Şimdi Ara

Grande Punto 1.4 t-jet sport hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
13.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sahibinden.com üzerinden baktığımda 2008 modellerin 20 ile 25 bin TL arasında değiştiğini gördüm. Bu araç hakkında bazı sorularım olacak;

Araca LPG takılabiliyor mu? Forumda takılıyor diye sözü edilmişti sanırım.

Konforu nasıldır? Uzun yolda fazla hoplatır mı?

Aldığıma pişman olur muyum?

Aracımı yenileyeyim diyorum, ailem 2007 kangoo aldı. Artık benim 4-5 kapı zorunluluğum kalmadı.

İlgilendiğim araçlar;

a3 1.8T Elendi, model eski.

2010-2011 makyajlı kasa Kia Rio 1.5 crdi 110 hp; makyajlı kasa, içi çok güzel, dışı normal. Model yılı çok iyi. Yakıtı, performansı şahane. Ama güvenemiyorum. Ve donanım olarak eksikler mevcut.

2005-2008 arası hyundai fx coupe. Bu araç hakkında çok çekingenlik var bende. Tip olarak şahane, ama makyajlı kasası yaklaşık 30 bin TL, makyajsız kasa ise hoşuma gitmiyor. Performans ve yakıt problemi mevcut.

Örnek ilan;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bembeyaz-hatasiz-t-jet-56768999/detay/

Sanırım hiçbirinde sunroof yok?

Sanırım en donanımlı olanı bu;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-0-ayarinda-hatasiz-kazasiz-punto-t-jet-sport-61604838/detay/

Fakat fiyatı beni aşıyor. Aracım 22 etse, üzerine 5 bin TL çok zor benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 23 Ekim 2011; 16:27:18 >

• Grande Punto gerçekden güzel araç bir arkadaşımda 1.4t-Jet vardı ama ondaki tek kapı yani sport değildi ama motor performansı olarak gerçekden güzel ama LPG uyum olarak uyumlu takılabilir fakat tat vermez her araçta olduğu gibi performans düşmesi bariz oranda olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Grande Punto gerçekden güzel araç bir arkadaşımda 1.4t-Jet vardı ama ondaki tek kapı yani sport değildi ama motor performansı olarak gerçekden güzel ama LPG uyum olarak uyumlu takılabilir fakat tat vermez her araçta olduğu gibi performans düşmesi bariz oranda olacaktır.

Teşekkürler hocam cevabınız için :)

Açıkçası eğer aracımı takasa verip t-jet alabilirsem öncelikle benzinli olarak deneyeceğim. Yakıt masrafım artarsa mecburen LPG. Aslında 3 kapı 1.3 mjet 90lıklar da ilgimi çekiyor, karar veremedim henüz. Temel amacım model yükseltmek, başka bir derdim yok. Aracımdan memnunum, tek derdim yaşlanıyor olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Grande Punto gerçekden güzel araç bir arkadaşımda 1.4t-Jet vardı ama ondaki tek kapı yani sport değildi ama motor performansı olarak gerçekden güzel ama LPG uyum olarak uyumlu takılabilir fakat tat vermez her araçta olduğu gibi performans düşmesi bariz oranda olacaktır.

Teşekkürler hocam cevabınız için :)

Açıkçası eğer aracımı takasa verip t-jet alabilirsem öncelikle benzinli olarak deneyeceğim. Yakıt masrafım artarsa mecburen LPG. Aslında 3 kapı 1.3 mjet 90lıklar da ilgimi çekiyor, karar veremedim henüz. Temel amacım model yükseltmek, başka bir derdim yok. Aracımdan memnunum, tek derdim yaşlanıyor olması.

Alıntıları Göster
    Önemli değil;İlk öncelikle tercihen tabiki 1.3 mtj tavsiye ederim dizel sonuçda benzinli alıpda LPG taktırıpda eziyet çekileceğine en güzeli dizel alıp keyifli bir şekilde kullanmak.Ancak şöylede bir durum var elinizde araç olarak kaç model ve ne araç var bilmiyorum ama çok sıkıntısı yoksa bu aralar araç almamanızı tavsiye ederim.

