Şimdi Ara

Gravity (2013) | George Clooney (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
5
Favori
12.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

quote:

aynı konu üzerinden daha atraksiyonlu bir film yapılsa mükemmel olurdu. izlenir 10/6

Yeterince atraksiyonlu film var zaten bu da olmayiversin.
    Zevk renk meselesinin aslinda tartisilmasi gerektigi bu konu uzerinde daha net anlasiliyor.
    Film kulturu olmayanlar yorum yapmamali surada.
    Sozum sana degil dostum filmi kotuleyenlere.

bende kötülüyom çok sıkıcı filmdi. 8 üzeri not ladığını görünce süper bir film bekliyordum hayal kırklığı oldu. boş vakitte ileri sardırılarak izlenebilir.

filmler karıştı. kaptan phılips eydi bu yorumum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

quote:

aynı konu üzerinden daha atraksiyonlu bir film yapılsa mükemmel olurdu. izlenir 10/6

Yeterince atraksiyonlu film var zaten bu da olmayiversin.
    Zevk renk meselesinin aslinda tartisilmasi gerektigi bu konu uzerinde daha net anlasiliyor.
    Film kulturu olmayanlar yorum yapmamali surada.
    Sozum sana degil dostum filmi kotuleyenlere.

Film kulturun cok yuksek anlasilan . soylesene bana film nedir ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Büyük olasılıkla en iyi film dalında oscara aday gösterilecek.

• Filmlere çamur atınca çok kültürlü gözüken arkadaşlara selam olsun on dalda oscara aday.
    Bana ortaokul kıvamında felsefe yapan arkadaşları da öpüyorum burdan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mantık hataları neymiş ben de merak ettim. Bir de şu mantık hatalarını öne sürenler hatasız birkaç film söylesin de izleyelim.
  • 10 dalda değil istersen 100 dalda oscara aday olsun . zevk benim zevkim .ayrıca oscarın ne oldugunu gayet bilebilecek kültüre sahibim . son yıllarda gördük ne kadar kaliteli bir ödül oldugunu. senin gibi en azından ''aaa süper film '' diyenlerin peşinden koşmuyoruz .
    mantık hatalarını soran arkadaş vardı birde . bi kere uydunun ruslar tarafından patlatılması saçmalıgın daniskası . çünkü uzayda nasa tarafından görevlendirilmiş bir ekip varken rusların uzaya her ne sebeple olursa olsun füze fırlatması imkansızdır . eger film gerçeklik temelleri üzerine kurulduysa bizde gerçekleri yazalım . rusların böyle bir işe kalkışması savaş nedenidir. ayrıca fırlattı diyelim bu füzenın ve patlayan uydunun verecegi tepki hiç mi hesaplanmaz ? hadi işe yaramayan uydumuza füze atalım patlatalım mı demiş ruslar bu işin similasyonu olur nasanın haberi olur vs vs . hadi onuda geçtim ruslar patlatıyor uyduyu nasa sizi ilgilendiren bişey yok tehlike yok diyor . e kardeşim hadi ruslar düşünmedi o uydu molozlarının ne olacagını nasada mı düşünmedi ? tonla uydusu var hiç mi görmedi o molozların bu şekilde yayıldıgını ? onu da geçtim molozlar 1 kez geldi vurdu onu anladım , peki 2. kez nasıl gelip vuruyor ? uzayda savrulur gider boşluga hadi dünyanın çekim kuvvetinde kaldı diyelim peki neden dünyaya doğru çekilmedide uydu gibi dünyanın etrafında dönmeye başladı ? ya dünyaya doğru gelir atmosferde yanar kül olur yada boşluga doğru gider . sonuçta o molozlar iyi şekilde yerleştirilmiş birer uydu değil ki dünyanın etrafında dönmeye devam etsin .
    çin uydusuna biniyor içeriye giriyor herşey çince dünya ile baglantı kuruyor karşısına çıkan adam ne oldugu belli değil . çin uzay istasyon elemanı mı ? yoksa alalade birisi mi belli değil . çin uydusunun içinde ama yetkili kimseyle görüşemiyor . o konuşmaya çalıştıgı adam çin yetkilisiyse bu nasıl bir saçmalık ki ingilizce bilmiyor . alalade birisiyse nasıl oluyorda çin uydusundan böyle bişey başarabiliyor ?
    uzaya çıkmış ama sanki yoldan tutmuşlar gel seni uzaya çıkaralım demişler kadını götürmüşler uzaya , hiç mi egitim almamış , hiç mi bilgisi yok. @Kartal Göz
  • ---Spoiler---

