Şimdi Ara

Gözlük Kullananlar yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
24.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün itibari ile bende gözlük kullanmak zorundayım doktor bana 0,75 numara gözlük verdi.

Sorularım şunlar :

Hangi çerçeve gözlük almalıyım, Yarım çerçeve,Tam çerçeve yada çerçevesiz mi alayım sizce hangisi? neden?

Gözlük camında dikkat edilmesi gereken bi husus varmıdır?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler

• Ben 6 senedir çerçevesiz tabir edilen vidayla tutturulan şekilde gözlük kullanıyorum. Bunların en güzel yanı diğer çerçevelere göre ağırlığın minimuma indirilmiş olmasıdır. Diğer tür çerçeveler çok çabuk kayıyorlar aşağıya doğru. Ama bunu kullanırken dikkat etmek zorundasın. Çok hassastırlar. Çok kolay kırılır. Ama görünüş olarak güzeldir. Gözlüğünü çıkardıktan sonra ulu orta bırakma ve camının üzerine doğru koyma yoksa çok çabuk çizilir camlar. Bir de tabi sık sık sil camları...
  • gözlerini gözlüğe alıştırmamaya bak.. çünkü alışıunca iyi olmuyo diye biliyorum.. ayrıca "takmazsan gözün ilerler " gibi bi saçmalık da yokmuşş.. o yüzden süğrekli takmak zorundaymış gibi hissetme kendini.. bıkarsan lense başla.. ama lensi de çok kullanmamaya bak.. yaşın 23 ü geçtikten sonra lazer tedavisi olup kurtulmaya bak bu illetten.. yazın leyza olucam sanırım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 31 Mart 2007; 2:00:33 >

İlerleme durumu dediğiniz gibi ise kötü.

bence görüş alanını tam kapsayan gözlüklerden al. şu yarım çerçeve denen illet şey (işin süsünde değilsen), insanı şaşkına çeviriyor. bir de ona alışmak zorunda kalıyorsun.
  • ya ben gözlük ilk aldıığm zaman takmadım hatta hiç bizaman takmadım daha doğrusu dışarda hiç takmadım çünkü ne zaman taksam kendimi öküz gibi hisseidyodum hiçnbişie konsantre olamıyodum.. karşımdaki insanıon anlatıığmı şeye bile kulak veremiyodum.. anlayamıyodum hiçbiş... perde var sanki .. alışmak lazım her açıdan.. ben alışmadım alışmaya da çalışmadım.. sadece pc ve tv başında takıyorum evde o kadar..

Orjinalden alıntı: Darkchild

ya ben gözlük ilk aldıığm zaman takmadım hatta hiç bizaman takmadım daha doğrusu dışarda hiç takmadım çünkü ne zaman taksam kendimi öküz gibi hisseidyodum hiçnbişie konsantre olamıyodum.. karşımdaki insanıon anlatıığmı şeye bile kulak veremiyodum.. anlayamıyodum hiçbiş... perde var sanki .. alışmak lazım her açıdan.. ben alışmadım alışmaya da çalışmadım.. sadece pc ve tv başında takıyorum evde o kadar..

harbi ya bein insanlarla ilişkilerin değişti onun yüzünden.bi yerde okumuşum sosyalliğe baya etki ediyo meret.kızlar fln hep gözlük taktıktan sonra davranışların değişti diyordu bana.ama 2.75 takmak zorundaydım lanet olsun şimdi lens kullanıyorum ohh be diyorum valla.bir de ergenlik çağındaysan kulağının yanında kafana değen kısımları uzun süreli kullanımda oranın çökük kalmasına sebep olabiliyor.forumdan başka bi kişide ve bende de o durum sözkonusu
    Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

• quote:

Orjinalden alıntı: narada

daha önce kullanmıyorsan gözlüğe alışmak çok zor...

bence görüş alanını tam kapsayan gözlüklerden al. şu yarım çerçeve denen illet şey (işin süsünde değilsen), insanı şaşkına çeviriyor. bir de ona alışmak zorunda kalıyorsun.

Görüş alanını tam kapsayan gözlükler hangisiki? yarım çerçeve ii değilmidir bi arkadaş misine var onda gözükebiliyor dedi?
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • tipine yakıştığını seç yane kendin belirle öle çerçeveli alcam die zorlama

• lens kadar rahatı yok ya bence gözlükle başla bi süre sonra lense geç çünkü evde lensi çıkarıp gözlüğünü takacan.

