Aşırı ısınmadan kaynaklanan aralıklı şiddetli ani takılmalar sonucu Throttling (Kısma) sorunu yaşatan Katı Hal Sürücüler (SSD/KHS) hakkında bilgi vermeyi amaçlıyorum.
Aşağıda belirtilen sürücüler, kendim kullanıp deneyimlediğim sonuçlarla alınmış deneyimlere dayalıdır.
Aşırı ısınan sürücüler, yüksek ısıdan kaynaklı olarak ani hız düşüşlerine, dolayısı ile işlem altında ani takılmalara, yavaşlamalara neden olur.
Konu ayrıntılı olarak aydınlatıcı biçimde tekrar düzenlenecektir.
SATA Sürücüler
Kingston HyperX 'Fury 3D' SSD (Şikayetler üzerine üretimden kaldırıldı)
- Yük sayılmayan sıradan kullanımda 40° 'den başlayarak hızla 55° seviyesine ulaşıyor.
İşlem altında 74° ile 'şiddetli takılma-yavaşlama' sorunları ile en çok geribildirim alan sürücü olarak üretimden kaldırıldı.
Apacer Panther AS350 SSD - Sorunlu
- Boşta ve yük sayılmayan sıradan kullanımda bile 40° 'den başlayarak hızla 55° seviyesine ulaşıyor.
İşlem altına girince sıcaklık 65° 'yi geçiyor. Arkadaşlarla 4 adet alarak birini denedik, ardından tümünü iade ettik.
Apacer Panther AS340 SSD - Sorunlu
- Isı bilgisi, kimse anlamasın diye 33° 'ye sabitlenmiş olarak geliyor ve ne kadar ısındığı anlaşılamıyor.
Isınmayı anlayamadığımız için (öngörülen 60-70°) işlem altında takılma-yavaşlık sorunları ile kendini belli ediyor.
WD Green SSD - Sorunlu
- Ortalama 50-60° üzerinde aşırı yüksek çalışma sıcaklığı.
İşlem altında 60-70° ile hissedilir oranda yavaşlık sorunları ile kendini belli ediyor.
Crucial BX500 SSD - Sorunlu (Geribildirimlere rağmen halen aynı isim ile satışı devam ediyor; uzak durulmalı)
- Belirli parti üretimlerinde hatalı üretilmiş nand yongaları yüzünden hızla tükenen TBW ömrü ve arıza geribildirimleri.
Tıpkı Kingston HyperX 'Fury 3D' gibi 40° 'den başlayıp hızla ortalamanın çok üzerine çıkan çalışma sıcaklığı,
işlem altında hissedilir oranda takılma ve yavaşlama sorunları ile kendini belli ediyor.
GIGABYTE Standard SATA SSD - Sorunlu
- Isı bilgisi, kimse anlamasın diye 33° 'ye sabitlenmiş olarak geliyor ve ne kadar ısındığı anlaşılamıyor.
Isınmayı anlayamadığımız için (öngörülen 60-70°) işlem altında takılma-yavaşlık sorunları ile kendini belli ediyor.
Adata SU630 ve SU650 SSD - Sorunlu
- Ortalama 55-60° üzerinde aşırı yüksek çalışma sıcaklığı.
İşlem altında 60-70° ile hissedilir oranda yavaşlık sorunları ile kendini belli ediyor.
Adata SD600Q, SD620 Serisi Taşınabilir SSD (İçinde 'Adata SU650' var) - Sorunlu
- Ortalama 55-60° üzerinde aşırı yüksek çalışma sıcaklığı.
Kingston A400 SSD - Sorunlu
- Ortalama 45° üzerinde. İşlem altında 55-60° ile hissedilir verimsiz çalışma durumu.
-
-
-
-
NVME Sürücüler
-
-
-
-
-
-
kullanıcılardan deneyimler geldikçe sıraya eklenecek
Bu konu, SSD (KHS) Kullanıcılarını ve Alacak Olanları İlgilendiriyor
Isınma sorunu sonrası değişim yapılan Kingston HyperX Fury 3D SATA (KC-S44120-6F) sürücünün kasasından Kingston A400 çıktı!
Bitmedi! Garantiden değiştirdiğim Kingston HyperX Fury 3D içine de Kingston A400 koyup resmen ayıplı ürün yollamışlar.
Kasa HyperX Fury 3D, içerik Kingston A400... Kınıyorum.