Bir kere şunu belirteyim Sandra Bullock'un oradaki rolü zaten başlı başına tecrübesizlik üzerine kurulu. Evet yaptığı birçok hata var bu da klişeleştiriyor biraz olsun filmi fakat orada asıl usta rol Matt Kowalski'ye ait. Fakat film sonrasında Ryan'ın mücadelesiyle geçiyor.

Dünya üzerinde hepsi bir arada olarak sadece üç tane ülkenin insanlı uzay uçuşu, fırlatma yeteneği ve yapay uydusu bulunmaktadır. ABD, Rusya ve Çin. Yani NASA ben buraya ekibimi yolluyorum siz bir şeye dokunmayın deme hakkına sahip değildir. Rusya'nın yolladığı şeyin hedefi sapıyor sadece o ekibi hedef almıyorlar.

Ryan Çin uzay üssündeyken onun Çince bilmesine gerek var, karşı tarafın İngilizce bilmek gibi yükümlülüğü yok. Çünkü herkes kendi programından sorumludur.

Uzay dediğimiz şey de kusursuz hiçbir şey yoktur önce bunu bir bilelim. Yani o boşlukta herşeyi tahmin etmek mümkün değil. İnsanların hakim olamadığı atmosferin üzerinde çalışmalar dönüyor orada. O onu niye bilmiyor, şu bunu neden tahmin edemedi derseniz filmin tadı çıkmaz. Çünkü bu yönetmenin düşündüğü bir olay örgüsü. Ryan katmanlara ulaşırken ortamın soğuması, ısınması gibi ayrıntılar olmazsa mantık hatası olur. Yoksa diğer türlü şeyler yönetmenin aklında var ettiği şeylerdir. Senaryo olarak katılıyorum pek birşey yok. Fakat film son zamanlarda izlediğim en iyi bilim içerikli filmdi. Bu film zaten bilim kurgu değil.

Ayrıca Sandra Bullock o fiziği ve görünümü elde edebilmek için 4-5 ay sıkı spor eğitimine girişmiştir. Ortada fazlaca emek var.

---Spoiler---
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

---Spoiler---

Bir kere şunu belirteyim Sandra Bullock'un oradaki rolü zaten başlı başına tecrübesizlik üzerine kurulu. Evet yaptığı birçok hata var bu da klişeleştiriyor biraz olsun filmi fakat orada asıl usta rol Matt Kowalski'ye ait. Fakat film sonrasında Ryan'ın mücadelesiyle geçiyor.

Dünya üzerinde hepsi bir arada olarak sadece üç tane ülkenin insanlı uzay uçuşu, fırlatma yeteneği ve yapay uydusu bulunmaktadır. ABD, Rusya ve Çin. Yani NASA ben buraya ekibimi yolluyorum siz bir şeye dokunmayın deme hakkına sahip değildir. Rusya'nın yolladığı şeyin hedefi sapıyor sadece o ekibi hedef almıyorlar.

Ryan Çin uzay üssündeyken onun Çince bilmesine gerek var, karşı tarafın İngilizce bilmek gibi yükümlülüğü yok. Çünkü herkes kendi programından sorumludur.

Uzay dediğimiz şey de kusursuz hiçbir şey yoktur önce bunu bir bilelim. Yani o boşlukta herşeyi tahmin etmek mümkün değil. İnsanların hakim olamadığı atmosferin üzerinde çalışmalar dönüyor orada. O onu niye bilmiyor, şu bunu neden tahmin edemedi derseniz filmin tadı çıkmaz. Çünkü bu yönetmenin düşündüğü bir olay örgüsü. Ryan katmanlara ulaşırken ortamın soğuması, ısınması gibi ayrıntılar olmazsa mantık hatası olur. Yoksa diğer türlü şeyler yönetmenin aklında var ettiği şeylerdir. Senaryo olarak katılıyorum pek birşey yok. Fakat film son zamanlarda izlediğim en iyi bilim içerikli filmdi. Bu film zaten bilim kurgu değil.

