Şimdi Ara

Grande Punto 1.4 t-jet sport hakkında? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
13.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • THP de aynı VW grubunun TSI'ı gibi, uygulanıyor ama çok sağlıklı olmuyor. Biraz da takan ustayla alakalı aslında.
    Ama öyle korkulacak bir tüketimi de yok. Benim aracımdan az yakıyor 207GT'ler mesela. Yılda ne kadar KM yaptığını bilmiyorum ama LPG dönüşümüne çok gerek olacağını düşünmüyorum.
    2. verdiğim Sportium modeli VTi motor. Turbolu değil, atmosferik bir motor ama PSA grubunun yeni motorlarından. Teknolojisi sayesinde 120HP'lik araç resmen kokluyor. Şehirdışı 4,8lt/100km. Şaka gibi. LPG montajıyla tadından yenmez bir araç olur bence.
  • Evet 1.6 VTI tüketimi gerçekten çok düşükmüş :)

Ama maalesef hocam LPG şart bana. Bir de nedense içimde turbo isteği var. Biliyorum riskli ama uzun süredir aklımda turbo benzinli bir araç var. Sanırım THP'den vazgeçeceğim. Ki bütçemi de aşıyordu zaten. Colt 1.5 czt'lere baktım, nedense hoşuma gitmiyor o araç. MPV gibi geliyor bana hep, ne kadar alçaltılsa dahi yüksek gözümde :)

Şuan tek seçenek punto sport olarak görünüyor bana, bir de vti var ama sanırım onun donanımı biraz daha düşük.
  • THP'den neden vazgeçeceksin anlamadım. 207GT 1,6THP 150HP. Turboludur.

VTi'lar turbosuz, atmosferik..
  • 1.4 tjet 120hp oldukça başarılır bir motor. aynı motoru bravodada kullanılıyor diye biliyorum. gerçekten grande puntoyu uçuracak bir motor. oldukça performaslı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seca2

1.4 tjet 120hp oldukça başarılır bir motor. aynı motoru bravodada kullanılıyor diye biliyorum. gerçekten grande puntoyu uçuracak bir motor. oldukça performaslı.

bravoda var aynı motor puntoya gerçekten fazla bir motor.
  • Fazla mı? 206RC'ye bir bakın o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

THP'den neden vazgeçeceksin anlamadım. 207GT 1,6THP 150HP. Turboludur.

VTi'lar turbosuz, atmosferik..

LPG sorunundan dolayı hocam. VTI olayında ise turbo olmamasından dolayı iptal dedim. Hem bütçemi aşan iki model :)
  • T-jet Turbo Benzinli Motordur, LPG ile kullanımda pek fazla bir kaybın olmaz, ECU su T-Jet e özel yazılmış lpg kitleri mevcut.

Dolu dolu bi arabadır, basında gider, basmazsan az yer.

GP nin 3 Farklı motoruna sahip oldum,

77 benzinli
    75 dizel
    120 t-jet (165BG şuanda=)

T-jet tartışılmaz derecede performanslı ve yakıt tüketimi sakin kullanımda 77 BG fire motordan çok farklı değil.

TAVSİYE EDERİM...
  • 1.4 t-jet 120 hp puntoya fazla gelmez.Çünkü 5 kapı t-jetin ağırlığı 1157 kg.Lpg takılırsa dolu ağırlığı 1200 kg yi geçer.Üstelik puntoların yol tutuşu gayet iyidir.1.4 t-jet alın keyfini sürün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

1.4 t-jet 120 hp puntoya fazla gelmez.Çünkü 5 kapı t-jetin ağırlığı 1157 kg.Lpg takılırsa dolu ağırlığı 1200 kg yi geçer.Üstelik puntoların yol tutuşu gayet iyidir.1.4 t-jet alın keyfini sürün derim.

Bunu ben de düşünmeye başladım. 0-100 için 9 sn diyorlar ama, ağır bir araç. LPG takılmadan önce küçük bir operasyon ile 150 hp olsa, zorlanmama şartıyla tabi, LPG ile tadından yenmez.

@CeSsPoOL

Hocam sizin araçta LPG mevcut mu?
  • 30-32 lere çıkarsan 2006 model filn astra 1.6 turbo lar var 180 beygircik
  • quote:

Orijinalden alıntı: evoXr

o paralara bravo var.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sifir-niyetine-orjinal-2008-fiat-bravo-1-4-tjet-35-500-km-de-62951522/detay/

Hocam tek kapı araç düşünüyorum. Yoksa şuanki aracımdan model yılı ve donanım azlığı hariç şikayetçi değilim.

@evoXr; hocam tek kapı olanları pahalı, bütçeyi sıkıntıya sokuyor :) Üstelik 2006 model, almışken 2009-2010 model olsun istiyorum. Bir de LPG oluyor mu onlara bilmiyorum, 207 1.6 THP'den LPG nedeniyle vazgeçtim mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Orijinalden alıntı: evoXr

o paralara bravo var.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sifir-niyetine-orjinal-2008-fiat-bravo-1-4-tjet-35-500-km-de-62951522/detay/

Hocam tek kapı araç düşünüyorum. Yoksa şuanki aracımdan model yılı ve donanım azlığı hariç şikayetçi değilim.