İki ay önce Vatanbilgisayardan iki adet Kingston HyperX Fury 3D almıştık.
Sürücüleri kurarken, uygulama çalıştırırken beklenmedik biçimde şiddetli takılmalar olmaya başladı.
Crystal Disk Info baktım, sıcaklık 68 derecelere ulaşmıştı.
Sürücülerin birini arkadaşım kullanıyordu, o da kullanımda donma ve bilgisayarın ısınmasından şikayetçi olunca, Crystal Disk Info yazılımı ile bakmasını istedim ve değerleri iletti.
Boşta 50 küsür derecelerde, genel kullanımda ise 74 dereceye kadar çıktı ve görselini çekip gönderdi.(aşağıda bkz.)
Sonuç: KALITSAL ISINMA SORUNU!
GARANTİ SÜRECİ
Satın aldığım bu iki adet Kingston HyperX Fury 3D katı sürücüyü Vatan Bilgisayara götürüp değişim talep ettim.
İki hafta gibi bir süre sonra gidip sıfır yeni ürünleri teslim aldım.
Ürünler değişimden geldi. Ürün kutusu ilk aldığımda siyah idi.
Değişimden gelen ürünün kutusu beyaz ve ürün içeriği görünürde aynıydı.
Yeni gelen sürücülerin (a400) sıcaklığına (40 derece) Crystal Disk Info ile bakınca hyperx fury 3d seviyesinde olmadığını gördüm. Fakat bu noktada sahtekarlık yapılan çok önemli bir nokta vardı.
Kingston HyperX Fury 3D kasasının içine, daha alt seviye bir sürücü olan Kingston A400 'ü koymuşlar.
Evet, doğru! Görsellerini de ekledim...
HyperX Fury 3D kadar aşırı ısınma sorunu olmamasının nedeni de içindekinin A400 olmasıydı.
Fakat bu A400 'ün de boştaki çalışma sıcaklığının 40 derecede olması olağan değildi. Kingston A400 SSD/KHS az bir işlemde bile sıcaklığı hızla yükseliyordu.
Tekrar gönderdim ve bu defa biri için iade çıktı, diğerini yine aynen geri yollamışlar.
Yine iade talep ettim, şu an sonucu bekliyorum.
2.5" Samsung ve Kioxia sürücüler boşta 25-33 derecelerde gezinirken, bu Kingston SSD (KHS) 'lerin boşta 40-55 derece ısılarda olması hiç olağan karşılanacak bir durum değil...
2020-2021 yılı Kingston 2.5" SSD/KHS 'lerinde Kronik(Kalıtsal) ısınma SORUNU VAR!
2.5" Kingston SSD/KHS alanlar-kullananlar Crystal Disk Info ile ısı yoklaması yapmalılar. Boşta 45~50 civarı ise iade edin.
Geç kaldıysanız garanti kapsamında değişim yaptırın. Sorun devam ederse tekrar gönderin.
En önemlisi, içine başka sürücü takılıp takılmadığını anlamak için, ürün çıkartması üzerinde yazılı olan ürün örnek (model) numarasına bakarak doğrulayın.
Yine ayıplı ürün gönderirler ise iade hakkınızı kullanın, etmek zorundalar çünkü para veriyorsunuz hizmet alamıyorsunuz.
Tüketici hakları ve güvenliği yerlerde resmen sürünüyor. Şirketlere gereken denetim yapılmayıp, göz yumuluyor.
Aynı durumlar tekrar olursa sonuna kadar hakkınızı aramalısınız.
2.5" bir Katı Hal Sürücünün boşta çalışma sıcaklığı, soğutmasız bir kasayı baz alırsak ısı değerleri boşta 30-37 arasında olmalı.
Eğer bu boşta sıcaklık 'boşta azami derece' 37 derecenin üzerinde ise kısa vadede sorun olasılığı yüksektir.
Kingston HyperX Fury 3D gibi 49-55 (BOŞTA) derecelerde ise kalıtsal ısınma sorunu var demektir.
Boşta 40 derece üzeri çalışıyorsa, genel kullanımda 70 dereceye çıkması kaçınılmaz.
Bu durumda sürücünün bir haftaya kalmadan arızalanması da kaçınılmaz.
ÖNEMLİ UYARI:
Vatan Bilgisayar iade yerine zorla kendisinden alışveriş yapmamız için para iadesi yerine para karşılığı bir çek veriyor, yani paranıza el koyuyor, zaman ve emek çalıp mağdur ediyor...
