|
Grafiklerde çığır açacak NVIDIA DLSS 5 tanıtıldı ve ilk oyunlar açıklandı (2. sayfa)
-
-
Yapay zeka yüzler inanılmaz sırıtıyor, basit bir ai oyuna dönüşmüş gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Başlamazsan bitiremezsin. -
Bunun yerine Nvidia Neural Texture Compression (Doku sıkıştırma ile Vram kullanımını düşürme) özelliğini getirebilirdi. Vram yetmezliği kronik bir sorun olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 17 Mart 2026; 5:41:11 >
_____________________________ -
Kullanmak istemeyen kapatır geçer bu kadar basit. Ben futbol oyunlarında oyuncuları gerçek yüzleri ile görmek istiyorum. Ben kullanırım. Diğer oyunlarda yüz çok önemli değil ama manzaraları gerçek görmek harika olur. Sırf bu sebeple arada sırada tomb raider oyunlarını açıyorum. Özellikle son oyunda yağmur ormanları harika. Eski oyunlarda Suriye, Rusya manzaraları vs. The witcher 3 serisinde sadece ormanda at sürmek bile keyifti. Herkesin oyun algısı aynı değil. Ben manzara seviyorum arkadaş. Ben açarım dolaşırım. Siz kapatın. Teknoloji forumunda nvidia'nın son yıllarda yaptıklarını beğenmeyen insanları görmek gerçekten şaşırtıcı ve çok üzücü.
-
AI’ı, çalıştığım sektör gereği görsel çalışmalarda da çok kullanıyorum. AI karşıtı bağnazlardan değilim aksine severim. Ancak bu iş çok boktan olmuş hocam. ‘AI gibi duruyor’ yazanlar olmuş ama bu ‘gibi’ değil, bildiğin AI zaten… İleride bunun daha çok gelişeceğini söyleyebiliriz ama şu haliyle berbat duruyor. Ayrıca ‘gerçekçi yapıyor’ diye önümüzdeki yıllarda her oyun birbirinin aynısı, tek tip görünebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 17 Mart 2026; 8:28:12 >_____________________________ -
Real Time Fake Frames'den sonra bu
-
Eleştirenler çok haklı. Bazı arkadaşlar önüne ot koyulan koyun gibi olmamızı istiyor galiba. Nvidia ne getirirse yiyelim istiyorlar. Siz öyle olmak isteyebilirsiniz ama biz almayalım. Eleştirme hakkımıza bir zahmet karışmayın.
Unreal Enginie 5 oyun motoruyla yapılan oyunlar birbirine çok benziyor. Eski oyunların farkı ve yaratılıcıgını şahsen ben arıyordum. Birde üstüne DLSS 5 ile aynı fabrikadan çıkma grafik ve sanat tasarımına maruz kalınacak gibi. Başta isteyen kullansın gibi tatlısu kurnazlıgıyla başlar sonra bir bakmışsınız tüm oyunlarda dayatma olmuş. Bu yüzden eleştirmek çok önemli.

DLSS 5 On: Ruhsuz donuk yüz ve tamamen degişmiş oyunun sanat tasarımı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun.E.D -- 17 Mart 2026; 8:48:12 >_____________________________
-
Benim tek korkum saçma sapan grafikli oyun tasarlayıp nasıl olsa nvidia düzeltiyor yaklaşımının oluşması. Oyunlardaki kaliteyi ciddi şekilde düşürebilir yapımcılardaki bu algı. Yine de ben pozitif düşünmek isteyen taraftayım. Geriye dönük uyumluluk da sunulursa iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 17 Mart 2026; 9:53:50 >_____________________________ -
Hocam bu görüntü aşşşırı kötü duruyor ya... Çok yapay zeka gerçekten... Umarım tüm oyunlar böyle olmaz. DLSS mevzusu çıktıktan sonra oyunların optimize edilmesinde temebelleşip nasıl olsa DLSS halleder diyen günümüz bütün firmları, bunu nasıl kullanır acaba?