@evoXr; hocam tek kapı olanları pahalı, bütçeyi sıkıntıya sokuyor :) Üstelik 2006 model, almışken 2009-2010 model olsun istiyorum. Bir de LPG oluyor mu onlara bilmiyorum, 207 1.6 THP'den LPG nedeniyle vazgeçtim mesela.

bence model yılına takılma..astranın 2006 sı 207 nin 2009 undan iyidir..zaten araştırısan da 2006 model astra turbo 30bin-40bin km arası epey bulursun..5-6 bin de kredi çekersin ya da kartın varsa taksitli nakit avans lar var bankaların..gayet uygun geri ödersin..peugeot ya girme bence..fiat punto bence de fena sayılmaz aslında..punto ya girersen çok şey kaybetmezsin diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoXr -- 30 Ekim 2011; 21:12:59 >

• 1,3 dizel 2007 modelini kullanıyorum
    genel manada aracımdan memnunum.
    yol sesini içeri fazla alıyor. (gerçi B segmentinde çoğu araçta oluyormuş bu kadar ses ama.)
    yol sesi genelde beni rahatsız eder.
  • 207GT donanımında B sınıfında hiçbir araç yok. Önerdiğiniz araçlar markalarının standart araçları. 207GT ise hem motor hem donanım olarak üst versiyon.
    İlla ki LPG'li almaktansa 2007-2008 Opel Corsa 1,3 CDTi Sport bakarım. Tek kapı, donanımı fena değil. Sunroof. 90HP yeterli. Bir de 6 ileri vitesli.
    Aracın orijinalliğinin hiçbir şekilde bozulmamasından yanayım.

Corsa'ya bir örnek:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-90-hp-6-ileri-tek-kurus-masrafi-yok-62166163/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

1.4 t-jet 120 hp puntoya fazla gelmez.Çünkü 5 kapı t-jetin ağırlığı 1157 kg.Lpg takılırsa dolu ağırlığı 1200 kg yi geçer.Üstelik puntoların yol tutuşu gayet iyidir.1.4 t-jet alın keyfini sürün derim.

Bunu ben de düşünmeye başladım. 0-100 için 9 sn diyorlar ama, ağır bir araç. LPG takılmadan önce küçük bir operasyon ile 150 hp olsa, zorlanmama şartıyla tabi, LPG ile tadından yenmez.

@CeSsPoOL

Hocam sizin araçta LPG mevcut mu?

yok hocam ama kullunun arkadaşlar var.. memnunlar
    yok hocam ama kullunun arkadaşlar var.. memnunlar

• Bende T-jet Sport kullanıcısıyım oldukça memnunum araçtan. Işıklarda normal punto sanıp, kırmızının son saniyelerinden korna çalanlarla uğraşınca şehiriçi 9-10 civarı. Sakin kullanımda 7-8 arası yakıyor 100 kmde. İçinin küçük gelmesi (boy. 1.85) dışında herhangi bir eksikliğini görmedim şu zamana kadar. Blow off vardı bende belli bi süre sonra o sesten sıkılırsınız söyleyim bende başta baya meraklıydım blow off sesine fakat zamanla oldukça sıkıyo sizi.2. el aldık fakat çok temizdi bizde aynı temizlikte kullanıyoruz bakalım. Evin 2.arabası olduğundan ve manuel olduğundan genellikle ben kullanıyorum yakın zamanda bakıma gidicem 250-400 arası bi bakım ücreti tutar diye düşünüyorum.Jettayı 40binde götürdüğümüzde 450 Lira tutmuştu.Motorlar benzer teknolojide ama fiat servisi umarım daha ucuza gelir bize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seal05 -- 4 Kasım 2011; 12:11:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seal05

Bende T-jet Sport kullanıcısıyım oldukça memnunum araçtan. Işıklarda normal punto sanıp, kırmızının son saniyelerinden korna çalanlarla uğraşınca şehiriçi 9-10 civarı. Sakin kullanımda 7-8 arası yakıyor 100 kmde. İçinin küçük gelmesi (boy. 1.85) dışında herhangi bir eksikliğini görmedim şu zamana kadar. Blow off vardı bende belli bi süre sonra o sesten sıkılırsınız söyleyim bende başta baya meraklıydım blow off sesine fakat zamanla oldukça sıkıyo sizi.2. el aldık fakat çok temizdi bizde aynı temizlikte kullanıyoruz bakalım. Evin 2.arabası olduğundan ve manuel olduğundan genellikle ben kullanıyorum yakın zamanda bakıma gidicem 250-400 arası bi bakım ücreti tutar diye düşünüyorum.Jettayı 40binde götürdüğümüzde 450 Lira tutmuştu.Motorlar benzer teknolojide ama fiat servisi umarım daha ucuza gelir bize

Boy sıkıntısı bende de var, 1.87yim.

Şimdilik 2 araç kaldı, 207 vti sport ve g. punto 1.4 t-jet. Aracı sattığımda ve elime biraz para geçtiğinde hangisi temiz olur ise onu alacağım

• İlandaki T-Jet satıldı, Beyaz, Skydome, ve take off jantlı t-jet bulmak çok zor, 2 hafta önce bende bi t-jet aldım çokçok memnunum, benim araçta evotech yazılım var 1200liraya atılmış, 155 BG şuanda, daha evvel downpipe da vardı (kat iptali) 165beygirdi.. sonra orjinal katalizörünü geri taktım..

yakıtı şehir içinde 7 litre.. şehir dışı 6,5 lara kadar iniyor.. 25 tl ile (benzin 4.25 TL) 75-80 km geziyorum şehir içinde ama çok performanslı kullanmıyorum.

Görüntü olarak bence diğer seçeneklerin çok üzerinde bi araç.. Memnun kalırsın..

Grande Punto 1.4 t-jet sport hakkında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSsPoOL -- 13 Kasım 2011; 15:07:49 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.