Ayıplı-Sorunlu bir ürün sonucu iade için para yerine geçtiği söylenen çeki teslim almayın, sakın imza filan da atmayınız.
Vatan Bilgisayar para iadesi yapmamak için bilmeyenleri kandırıp böyle para yerine geçen çek kesiyor, kanmayın.
İnternet alışverişlerinde para iadesi olurken, Vatan Bilgisayar mağazasından yapılan alışverişte paranızı vermemek için resmen zorbalık yapıyor.
Demek ki Vatan Bilgisayar gibi büyük sermaye, müşterilerin 3-5 lirasına muhtaç.
Ne para iadesi yapmaya yanaşıyorlar ne de gereken ilgi gösteriliyor. Böyle zorbalardan alışveriş yapmamanızı öneririm.
Aradan zaman geçtiği için verilen çek ile aldığınız ürün aynı fiyatta olmadığından, mevcut çekin tutarı ile de ihtiyacınıza uyan ürünü alamıyorsunuz, üzerine ek para ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Vatan Bilgisayar ve Kingston'dan böyle duyarsızlık-bencillik beklemezdim demeyin, bekleyin.
Yıl 2020-2021, tavsiyem kesinlikle 2.5" SSD (Katı Hal Sürücü) alırken Kingston almayın.
Kingston 'un 2020-2021 yıllarının 2.5" sürücüleri kronik sorunlu. Şahsen deneyimleyen biri olarak söylüyorum, HyperX Fury 3D ve A400 SSD/KHS 'ler ısınma ve dayanıklılık sorunları ile başınızı ağrıtır. Şiddetli donma-takılma yaşadığınızda bu anlaşılır.
Üstelik Kingston SSD/KHS 'lerde ki bu sorunlara rağmen halen fiyatlarının yüksek olması da ayrı bir eleştiri konusu.
Son olarak tavsiyem, webdenal, incehesap, teknobiyotik, teknolojipazar, bizdehesaplı gibi doğrudan ürün satan sitelerden ürün alın, ama Vatanbilgisayar'ın mağazasından alışveriş yapıp ta paranıza el koydurmayın.
Paranıza el koyarsalar, üşenmeyin Tüketici Haklarına gidip durumu anlatın, hakkınızı arayıp, paranızı geri alın.
Vatan Bilgisayarın mağdur ettiği her kullanıcı adına, yaşattığı zaman ve emek kaybını unutmuyoruz...
Web sitelerinden satış yapanlar bile para iadesi yaparken, Vatan Bilgisayarın ayıplı ürün satmasının yanında, iade adı altında paraya el koyup, 'parayı bizden başkasına harcayamazsın' dercesine para yerine kullanılacak bir kağıt parçası vermesini kınıyorum. Hem ayıplı ürün satsınlar, hem de Kingston un garanti süreci işlerine bakan Datatech şirketindeki sorumlular ürün içeriğini değiştirip başka bir ayıplı ürün yollasın, biz de kabul edelim öyle mi? Kim bilir daha kimlere yaptılar bunu.
GARANTİDEN DEĞİŞİM İLE GELEN HYPER X FURY 3D SÜRÜCÜ VE İÇİNDE SAKLI KINGSTON A400 SSD/KHS BOŞTA SICAKLIK DEĞERİ
ARKADAŞIMIN KULLANDIĞI DEĞİŞİME GİDEN SÜRÜCÜNÜN İŞLEM ALTINDA ŞİDDETLİ TAKILMALAR YAŞARKEN ALDIĞI SICAKLIK DURUMU
ARKADAŞIMIN KULLANDIĞI DEĞİŞİME GİDEN SÜRÜCÜNÜN BOŞTA SICAKLIK DURUMU
KULLANDIĞIM DEĞİŞİME GİDEN SÜRÜCÜNÜN BOŞTA SICAKLIK DURUMU
SSD/KHS ALACAK OLANLAR VE KULLANANLARI İLGİLENDİRİYOR
DİKKAT EDİN, SORUN YAŞAMAYIN
Vatan Bilgisayar 'dan alınan Kingston HyperX Fury 3D ısınma sorunu ve değişim sonrası olumsuzluklar
İki ay önce Vatanbilgisayardan iki adet Kingston HyperX Fury 3D aldım.