Oyun geliştiricisi: ''Bana esmer, kemikli yüz hattı olan siyah saçlı bir ortaçağ kadın karakteri yap''
Şu an tek umut Nvidia'nın peşinden gitmeyecek bir ekran kartı üreticisi. AMD NVIDIA ne yaparsa peşinden gidiyor. 2 farklı yol olmalı. Nvidia çünkü çıkmaz sokaga dogru götürüyor...
Olağanüstü olmuş. Oyunlar apayrı bir boyuta gidiyor gerçekten. Keşke oynamaya vaktimiz ve enerjimiz de kalsa.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
AI ile yakından ilgilenen biri olarak şunu söyleyebilirim: Bazı kişiler bunun tasarımı, yaratıcılığı ve özgünlüğü bozacağını düşünüyor; ya da aşırı gerçekçi görünümlerin hoş olmadığı yönünde yorumlar yapılıyor. Ancak şu haliyle yapılan tasarımın kendisine doğrudan müdahale etmiyor. Daha çok shader, ışıklandırma, gölge, SSS (subsurface scattering), saç ve deri gibi detayları daha gerçekçi hale getirerek görüntüyü yeniden işliyor.
İleride bu teknolojilerin sadece gerçekçilikle sınırlı kalmayıp, farklı stillerle de çalışabilen versiyonlarının çıkacağını düşünüyorum. Daha stilize, cartoon ya da farklı sanatsal yaklaşımlara uygun çözümler mutlaka gelecektir. Belki de bunun kendi içinde yüksek, orta, düşük gibi ayarları olacak ve etkisinin derecesini kullanıcılar seçebilecektir.
Zaten bir projede belirli bir stil ve sanatsal kaygı varsa, geliştirici bunu kullanmak zorunda değil. Kendi tarzına uygun olan yöntemi ya da aracı seçebilir. Sonuçta kimse tüm oyunların tek tip görünmesini istemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexus -- 17 Mart 2026; 9:23:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
oyunları bile açıklanmış ama ortada kart yok
kendileri de 2 tane 5090 la denemişler
muhtemelen 15-20 fps ile oynarız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 17 Mart 2026; 09:29:02 >
-
Demo çok gerçekçi ama bir o kadar da yapay duruyor. Paylaşılan 2 Resident Evil Requiem görüntüsüne bakıyorum. İlk karede karakterin yüz yapısı değişiyor, gözlerinin yeri falan değişiyor. 2. kareye bakıyorum, ilk karedekiyle aynı kişi değil. Yani bu işin optimizasyona, kendi içerisinde tutarlılığa ihtiyacı olduğu aşikar.
Bu baya nano bananayı localde çalıştırmak gibi birşey olmuş.
-
ilk başta, oyun değil; film oynuyoruz gibi gelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu teknoloji için ekran kartımı değiştiririm muhtemelen. Muazzam bir teknoloji. Nvidia bu işi yapıyor abi. arkaplanda ışıklı objelerde sorun var ama eğer fixlerlerse muazzam realist bir görüntü ortaya çıkar. Witcher 4 çıkmadan gelir inşAllah. 4070ti den 5070ti geçme zamanım geliyor sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 17 Mart 2026; 10:18:48 >_____________________________ KURGUCU: Edius, Adobe Premier, Adobe After Effect, Adobe Photoshop , Adobe Fireworks...
SİSTEM: AMD Ryzen 7600 İşlemci - Arctic Liquid Freezer II 240 sıvı soğutma -MSİ B650 Tomahawk Anakart - GAINWARD RTX 4070Tİ PHOENIX Ekran kartı- Kingston Fury Beast 32 GB(2x16) DDR5 6000 MHz CL36 Ram - MSI MPG A850G PCIE5 850W + GOLD Power Supply - Samsung 970 Evo 512GB M.2 - Kingston Fury Renegade 1 TB ( 7300 -6000) Soğutuculu 1TB M.2 - ASUS TUF GT 501 KASA - ASUS TUF GAMING 27" VG27AQ1A 170Hz monitör... -
-
5090 aldırmazlar inşallah bana

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt