Şimdi Ara

Punto 1.3 Multijet Easy hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, araba arıyorum. sahibinden 2012 model 110 bin km Punto 1.3 Multijet Easy dizel Yarı Otomatik ilanı buldum. fiyatı 50 bin tl, arabanın fiyatı nasıl?
    puntonun herhangi bir kronik sorunu var mı, yarı otomatik vitesi nasıldır, geçişlerde sarsıntı filan oluyor mu?
    bilgi verirseniz çok sevinirim.

• Resmen herkez "BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ" olmuş.

Gerçekten hayatında OTOMATİK DİZEL PUNTO kullanmayan herkez yazmış, yetmemiş başka araç önermiş, o da yetmemiş OPEL'in otomatik vites sistemi olan "Easytronic" demiş biri . Hatta yetmemiş biri kalkıp otomatik alacak adama manuel araç önermiş. Hey allahım :)))

Allah kimseyi bilmediği konuda yalan yanlış yorum yapmaktan korusun.

1- Tamamen İtalyan montaj çok rijit bir kasası olan tok bir araçtır.

2- Motor 1,3 95hp multijet dir. 1200kg 'luk aracı çok güzel ivmelendiren yakıt tasarrufu tartışılmazdır.

3- DUALOGİC adı verilen yarı-otomatik şanzumanı diğer zamanının yarı otomatiklerine göre en sorunsuz ve en az sarsıntılı çalışanıdır.

4- Parçacı, bakımı, yakıtı donanımı gayet yerinde FIAT aracıdır, TOFAŞŞŞŞ değilll önce bunu öğrenin

Tam 7 yıldır evimin önünde duran rutin bakımları dışında hiç sorun çıkartmayan fiyatına göre mükemmel bir otomatik araçtır.

50bin TL ye otomatik dizel bu ayarda başka araç söyleyin bakalım bilgisi olmayıp fikri olan güruh????
    corolla kullandım hatta kullanmayı bırak babam 2008 de sıfır alıp 2016 ocak ayında sattı bana göre 5 para etmez ama bizim keriz milletimiz toyota arıza yapmaz bilmemne aslında gayette problemli araçlar evet değişiklik için servise gitti ama yağ yakma yine devam etti ayrıca corolla punto dan hiçbir şekilde az yakmaz bunu anca senin gibi oto vahilleri rüyasında görür buraya yazar auris elbette punto dan üstün olacak sonuçta segment farkı var ama tasarım olarak auris te çok matah değil hele arka tasarım punto nun kesinlikle daha başarılı iç plastik aksam oldukça kalitesiz c segmentine yakışmayan istersen aç testlerini izle bolca trim sesi alır corolla lar maalesef 90 lardaki başarı ve kalitesini yakalayamadım ancak son kasa hakkında bilgim yok bilgim olmayan bir araç hakkında senin gibi cahilce atıp tutmam 12 senedir bu forumdayım bilen bilir
    ya okuduğunu anlamayan sensin adam iyi dememiş tasarım olarak demiş ki bence doğru toyota tasarım olarak hiçbir zaman iddialı olmadı kaldıki 2008/2011 arası corolla lar tasarım olarak oldukça vasat araçlardır punto özeliikle evo serisi ile oldukça gösterişli ve şık duruyor elbette kalite farkı olacak çünkü segment farkı var ama şunu o beynine sok corolla lar sorunsuz değiller emin ol öyle abarttığın kadar kalite yok fotoları hala mevcut babam 2008 de sıfır alıp 8 sene bindi ha diyeceksin madem memnun değildin neden 8 sene kaldı diye bana kalsa o kadar tutmazdım ama toyota iyi yapar zihniyeti pederde de var gerçi şimdi öyle düşünmüyor ya o ayrı mesele yani punto ya 50 bin verilmez o konuda hem fikirim ama corolla da çok matah değil gözümde bunu belirtmek istedim.
    Puntoyu bilmeyen bir sürü eleman gelip zırvalamış durmuş konuda.Yok elektrikli direksiyon kendi kendine kaza yaptırıyormuş da yok bagajı darmış da yok üretimden kalktığı için satılmıyormuş da vs vs zırvalıkla dolu cümleler.Puntoyu alıp satıp 3-4 defa punto alıp kullanan var.Ben 3 dizel biri benzinli olmak üzere 4 tane punto alıp sattım ve şu an 250000 km de bir punto kullanıyorum.Bunu satsam da ileride de punto gene alabilirim.Eğer şu yaristeki berbat ön göğüs bir fıatın aracında olsaydı yerin dibine sokarlardı.14 jantlı 90-100 bine polo alacağıma taş gibi multijet motoru olan punto alırım.
    Biliyorum fakat yüzde 80'i yetkili serviste ücretsiz şekilde değiştirildi.
    Auris Alsın Tasarım Puntoyu 10'a katlar, Performansı Puntodan iyi, Yakıt Puntonun daha iyi, Konfor ve sürüş olarak kıyas kabul etmez.
    Corolla 5 para etmez dersen benim senle muhattaplığım biter iyi bayramlar.
    Şundan eminimki hiç dizel Corolla kullanmamışsın yada samimi değilsin.
  • 50 bin TL'ye başka araba mı kalmadı?
  • Maksimum 45 eder benim gözümde tabi alıcı sizsiniz umarım içinize sinen bir araç bulursunuz.
  • dizel ful bravo alırsın o paraya
  • bravo alırsan elinde kalır. Punto iyidir. 1.3 gitmez sağı solu çabuk dökülür ama parçası ucuzdur. İşçiliği kolaydır. Tamirini her yerde yaptırırsın.