Ama araba kullanırken, bilgisayara bakarken, dışarda gezerken lens kadar rahatını görmedim. Sağ gözümde 0.50 astigmat var onu vermedi doktor düz yazdı ona rağmen gene güzel bi görüntü alıyorum. Gerçi benim gözler 4,50 ye 3.50 sol sağ. Ben gözlükle lens arasındaki farkı bariz hissettim açıkcası işte bi takması zor sğa göz kolayda sol göze takamıyom halbuki eil aldığımda sol gözüme hemen takabilirdim ne oldu anlamadım

Gözlüğü alırkende yüz hatlarına göre bir çerçeve seç, yüzün yuvarlaksa köşeli çerçeve seç yüzüne yakışan bişey eğer uzun bi yüze sahipsen yuvarlak yani hafif ovel çerçeveler yakışır ya da çerçevesizler. Gözlükcüler bilir bunu iyi bi yere git sana yardımcı olurlar.

Ama camları antifre mi ne diyorlar ışığı kıran cam onardan yaptırmanı tavsiye ederim ama bu cama çok dikkat edecen kolay çizilebilen bi camdır.

he lensin faydaları ne dersen,

arada bir boşluk olmuyor gözlük gibi direk göze takıldığından görüş açısı daha çok oluyor ve net oluyor.

Ama 0,75 lens varmı bilemicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 31 Mart 2007; 12:28:09 >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• gözlük kullanmaya yeni başlayacaksan çerçeveli yada yarım çerçeveli daha sağlam gözlükler öneririm

zira alışana kadar epey bi düşürecek yada çarpacaksın

gözlük biraz da karakterini yansıtmalı

sert yüz hatların varsa yuvarlak cam hiç güzel durmaz veya geniş yüzlüysen küçük değil daha çok dikdörtgen kesimli geniş gözlükler denemelisin

fazla spora kaçma kısa zamanda bıkarsın çok da ciddi olmasın

burada 12 yıllık gözlük kullanıcısı var gözlük bana yakıştığından lens düşünmüyorum

tek kötü yanı ne biliyo musun sabahları ilk işin gözlüğü takmak ardından yüzünü yıkamak yani her sabah ıslak bir gözlük ve "uyan artık" diye kendine kızan biri

• bende sadece tv ve pc başında takıyorum

1992 den beri kullanıyorum şu anda yarım olarak bilinen alt tarafı metal olmayan çerçeveyi tavsiye ederim.

Gözlük kullanmak dikkat ister.
    Gözlük camınızı antrfile kaplamalı seçerseniz daha sağlıklı olur.Ama ucuz uzak doğu camlardan uzak durunuz.

İşbir optiğin camılarını kullanırım ve kaplama bir sorun cıkmadı.Bilinçli gözlükcülere gidin.Gerekirse birden fazla gözlükcü dolaşın.Cadde üzerinde ki gözlükcü 250 ytl isterken aynı çerçeve ve cama ara sokaktaki dükkan da 150 ytl verebilirsiniz.

Aldığınız çerçevenin kalitesine ve ganantisiolup olmadıgına dikkat edin.(1 yıl dolmuştu kırılan gözlüğüm yenisi ile değiştirldi)

Gözlük camlarınızı ılık suda sıvı sabun ile yıkamanızı şiddetle tavsiye ederim ki 4 yıllık gözlüğümü değiştirmeye gittiğimde gözlükcü şaşırmıştı.

Yaşı küçük olanlarda göz numarasının ilerlemesi daha çok şahsen 1992 de 0,50-0,75 ile başlayan gözlerim su anda 3,50-3,25 oldu ama son 4 yıldır bu numaralarda sabit.

Lazer den herkes bahsediyor ama nedendir bilinmez coğu göz doktoru gözlük kullanır hatta lazer ameliyatı yapanlar dahi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Boş ver gözlüğü yaw iyi bi şey değil zaten gözünün dereceside düşükmüş bende 1.25 astigmat var sadece pc başında takıyorum onun dışında kullanmıyorum

yaw bendede astigmat var dısarda takmıyorum sadece evde takıyorum ama dısarda cok bulanık goruyorum :D 10 metre ilerde akrabam gecse yuzunu tam goremedigim için tanıyamıyorum

Katılım zamanı: 14 Mayıs 2006
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.