Ayrıca Sandra Bullock o fiziği ve görünümü elde edebilmek için 4-5 ay sıkı spor eğitimine girişmiştir. Ortada fazlaca emek var.

---Spoiler---

bilim üzerine olan kısmı neredeydi ? ben oyunculuga bişey demedim ki zaten . ayrıca uzaya çıkan her eleman bazı şeyleri bilmek zorundadır . yok öyle o usta bu çırak ben bilmesem de olur durumu . yönetmenin düşündüğü olay örgüsü diye bişey yok ortada . ben burda uzayın gerçekliğinden bahsediyorum , filmdeki saçmalıktan bahsediyorum . ayrıca uzayın kusursuzlugu gayette açıktır . fazla bir kuralı olmayan bir gerçekliktir uzay . ben filmde saçma buldugum kısımalrı yazdım bana onu açıklayın yav .
    konusu güzel , kurgu 0 , senaryo 0 , bir saçmalık üzerine kurulmuş bir senaryo var . molozlarla ilgili bir önceki yazdıgım mevzuya biriniz cevap verin . o molozlar niye 2. kez geliyor ? jatta 1. kez geldiğini nasa nasıl göremiyor . tahmin edilemez diye bişey yok uzayda . uzayın kuralları vardır bunları bildikten sonra ön görülemez diye bişey olmaması neredeyse imkansızdır . sürtünme ortamı olmayan , yer çekimi olmayan bir boşluktur . uzay hakkında biraz bilgisi olan uzayda patlayan bir uydunun veya füzenin molozlarının ilk patlama anındaki hızla aynı şekilde etrafa yayılacagını bilir . ayrıca yayılır ve biter . yani burda temel uzay bilgisi vermeyim patlama sonrası molozların bir kısmı boşluga sürüklenir bir kısmı dünyaya doğru çekilir ve atmosferde yanar . ilk molozları anlıyorum peki 2.si nereden geliyor. film gerçeklik üzerine çekildi deniyor bilim filmi deniyor ama bilimi resmen çöpe atıyor bu film . GÖRSELLİĞE HİÇ BİŞEY DEMİYORUM BENDE EVDE 107 EKRANDA İZLEDİM HARİKA BİR GÖRSELLİĞİ VAR .
  • quote:

Orijinalden alıntı: undefined

4/10
    O da emeğin ve görselin hatrına!
    Yoksa Kocca bir balon!
    Buradaki yorumlardan, puanlardan Acayip heveslendim ve izledim...
    Arkadaş bilimkurgu filmi çekiyorsan fanteziye, mantıksızlığa çok kaçmayacaksın!
    Saçmalıklarını not edip buraya yazacaktım ama değmeyeceğini düşündüm. Ama beğenip, mantıklı bulan ve tartışmak isteyen olursa başka :)
    Uzun zamandır bu kadar saçmasını izlememiştim. We're the Millers ın böylesi bir filmden daha iyi olduğunu söylemek aklımın ucundan geçmezdi!!
    Kendinizi yönetmene bırakıp düşünmeden, irdelemeden, kurcalamadan izlerseniz keyif alabilirsiniz...
    (IMAX veya 3D' de izlemek isterdim ama saçmalıklarını görmezden gelemezdim...)
    Saygılar...

Sen begenmemis olabilirsin ama film kotu degildir bence, IMDB puani 8.3 !!!!

edit: anladigim kadariyla filmi 3d ve imax izlememissin. o zaman filmi kotuleme hakkin yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 20 Ocak 2014; 20:07:13 >
  • Oscarlık bir film değil maalesef. Çok sıradan bir yapım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluray i ne zaman çıkıyor haberi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsenty

quote:

Orijinalden alıntı: undefined

4/10
    O da emeğin ve görselin hatrına!
    Yoksa Kocca bir balon!
    Buradaki yorumlardan, puanlardan Acayip heveslendim ve izledim...
    Arkadaş bilimkurgu filmi çekiyorsan fanteziye, mantıksızlığa çok kaçmayacaksın!
    Saçmalıklarını not edip buraya yazacaktım ama değmeyeceğini düşündüm. Ama beğenip, mantıklı bulan ve tartışmak isteyen olursa başka :)
    Uzun zamandır bu kadar saçmasını izlememiştim. We're the Millers ın böylesi bir filmden daha iyi olduğunu söylemek aklımın ucundan geçmezdi!!
    Kendinizi yönetmene bırakıp düşünmeden, irdelemeden, kurcalamadan izlerseniz keyif alabilirsiniz...
    (IMAX veya 3D' de izlemek isterdim ama saçmalıklarını görmezden gelemezdim...)
    Saygılar...