Dizüstü bilgisayara takıp işletim düzeneğini kurdum.
Donanım sürücüleri kurarken, uygulama çalıştırırken beklenmedik biçimde şiddetli takılmalar olmaya başladı.
Şiddetli takılmalar yaşayınca hemen crystal disk info ile bakarak sıcaklığın 68 derecelerde olduğunu gördüm.
Sürücülerin birini arkadaşıma almıştım, o da donma ve bilgisayarın ısınmasından şikayetçi oldu.
Ondan da crystal disk info ile bakmasını istedim. Ara ara bana değerleri iletti.
Boşta 50 derecelerde gezerken, uygulama çalıştırdığında yakaladığı 74 derecenin görselini çekip gönderdi.
3 farklı bilgisayarda denemek bir kenara, iki sürücüyü de harici olarak da denedim.
Sonuç: KALITSAL (KRONİK) ISINMA SORUNU!
GARANTİ SÜRECİ
Satın aldığım bu iki adet Kingston HyperX Fury 3D katı sürücüyü Vatan Bilgisayar 'a götürüp değişim talep ettim.
İki hafta gibi bir süre sonra gidip sıfır yeni ürünleri teslim aldım.
Ürünler değişimden geldi. Ürün kutusu ilk aldığımda siyah idi.
Değişimden gelen ürünün kutusu beyaz ve ürün içeriği görünürde aynıydı.
Gönderilen ürünü hemen Crystal Disk Info ile yokladığımda ısınma sorunu olmadığını gördüm.
Fakat bu noktada sahtekarlık yapılan çok önemli bir nokta vardı.
NE OLDU DERSİNİZ?
Kingston HyperX Fury 3D kasası içine, daha alt seviye bir sürücü olan Kingston A400 ü koymuşlar.
Evet! Yanlış okumuyoruz!
Garantiden değişim ile gelen Kingston HyperX Fury 3D kasasının içinde Kingston A400 SSD/KHS çıktı.
Görsellerini de veriyorum...
Isınma sorunu olmamasının nedeni de A400 olmasıydı.
Yani, aldığım ve ısınmadan dolayı değişim talep ettiğim ürün HyperX Fury 3D; kasasının içindeki ürün A400.
Kingston da bu konuda kimler sorumlu ise durumu onlara da ileteceğim.
Bu kadar da sahtekarlık olamaz.
İkinci sürücünün kutusunu açmadım, şimdi gidip durumu soruşturup değişim talep edeceğim.
Kingston HyperX Fury 3D 'Kalıtsal' (Kronik) ISINMA SORUNU VAR!
Almadan önce iki kere düşünün:
-Alırsanız hemen Crystal Disk Info ile ısı yoklaması yapın.
-Boşta 40~50 civarı ise iade edin.
-Geç kaldıysanız garanti kapsamında değişim yaptırın.
-Değişim yaparsanız, değişimden sonra mutlaka yeni diye verilen sürücüyü tekrar ısı yoklaması yapın.
-En önemlisi, içine başka sürücü takılıp takılmadığını anlamak için, ürün çıkartması üzerindeki ürün örnek (model) numarasına ve aygıt yöneticisi ya da Crystal Disk Info ile bakarak doğrulayın.
Aynı durumlar tekrar olursa sonuna kadar hakkınızı aramalısınız.
Soğutmasız bir kasayı baz alırsak 2.5" bir Katı Hal Sürücü için boşta çalışma sıcaklığı, ısı değerleri boşta 25-37 arasında olmalı.
Kingston HyperX Fury 3D gibi boşta 49-55 derecelerde ise hemen iade edin, çünkü Kalıtsal ısınma sorunu var demektir.
Bu gibi bir durumda, uygulama yükleme işlemlerinde sıcaklığın 70 dereceye çıkıp şiddetli takılmalar yapması, sonucunda aşağı yukarı 30 gün içinde arızalanması olağandır.
Bu aşamada iade noktasına gelmeniz zaten kaçınılmaz olacaktır.