• quote:

Önemli değil;İlk öncelikle tercihen tabiki 1.3 mtj tavsiye ederim dizel sonuçda benzinli alıpda LPG taktırıpda eziyet çekileceğine en güzeli dizel alıp keyifli bir şekilde kullanmak.Ancak şöylede bir durum var elinizde araç olarak kaç model ve ne araç var bilmiyorum ama çok sıkıntısı yoksa bu aralar araç almamanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Hocam mutunch nickli vatandaş benim gazımla 206 HDI'ını satıp aldı.
    Yaklaşık 3 ay falan oluyor alalı,oldukça memnun.
    Fakat onunki Sport değil,5 kapılı Dynamic,Skydome'lu ve güvenlik paketli.Ayrıca kırmızı :)
    Uzun araştırmalar sonunda Ankara'dan aldı,2009 model ve 38 bin km'de alındı.24.800 gibi almıştı diye hatırlıyorum.
    Alındıktan sonra Ankara Mocan'da BRC turbo kit takıldı,performans kaybı yok,araç benim aracımdan daha iyi hızlanıyor.

Performans düşmesi olabilir diyenler var,düşse da 90'lık dizel Punto'yu her türlü katlar :)

• T-jet ler turbo benzin mi yoksa atmosferik mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

T-jet ler turbo benzin mi yoksa atmosferik mi?

Turbo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

T-jet ler turbo benzin mi yoksa atmosferik mi?

Turbo.

Tesekkur ederim.

Turbolu araclara LPG takinca tad vermez dusuncesindeyim.
  • Aracım kia cerato 1.5 crdi hb. 2006 model.

Genel olarak çok memnunum ama bazı eksiklikler yok değil.

Aracım donanım olarak düşük, EBD'li ABS, tek hava yastığı ve manuel klima var. Arka camlar da manuel. Ama araç c sınıfı ve gerçekten yolda güven veriyor. Dedim ya, tek derdim model yükseltmek olarak çıktım yola. 1.4 t-jet ise turbolu olması, LPG takılabilmesi ve görünümü ile dikkatimi çekti. Şu sıralar araç almak zor, zaten benim acelem yok. Olur da aracıma talip çıkarsa yada bahsettiğim türden bir araçla takas teklifi gelirse değerlendireceğim.
  • quote:

Aracım kia cerato 1.5 crdi hb. 2006 model.

Aracım donanım olarak düşük, EBD'li ABS, tek hava yastığı ve manuel klima var. Arka camlar da manuel. Ama araç c sınıfı ve gerçekten yolda güven veriyor. Dedim ya, tek derdim model yükseltmek olarak çıktım yola. 1.4 t-jet ise turbolu olması, LPG takılabilmesi ve görünümü ile dikkatimi çekti. Şu sıralar araç almak zor, zaten benim acelem yok. Olur da aracıma talip çıkarsa yada bahsettiğim türden bir araçla takas teklifi gelirse değerlendireceğim.
    hocam punto alınmaz t jet motorla söylıyım o güç o arabaya olmaz mazallah uçarsın
  • quote:

Aracım kia cerato 1.5 crdi hb. 2006 model.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-t-jet-sport-full-61182840/detay/

Şu ilanda 6.8lt göstermiş ortalama değer ama yokuş aşağı mı sormak lazım. Bende aynı arabanın 1.3 M-jet'i var o 6.5 lt yakıyor. Eğer öyleyse satayım da t-jet alayım bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-t-jet-sport-full-61182840/detay/

Şu ilanda 6.8lt göstermiş ortalama değer ama yokuş aşağı mı sormak lazım. Bende aynı arabanın 1.3 M-jet'i var o 6.5 lt yakıyor. Eğer öyleyse satayım da t-jet alayım bari.

Yukarıda bahsettiğim araç LPG'de şehirdışı o civarda yakıyor.LPG'den önce 5,5-6 arası yakıyordu şehirdışında.
    LPG'de performans kaybı benim aracıma oranla neredeyse sıfıra yakın.Benim kit dandik gerçi,ondan muhtemelen.

