Şimdi Ara

GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
53.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bardağın hep dolu tarafından bakarsan boş tarafını göremezsin ileride dolu tarafı da gider ortada kalırsın.

Bu gibi insanlara 2 laf söylüyorum ve susuyorum boş boş konuşmaya başlıyor sonra sustuğumu görünce daha çok sinirleniyor içi içini yiyor sataşmak için.

Kin ve nefretten beslenen insanlar bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bu kadar şaşiliyor ki.
    Libya da çakıl taşı mi atacağız? Ya da kanal İstanbul u elle mi kazacagiz.. Pamuk eller cebe gençler..
    "Durmak yok yola devam " kararı zamanında verildi. Şimdi niye şikayet..

• 24 saat içinde konuya gelen cevap sayısı 200+
    Donanım Haber = işsiz güçsüzlerin tek adresi

Bu kadar kalabalıksınız, şikayetçisiniz ama birleşip tek bir hukuki mücadele başlatacak basiretiniz yok, en azından bir avukata gidip danışmışlığınız yok, bu kadar asosyal ve işe yaramaz haldesiniz. Hepinize müstehak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gss isteğe bağlı olmalı ve kesinlikle daha pahalı olmalı. aylık 88 liraya sağlık hizmeti olmaz. çalışanlar mal mı dünya kadar sgk primi ödüyor?
  • Banka hesaplarına bakıyorlar mu acaba para vs var mı diye

• Bu kadar zulme, ayrimciliga ragmen bu guruh bile oy atiyor halen🤔.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Fatura ve emlak vb vergileri ödemediğiniz için devlete ne kadar haraç ödendiğinin farkında değilsiniz. Devletin bu haraç karşılığında size vaat ettiği tek şey can güvenliği ve günde 2 kez çöp toplama. (Güvenlik, 3. Dünya ülkelerinde başka bir muamma.) Adalet(sizlik) konusuna hiç girmiyorum bile. Hükümet teoride devlet kavramını yok etmiştir fakat pratikte karşılığı yok maalesef. 55+ nın ölmesini bekleyeceğiz sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • famdoc F kullanıcısına yanıt
    Çalışanlar mal. Zorunlu olarak herkesin maaşından şişirme ssk parası kesiliyor. Demek ki 88tlye de oluyormuş. Turkiyede herşey şişirme fiyat. Balon.

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Haklı olduğun noktalar var fakat 55+ diyerekte bu gençlik kendini akıllı görmesin üstün görmesin her şeyi ben bilirim edası ile yaşamasın diye söylerim, çünkü evet o 55+ gidecek ve göreceğiz bu ülkenin gençlerini de. Bu ülke de erdoğan bakınca kılıçdaroğlu nu görüyorsam kılıçdaroğluna bakınca meral hanımı görüyorsam sana bakınca 55+ yaşındaki adamı görüyorsam 55+ 'ya bakınca kendinmi görüyorsam aslında hepimiz aynıyız hepimiz birbirimizden farkı olmadığını da biliyorumdur, o yüzden şuan hikaye gelecek sana ama elbet 3 5 10 sene sonra sizleri de göreceğiz bakalım nasıl ülke yöneteceksiniz ben geçmişe bakarak bugün çok bir şey değişmediğini görebiliyorum sizlerde ileri de geçmişe bakarak akp dönemine göre çok bir şey değişmediğini göreceksiniz. demirel baraj adamı dediler öyle tanıdı millet onu ve sosyal yardımları dağıtamadı, özal dediler serbest piyasa ile tanınan adam dendi ve kur döviz dalgaları ekonomi darbeleri yedi yaptıklarından sonra erdoğan dediler betona para gömdü bakalım gelecek olanda sadece ne olarak tanınacak bunu yaşarsak hep beraber şahit olacağız. O yüzden diyorum kim gelirse gelsin 80 milyon insanı mutlu edemez edemeyecekte çünkü 760 milyar dolar para ile bugün 80 milyon doyamaz rahat yaşayamaz vergi öder refaha ulaşamaz, saray da kapatsan makam aracı değil bisiklette sürsen kanal istanbul 'da yapmasan kralı gelsin düzeltemez al mansur başkan elinden geleni yapıyor ankara arşa mı çıktı ya da imamoğlu geldi istanbul uçuyor mu o da zam yapmak zorunda kalıyor o da oradan buradan kısmak zorunda kalıyor eldeki para ortada ve istanbul 'daki dertler sorunlar ortada neyse zamanla sende beni anlarsın gençlerin gördüğü tek şey şuan her şeyi bem bilirim dünyası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonedark_01

Başımızdaki malum zihniyet seçilip başa geldikçe bugün 88 yarın 208 olur.
    ona halk karar verir.halkın seçimlerine saygı duymak gerekir bana göre.