Sen begenmemis olabilirsin ama film kotu degildir bence, IMDB puani 8.3 !!!!

edit: anladigim kadariyla filmi 3d ve imax izlememissin. o zaman filmi kotuleme hakkin yok

Evet 3D veya IMAX 3D izlemem mümkün olmadı.
    Filmin kötülüğü de göreceli. IMDB puanının 8.3 olması beni bir yere kadar ırgalıyor bi yerden sonra koyiim IMDB'ye!

Parantez içinde de belirttiğim gibi, özel bir sinemada izlemek saçmalıkları görmemi engellemezdi. Burda bütün yorumları okudum ama daha yeni ucundan tutulan mantık hatalarından bahsedebiliyoruz. Mantık hatası çok fazla.
    Film görsel ve teknik açıdan güzel, ona bir lafım yok. Daha önce de buraya yazmışımdır, Oscar'a en iyi film dalında aday gösterilmesi "başka türlü başarıların" sonucundadır diye düşünüyorum. Ha oscar çok mu önemli? Tabii ki de değil benim açımdan. Ama bu film diğer adaylıklarını hakedebilir sözüm yok. Ama en iyi kadın ve en iyi film? Orda durucan kardeşim!
    Bak Rush filmi herhangi bir dalda aday bile gösterilmedi. Şimdi şu an forumda anket yapsalar açık ara Rush'ı oscar'a layık görürdü forum sakinleri..

Not: Bu arada film kötüleme hakkım da her zaman var..
    Filmi sadece 3D ve/veya IMAX 3D olarak çıkarsalardı bak o zaman hakkım olmayabilirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucoskun -- 20 Ocak 2014; 20:46:14 >
  • Bir filmin iyi veya kötü olduğunu sinemada izlemek belirlememelidir. 37 ekran tüplü tvde de izlesen, IMAX perdesinde de izlesen filmin kalitesi değişmez bence. Sadece alınan görsel hazzı artırır bu farklar. Filmi eleştirenlere IMAX'de izlemezsen, sinemada izlememişsen tabi beğenmezsin deyip de insanları eleştirmemek lazım. Bence bu filmin senaryosu çok sığ ve birçok klişe barındırıyor. Bir uzay filmi çekerken de bu kadar fizik kurallarına aykırı sahneler olmamalı, biraz dikkat edilmeli. Bu film bence overrated bir film.

Bir kere de şu Rusların yerine Amerikalıların uzay üssü, uydusu falan bozulsun veya parçalansın. Nerede bir hata veya kaza olursa bu tür filmlerde suçlusu %90 Rus oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 20 Ocak 2014; 20:51:43 >
  • Film gerçekten güzel bir film, kaliteli, farklı ve heyecan verici bir yapım.
    Ama o kadar. Ben açıkçası çok şaşırıyorum her yerde adını duymaktan, bu kadar ödül almasından.
    Hele hele en iyi film dalında oscar adayı olmasına inanamıyorum, o kadar da değil yani.
  • +1

Ayrıca kimse elini kirletip filmin büyüsünü bozmaya niyetli değil sanırım. 1 haftadır şu filmi adam gibi evirip çeviremedik!