• quote:

quote:

Yukarıda bahsettiğim araç LPG'de şehirdışı o civarda yakıyor.LPG'den önce 5,5-6 arası yakıyordu şehirdışında.
    LPG'de performans kaybı benim aracıma oranla neredeyse sıfıra yakın.Benim kit dandik gerçi,ondan muhtemelen.

Peki hocam diyelim LPG kitini taktık, blow-off valve ve chip tuning ile bir sıkıntı oluşturur mu araç? Şuan 50 lt mazot ile-lukoil 3.45-3.55 arasına alıyorum- 700 km yapıyorum neredeyse. 170 küsüre doldurmuştum depoyu-50 lt. 230 küsüre 50 lt benzin alsak, 600 kmyi zorlar mıyım şimdiki aracımı düşündüğümüzde? LPG ile 12 lt yaksa araç, 100 kmde 31 TL yapıyor-LPG 2.60 olarak. Bu da benim razı olduğum bir rakam.

• quote:

quote:

quote:

Peki hocam diyelim LPG kitini taktık, blow-off valve ve chip tuning ile bir sıkıntı oluşturur mu araç? Şuan 50 lt mazot ile-lukoil 3.45-3.55 arasına alıyorum- 700 km yapıyorum neredeyse. 170 küsüre doldurmuştum depoyu-50 lt. 230 küsüre 50 lt benzin alsak, 600 kmyi zorlar mıyım şimdiki aracımı düşündüğümüzde? LPG ile 12 lt yaksa araç, 100 kmde 31 TL yapıyor-LPG 2.60 olarak. Bu da benim razı olduğum bir rakam.

Alıntıları Göster
    Chip'li ve LPG'li binenler var diye duyum almıştım.Blow-off ile LPG arasında pek bir alaka kuramadım,sorun olacağını sanmıyorum.
    Ama gerek olduğunu pek düşünmüyorum.Araç yeterince iyi yürüyor..
    İlla yaptırırım derseniz,önce chip sonra da iyi bir usta ve LPG kiti seçmenizde fayda var.Chipten sonra LPG enjektörleri,regülatör vs. yetersiz gelebilir.

Araç aşırı besleme yani turbo,ne kadar yakacağı sizin ayağınızın altında Sürekli dip gaz giderseniz 15 litreyi de görürsünüz
    Ama sakin kullanımda bu aracın şehirinde 10 litre LPG'yi geçeceğini sanmıyorum.Bir de LPG nerede 2.60 oldu yahu

• quote:

Chip'li ve LPG'li binenler var diye duyum almıştım.Blow-off ile LPG arasında pek bir alaka kuramadım,sorun olacağını sanmıyorum.
    İlla yaptırırım derseniz,önce chip sonra da iyi bir usta ve LPG kiti seçmenizde fayda var.Chipten sonra LPG enjektörleri,regülatör vs. yetersiz gelebilir.

Araç aşırı besleme yani turbo,ne kadar yakacağı sizin ayağınızın altında Sürekli dip gaz giderseniz 15 litreyi de görürsünüz
    Ama sakin kullanımda bu aracın şehirinde 10 litre LPG'yi geçeceğini sanmıyorum.Bir de LPG nerede 2.60 oldu yahu

Hocam ben aracı alıp LPG uygulayana kadar 2.60ı geçer belki de :)

Ş.içi 10 lt gerçekten çok güzel olur benim için. Yalnız ş.içinde 7 lt yakan aracım kış ve aşırı yokuş nedeniyle 10-11 lt yakıyor 100kmde. Muhtemelen t-jet'te 15 lt görür. Gerçi dizel gibi ısınma faktörü çok etkili değil diye biliyorum.

Blow-off işi hayalimdir. Aldığımda taktıracağım ilk parça olacaktır muhtemelen. İşin içinde turbo ve LPG olunca insan düşünüyor sorun olur mu diye :) 120 hp zaten ihtiyacımı karşılayacaktır, cevabınız için teşekkürler. Şimdi geriye benim aracı satmam ve temiz/donanımlı t-jet bulmam kaldı :)

• quote:

quote:

Ş.içi 10 lt gerçekten çok güzel olur benim için. Yalnız ş.içinde 7 lt yakan aracım kış ve aşırı yokuş nedeniyle 10-11 lt yakıyor 100kmde. Muhtemelen t-jet'te 15 lt görür. Gerçi dizel gibi ısınma faktörü çok etkili değil diye biliyorum.