halkın çoğunluğu aylık 250 lira ekstra ödemek isterse hepimiz ödemek zorunda kalırız ya da borçlanırız şimdi olduğu gibi

bizim buralarda demokrasi böyle bişi

• Hakkımda AKP'li vs şeyler demeden önce şunları söylemek isterimki GSS primi bundan 5 sene önce 45 TL idi bakanlık şubelerine gidip gelir testi yaptiriyodunuz g0 g1 g2 diye seviyeler vardı maddi durumunuz hangi skaladaysa ona göre gss oduyodunuz. Gss sistemi aslında güzel bi sistem bende yıllar boyunca hiç hastaneye gitmemiştim ama oluyo bazen hastalik kapıyı çalabiliyor 20 yıldır full sağlıklı dişlere sahip ben 2 adet çürükle dişçiye gittim dolgudur panaromik x-ray falan hepsi çok hızlı bir şekilde yapildi ve 5 kuruş para ödemedim. Sonraki yıllarda bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim gene x-ray MRI hepsi çok kısa sürede cekildi ve gene 5 kuruş ödemedim. Genele bakicak olursak gss sistemi artisi su 45 TL ödeme ile sağlıkla ilgili bir derdin kalmiyo ilaçlarda bunlara dahil eksisi ise ben gibi hiç hastaneye gitmemis bir bireyin 5 bin TL gss primi cikmasiydi. Yani bu sistem isteğe göre olabilir bence parası olmayan veya istemeyen yapmaz isteyen yapar gibi ama bu seferde isteğe bağlı olursa gss isteyenlerin 45 TL odeyecegini sanmam daha yuksek meblağ ödemeleri gerekir diye düşünüyorum. 5 sene önce 45 tl olan ödemenin bugün 88 olmasi ise gayet normal diye düşünüyorum. 1 ay içinde nerelere 88 TL harcamiyoruzki sağlığımız içinde harcamayalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

24 saat içinde konuya gelen cevap sayısı 200+
    Donanım Haber = işsiz güçsüzlerin tek adresi

Bu kadar kalabalıksınız, şikayetçisiniz ama birleşip tek bir hukuki mücadele başlatacak basiretiniz yok, en azından bir avukata gidip danışmışlığınız yok, bu kadar asosyal ve işe yaramaz haldesiniz. Hepinize müstehak.
    Aynen konunun ana özeti bu; hak aramaya geldi mi kimse yok herkes bekliyor biri çıksın yapsın herkes arıyor bir enayi önden gitsin biz izleriz düşüncesi ile. Sonra neden bu ülke ilerlemiyor. Burada sızlanma ile mızlanma ile ağzına emzik bekleme bir şey değişmeyeceğini öğrenemedi bu gençlik alıştılar hep hazır hep anası babası onu bunu alsın dünya rahat rahat geçsin ama olmuyor işte sonuçlarını da burada görüyoruz yazınca da bela okuyan mı dersin ona buna söven mi dersin, gençliğimizin kalitesi ortada diyorum başka da bir şey diyemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AcetoBalsamico

GSS icin gecmiste af, yeniden yapilandirma vs. bir indirim uygulandi mi ? Odenmedikce faiz isliyor ve rakam artiyor ve bu iktidar doneminde bu GSS devam edecek gibi gorunuyor acikcasi borclu olmak insani icten ice rahatsiz ediyor ancak odeyip ileride gelecek bir af ile enayi durumunada dusmek istemiyor kimse..
    ben 2000tl 2013 senesinde ödemiştim sonra af çıktı enayi durumuna düştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Hakkımda AKP'li vs şeyler demeden önce şunları söylemek isterimki GSS primi bundan 5 sene önce 45 TL idi bakanlık şubelerine gidip gelir testi yaptiriyodunuz g0 g1 g2 diye seviyeler vardı maddi durumunuz hangi skaladaysa ona göre gss oduyodunuz. Gss sistemi aslında güzel bi sistem bende yıllar boyunca hiç hastaneye gitmemiştim ama oluyo bazen hastalik kapıyı çalabiliyor 20 yıldır full sağlıklı dişlere sahip ben 2 adet çürükle dişçiye gittim dolgudur panaromik x-ray falan hepsi çok hızlı bir şekilde yapildi ve 5 kuruş para ödemedim. Sonraki yıllarda bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim gene x-ray MRI hepsi çok kısa sürede cekildi ve gene 5 kuruş ödemedim. Genele bakicak olursak gss sistemi artisi su 45 TL ödeme ile sağlıkla ilgili bir derdin kalmiyo ilaçlarda bunlara dahil eksisi ise ben gibi hiç hastaneye gitmemis bir bireyin 5 bin TL gss primi cikmasiydi. Yani bu sistem isteğe göre olabilir bence parası olmayan veya istemeyen yapmaz isteyen yapar gibi ama bu seferde isteğe bağlı olursa gss isteyenlerin 45 TL odeyecegini sanmam daha yuksek meblağ ödemeleri gerekir diye düşünüyorum. 5 sene önce 45 tl olan ödemenin bugün 88 olmasi ise gayet normal diye düşünüyorum. 1 ay içinde nerelere 88 TL harcamiyoruzki sağlığımız içinde harcamayalim.
    Harcayacak param yok ki harcayayım ne sigaram var nede harcayacak param.