Bu mantık hatalarını sıralarken ahkam kesmiyorum. BANA mantık dışı gelen şeyler diye ÖZELLİKLE belirtmek isterim. Doğrusunu bilmek adına sıralıyor olacağım...
    (Ki bütün omurgayı oluşturan bir mantık hatasıdır)

NORAD bir Rus uydusunun bir füzeyle vurulduğunu bildirir. Gördüğümüz, bildiğimiz kadarıyla etkilenen 4 uydu var. Birincisi vurulan Rus uydusu, 2. si Kowalski ve ekibinin bulunduğu Amerika Uydusu, 3. bir Rus uydusu daha ve Çin uydusu. Forumda bir kaç arkadaş da değindi bu duruma. Uluslararası bir uzay sahasında öyle Afganistan'daki peşmergeler gibi haldı huldur elinizde füzeyle bir uyduyu pörtletemezsiniz! Eminim ki bunun kuralları vardır. Hadi diyelim Ruslar sklemedi ve yardırdı füzeyi ve patlattı uydularını (bunu füze kullanmadan yörünge dışına iterek uzay boşluğuna gönderebiliyorlar diye biliyiroum), hadi diyelim böyle oldu.. Houston der ki bu moloz yığını size saatte 20.000 mil/saat (yanlışım varsa düzeltin) yani 12.500 Km/saat hızla size doğru geliyor! Arkadaşım heeeyy.. Bir daha oku.. 12.500 Km/saat!! Bu hızla önünde hiç bir şeyi bırakmaz içinden geçer kanımca. ve nedense farkettiniz mi bilmiyorum ama önce Rus istasyonuna geçiliyor ancak oraya varıldığında molozlar denk geliyor, ordan ayrılıyor Çin'e biniyor, bu molozlar hopp ordalar.. Yani öncesinde değil R.Stone ablamızla senkron. Öyle ya aksi halde nasıl aksiyon olabilir allaan uzayında?! Dönelim 12.500 Km/saate. Hadi dünyanın çevresinin uzunluğu 40.000 km alalım. Uydu yörüngelerinin farkı ne kadardır bilemiyorum birazdan yapacağım hesapta bunu tolere ederiz belki... 12.500 Km/saat hızla molozlar geliyor. Saatte 12.500 Km yapabiliyorlarsa dünyanın çevresini yaklaşık 3,5 - 4 saat civarında katedebilmeliler. Şimdi bu durumda uydu yörüngesi ile daha geniş bir dairemiz olduğundan bu döngü asla ve asla 4 saatin altında olmamalı. Ancak Kowalski'ye verilen bilgiler ışığında saatlerimizi 90 dk. ayarlıyoruz! Bu arada Houston aşağıda ne yapıyor bilmiyorum ama sanırım kahve molasındalar ki hesaplamaları bir türlü tutmuyor! "Mevcut debris yörüngesi sizin yörüngenizle çakışmıyor." diyerek tam bir kolpacılık yapıyor! Lan yoksa paralel Houston'mu var?! Tam 3 film dakikası sonra "lan bizim ceyms yanlış hesaplamış Füze çarpışmasından gelen moloz bir zincir reaksiyona neden oldu, Başka bir uyduyu vurdu (bu 5. uydu olabilir) ve yeni bir moloz oluşturdu, sizin irtifanıza doğru yüksek hızlı bir mermiden daha hızlı ilerliyor." diyor! ve ekliyor: "anlaşıldı mı?" Anlaşılmadı Hüstın anlaşılmadı!

Ahaa kontrol ederken bir bomba daha buldum! Hüstın ilk uyarılarında molozlar 20.000 Mil/saat hızla.. diyor, ilerde Kowalski "hadi saatlerimizi 90dk. ya ayarlayalım" dediğinde R.Stone "neden?" diye sorunca Kowalski "Houston molozun hızını 50,000 mil/saat olarak belirledi" diyor!!! Kowalski 30.000 mil/saat ekleme yapmış... Olsun!

