Şimdi Ara

Gözlük Kullananlar yardım ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
24.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben gözlüğümle bütünleştim yaa ama hiç silmiyorum önümü göremeyince kadar.. felan şaka bir yana ben senelerdir yarım çerçeve kullanıyorum memnununm bi sorun yaşamadım tam çerçeveye göre kolay montajının yanı sıra çerçevesiz kadar dayanıksızda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 3 Nisan 2007; 23:27:41 >
    İşlemci: Intel Core i7 10700KF | Anakart: MSI MEG Z490 ACE | Ekran Kartı: MSI Rtx 3070 Gaming X TRIO | Ram: 2x Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB PRO 3600mhz CL16 | SSD: 2x Samsung 500GB 970 Evo Plus | İşlemci Soğutucu: Corsair iCUE H100i Elite Capellix RGB | Kasa: Corsair iCUE 4000X Siyah | Güç Kaynağı: Corsair 650W CX650F RGB CX | Monitör: AOC CQ27G2U 27" 144Hz 1ms | Klavye: Corsair K70 LUX RGB Red | Mouse: Corsair M65 PRO RGB | Headset: Logitech G430 | Ses Sistemi: Logitech 5 1 X-540 |
    NOTHING IS TRUE, EVERYTHING IS PERMITTED...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: narada

daha önce kullanmıyorsan gözlüğe alışmak çok zor...

bence görüş alanını tam kapsayan gözlüklerden al. şu yarım çerçeve denen illet şey (işin süsünde değilsen), insanı şaşkına çeviriyor. bir de ona alışmak zorunda kalıyorsun.

Görüş alanını tam kapsayan gözlükler hangisiki? yarım çerçeve ii değilmidir bi arkadaş misine var onda gözükebiliyor dedi?

Görüş alanını tam kaplayan Gözlük camı burdaki sitedeki gibi mi oluyor?

http://www.gozdeoptik.com.tr/ bu sitede Teknoloji kısmına tıklayın orda biraz anlatmış.

Tam ne olduğunu anlayamadım ama olsun.
    Bu teknolojimi görüş alanını tam kaplayan cam?

Şurdaki sitede 3d görüş ITC teknolojisi diyor Uzak,Orta ve yakında En etkili çözüm deniyor Camlar için kafam karıştı tüm yazdıklarınızı not aldım son olarak kafamda bu soru kaldı yarına almayı düşünüyorum lütfen acil cevap :) ?

• dahiliye doktoruna sormuştum niye göz doktorları lazer yaptırmıyor,lens kullanmıyor gözlük kullanıyor diye: derinlik algısını azalttığı için demişti. cidden lens kuruduğunda ve bilgisayar ekranına bakarken benim derinlik uçuyor.aynı hissi yaşamak için tek gözünüzü elinizle kapatıp masadan fln bişiler almayı deneyin anlarsınız
    Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: narada

daha önce kullanmıyorsan gözlüğe alışmak çok zor...

bence görüş alanını tam kapsayan gözlüklerden al. şu yarım çerçeve denen illet şey (işin süsünde değilsen), insanı şaşkına çeviriyor. bir de ona alışmak zorunda kalıyorsun.

Görüş alanını tam kapsayan gözlükler hangisiki? yarım çerçeve ii değilmidir bi arkadaş misine var onda gözükebiliyor dedi?

Görüş alanını tam kaplayan Gözlük camı burdaki sitedeki gibi mi oluyor?

http://www.gozdeoptik.com.tr/ bu sitede Teknoloji kısmına tıklayın orda biraz anlatmış.

Tam ne olduğunu anlayamadım ama olsun.
    Bu teknolojimi görüş alanını tam kaplayan cam?

Şurdaki sitede 3d görüş ITC teknolojisi diyor Uzak,Orta ve yakında En etkili çözüm deniyor Camlar için kafam karıştı tüm yazdıklarınızı not aldım son olarak kafamda bu soru kaldı yarına almayı düşünüyorum lütfen acil cevap :) ?

• quote:

Orjinalden alıntı: icg

quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

Öncelikle geçmiş olsun.Vaktim olmadığından yorumları okuyamadım ama kendi fikirlerimi yazmak i,stedim.

