Şimdi Ara

Gravity (2013) | George Clooney (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
5
Favori
12.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filmin ilk 15 dakikası zaten tek kamera ve tek açıyla çekilmiş.
  • 2 gün önce izledim aynı gün iki kez. Eğer uzaya merakınız varsa, fiziğe de varsa, bu konularda az çok bilgi sahibiyseniz, filmin görsellerine bayılacaksınız. Astoronomi belgeseli-bilim-kurgu bileşkesi olmuş. Görsellere hayran oldum şahsen. Hani fizik kurallarına en çok uyan ve farklı bir ortamdaki (mikro yer çekimli, oksijensiz bir ortam yani vakumlu) fizik kurallarını müthiş görsellerle sunan bir film olmuş. Bu fizik kurallarına değinelim:
    Bir kere oksijen yok burası okay. Yer çekimi olmadığından her hareket her etki bir tepki doğuruyor. Film zaten bu kuralları baştan sonra gözümüze gözümüze sokuyor: Bir astronotun diğerini kendine bağlayıp sürüklemesi sırasında aradaki -ismi aklıma gelmiyor hortum diyelim- hortumun gerilip esnemesi sonucu kendine çekmeye çalışan astronotu geri itmesi ötekini de aniden çekmesi çok güzel olmuş. Bağları koparırken elindeki aleti bir anlık dalgınlıkla unutması ve bu zımbırtının serbest dolaşımla kendi kendine yol almaya başlaması. Göz yaşlarınını kanların küçük sıvıların vakumlu ortamda serbestçe sıvı küre halinde dolanması. En önemli detayda yine vakumlu ortamda bir parçası havada yanarken kürevari ateşler çıkarması. Bir de eski bilim-kurgu filmlerindeki vakumlu ortamda ses çıkmasının mümkün olmadığı halde patlama seslerini seyircinin duyması klişesi bu filmde yoktu. Dikkat edin astronotlar dışarda boşluktayken diğer uydunun mermiden çok daha hızlı hareket eden parçaları uzay istyasyonunu parçalarken -hatta yanlış hatırlamıyorsam patlama sırasında da- ses çıkmıyordu. Ayrıca parçaların bu kadar hızlı-serbest hareket etmesi ve son derece yıkıcı olması da aslında bir detaydır. Bir belgesel izlemiştim uzay istasyonu inşaasıyla ilgili orada da bu konuya değinmişti. Bir uzay istasyonunu en büyük düşmanı saniyede binlerce km hızla hareket eden küçük partiküller diye. Hızları sebebiyle yıkıcılar. Sırf bunlardan koruna bilmek için uzay istasyonununu 4-5 katmanlı halde inşa ediyorlar ki bu parça her katmanı delişinde yavaşlayıp delmesin diye. Buna rağmen son katmana kadar gelen misketten daha küçük metal bilye vardı. Adamlar saniye'de 22 bin km ile -titanyum veya o kadar çok sert başka bir element de olabilir yine bir katmanı çelik yeleklerde kullanılan bir yapı da var- hidrojenle bu bilyeyi bu tabakaya gönderip çekim yapıyorlardı. Çok iyi bir detay olmuş. Bir de vakumlu ortamda aracında nasıl hareket edebildiğini -gazları püskürterek- bize göstermektedir.

Filmdeki başka bir detay da Ryan kabinde donarak öleceğini anladığı zaman bütün umutlarını kaybediyor. İşte o anda oksijenini boşaltıp havasız karbondioksitli ortamda boğularak ölmek istiyor ki bence de donarak ölmekten daha yeğdir. Gerek o anki psikoloji gerekse oksijensizlikten ve yoğunlaşan karbondioksitten Ryan'ın beyni kendisine oyunlar oynuyor. Gördüğü Halüsinasyon da şu:"Filmde Matt'i görüyoruz. İçeri geliyor kapağı bir açıyor içerdeki hava direk dışarı. Matt'in oradan o kadar süre sonra oraya gelmesi gibi bir mantıksızlık var ki zaten yakıtı yetmes yetse bile nerden görecek onu zaten oksijenin çotan bitirmiştir. Oraya gelse bile o içerdeki hava büyük bir basınçla çıktığında o kadar uzun saniye öyle vakumsuz ortamda o şekilde duramaz Ryan birkaç saniye olsa bile. Zaten ona dayansa bile o soğuğa dayanamaz. Donarak ölür bence en azından vucüdünda donukluk olduğunu görürüdük o da yok. Matt ayrıca kapağa tıklatırken de normalde camda buzlanma varken o sırada buzlanmamnın olmadığını görüyoruz. Bütün bu mantıksızlıklar zaten halüsinasyon öncesinden belli ama yine de seyirciyi o an iyi kandırıyor film. Hatunun çözümü beyninin kendinde yarattığı imge ile bulup bir hışımla kalkıp oksijenleri dışarı boşaltmayı bırakıp içeri oksijen basması falan işte bu sahne çok iyiydi. Çok etkileyiciydi.

Yalnız filmde Matt'in ölüş şekli çok saçmaydı. Vakumlu ortam sonuçta. Ryan uzay istasyonunun paraşütünden sarkmış halatlara takılıyor ve duruyor yani durması lazım çünkü onu savrulduğu yöne doğru çeken bir güç yok aynı şekilde Matt'i de o yöne çeken bir şey yok. Sadece bir anlık oluşan hareket kuvveti ki bu kuvvet diye uydurduğum serbest hareket halatın bu astronotları durdurmasıyla durması lazım hatta zıt yönde tekrardan birazcık bir harekette bulunması lazım iken ne hikmetse Matt'i sanki bir şey çekiştiriyormuş gibi yapmışlar. Matt de Ryan'ın elini bırakıyor boşlukta savurulup gidiyor. Bir yere doğru bir çekim olsa -ki yok- onlardan önce daha büyük kütleli olan uzat istasyonu oraya gider. Ama yine de bunun dışında fizik kurallarına bir güzel uymuşlar.

Bir de hatun yangın tüpüyle içerdeki alevleri söndürmeye çalıştığında tüpten ufak bir gaz çıkınca hatunu geri itip kafasını kabine vurması gazın bu ortamda bir itici güç olduğunu panik ve çaresizlik sebebiyle unutması çok gerçekçi hoş bir detay olmuş.

Filmi ben 2d izlemiş olsam da 3d'lik çok fazla ve harika sahneleri olduğunu farkedip "Aslında bunu 3d izlemek vardı" dedim yani. Etrafa saçılan uydu ve uzay istasyonu parçaları kalemler sıvı küreler ve ateşler kağıt parçaları vs. 3D'lik çok sahne vardı.

Bilene, görene, görebilene fizik kurallarının nelere kadir olduğunu görsel bir şölenle gösteren bir film olmuş. Hani film olduğunu astorontların oyuncu olduğunu ve bunların birer görsel efekt olduğunu bilmesem adamlar uzaya çıkıp çekim yapmış derim o derece iyi olmuş. O boşluk hissi ve bir yerlere savrulmak yaşamak için sadece bir şansın olup onu değerlendirmeye çalışmak alternatif çözümleri düşünmek falan sanki oradaki benmişim gibi geldi içim bir hoş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Ocak 2014; 2:50:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

kick'de;

DVDSCR olan 720p versiyonu; 1080P olan WEBDL versiyonundan daha büyük! Hangisi daha iyidir acaba?

scr ler sinema çekimi oluyor indirme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koç_hisarlı

quote:

kick'de;

DVDSCR olan 720p versiyonu; 1080P olan WEBDL versiyonundan daha büyük! Hangisi daha iyidir acaba?

Sinema çekimi değil eleştirmenlere gönderilen ilk örneklerinin dvdye çekilmiş hali oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2D izleyerek bu filmi heba etmeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

quote:

Orijinalden alıntı: Koç_hisarlı

quote:

kick'de;

Sinema çekimi değil eleştirmenlere gönderilen ilk örneklerinin dvdye çekilmiş hali oluyor.

Dediğin gibiymiş ancak gerek ses gerekse görüntü olarak sinema çekimi riplere rakip olabilirler. Bir keresinde dvdscr indirip biraz bakıp hemen sildiğimi hatırlıyorum rip kalitesinden dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamez

filmin ilk 15 dakikası zaten tek kamera ve tek açıyla çekilmiş.

ilerleyen dakkalarda başka atraksiyonlar felanmı oluyo uzayda. gezegenler mi çarpışıyo biri spoiler versin nedir la bu filmin olayı.ç 15. dk dan sonramı başlıyo olaylar. biraz ileri sardırıpda baktıydım sanki hala aynı görüntü vardı bide bi kadının suratını gördüydüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

ilerleyen dakkalarda başka atraksiyonlar felanmı oluyo uzayda. gezegenler mi çarpışıyo biri spoiler versin nedir la bu filmin olayı.ç 15. dk dan sonramı başlıyo olaylar. biraz ileri sardırıpda baktıydım sanki hala aynı görüntü vardı bide bi kadının suratını gördüydüm

Bu filmin olayı görselleri ve 3D olması.Öyle aman aman bir senaryo yok,kurgu yok.3D izlenmezse standart bir film dersin,pek beğenmezsin.Fakat 3D izlersen,kendini başrolde sanıp,bir an karbonmonoksit emmiş ve bilincini yitiriyormuşsun gibi hissedebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsession

quote:

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

Bu filmin olayı görselleri ve 3D olması.Öyle aman aman bir senaryo yok,kurgu yok.3D izlenmezse standart bir film dersin,pek beğenmezsin.Fakat 3D izlersen,kendini başrolde sanıp,bir an karbonmonoksit emmiş ve bilincini yitiriyormuşsun gibi hissedebilirsin.

yok kardeş ben öyle hissetmek istemiyom kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 10 Ocak 2014; 16:07:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeTeCiK

Bluray Çıktı

Bluray diskte Türkçe seslendirme varmı?
  • nete düştümü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: In My Remains

nete düştümü ?

1080p Altyazılı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Silver Surfer

quote:

Orijinalden alıntı: In My Remains

nete düştümü ?

1080p Altyazılı var.

Ben bulamadım
  • "Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur."

buraya kadar klişenin dibi

gerisini okuyunca filmi izleme isteği uyandı yalnız
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

"Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur."

buraya kadar klişenin dibi

gerisini okuyunca filmi izleme isteği uyandı yalnız

Tıp mühendisliğini ilk defa duyuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    bak ona hiç dikkat etmemiştim

ben onu şakasına kullanırdım bazen. farklı bir yerde ilk defa görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

bak ona hiç dikkat etmemiştim

ben onu şakasına kullanırdım bazen. farklı bir yerde ilk defa görüyorum

Dedim bunun da mı mühendisliği çıktı her şeyin bir mühendisliği var malum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir film yanlız 3D izlemek lazım.
  • çok iyi filmdi bence oskarlık
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.