GARANTİDEN DEĞİŞİM İLE GELEN HYPER X FURY 3D SÜRÜCÜLER VE İÇİNDE SAKLI KINGSTON A400 SSD/KHS
GARANTİDEN DEĞİŞİM İLE GELEN HYPER X FURY 3D KASASININ İÇİNE KINGSTON A400 SSD/KHS KOYMUŞLAR
KENDİ KULLANDIĞIM DEĞİŞİME GİDEN SÜRÜCÜNÜN BOŞTA SICAKLIK DURUMU
ARKADAŞIMIN KULLANDIĞI DEĞİŞİME GİDEN SÜRÜCÜNÜN İŞLEM ALTINDA ŞİDDETLİ TAKILMALAR YAŞARKEN ALDIĞI SICAKLIK DURUMU
ARKADAŞIMIN KULLANDIĞI DEĞİŞİME GİDEN SÜRÜCÜNÜN BOŞTA SICAKLIK DURUMU
SANAL MAĞAZACILIK SİTELERİNDEKİ SANAL SATICILARDAN ALIŞVERİŞ YAPAN TÜKETİCİLERİ İLGİLENDİRİYOR
DESTEKLEYİN, GÜNCEL TUTALIM.
Bu konuyu amazon.com.tr, hepsiburada.com, n11.com (ne11), gittigidiyor.com, trendyol.com, vb sanal mağazalarda bazı satıcıların 2-3-4-5 katı fiyatla ürün satıp, üzerine bir de insanları mağdur edip yüzüstü bırakmalarına karşı duyarlılık oluşturmak, mağduriyetlerini paylaşabilmeleri amaçlı açtım. Denetimsiz piyasada, her alanda fırsatçılar kol geziyor. Serbest piyasanın da bir sınırı vardır. En önemlisi 'ticaret ahlakı' diye diye bir şey vardır.
Örneğin 2 gb 1333 mhz bellek gibi herhangi bir ürünü 800 tl üzerinden sattığını görüp site yönetimini uyarmamıza rağmen bu dolandırıcılara site yönetimi tarafından yapılmayan müdahaleye karşı, halen bu gibi dolandırıcıların satış yapmaya devam etmelerine karşı duyarlılık oluşturmak.
Karşılaştığımız tüm dolandırıcı satıcıları burada paylaşabilir isek, belki bir çoğumuzun emeğinin çalınmasına da engel olabiliriz.
150-200 tl lik ürünü 800-900 e satan bu ahlaksız fırsatçı hırsızları görmezden gelemeyiz.
Bir de ikinci el olarak doğru olanı özgün iradesiyle belirleyip yapmak yerine, ikinci el sitelerinde sattıkları ürüne biribirlerini taklit ederek fiyat girip piyasayı çöplüğe çevirip dolaylı/dolaysız dolandırıcılığa davet çıkaranları bilinçlendirebiliriz.
SANAL MAĞAZALARI BİR TAKIM DOLANDIRICI SATICILAR SARMIŞ
Bu satıcılar, piyasanın en az 2 katı fiyatına ürün satmaya çalışıyor, para iadesi yapmamak için cevap vermiyor, iade söz konusu bile değil. Garanti mi? Hiç beklemeyin. Tümü sözde. Geri göndermeyeceğinizi bildiklerinden, kim yerse mantığıyla güvence almak için mangalda kül bırakmıyorlar, kanmayın.
Bilgimiz birçok ürünü en az 2 katı fiyatından başlayarak 3-4-5 katı fiyatına, güvendiğimiz sanal mağaza hizmeti veren hepsiburada, amazon.com.tr, n11.com(ne11), trendyol vb sitelerde sözde satmaya çalışan bazı emek hırsızlarından güvence beklenebilir mi? Hayır.
Sözüm onlara: bu satıcılardan kimse çıkıp, yalandan ekmek paramızla oynamayın havasına girmesin.
Dolandırıcık yaparak ekmek parası kazanılmaz.
Serbest piyasa zırvası kılıfına sığınarak haksız-yüzsüz biçimde yapacakları sözlü savunmalarla, yaptıkları ve yapmakta oldukları dolandırıcılıkların üzerini örtemez. Herşey değişir. Birgün bunlar gibi insnaları dolandıran, ayrıca müşteriyi hor görüp kibirle ürün mağduriyeti yaşatan onur yoksunlarının ticaretten kalıcı olarak men edilmesi için gereken bir kanun çıkarılacak. Bunu halkın iradesi yapacak.
Sadece onurlu olan dürüst satıcılar kazanmalı.