Off uzun oluyor sıkıldım.. Deymeyecek gibi geldi. Bir de kısaca o uydu senin bu uydu benim dolaşan R.Stone daha kendi uydusuna bile hakim değilken; önce Rusça bir el klavuzu ile rusların Soyuz mekiğini kullanıyor, sonra Çince kontrol paneli olan Çin'lilerin Shenzou Mekiğini!
    Son olarak Kowalski'nin hayali gelir ve "Shenzou Mekiğininin yumuşak iniş jetlerini denesene pek bir güzel oluyor o jetler" der. Bir de "iniş kalkıştır" filan! İnişte çarpmaya 3m kala ters itki yapan yumuşak jetleri dünyaya dönmek için itki gücü olarak kullandın. Hadi bunların yönü görmedik, bilmiyoruz filan yedirdin! Peki inerken 3m kala yumuşak jetlerle yumuşatamadığın o güzelim mekik ve içindekiler ne olur? "Paraşütü vardı ya görmedin mi kör?!" filan demeyin, paraşütsüz uçarım!
    Hadi diyelim yumuşak iniş yaptı allahın izniyle filan.. lan neden su yüzeyinde durmuyor da içine su alıyor meret! Adam onca yoldan gelmiş, ölümlerden dönmüş... Reva mı bu?!
    Yine burada bir arkadaş söylediydi, astronotlar uzun uzay yolculuklarından sonra pestile dönerler, adaptasyon süreci uzun ve sıkıntılı olur filan diye.. Bunu da belirtmiş olayım.. Ööle çıkar çıkmaz yüzmeler, yürümeler filan?

Aha! Bir de Shenzou mekiğinde düğmelerin yerini bilemezken "o piti piti, hangi düğmeydi karamela sepeti" deyişine ne demeli!

Son olarak "öldürmeyen allah öldürmüyor!" Buna uygun bir de fıkra ile tatlandıralım:
    Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e sorar: Nasil oldu?
    Cevap: 30.kattan asagiya düstü...
    Adam: Vah vah desene çok feci ölmüs...
    ...Temel: Yok yok öyle ölmedi... Tam yere düsecekken manavin tentesine çarpip tekrar yükseldi...
    Adam: Vah Vaah! Daha siddetli çakildi o zaman.
    Temel: Yok! Karsidaki kasabin tenteden zipladi bu sefer karsi binanin çatisina...
    Adam: Demek çatiya çarpip öldü.
    Temel: Yok ya! Çatidan yuvarlanip elektrik tellerine gitti..
    Adam: Deme ya! Çarpildi o zaman...
    Temel: Yok canim teller yaylandi babami 200 metre yukari firlatti.
    Adam: 200 metreden yere çakildi öyle mi? Yazik...
    Temel: Yok ya yine en bastaki bakkalin tenteye...
    Adam: Orda mi öldü?
    Temel: Yooo... Ordanda yine kasaba...
    En sonunda bunalan adam Temel'e bagirarak sordu: Ulan nasil öldü bu adam?
    Temel: 'Baktik durmuyor.. Vurduk!

Bitirdim!

Lütfen polemik yapmadan yanlışlarımı söyleyin... Alfonso Cuarón birinin akrabası ise polemik serbest!
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucoskun -- 20 Ocak 2014; 22:55:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucoskun

+1

Ayrıca kimse elini kirletip filmin büyüsünü bozmaya niyetli değil sanırım. 1 haftadır şu filmi adam gibi evirip çeviremedik!

Bu mantık hatalarını sıralarken ahkam kesmiyorum. BANA mantık dışı gelen şeyler diye ÖZELLİKLE belirtmek isterim. Doğrusunu bilmek adına sıralıyor olacağım...

