000.-TL)

• güncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 75hz monitör var. 180-200 civarı fps aldığım lolde fpsi 75'e sabitlediğimde v-sync off moduna göre baya takılma hissediyorum. yani v-sync off yapmak daha iyi gibi hissediyorum yanlış mı görüyorum bilmiyorum.

bir de sorum var. ortalama 90 fps aldığım gta 5'te uzun süreli oynamalarda 3-4 saniyelik 55-60 civarına düşüş söz konusu oluyor. bu durumda 75'e sabitlemenin ne gibi etkisi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 18 Haziran 2018; 15:14:51 >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    V-sync özelliğini açmanın avantajı
    Konuda belirtildiği gibi sistemimiz ile 100 fps alsak da monitör 60 hz ise ekrana saniyede 60 kare yansır. Dikey eşitleme (v-snyc) ayarını açarak oyun oynarsak monitör 60hz ise fps 60'a sabitlenir. Ekran kartı boşuna daha fazla kare çizmez ve daha az yorulur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8400 ile gtx 1060 için hangi monitörü önerirsiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-365BD7330

8400 ile gtx 1060 için hangi monitörü önerirsiniz?
    75 veya 144 hz monitör alabilirsin
  • Bu sistem için 2k veya 4k monitöre gerek yok değil mi? FHD yetecektir sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-365BD7330

Bu sistem için 2k veya 4k monitöre gerek yok değil mi? FHD yetecektir sanırım.
    2k alabilirsin
  • Bunu yapmak için vsync şart değil fps limitleyen birçok program var. msi afterburnerin yaninda gelen rivatuner ile yaparim ben mesela. Vsync acilinca bos yere input lag ve stutterlar olacak açmayın daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harbiden yırtılma oluyormuş. bir tek lolü baz alarak bütün oyunlarda vsync kapatmıştım. dün denedim oyun daha bi güzel göründü gözüme. teşekkürler hocam.
  • güncel
  • GTX 1060 6 GB ve Ryzen 5 1600'lü sistemim var, 75 HZ 1 ms gecikmeli monitör kullanıyorum, 144 HZ ile çok farkı var mıdır? Yanlış bir monitör seçimi mi yapmışım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.