Şimdi Ara

GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
53.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vamp

Hemen araya gireyim. Adreste oturanların geliri ile işsiz adamın geliri neden hesaplanıyor. İşsiz adam aileye haraç mı kesiyor?

Alıntıları Göster
    Çalışmayan adamın parası kimden alınacak? Annesinden babasından :)

Ben karışmam ödesinler diyor devlet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eagle.BJK

Bana göre de sen sallıyorsun!

GSS ilk çıktığından beri borçlanan bi kuzenim var. Şu an borcu yaklaşık 3000tl civarı. Ve seninbahsettiğin gibi bi silinme vs asla olmadı!

Bahsettiğin torba yasa ve buna istinaden gss borçlarının silindiğine dair bi linkvs var mı?

Bu konuyu geçtim DH de başka bi genel GSS Konusu vardı. Linkini bulursam paylaşırım. Orda soralım istersen kimlerinborcu silinmiş. Silinen faiz mi yoksa normal borç mu öğreniriz.

Madem bahsettiğin gibi bi torba yasa ile borcun silindi. e-devlete girip ekran görüntüsü alırmısın? İlgili satırda silinen tutarlarda ne yazıyor görelim. Çünkü silinen tutarın neden silindiğine dair açıklama yazıyor edevlette.

Misal;

201201 11 31.03.2017 13,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 13,00 Tahsilinden Vazgeçilmiştir (Geçici 69. Md.)

Alıntıları Göster
    Tamam hocam sen bildigini oku. benimki silindi kafa rahat iyigunler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FOCUSSTYLE

Alıntıları Göster
  • quote:

Çalışmayan adamın parası kimden alınacak? Annesinden babasından :)

Ben karışmam ödesinler diyor devlet.

Alıntıları Göster
    Niye aileden alınıyor? Ailenin suçu ne?
  • quote:

Niye aileden alınıyor? Ailenin suçu ne?

Alıntıları Göster
    Onu bana değil bu aptal yasayı çıkaranlara soracaksın ;)
  • quote:

Onu bana değil bu aptal yasayı çıkaranlara soracaksın ;)

Alıntıları Göster
    Soracak bir babayiğit varsa sorsun. Kimse soru soramıyorki onlara. İşsiz adamın geliri mi olur yahu. Ailenin bütün maaşı işsiz adamın banka hesabına yatıyorda bu adamlar aileye elden para mı dağıtıyor? Aileye haraç mı kesiyor? Bir tabak yemeği annesi önüne koyarsa şükrediyor bu yani. Bu adama da her ay 80-90TL yük getirmek doğru değil. Evet Bedavaya hastaneye gitmesin. Hastalanırsa 80-90TL muayene ücreti ödesin ama adam 3 yıldır hastaneye uğramıyorken 3000TL borç çıkartmak vicdan işi değil.

• quote:

Soracak bir babayiğit varsa sorsun. Kimse soru soramıyorki onlara. İşsiz adamın geliri mi olur yahu. Ailenin bütün maaşı işsiz adamın banka hesabına yatıyorda bu adamlar aileye elden para mı dağıtıyor? Aileye haraç mı kesiyor? Bir tabak yemeği annesi önüne koyarsa şükrediyor bu yani. Bu adama da her ay 80-90TL yük getirmek doğru değil. Evet Bedavaya hastaneye gitmesin. Hastalanırsa 80-90TL muayene ücreti ödesin ama adam 3 yıldır hastaneye uğramıyorken 3000TL borç çıkartmak vicdan işi değil.

Alıntıları Göster
    Sonuna kadar haklısın. İşte bu yüzden ödemek zorunda kaldığım o 300-400tl nin tek bir kuruşunu bile helal etmiyorum!

• Forumda bikleyen ,trollere soruyorum :

1- bu GSS sigortası suri'lere uygulanıyor mu uygulanmıyor mu?

2- İşsiz adamdan zorla haraç bağlamak sizce insancıl mı? değil mi?

3- zorunlu sağlık sigortası denen birşey olur mu? olmaz mı?

4- GSS borcu olanı tedavi etmemek etik mi değil mi?