NORAD bir Rus uydusunun bir füzeyle vurulduğunu bildirir. Gördüğümüz, bildiğimiz kadarıyla etkilenen 4 uydu var. Birincisi vurulan Rus uydusu, 2. si Kowalski ve ekibinin bulunduğu Amerika Uydusu, 3. bir Rus uydusu daha ve Çin uydusu. Forumda bir kaç arkadaş da değindi bu duruma. Uluslararası bir uzay sahasında öyle Afganistan'daki peşmergeler gibi haldı huldur elinizde füzeyle bir uyduyu pörtletemezsiniz! Eminim ki bunun kuralları vardır. Hadi diyelim Ruslar sklemedi ve yardırdı füzeyi ve patlattı uydularını (bunu füze kullanmadan yörünge dışına iterek uzay boşluğuna gönderebiliyorlar diye biliyiroum), hadi diyelim böyle oldu.. Houston der ki bu moloz yığını size saatte 20.000 mil/saat (yanlışım varsa düzeltin) yani 12.500 Km/saat hızla size doğru geliyor! Arkadaşım heeeyy.. Bir daha oku.. 12.500 Km/saat!! Bu hızla önünde hiç bir şeyi bırakmaz içinden geçer kanımca. ve nedense farkettiniz mi bilmiyorum ama önce Rus istasyonuna geçiliyor ancak oraya varıldığında molozlar denk geliyor, ordan ayrılıyor Çin'e biniyor, bu molozlar hopp ordalar.. Yani öncesinde değil R.Stone ablamızla senkron. Öyle ya aksi halde nasıl aksiyon olabilir allaan uzayında?! Dönelim 12.500 Km/saate. Hadi dünyanın çevresinin uzunluğu 40.000 km alalım. Uydu yörüngelerinin farkı ne kadardır bilemiyorum birazdan yapacağım hesapta bunu tolere ederiz belki... 12.500 Km/saat hızla molozlar geliyor. Saatte 12.500 Km yapabiliyorlarsa dünyanın çevresini yaklaşık 3,5 - 4 saat civarında katedebilmeliler. Şimdi bu durumda uydu yörüngesi ile daha geniş bir dairemiz olduğundan bu döngü asla ve asla 4 saatin altında olmamalı. Ancak Kowalski'ye verilen bilgiler ışığında saatlerimizi 90 dk. ayarlıyoruz! Bu arada Houston aşağıda ne yapıyor bilmiyorum ama sanırım kahve molasındalar ki hesaplamaları bir türlü tutmuyor! "Mevcut debris yörüngesi sizin yörüngenizle çakışmıyor." diyerek tam bir kolpacılık yapıyor! Lan yoksa paralel Houston'mu var?! Tam 3 film dakikası sonra "lan bizim ceyms yanlış hesaplamış Füze çarpışmasından gelen moloz bir zincir reaksiyona neden oldu, Başka bir uyduyu vurdu (bu 5. uydu olabilir) ve yeni bir moloz oluşturdu, sizin irtifanıza doğru yüksek hızlı bir mermiden daha hızlı ilerliyor." diyor! ve ekliyor: "anlaşıldı mı?" Anlaşılmadı Hüstın anlaşılmadı!

Ahaa kontrol ederken bir bomba daha buldum! Hüstın ilk uyarılarında molozlar 20.000 Mil/saat hızla.. diyor, ilerde Kowalski "hadi saatlerimizi 90dk. ya ayarlayalım" dediğinde R.Stone "neden?" diye sorunca Kowalski "Houston molozun hızını 50,000 mil/saat olarak belirledi" diyor!!! Kowalski 30.000 mil/saat ekleme yapmış... Olsun!

Off uzun oluyor sıkıldım.. Deymeyecek gibi geldi. Bir de kısaca o uydu senin bu uydu benim dolaşan R.Stone daha kendi uydusuna bile hakim değilken; önce Rusça bir el klavuzu ile rusların Soyuz mekiğini kullanıyor, sonra Çince kontrol paneli olan Çin'lilerin Shenzou Mekiğini!
    Son olarak Kowalski'nin hayali gelir ve "Shenzou Mekiğininin yumuşak iniş jetlerini denesene pek bir güzel oluyor o jetler" der. Bir de "iniş kalkıştır" filan! İnişte çarpmaya 3m kala ters itki yapan yumuşak jetleri dünyaya dönmek için itki gücü olarak kullandın. Hadi bunların yönü görmedik, bilmiyoruz filan yedirdin! Peki inerken 3m kala yumuşak jetlerle yumuşatamadığın o güzelim mekik ve içindekiler ne olur? "Paraşütü vardı ya görmedin mi kör?!" filan demeyin, paraşütsüz uçarım!
    Hadi diyelim yumuşak iniş yaptı allahın izniyle filan.. lan neden su yüzeyinde durmuyor da içine su alıyor meret! Adam onca yoldan gelmiş, ölümlerden dönmüş... Reva mı bu?!
    Yine burada bir arkadaş söylediydi, astronotlar uzun uzay yolculuklarından sonra pestile dönerler, adaptasyon süreci uzun ve sıkıntılı olur filan diye.. Bunu da belirtmiş olayım.. Ööle çıkar çıkmaz yüzmeler, yürümeler filan?

Aha! Bir de Shenzou mekiğinde düğmelerin yerini bilemezken "o piti piti, hangi düğmeydi karamela sepeti" deyişine ne demeli!