Blow-off işi hayalimdir. Aldığımda taktıracağım ilk parça olacaktır muhtemelen. İşin içinde turbo ve LPG olunca insan düşünüyor sorun olur mu diye :) 120 hp zaten ihtiyacımı karşılayacaktır, cevabınız için teşekkürler. Şimdi geriye benim aracı satmam ve temiz/donanımlı t-jet bulmam kaldı :)

Alıntıları Göster
    1.4 fire 77 hp dualogic 2008 model. ortalama 120 km hızla ş.dışı 5.5 lt yakıyor. Benzin değil. LPG

1.4 T-jet yaksın yaksın 6 lt. en fazla.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ben aşırı abanılmadıkça 15 litre görebileceğini pek sanmıyorum,anlıkta belki.
    Temizi uygun fiyata bulmak zor,biz özellikle Skydome'lu,kırmızı,güvenlik paketli ve Asist Kit'li olmasını istemiştik,hepsini bulduk asist kiti bulamadık

Edit:Bu arada sana da tavsiye etmediğim araç kalmadı,bir ara Murat 131 Doğan,sonra Corsa GSI,şimdi bu.Al birşeyler artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çapultra -- 24 Ekim 2011; 1:36:47 >

• Hocam bütçe kısıtlılığı ortada :D

Ben özellikle açılır tavan istiyorum ama maalesef bütçeme göre bulamayacağım gibi. Çünkü aracımı ne kadar satacağım belli değil, üstüne eş-dost derken 2-3 bin TL eklesem anca düzgün t-jet bulabilirim sanırım :)
  • quote:

Hocam bütçe kısıtlılığı ortada :D

Ben özellikle açılır tavan istiyorum ama maalesef bütçeme göre bulamayacağım gibi. Çünkü aracımı ne kadar satacağım belli değil, üstüne eş-dost derken 2-3 bin TL eklesem anca düzgün t-jet bulabilirim sanırım :)
    Bütçeyi biraz arttırabilirsen Peugeot 207GT bak. 1,6 THP 150HP motor var. Hem de panoramik cam tavanlı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-tekoto-dan-207-gt-1-6-thp-emsalsiz-28-000-km-de-orjinal-59687542/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-207-gt-59758945/detay/#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sevgiliniz-varsa-bu-arabayi-almayin-54795171/detay/

Bu da Sportium donanımlı ama sıfır resmen. 120HP cam tavan. 2011 model.. Yakıt tüketim değerleri de çok iyi.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-baykaralardan-2011-model-207-1-6-120-bg-sportium-49872496/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 25 Ekim 2011; 17:52:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Bütçeyi biraz arttırabilirsen Peugeot 207GT bak. 1,6 THP 150HP motor var. Hem de panoramik cam tavanlı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-tekoto-dan-207-gt-1-6-thp-emsalsiz-28-000-km-de-orjinal-59687542/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-207-gt-59758945/detay/#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sevgiliniz-varsa-bu-arabayi-almayin-54795171/detay/

Bu da Sportium donanımlı ama sıfır resmen. 120HP cam tavan. 2011 model.. Yakıt tüketim değerleri de çok iyi.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-baykaralardan-2011-model-207-1-6-120-bg-sportium-49872496/detay

Öneri için teşekkürler hocam. Aracı görünce içim açıldı resmen. Fakat bütçe problemi var.

Ailem yeni araç aldı, 2007 kangoo. Bazı işler de olduğundan sanmıyorum ki bana destek çıkabilsinler. Yapabileceğim tek şey aracımı satıp mazota vereceğim parayı kenara koymak olabilir en fazla :) Ki imkansız şu durumda maalesef. Aslında abim sabret, seneye 26-27 bin TL gibi rakama araç alırız sana diyor ama durumu bildiğimden ümidim yok. Sanırım t-jet gibi THP'ye de LPG uygulanabiliyor?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.