Şimdi Ara

Grafiklerde çığır açacak NVIDIA DLSS 5 tanıtıldı ve ilk oyunlar açıklandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
4.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
25 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyunda AI model görmek istemiyorum demekte bana göre akıl tutulması. Oyun bu, "sanal" ya hani sonuçta. Sürekli kendini geliştiren bir teknoloji ayrıca.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kötüleyenler kendileri beğenip açacak bence ileride. Karakter yüzlerini etkilemeyen oyunlarda kesinlikle oyuna gerçekçilik katacağı aşikar.

Her oyuna gitmeyebilir orası ayrı ama opsiyonel seçenek olarak belirli oyun tarzlarında getirisi olacak bence. Grafiklerde realizm arayan oyuncular için büyük zıplama yaratacak.

Model başta belki ideal durmayabilir ama sonraki versiyonlarda daha az sırıtan ve yüzlere etkisi az olan modeller kullanılır vs, bu şekilde ilerler.

Raster grafik teknolojisinin limitlerine takıldık, bu yüzden 2016dan beri grafikler aman aman gelişmiyor ve kartlar 600w güç tüketimine ulaştı. Belki sonraki kart 750w olacak.

Bu farklı yaklaşımlarla bunu aşacaklar işte yoksa 10-15 seneyi bulur raster ile bu seviyelere gelmesi donanımların. Yıllardır gerçeğe yakın grafikler görmek isteyen biri

olarak beni mutlu ediyor bu tarz yenilikler.

olay öyle değil.

bir film, bir müzik, bir kitap gibi bakmak lazım. oyunda saydığım diğer işler gibi bir "eser". eseri yapan yönetmene sormadan bir sahnenin ışığını değiştirmek, kitabı yazan kişiye sormadan kitapta anlatılan karakter tasviri değiştirmek gibi bir şey bu. şuan ki haliyle bu teknoloji bazı durumlarda sahneyi, karakterin ifadesini dramatik bir şekilde değiştiriyor. esere müdahale ediliyor gibi olur. insanların asıl tepkisi bu.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Dayatma olursa katılırım fakat opsiyonel bir seçenek. İnsanlar nasıl beğendiyse öyle oynayabilir. Benim aşırı hoşuma gitti açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafiklerde çığır açacak NVIDIA DLSS 5 tanıtıldı ve ilk oyunlar açıklandı

Fsr4 ve Fsr5 arasındaki fark😂😂

• Yorumlar çok boş, şöyle kötüymüş böyle kötüymüş. Affedersiniz de bu özellik zorunlu olmayacak, beğenmeyen aktif etmez olur biter. Koskosa nvidia harika bir iş yapmış bunu düşünmüş, ülkesini satsan nvidia etmeyecek kitle bunu deliler gibi eleştiriyor. Çok enteresan bir milletiz, ondan sonra neden gelişemiyoruz. Çomarlık düzeyine yakın yorumlar görmek beni bir kez daha endişelendirdi ülkemin geleceği konusunda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack! -- 17 Mart 2026; 19:19:17 >
  • Yorumları okudukça üzülüyorum ülkem adına. "yapay zekaya atılıp geliştir denmiş gibi görünüyor" diyenler var yapay zeka dediğin şey bunu daha geçen aya kadar dakika gibi sürelerde yapabiliyordu, nvidia bunu gerçek zamanlı yapmak için çabalıyor. O kadar cahiliz ki inanamıyorum bazen. İlber Ortaylı ve Nazım Hikmet'i saygıyla anıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yapay zeka kimsenin çiftliği değil. Madem bir teknoloji geliştiriyor Nvidia, o zaman yapar kendi oyununu koyar teknolojisini.

Milletin binbir emekle yaptığı oyuna sen müdahale edemezsin. Kafana göre yok o karakterin gözünü değiştir, yok bunun burnunu değiştir ? Kime sordun ?

kaldı ki bu oyunlar telif hakkı ile korunuyor. Yapımcı firma çıkıp "Sen benim yarattığım karakteri nasıl değiştirip insanlara sunarsın ?" Dese ne diyecek ? Firmalar böyle giderse dlss 5.0 ı oyunlarından çıkartacaklar

İlber hocam gerçekten haklı. Cahille sohbet olmuyor.

Katılıyorum oyunların karakteristik modellemesi olması gerekiyor ama burada yok maalesef saf gerçekçilik aranıyorsa grafik açısından evet kabul edilebilir ama özgünlük yitimine sebebiyet verecek çok belli

Grafiklerde çığır açacak NVIDIA DLSS 5 tanıtıldı ve ilk oyunlar açıklandı 

• hım önceki görsel mütiş ruhlu çünkü yav gerçek hayatla kıyas yapmıyoruz önceki görselle yapıyoruz. ve kör değilsen dlss5 mega birşey ha yapaylık nerden geliyor mimikler yok oda görselin değil poligonun oynamasını sağlayan oyun motorunda nvidia ona mğdahil olamaz.yav derini rengi odun rengi önceki görsellerde ya.bana ne santa yönetiminden baktığımda gözüm kanıyor eski oyunlarda. hep renksiz yüz hele ten rngi ve gözler berbat hala . ama yapay zekala ileri atılım olmuş ha abartıya kaçmışlar onuda düzeltirler.5090 almadan önce herkez gibi bende öfkeliydim tüm teknolojielri açınca milletin saçmaladını gözümle gördüm.

• Şu herşeyi çok bilen eleştirmenler bi kart/chip yapsada kullansak..
    Nvidia ve Amd de merakla bekliyordur eminim!

• Grafiklerde çığır açacak NVIDIA DLSS 5 tanıtıldı ve ilk oyunlar açıklandı

• handali H kullanıcısına yanıt
    Bunu beğenmek için kör olmak lazım.

https://www.enpara.com/bireysel-basvuru/kimlik-bilgileriniz?ref=B_TVS_1206019571&utm_source=tvs&utm_medium=bireysel

• NVIDIA yine yaptı yapacağını, DLSS 5 ile resmen oyunun kurallarını baştan yazıyorlar. Artık sadece kare atlamak değil, görüntüyü yapay zekayla baştan var etmekten bahsediyoruz ki bu gerçekten çığır açıcı bir durum. DonanımHaber forumlarında şimdi fırtınalar kopuyordur; bir yandan "yine mi yeni kart alacağız" diyenlerin isyanı, diğer yandan bu görsel şöleni ilk elden denemek isteyenlerin heyecanı birbirine karışmıştır. Açıklanan ilk oyunlar bu teknolojinin vitrini olacak ama asıl mesele bu performans artışının görüntü kalitesinden ödün verip vermeyeceği. Eğer vaat ettikleri o keskinliği ve akıcılığı gerçekten sunabilirlerse, geleneksel render yöntemlerinin devri resmen kapanmış demektir.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Samsung 48" S90F | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Yapay zeka uyumlu grafik kartları geliyor yani :) Çok merak ediyorum bu kalitede yapayzeka işlerken sistemi nasıl kullanıcak :) eğer çıkacak 6000 serisi kartların hepsi AI destekli olursa tüm modelleri bu kalitede fps drop yapmadanda oynatacaksa efsane olur ha derlerse bunu şu kalitede oynamak için 6080 en az parayı kıyan oynayacak :D Yalnız gerçekten tam istediğim sistemi yapmışlar şimdi DLSS yi geçmek için AMD kolları sıvamıştır :D PSSR nin yeni versiyonunu filanda ps6 ya yaparlar muhtemelen bekliyoruz :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.