Son olarak "öldürmeyen allah öldürmüyor!" Buna uygun bir de fıkra ile tatlandıralım:
    Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e sorar: Nasil oldu?
    ...Temel: Yok yok öyle ölmedi... Tam yere düsecekken manavin tentesine çarpip tekrar yükseldi...
    Temel: Yok! Karsidaki kasabin tenteden zipladi bu sefer karsi binanin çatisina...

Bitirdim!

Lütfen polemik yapmadan yanlışlarımı söyleyin... Alfonso Cuarón birinin akrabası ise polemik serbest!
    Saygılar...

bende bunlardan bahsettim ama millet aban saldırdı . yok film bilmem kaç dalda oscara aday felan diye .
    hatta ben biraz dah detaylandırdım . uzaydaki uydular dünyanın yörüngesine yerleştirilir bu yörüngenin dışına çıkan uydu veya molozlar ya dünyaya çekilir atmosferde yanar yada dünyanın çekiminden tamamıyla kurtulur uzayda sürüklenir . ama gel gelelim molozlar bir uydu gibi dünyanın etrafında dönüyor . buna cevap verin dediğimde ise görselliği söylüyorlar . herşeyi geçtim çin uydusundayken konuştugu adam kim ?. çin uzay görevlisi mi ki böyle olsa arkadaşım sen bizim uyduda ne yapıyon demesi gerek hadi çince söylüyor biz anlamıyoruz diyecegim adam gırgır geçiyor ablamızla , normal çinli bir halk diyecegim adma nerden bulmuş çin uydusunun frekansını
  • bucoskun, hatalara çok güzel değinmişsiniz. Filmi izlerken bu hatalar bana da illallah dedirtti.

Çince ve Rusça bilmeden o araçları kullanıp dünyaya iniş yapmak büyük marifet. Ayrıca o astronotun rüyası olayı filmin en saçma kısmıydı bana göre.
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Azor Ahai..

Siz de "...büyük marifet" demişsiniz :) Marifet demek filmde olanı açıklamaya yetmez bence! Ultra olağanüstü. Hatta dünyamızın oluşmasındaki tesadüfler kadar mümkünsüz!
  • videodaki adam astronot ve kendine neler doğru neler yanlış diye soruyorlar. adamda "yaşananlar alışılmadık şeyler ama imkansız değil" diyor. sadece uzayda bir noktdan bir diğerine gitmenin o kadar kolay olmadığını söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Orijinalden alıntı: bucoskun

+1

Bitirdim!

Saygılar...

bende bunlardan bahsettim ama millet aban saldırdı . yok film bilmem kaç dalda oscara aday felan diye .
    hatta ben biraz dah detaylandırdım . uzaydaki uydular dünyanın yörüngesine yerleştirilir bu yörüngenin dışına çıkan uydu veya molozlar ya dünyaya çekilir atmosferde yanar yada dünyanın çekiminden tamamıyla kurtulur uzayda sürüklenir . ama gel gelelim molozlar bir uydu gibi dünyanın etrafında dönüyor . buna cevap verin dediğimde ise görselliği söylüyorlar . herşeyi geçtim çin uydusundayken konuştugu adam kim ?. çin uzay görevlisi mi ki böyle olsa arkadaşım sen bizim uyduda ne yapıyon demesi gerek hadi çince söylüyor biz anlamıyoruz diyecegim adam gırgır geçiyor ablamızla , normal çinli bir halk diyecegim adma nerden bulmuş çin uydusunun frekansını

Evet okudum ve farkettim Black Raven... Bırak onlar da bildiklerini paylaşsınlar ziyanı yok!

Şimdi yazdığına gelecek olursak; yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim!
    Ben de astronot olmadığımdan buradaki bilgi kırıntılarından bir şeyler almaya çalışıyorum ki; senin bahsettiğini burda mı emin değilim birisi açıklamıştı. Yeryüzündeki AM frekansını kullanan amatör telsizciler bu frekans aracılığıyla yörünge denk gelldiğinde astronotlarla görüşme imkanı bulabiliyorlarmış. Filmdeki durum da sanırım bu duruma bir gönderme.. O zaman makul...

Bakın fanatikler; doğruya doğru.. Mantıklı olduğu yerlere laf yok!
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.