5- analarınızı zan altında bırakacak yorumlarda bulunmak şerefinize ve hasiyetinize sığıyor mu sığmıyor mu?

cebine 3 kuruş ver bu itler şeytanı ,Allah'a karşı savunmaya kalkar. Akp'nin sonunu getirecek bu kraldan çok kralcılar

şakirtler sizi

edit: blokladıgım iki trolünde blogunu kaldırdım, birisi ilgiç şekilde çok mantıklı yazılar yazmış bozuk saat misali .Baya şaşırdım .

ikincisine gelirsek "88 tl nelere vermiyoruz" kafası var. bu şahış daha geçen gün yemek kartında sadece 1 tl oldugu için intihar eden üniversite öğrencilerinin dahi oldugu ülkeden bir haber.

bana diyorlar ki ağzın çok bozuk

arkadaş , adamlar 1000 km örteden küfür yemekten haz duyuyorsa ben ne yapayım.

eline klavye alan sağa sola sıçıyor. forum yönetimide bunlara maalesef salık veriyor.
    88 tl makul diyor, "çıkar ver ulan 88 tl" desen bin dereden su getirir.

burda GSS zorunlu olunmasını ve işsiz adamın boynuna yüklenmesine karşı çıkıyoruz. İsteğe bağlı olur ödersin 150 tl kimse gık demek

sen 50 tl az ödeyeksin diye, milyonlarca işsiz gencin (-ki sayıları en son %26.8 di) boynuna kullanmadığı hizmetin borcunu yükleyemezsin, bunu zorunlu KI-LA-MAZ-SIN. Hem kötü insanlarsınız, hemde aşırı derecede bencil.

2 bacağımda da muhtemelen mantar var, aşırı derecede kaşınıyor, o kadar kaşınıyor ki deriyi yüzüp yara yapmışım. Gece boyunca uyuyamadım kaşıntıdan GSS borcum 4.500 tl civarında. Ailem aile hekimine gidelim, üzerime yazdıralım merhem verirler diyor ama yalan söylüyorum geçti diye.

çünkü ailemden birisinin benim için boynunu eğmesini istemiyorum

Burda kralsınzı ama ahirette iki elim yakanızda hasiyeti kırıklar
    İnsan haklarına aykırı durumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 7 Ocak 2020; 14:41:48 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Ben gelir testine girerken birden fazla soru sorulmuştu ailemle yaşamıyorum öğrenciyim falan desemde yazın iş bulup çalışabilirsin diyerek g1 demişlerdi bana yani şunu hesaplıyolar iş gorebilirmisin elin ayağın saglammi sağlamsa iş yok diyerek iş beğenmemek seni bağlar diyor yilda 3 bile çalışsan kazandigin para g0 in dışına cikiyo. G0 olmak için bakıma muhtaç biri olmalı veya devletten yardım aliyo olman lazım. Neticede aile ile yasiyoson onlar kebab yerken sen evde soğan ekmek yemiyosun diye dusunuyolar. Yani iş yok hacim beni g0 yapın diye bi olay yok kabul etmiyolar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Ben gelir testine girerken birden fazla soru sorulmuştu ailemle yaşamıyorum öğrenciyim falan desemde yazın iş bulup çalışabilirsin diyerek g1 demişlerdi bana yani şunu hesaplıyolar iş gorebilirmisin elin ayağın saglammi sağlamsa iş yok diyerek iş beğenmemek seni bağlar diyor yilda 3 bile çalışsan kazandigin para g0 in dışına cikiyo. G0 olmak için bakıma muhtaç biri olmalı veya devletten yardım aliyo olman lazım. Neticede aile ile yasiyoson onlar kebab yerken sen evde soğan ekmek yemiyosun diye dusunuyolar. Yani iş yok hacim beni g0 yapın diye bi olay yok kabul etmiyolar.
    Yani sen zorla tezgahtar olmak zorundasın? Mesela günde 5 saat ingilizce vs çalışamazsın. Ya da grafik programlarını çalışamazsın. Kendini geliştirip daha kaliteli işleri almak için vakit harcıyamazsın yani. İllaha gideceksin çaycı, tezgahtar gibi hiçbir kimseye faydası olmayan işlerde zaman kaybedeceksin. Ne güzel. NE güzel düşünce

• isin kotu yani borcun varsa muane olamiyorsun zaten o parayi odemek zorundasin muaneden niye mahrum birakiyorlar?