Ben 50 bin TL yi puntoya bağlamam şahsen.

Otomatiği de tek kavrama yarı otomatik. Sarsıntı illa ki olacaktır. Ama alışırsan kullanımı kolay bir şanzıman
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

Bu mesaj silindi.
    Alternatif markalar varken Fiat'a o kadar para bağlanır mı?
  • cevap için teşekkürler. başka model araçlara bakacağım. 60 bin civarında önerebileceğiniz dizel otomatik araç var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ahmett_han A kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 30 Aralık 2018; 13:20:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berbat easytronic şanzımanlı araca 50 bin lira verip rezillik çekmek istemiyor iseniz almayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanzimani rezil motor gucsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Aralık 2018; 18:5:47 >
  • Öneri vermişiniz ama boş çöp. İlan no ile gelin buraya. Piyasa öyle bir hale geldiki 2.el punto temiz manueller o fiyata geldi.

• Çekiş sorunu olmaz da otomatikle ne olur bilmem. Yarı otomatiktir herhal performansta da fazla kayıp olmaz.

• Resmen herkez "BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ" olmuş.

Gerçekten hayatında OTOMATİK DİZEL PUNTO kullanmayan herkez yazmış, yetmemiş başka araç önermiş, o da yetmemiş OPEL'in otomatik vites sistemi olan "Easytronic" demiş biri . Hatta yetmemiş biri kalkıp otomatik alacak adama manuel araç önermiş. Hey allahım :)))

2- Motor 1,3 95hp multijet dir. 1200kg 'luk aracı çok güzel ivmelendiren yakıt tasarrufu tartışılmazdır.

3- DUALOGİC adı verilen yarı-otomatik şanzumanı diğer zamanının yarı otomatiklerine göre en sorunsuz ve en az sarsıntılı çalışanıdır.

4- Parçacı, bakımı, yakıtı donanımı gayet yerinde FIAT aracıdır, TOFAŞŞŞŞ değilll önce bunu öğrenin

Tam 7 yıldır evimin önünde duran rutin bakımları dışında hiç sorun çıkartmayan fiyatına göre mükemmel bir otomatik araçtır.

50bin TL ye otomatik dizel bu ayarda başka araç söyleyin bakalım bilgisi olmayıp fikri olan güruh????

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Resmen herkez "BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ" olmuş.

Öncelikle herkez değil herkes.
    2. olarak ben ben punto öyle böyledir demedim sadece 50 binlik bir araç değil.
    3. olarak 2008-2009 Çok Temiz Dizel otomatik Corolla'lar var o fiyatlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: emres37

Öncelikle herkez değil herkes.
    2. olarak ben ben punto öyle böyledir demedim sadece 50 binlik bir araç değil.
    3. olarak 2008-2009 Çok Temiz Dizel otomatik Corolla'lar var o fiyatlara.

