Şimdi Ara

Green Card Başvurusu Yaptım :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar green card başvurusu yaptım. Abd de yaşamak istiyorum. Acaba aranızda hiç başvuru yapan veya bu şekilde abd ye giden tanıdıklarınız varmıdır ? Ne düşünüyosunuz bu green card hakkında ?? Fikirlerinizi almak isterim.

• Mesleğin
    Eğitim durumun
    İngilizce düzeyin
    Mali durumun hakkında kısaca bilgi verebilir misin?
    Daha doğrusu green card için gerekenler nedir?
  • Başvurular ekim-kasım aylarında yapılır. Senin yaptığın aracıya para kaptırmak olmuş. Hatta kendi sitesinde başvuru işlemlerinin bedava olduğunu ve kendinizin yapması gerektiği yazılır.
  • herhangi bir yaş sınırlaması gerektirmeden, en az lise mezunu olman gerekir.. lise mezunu değilsen geriye dönük 5 yıllık sürenin en az 2 yılında tecrübe gerektiren bir işte çalışmış olmanız ve bunu belgeleyebilmeniz gerekmekte.. başvuru için kesinlikle ingilizce bilme şartı aranmamakta...

arkadaşım bende Dv-2002 greencard talihlilerindenim.. 2003 yılının ilkbaharına doğru amerikaya gittim.. çekiliş sonuçları eğer kazanmışsan büyük bir zarfın içinde adresine geliyor.. senden istenilen belgeleri hazırlayıp konsolosluğa gidiyorsun... herşeyi eksiksiz yaparsan sorun çıkmıyor.. 6 ay içinde muhakkak giriş yapmanı istiyorlar.. eğer yapmazsan hakkın ölüyor.. ben 2003 ilkbaharında newyork eyaletine gittim.. oradan long island tarafına geçtim.. türklerin en çok olduğu bölgedir.. hemen hemen her benzin istasyonunda, pizzacıda, donut restoranlarında bir türke rastlayabilirsin.. orada bir tanıdığım vardı ben onun yanına gitmiştim direk.. usa'de çalışma ve ömür boyu oturma hakkım olduğu için bana hemen bi iş ayarladı süpermarkette.. gece bekçisi olarak çalıştım orda.. sonra ordan çıktım manhattan bölgesine yerleştim.. soho taraflarında bir oda arkadaşı buldum.. evi central parkın doğusundaydı.. türkiyede garsonluk yapmış olduğumdan starbucks coffeye başvuru yaptım ve kabul edildim.. barista olarak bi süre orda takıldım.. sosyal olanakları güzeldi.. overtime yaparsan kesinlikle ücretini ödüyorlar.. izin günleri, sağlık hizmetleri falan herşey iyiydi..ayrıca amerikalılar bahşiş konusundada iyiler... maaşımın yarısı kadar bahşişim oluyordu.. eğer belirli bir mesleğin varsa onu yaparsan daha fazla kazanabilirsin.. ama ingilizcenin çok iyi olması gerek.. benim işim gereği ingilizcem vardı ve fazla zorluk çekmedim.. ama orada kaldığım dönem içerisinde konuşma seviyem çok akıcı hale geldi.. türklerle fazla takılmazsan dilin çok daha çabuk gelişir..ben şu an amerikada çalışmıyorum ama arada bir gidip geliyorum.. amerikalıların hayat şartlarına ayak uydurup, kurallarına uyarsan orada yaşamak çok kolay.. ama adepte olamazsan baya zorlanırsın..benim adapte sorunum falan olmadı ama ailevi sebeplerden geri döndüm.. amerikan rüyası senide vurur belki hiç belli olmaz..şansın açık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 21 Nisan 2011; 20:48:37 >

• Zamanında netten öylesine başvurmuştum gerçekten böyle birşey var mı diye, bir süre sonra amerika'dan bir görevli telefonla arayıp bilgilerinizi istiyor.(tabi ki ingilizce)
    Eğitim durumu, çalışma durumu gibi sorular sormuştu hatırladığım kadarı ile. Belge falan hazırlamam istendi ama uğraşmadım öylesine başvurduğum için.
    Çok büyük cesaret zaten bu tarz bir işe girişmek, bende o cesaret yoktu açıkcası. Bir yandan da Türkiye'nin geleceği karanlık, yurtdışına göç etmek zorunlu gibi görünüyor.
  • nedenini bilmiyorum ama inanılmaz boyutlarda içimde bir amerika hayranlığı var orada yaşamak çalışmak dünyan en güzel şeyi olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: FREE-4

nedenini bilmiyorum ama inanılmaz boyutlarda içimde bir amerika hayranlığı var orada yaşamak çalışmak dünyan en güzel şeyi olmalı

Yaa ne demezsin.

Türkiye'nin geleceği karanlık diyenler Amerika'yı Hollywood filmlerinden ibaret sanıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Green Card Yenilemeyi Unuttum :(
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • green card çekilişi yılın belli zamanlarında oluyor ama normalde her zaman alabiliyorsunuz tabiki göçmenlik bürosunun takdirine kalmış. çok da zor birşey değil green card almak. çok sevdiğim bir diyarbakırlı arkadaşım var gel sana haftasında ayarlıyayım diyor yani iş yine tanıdıkla bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

green card çekilişi yılın belli zamanlarında oluyor ama normalde her zaman alabiliyorsunuz tabiki göçmenlik bürosunun takdirine kalmış. çok da zor birşey değil green card almak. çok sevdiğim bir diyarbakırlı arkadaşım var gel sana haftasında ayarlıyayım diyor yani iş yine tanıdıkla bitiyor.

o diyarbakırlı arkadaş green kart değil türkiyedeki yeşil kart ayarlar ancak

arkadaşlar liseliyim lise bitmeden başvuramıyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

green card çekilişi yılın belli zamanlarında oluyor ama normalde her zaman alabiliyorsunuz tabiki göçmenlik bürosunun takdirine kalmış. çok da zor birşey değil green card almak. çok sevdiğim bir diyarbakırlı arkadaşım var gel sana haftasında ayarlıyayım diyor yani iş yine tanıdıkla bitiyor.

annen veya babanin basvurmasi gerek ikisinden biri cikarsa sanada veriyoalrdi

• quote:

quote:

emin misin? amma büyütüyorsunuz şu yeşil kart olayını gidiyorsun göçmenlik bürosuna görüşmeye rutin sorulardan sonra veriyorlar. hele gçömenlik bürosunda tanıdığın varsa ki bu adamlar o bölgede lobi. ayrıca kaö tane arkadaşım bu yolla green card aldı. yalan borcum mu var size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimkuntakinte -- 21 Nisan 2011; 17:16:56 >

• quote:

quote:

quote:

emin misin? amma büyütüyorsunuz şu yeşil kart olayını gidiyorsun göçmenlik bürosuna görüşmeye rutin sorulardan sonra veriyorlar. hele gçömenlik bürosunda tanıdığın varsa ki bu adamlar o bölgede lobi. ayrıca kaö tane arkadaşım bu yolla green card aldı. yalan borcum mu var size

Dostum o zaman söle arkadaşına bi tane green card ayarlasın bize onuda görürüm yani

• Bu sene lise bitiyor,ben de başvuracağım. Yalnız aracı şirketlerle pek sağlam olmadığını duydum. Başvurup kazanmış veya bu konu hakkında çok bilgili olan kişilerle başvurmayı düşünüyorum.

@benimadimkuntakinte

O kadar kolay olsaydı çoğu kişi zaten başvurur giderdi dostum elbet bilmediğin birşeyler vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsis

Bu sene lise bitiyor,ben de başvuracağım. Yalnız aracı şirketlerle pek sağlam olmadığını duydum. Başvurup kazanmış veya bu konu hakkında çok bilgili olan kişilerle başvurmayı düşünüyorum.

dostum gerekli bilgileri ve yapman gerekenleri pm den attım.. soracak oldugun başka şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Bu sene lise bitiyor,ben de başvuracağım. Yalnız aracı şirketlerle pek sağlam olmadığını duydum. Başvurup kazanmış veya bu konu hakkında çok bilgili olan kişilerle başvurmayı düşünüyorum.

dostum gerekli bilgileri ve yapman gerekenleri pm den attım.. soracak oldugun başka şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..

Teşekkür ederim,lise bittiğinde tekrar rahatsız edebilirim sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Bana da pm atabilir misin

Upladim konuyu ama lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ardadaşlar green card için bu aracı şirketlere sakın para vermeyin. Başvuru ücretsiz sadece nereden başvurmanız gerektiğini bilin yeterli.
    Detayları burda bulabilirsiniz.

http://trendisfikirleri.com/amerika-green-card-basvurusu-nasil-yapilir.html
  • 3 ekim de basliyr. Nasıl.basvuragım. yada basvurmak isteyenler icin genel.bir guncel bilgi paylasirsaniz sevinirim.https://www.greencardestek.com/22/09/2017/green-card-basvuru-tarihleri-2018-yili-icin-belirlendi-resmi-kaynak.html basvuru tarihleri ne derece dogru ne kadar suremiz var yanlis basvuru sonunda tekrar basvurma sanimiz var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Amoras -- 22 Eylül 2017; 20:3:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.