88 TL super 2 senelik gss borcum var zaten 1 senede bunu odemicem sene sonuna dogru vergi affi cikarirlar oradan oderim ulkenin haline ayak uydur

gidin simdi oy verin hadi kosun 88TL size az bile 588TL bile yapsa yine gidip o partiye oy verecek cok cokc cok cok cok cok ama cok insan var bu ulkede
  • Kadınlar bunu ödüyor mu? Bunu da bileyim
  • Valla üzücü gençler

• vamp kullanıcısına yanıt
    Günde 8 saat çalışan bir tezgahtar bu dediklerini fazlasıyla yapabilir. Gün 24 saat. Bence hayiflanmak yerine harekete geçmek daha mantıklı bir hareket. İlk cumlen zaten neden işsiz olduğunu açıklıyor. Iş beğenmek ayrı işsizlik ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Günde 8 saat çalışan bir tezgahtar bu dediklerini fazlasıyla yapabilir. Gün 24 saat. Bence hayiflanmak yerine harekete geçmek daha mantıklı bir hareket. İlk cumlen zaten neden işsiz olduğunu açıklıyor. Iş beğenmek ayrı işsizlik ayrı.
    3dsmax,blender,..
    Lumion,twinmotion
    Unreal engine
    Adobe programları
    Render programları
    Dslr kameralar ve ışık yönetimi
    Cubase müzik yapım programı ve plug-inler
    ....

Ben neden asgari ücrete razı olayım ki? İşsizliği ben tercih ediyorum. Kendi işimi geliştiriyorum. Ben bu işler ile asgari ücret alırsam sıradan işçiye ayda 300-400 TL verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 7 Ocak 2020; 16:28:20 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Acil vakalarda yasal olarak bakılması gerekiyor güvencesi olmasa bile. Güvencesi olanlar da özel hastaneler SGK dışında normal muaynelerde hastadan yüzde 200'e kadar fark talep edebiliyor ama acilden girişi yapılmış vakalarda bu ücret yasal olarak alınmaması gerekiyor. Gerek devlet gerekse özel hastanelerde yapılan acil girişlerinde muayne katılım payı alınamaz.Tabii bunlar kağıt üzerinde yazan şeyler ne kadar doğru uygulanıyor tartışılır. Gerekli gereksiz bir çok hasta acilden giriş yaptırmaya çalıştığı için bazen yoğunluk ve ihmal sonucu sağlık profesyonelleri: Saniyelerin önem arz ettiği durumlarda gerekli tetkik ve müdehaleyi yapamadığı için hayatını kaybeden veya ömür boyu rahatsızlığıyla yaşamak zorunda kalan insanlar var.Tesadüfen yaşıyoruz Allah yardımcımız olsun hepimizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santa Monica -- 7 Ocak 2020; 16:35:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOCUSSTYLE

Alıntıları Göster
    erkes uzman olmuş 2016 yılında 25 yaş altı borcu olanların silindi.
    Sgk Sorgulamaları, Bağ-kur, E-Bildirge ve Uzman Görüşleri
    25 Yaş Altı GSS Borçları Nasıl Silinecek? | Sgk Sorgulamaları, Bağ-kur, E-Bildirge ve Uzman Görüşleri
    https://www.sgkhocasi.com/25-yas-alti-gss-borclari-nasil-silinecek.html

sonrasında 2 kere de faizleri silindi.

• ödeyeceksiniz. arap ları kalkındıracak onları yedirecek içirecek doyuracaksınız. sizler TÜRK sünüz şanlı bir milletin evlatları arap ların hizmetkarlarısınız.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Yansıtma yaptığınızı, herkesi kendiniz gibi gördüğünüzü söylesem aydınlanır mısınız acaba?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.