Ya bu para makul bir rakama çekilmesi lazım yada isteğe bağlı yapmaları lazım banka mı bunlar faiz işletiyor.

• Dünyanın en aptalca işletilen mantıklı olayı.

Güzel bişey mi? Evet.

Ama isteyene olmalı. Zorunlu değil! İsteyen ödesin alsın hizmetini. İstemeyen zorunlu olmasın. Adam zaten işsiz bir de bunu ödetiyorsun. İşi olsa zaten böyle bi derdi olmaz. Bi şekilde para bulur diyorsan bırak onada kendisi karar versin.

Askere gittim geldim 6-7 ay iş bulamadım zamanında hemen yapıştırdılar gssyi. Ödemedim bekledim öyle ama bişey olacağı yok. Bide ehaciz vs bişeyler çıkınca mecbur yatırdım kapattım olayı. Ama helal etmiyorum!

Bu gss de bide şöyle bi çakallık mı desek daha mı ağır konuşsam bilemediğim bi durum var.

Çalışıyosun. İşten çıktın veya çıkarıldın. Bi şekilde işssizlik maaşı süresince işlem yapılmıyor ama maaşın kesildiği gün gss işlemeye başlıyor sen iş bulana kadar. Fakat iş bulunca gss otomatik durmuyor. sgk ya gidip ben işe girdim diye bildiriyosun o zaman durduruyorlar. Çıktığını takip edip borç yaslayan sistem işe girdiğini takip etmiyor sana bırakıyor. Varsa bi yanlışlık geriye dönük siliyolar. Allah yayında ve yapımda emeği geçenlerin belasını versin ne diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapid Step

ben 2000tl 2013 senesinde ödemiştim sonra af çıktı enayi durumuna düştüm

Alıntıları Göster
    Toplu olarak bu gss borçlarına hiçbir zaman af çıkmadı. Af muhabbeti her zaman faiz tutarına çıktı. Hatta edevletten döküme bakarsan Tahsilinden Vazgeçilen Tutar olarak görebilirsin o affedileni. Ana parayı hiçbir zaman silmediler.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Işte bu durumda olanlar için gelir testinde g0 oluyosun yani gss beleşe geliyo odemen aylik 0 TL oluyo. Ama ailenin gelir durumu iyi sadece senin durumun kötüyse gene g1 veya g2ye dahil oluyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eagle.BJK

Toplu olarak bu gss borçlarına hiçbir zaman af çıkmadı. Af muhabbeti her zaman faiz tutarına çıktı. Hatta edevletten döküme bakarsan Tahsilinden Vazgeçilen Tutar olarak görebilirsin o affedileni. Ana parayı hiçbir zaman silmediler.

Alıntıları Göster
    2016 secimlerinde torba yasasinda cogunda cikti hem faiz hem anapara silindi bizzat kendim yasadim.
    Bilmiyorsun salliyorsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Işte bu durumda olanlar için gelir testinde g0 oluyosun yani gss beleşe geliyo odemen aylik 0 TL oluyo. Ama ailenin gelir durumu iyi sadece senin durumun kötüyse gene g1 veya g2ye dahil oluyosun.
    Hemen araya gireyim. Adreste oturanların geliri ile işsiz adamın geliri neden hesaplanıyor. İşsiz adam aileye haraç mı kesiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOCUSSTYLE

2016 secimlerinde torba yasasinda cogunda cikti hem faiz hem anapara silindi bizzat kendim yasadim.
    Bilmiyorsun salliyorsun..

Alıntıları Göster
    Bana göre de sen sallıyorsun!

GSS ilk çıktığından beri borçlanan bi kuzenim var. Şu an borcu yaklaşık 3000tl civarı. Ve seninbahsettiğin gibi bi silinme vs asla olmadı!

Bahsettiğin torba yasa ve buna istinaden gss borçlarının silindiğine dair bi linkvs var mı?

Bu konuyu geçtim DH de başka bi genel GSS Konusu vardı. Linkini bulursam paylaşırım. Orda soralım istersen kimlerinborcu silinmiş. Silinen faiz mi yoksa normal borç mu öğreniriz.

Madem bahsettiğin gibi bi torba yasa ile borcun silindi. e-devlete girip ekran görüntüsü alırmısın? İlgili satırda silinen tutarlarda ne yazıyor görelim. Çünkü silinen tutarın neden silindiğine dair açıklama yazıyor edevlette.

Misal;

201201 11 31.03.2017 13,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 13,00 Tahsilinden Vazgeçilmiştir (Geçici 69. Md.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 7 Ocak 2020; 13:40:45 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.