AÇIKLAMA
Aşağıdaki dolandırıcı sanal satıcıların fiyatlarını Webdenal, İncehesap, Teknobiyotik, Tekonojipazar, Bizdehesapli gibi yılların güvenli sitelerinin fiyatlarıyla kıyaslayın ve amazon.com.tr, n11(ne11), hepsiburada, n11, trendyol, pazarama, epttavm gibi sanal mağazalar üzerinden 3-4-5 katı fiyatlarla hırsızlık yapmaya çalışan dolandırıcıları birlikte görelim.
Bu dolandırıcıları, belirtilen sanal mağaza üyelikleri olan her kullanıcı insan emeği adına şikayet etmekten çekinmemeli.
GÜNCELLENİYOR...
ASLA BU DOLANDIRICI SATICILARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN:
HAN_TEKNOLOJİ adlı dolandırıcı n11.com satıcısı mağaza vitrini : (bu kadar da olmaz diyeceksiniz)
https://www.n11.com/magaza/han-teknoloji
Örnekler:
https://www.n11.com/urun/hikvision-hs-ssd-c100-120g-25-120-gb-sata-3-ssd-678143?magaza=han-teknoloji
https://www.n11.com/urun/kingston-uv500-suv500ms240g-18-240-gb-msata-ssd-834156?magaza=han-teknoloji
ByPazar adlı dolandırıcı hepsiburada.com satıcısı mağaza vitrini : (bu kadar da olmaz diyeceksiniz)
https://www.hepsiburada.com/magaza/bypazar
https://www.n11.com/magaza/han-teknoloji
Amufi Gadgets adlı dolandırıcı amazon satıcısı adres ve müşteri derecelendirme bilgileri :
Happy Home Srls adlı dolandırıcı satıcı hakkındaki müşteri yorumları (amazon.com.tr):
amazon.com.tr üzerinde adresi Rize 53020 olarak görünüyordu fakat adresi Corso monte cucco 154 Torino TO 10141 olarak değiştirmiş.
intelsan adlı dolandırıcı satıcı hakkındaki müşteri yorumları (amazon.com.tr):
LBY adlı dolandırıcı satıcı hakkındaki müşteri yorumları (amazon.com.tr):
Happy Home Srls adlı dolandırıcı satıcının faklı bir hesabı olarak karşımıza çıkıyor.
amazon.com.tr üzerinde adresi Rize 53020 olarak görünüyordu fakat 29 Bld. Grande-Duchesse Charlotte Luxembourg 1331 olarak değiştirmiş.
TELEMATIC adlı dolandırıcı satıcı hakkındaki müşteri yorumları (amazon.com.tr):
mağaza vitrinini kapatmış görünüyordu ve her an açabilir diye takipteydim; dolandırıcı tekrar satışta...
PazarBizde adlı dolandırıcı satıcı hakkındaki müşteri yorumları (amazon.com.tr ve hepsiburada.com):
Bu sanal satıcı fiyatlarla sürekli oynayıp, rüzgara göre yükseltip düşürerek yanıltması ile biliniyor.
Hepsiburada.com üzerinde açtığı sanal dükkanında piyasada 10-15 tl ye satılan ürünü 95 tl ye satmasıyla farketmiştim.
Örneğin 300 tl civarı olan ürünleri genel olarak 450 civarına satıyor.
Hepsiburada.com ya defalarca görsel alarak şikayet etmiştim fakat değişen bir durum yok.
PazarBizde adlı dolandırıcı satıcı hakkındaki müşteri yorumları (amazon.com.tr):
Ronin_Bilgisayar
https://www.n11.com/magaza/ronin-bilgisayar
----------------------------------------------------------------
ürün fiyatlarına dikkat edilmesi gereken, dürüst fiyatlandırma ve garanti güvencesi beklenilmeyecek diğer satıcılar :
- ofismen (anatelsan)
- teknoloji store
- elektro sepeti
- onlineticaretdunyasi
... KONUYA YAZIN, DEVAMINI BİRLİKTE GETİRELİM
Kablosuz Ürünlerin Tümü Masum Değil
|
Turkçe 'yi koru. Kontrol; 'Bakmak-Gözatmak-Denemek-Yoklamak-Kullanmak-Denetlemek. Versiyon; 'Sürüm'. Stabil; 'Kararlı'. Opsiyon; 'Seçme-Seçenek'. Alternatif; 'Seçenek-Başka-Diğer'. Performans; 'Başarım'. Google ve Meta gömülü yazılımsal dayatmalarına hayır. |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 692
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 6.410 (Bu ay: 208)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 178 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware