Şimdi Ara

GTX 1060 6GB Battlefield 1 %55 GPU kullanımı sorunu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    60 aldığın haritalar çöl haritalarıdır öyleyse muhtemelen.

Ama ben sana söyliyeyim 60 ları gördüğün yerler vardır ama kesinlikle 60 ın altında kaldığın yerler daha fazladır.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    aynen öyle 54-55 normalde ama 60 ve 60 üstü bazen görüyorum sonunda biri anladığı için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaNCee

İkimizin sorunu kesinlikle aynı sorun.Oyunlarda daha çok çimli yere girince kullanım düşüyor ve kasıyor.Oyunları 60 fps ye sabitleme düşey senkronizasyonu kapat biraz düzelecektir.

Yani yapman gereken 3D ayarlarından Düşey senkronizasyonu kapatmak ve oyunlarda Vsyncı kapatmak ya da 60 fps ye sabitlememek.Biraz bu şekilde artar kullanım ama bu sorun keşke hani hem düşük oynasam hem gpu kullanımım %99 olsa diye bir çözüm bulamadım ben.
    Açık değil zaten ama bilmiyorum kart mı bozuldu noldu
  • TekilBey kullanıcısına yanıt
    Ben garantiye götürdüm bozuk değil dediler sanmıyorm.Cpu kullanımı kaç ?
  • CS:GO için şunları bir deneyin. (Hepsini yapacaksınız...)

SMT' yi kapatın.
    Oyun ayarlarındaki 3D ses işlemeyi kapatın.
    Pencereli tam ekran moduna alın.
  • Konuda fazlasıyla gereksiz yorum, ayrıca birbirine laf atmalar mevcut. Bildiğim kadarıyla açıklık getireyim;

Oyun içerisindeyken işlemci kullanımını, mümkünse her çekirdeğin yüzdesi ve sıcaklığını takip etmeni öneririm.

Ram olayına takılanlar olmuş, 8gb ram'in işletim sisteminde rami yoran bir program olmadığı sürece yeteceğini düşünüyorum. Şahsen kullandığım bilgisayarda şuan 4gb ram var ve ben henüz framedrop yaşayamadım.

Framedrop genellikle güçlü kart güçsüz işlemci ikilisinde düşük fps'lerde kendini göstermese de yüksek fps'lerde kendini gösterir. Kimi zaman işlemcinin oyun performansını test etmek için bütün ayarları düşürenleri görürsünüz.

Sana bir tavsiyem var;

Oyun içerisinde işlemci kullanımını her çekirdeği gösterecek şekilde ayarla ve takip et. Muhakkak öncelikli çekirdeklerin %100 olduğunu göreceksin. Bu işlemcinin ekran kartına darboğaz oluşturmasından kaynaklı.

Gelelim yüksek fps'yi ne yapacaksın monitörün göstermiyorculara; Ekranın sana 60 kare gösterebiliyor da olsa, sistemin o an gösterebildiğinden fazlasını işleyebiliyorsa bu sana animasyonların geçişleri ya da hareket halindeki görüntüde akıcılık sunar. 60Hz bir monitörde 100fps üstü bir oyun oynayın, ardından 60 fps'e sabitleyip oynayın farkı sizde göreceksiniz. Lolden örnek vereyim; ortalama 230fps aldığım lolde eğer haklı olsaydınız dikey senkronizasyonu açarak oynardım. Hepimiz öyle yapardık, neden yapmıyoruz ?

Elbette çok yüksek fps değerleri ekranda yırtılmalara sebep olur, eğer freesync yada gsync destekli bir monitörünüz yoksa. Monitörünüz ile oyun deneyiminizin ortak noktasını bulmak size kalıyor tutup 75hz monitörde 1000fps oyun oynamak elbette mantıklı değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-072748750

Konuda fazlasıyla gereksiz yorum, ayrıca birbirine laf atmalar mevcut. Bildiğim kadarıyla açıklık getireyim;

Oyun içerisindeyken işlemci kullanımını, mümkünse her çekirdeğin yüzdesi ve sıcaklığını takip etmeni öneririm.

Ram olayına takılanlar olmuş, 8gb ram'in işletim sisteminde rami yoran bir program olmadığı sürece yeteceğini düşünüyorum. Şahsen kullandığım bilgisayarda şuan 4gb ram var ve ben henüz framedrop yaşayamadım.

Framedrop genellikle güçlü kart güçsüz işlemci ikilisinde düşük fps'lerde kendini göstermese de yüksek fps'lerde kendini gösterir. Kimi zaman işlemcinin oyun performansını test etmek için bütün ayarları düşürenleri görürsünüz.

Sana bir tavsiyem var;

Oyun içerisinde işlemci kullanımını her çekirdeği gösterecek şekilde ayarla ve takip et. Muhakkak öncelikli çekirdeklerin %100 olduğunu göreceksin. Bu işlemcinin ekran kartına darboğaz oluşturmasından kaynaklı.

Gelelim yüksek fps'yi ne yapacaksın monitörün göstermiyorculara; Ekranın sana 60 kare gösterebiliyor da olsa, sistemin o an gösterebildiğinden fazlasını işleyebiliyorsa bu sana animasyonların geçişleri ya da hareket halindeki görüntüde akıcılık sunar. 60Hz bir monitörde 100fps üstü bir oyun oynayın, ardından 60 fps'e sabitleyip oynayın farkı sizde göreceksiniz. Lolden örnek vereyim; ortalama 230fps aldığım lolde eğer haklı olsaydınız dikey senkronizasyonu açarak oynardım. Hepimiz öyle yapardık, neden yapmıyoruz ?

Elbette çok yüksek fps değerleri ekranda yırtılmalara sebep olur, eğer freesync yada gsync destekli bir monitörünüz yoksa. Monitörünüz ile oyun deneyiminizin ortak noktasını bulmak size kalıyor tutup 75hz monitörde 1000fps oyun oynamak elbette mantıklı değil..
    hocam neden bilmiyorum belki de Asus Al Suite gibi uygulamalar nedeniyle benim thereads 4'e 8 seviyelerine düşmüş. Format atınca düzeldi 6 çekirdek 12 mantıksal çekirdek oldu şimdi. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

Bu mesaj silindi.
    5 6 ay sonra RAM alacağım o halde.
  • Ryzen Master'ın güç modunu aktif ettim. Bu videodaki programı kursam sorunum düzelir mi? Yoksa Ryzen Master yeterli midir?https://www.youtube.com/watch?v=obv0dFEa_dg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Sanki 300Hz monitörün var da dert ediyorsun saçma bir konu
    Saçma ve yanlış bir yorum. Bazı oyunlarda (CS:Go'da dahil) yüksek fps=akıcılık demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baholi

Saçma ve yanlış bir yorum. Bazı oyunlarda (CS:Go'da dahil) yüksek fps=akıcılık demektir.

Alıntıları Göster
    Tearingten bir haber gelmiş yorum yazıyorsun. Okullar açılsa keşke artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fast sync var. Hem yırtılma olmuyor hem de gecikme vsync e göre nispeten düşük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yüksek fps'nin akıcılığı getirdiği oyunlarda kimse tearing'i kafaya takmaz. Cs oynayan birine sor bakalım, tearing mi o kişi için önemli yoksa daha tepkisel ve akıcı olması mı..

Okulunu özlemiş ah canım benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baholi

Yüksek fps'nin akıcılığı getirdiği oyunlarda kimse tearing'i kafaya takmaz. Cs oynayan birine sor bakalım, tearing mi o kişi için önemli yoksa daha tepkisel ve akıcı olması mı..

Okulunu özlemiş ah canım benim.

Alıntıları Göster
    Tearing ile nasıl peek alıyorsun söylesene bana CSGO'da şöyle 144Hz monitörde 300+FPS ile AWP'nin tadına bakayım biraz

Okul özlenmez mi senin gibilere öğreteceğiz işte

İmzandaki steam'i ekleyeyim dedim ama 3 yıldır güncellememişsin bir ara 1v1 atalım da görelim şu bahsettiğin akıcılığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 2 Eylül 2018; 20:8:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CS-GO'da Keskinliği yumuşatma 8x yaptım, FPS artışı oldu (önceden 4x kullanıyordum kart kendini zorlamadı demek ki)AMD Ryzen Master kurulu -thereads 12 -high başlatma seçenekleri ayarları. Oyun bir süre sonra yanıt vermiyor, donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekilBey -- 3 Eylül 2018; 8:43:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekilBey

CS-GO'da Keskinliği yumuşatma 8x yaptım, FPS artışı oldu (önceden 4x kullanıyordum kart kendini zorlamadı demek ki)AMD Ryzen Master kurulu -thereads 12 -high başlatma seçenekleri ayarları. Oyun bir süre sonra yanıt vermiyor, donuyor.

Yukarıya şunu yazmıştım ama sanırım gözden kaçmış.
    CS:GO için şunları bir deneyin. (Hepsini yapacaksınız...)

SMT' yi kapatın.
    Oyun ayarlarındaki 3D ses işlemeyi kapatın.
    Pencereli tam ekran moduna alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın sisteminin internetten baktığımızda darboğaz görünmüyor aynı sorun çoğu kişide var ve madem darboğaz değil neden var soruları soruluyor.

Olabilecek mantıklı ihtimaller :

Ram ın az ve Düşük hızda Mhz olması

PSU nun bozuk olması dolayısı ile kaynaklanabilmesi ihtimalleri var.

Eğer eskiden düzgün şimdi bozuk ise bir şey bozulmuş demektir.

Ama oyun akıcı ise ve sadece yüksek fps isteniyorsa sıkıntı olmayadabilir.
    Çünkü ihtiyaç duymuyor.

Yüksek grafik ayarlarında oyunu oynayınız.Akıcı ise muhtemelen yeterli görüyor ve vermiyordur.İnternette de %40 a %40 gibi değerler gözüküyordu.

CPU kullanımı ve GPU Kullanımı bakın en iyi grafikli oyunda en iyi grafik ayalarında akıcı ve 60 fps veriyorsa zaten sıkıntınız yoktur.

test yapın oyun akıcıysa ve testte GPU %99 CPU daha azsa zaten sıkıntınız yoktur.Bendeki sıkıntı çalışmayıp oyunun kasması ve darboğaz olmaması bunu bir deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 4 Eylül 2018; 2:27:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaNCee

Arkadaşın sisteminin internetten baktığımızda darboğaz görünmüyor aynı sorun çoğu kişide var ve madem darboğaz değil neden var soruları soruluyor.

Olabilecek mantıklı ihtimaller :

Ram ın az ve Düşük hızda Mhz olması

PSU nun bozuk olması dolayısı ile kaynaklanabilmesi ihtimalleri var.

Eğer eskiden düzgün şimdi bozuk ise bir şey bozulmuş demektir.

Ama oyun akıcı ise ve sadece yüksek fps isteniyorsa sıkıntı olmayadabilir.
    Çünkü ihtiyaç duymuyor.

Yüksek grafik ayarlarında oyunu oynayınız.Akıcı ise muhtemelen yeterli görüyor ve vermiyordur.İnternette de %40 a %40 gibi değerler gözüküyordu.

CPU kullanımı ve GPU Kullanımı bakın en iyi grafikli oyunda en iyi grafik ayalarında akıcı ve 60 fps veriyorsa zaten sıkıntınız yoktur.

test yapın oyun akıcıysa ve testte GPU %99 CPU daha azsa zaten sıkıntınız yoktur.Bendeki sıkıntı çalışmayıp oyunun kasması ve darboğaz olmaması bunu bir deneyin.
    Hocam arada FPS drop yiyorum ve çok akıcı olduğu söylenemez AIDA64 testi yaptım sistemde bir sıkıntı gözükmüyor, format sonrası biraz düzelmez var aslında ama.

• TekilBey kullanıcısına yanıt
    i7 7700hq 16gb ram GTX 1070 ile bf1 cs go ve gta 5'de full hd çözünürlüğe düşürünce düşük gpu kullanımı ve fps drop sorununu ben de yaşıyorum. Witcher 3'de full hd çözünürlükte her şey ultrada hairworks açıkken yüzde 99 gpu kullanımı ile 60 fps altına düşmeden akıcı oynayabiliyorum. Ram önbelleğini falan temizledim bir değişiklik olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdcaner -- 4 Eylül 2018; 10:38:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.