Alıntıları Göster
    kusura bakmada senin tavsiyen punto dan da beter 2008/2009 corolla lar rezil yağ yakan en kötü dizel motordur fiat araç olarak kalitesiz olsada multijet en sağlam dizellerdendir corolla nın d4d denilen yağ yakan performansı berbat bir motordur ayruca o corolla lar ne tasarım olarak nede konfor olarak 5 para etmez ha punto dan c sınıfı olduğu için elbette iyidir ama 50 bin verilmez

• punto , evo model lounge donanım 1.3 mj 95 bg manuel alınır ,,, bu model ve donanım puntoyu 45 e bulursun ,otomatiği keyif vermez diyorlar,,, ben 3 yıl aradan sonra ikinci kere punto aldım, sürüşü son derece keyifli, f/p arabaların kralıdır, bu arabaya stage 1 yazılım,egr dpf iptali yaptırdınmı tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

punto , evo model lounge donanım 1.3 mj 95 bg manuel alınır ,,, bu model ve donanım puntoyu 45 e bulursun ,otomatiği keyif vermez diyorlar,,, ben 3 yıl aradan sonra ikinci kere punto aldım, sürüşü son derece keyifli, f/p arabaların kralıdır, bu arabaya stage 1 yazılım,egr dpf iptali yaptırdınmı tadından yenmez
    95lik otomatikte var sanirim manuelde yok

• Ben de 2012 model punto evo dynamic 1.3mj dualogic kullanıyorum. benim aracım 46binde. vites geçişlerinde sarsıntı vb olmaz şanzıman yağı doğru şekilde ve doğru aralıklarla değiştiyse. motor soğukken, ilk çalıştırmada 1-2 geçişi uzun olabilir. yani normalde 2500 d/d ile vites atacaksa 2800 3000 aralığını görür. ayrıca yokuş kalkış desteği ve start stop çok efektif çalışmaz. yani yokuşta durunca aracınız start stopla durur, yokuş kalkış desteği devreden çıkana kadar da araç çalışıp devir almaz. bu yüzden yokuşta kalkarken vites topuzuna dokunup aracı çalıştırarak kalkmanız yahut start stopu devre dışı bırakmanız falan gerekir. benim için can sıkıcı bir detay. aux yok araçta bu arada, bu da benim için büyük eksi. yakıt tüketimi günde 6 km yokuşlu ve havalimanı trafikli yolda kışın 7 litre, yazın 6 litre. katalog verilerine güvenmeyin, şehir dışı verisi harici yalan dolan. şehir dışı da 90ı geçince tüketiminiz artmaya başlar. 1.3 motor gitmez çekmez vs diyenlere de bakmayın. en sık kullanacağınız 0-50 aralığı gayet atik araç. farıdır, sisidir, kapı kollarıdır kırılırsa yan sanayi parçaları çok ucuz. misal sislerden birini 50 liraya değiştirdim geçen hafta. tüm parçalarını çoğu oto sanayide hemen bulursunuz. arka kapıları sert açılıyor. gres falan idare ediyor ama :)

önceki aracım 2010 1.6 otomatik civicdi. bakım masrafları, parçaları pahalı, şehir içi tüketimi evlere şenlikti. 1.3 motorun bağırmadan çıktığı yokuşları ıkınarak çıkardı. vites geçişleri daha güzel, konforu üst segment olmasından ötürü uzun yolda daha iyiydi ama istanbul içinde hangi segment araç kullanırsanız kullanın 100 metrede bir kasis çukur vs olduğu için olan o konfor hissedilmiyor ve olan cebinize oluyor.

alacağınız aracın bakımlarını düzgün yaptırdılarsa, yağını filtresini zamanında değiştirdilerse sorun yaşamazsınız. yaşasanız da canınızı yakacak bir masraf çıkarmaz. 50bin liraya ben kendi aracımı satardım, üzerine 30 falan daha koyup 1.6 otomatik egea alırdım. 1.6 multijet 1.3mj ile hemen hemen aynı yakıtı yakıyor bu arada. aynı yolu giden, aynı sürüş stiline sahip iki arkadaş olarak hep aynı tarihlerde yakıt alıyoruz :)

bolca aracı kullanmadan mesaj yazan olmuş. deneyin bence :) 10 yaşında araçla 5 yaşında aracı da sakın kıyaslamayın. koleksiyoncu değilseniz, sanayide akrabanız yoksa yaşlı araçtan da uzak durun. özellikle 10 yaşında, motor teknolojisi istanbulun fethinden kalma japon arabası alıp sanayide ustalara öpülmeyin.

hülasa, bütçeniz elveriyorsa ve kullanacağınız şartlar aracın bakımlarını öne çekmeyecekse, alabildiğiniz kadar yüksek modelli, alabildiğiniz kadar dolu araç alın.

• City mod diye bir olayı var direksiyonda . Bu sistem kronik sorunlu bu araçlarda. Ben bu sorunu bilseydim kesinlikle almazdım bu aracı. 50 bin lira edeceğini de hiç sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.