1992 den beri kullanıyorum şu anda yarım olarak bilinen alt tarafı metal olmayan çerçeveyi tavsiye ederim.+

Gözlük kullanmak dikkat ister.
    Gözlük camınızı antrfile kaplamalı seçerseniz daha sağlıklı olur.Ama ucuz uzak doğu camlardan uzak durunuz.

İşbir optiğin camılarını kullanırım ve kaplama bir sorun cıkmadı.Bilinçli gözlükcülere gidin.Gerekirse birden fazla gözlükcü dolaşın.Cadde üzerinde ki gözlükcü 250 ytl isterken aynı çerçeve ve cama ara sokaktaki dükkan da 150 ytl verebilirsiniz.

Aldığınız çerçevenin kalitesine ve ganantisiolup olmadıgına dikkat edin.(1 yıl dolmuştu kırılan gözlüğüm yenisi ile değiştirldi)

Gözlük camlarınızı ılık suda sıvı sabun ile yıkamanızı şiddetle tavsiye ederim ki 4 yıllık gözlüğümü değiştirmeye gittiğimde gözlükcü şaşırmıştı.

Yaşı küçük olanlarda göz numarasının ilerlemesi daha çok şahsen 1992 de 0,50-0,75 ile başlayan gözlerim su anda 3,50-3,25 oldu ama son 4 yıldır bu numaralarda sabit.

Lazer den herkes bahsediyor ama nedendir bilinmez coğu göz doktoru gözlük kullanır hatta lazer ameliyatı yapanlar dahi.

+1

15 senedir gözlük kullanan biri olarak bence de aynen bunları yap. Bunun yanında yarım çerçeveli gözlükler hem dayanıklı hem şık olur genelde. Camlar organik antirefle olsun. Astigmat camlarının numara ayarını doktor reçeteye yazar gözlükçü ayarlar. Net görüş sağlaması için derece ayarı önemlidir. Henüz lazer düşünmek için çok erken. Numaran 3,5 asitgmat(veya 5 miyop, hipermetrop) üzeri değilse insaflı bir doktor sana lazer ameliyatı yapmaz. Gözlük biraz entellektüel gösterir, kolay gelsin.

1974 yılından beri yani lise yıllarından itibaren miyop gözlük kullanırım ilk gözlüğüm -1,25 ile başladım sonraları biraz biraz ilerleme oldu ve yaşlandıkça düşmeye başladı en son geçen yıl -1,75 ve -2,50 iken bu yıl -1,00 ve -1,25 olarak düştü tabi buna yaşında etkisi var

arkadaşların dediği gibi yarım çerçeve al;
    camlar mutlaka antirefle olsun
    organik camlar hafiftir ancak çabuk çizilirler mineral camlar ise düşürmeye gelmez çabuk kırılırlar ama çizilmezler. mesela ben sürekli mineral ve anti refle kaplamalı cam alırım yaşım gereği yakına bakarken çıkarmak zorunda kalıyorum ve bunu sık tekrarladığımdan organik cam olursa çabuk çizilir bu bakımdan mineral cam kullanıyorum..

gerisi hikaye

• ben güneş gözlüğü kullanıorum

Kapıları çalan benim kapıları birer birer.
    Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler.
    Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar.
    Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar.
    Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu.
    Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk.
    Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.
  • benim de 0,75 ve doktor bana gozluk vermedi seni gozluk kulanmaya alistirmak istemem ne kadar gec baslarsan o kadar iyi dedi. ama ben ben doktoruma cok guveniyorum hem iyi bi doktor hem de aile dostumuz....
    yani seninle paylasmak istedim....
    yine de gecmis olsun

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Bende gözlük kullanmaya (2 gün oldu) yeni başlayanlardanım (0,75). Birkaç gün içersinde alışılıyor fazla sorun olmuyor.

gözlük kullanmaya başladım gözlük netleştiriyor fakat nesneleri küçültüyor ondan dolayı takmak istemiyorum.

çözünürlüğü düşür sende

bende 8 yıllık kullanıcı olarak gözlük sevmeyenlerdenim sanırım lazer ameliyatı olacağım , gözlük zor geliyor ne yalan söyleyeyim.

1-ya sabah takarken uğraşcağın aynanın karşısında ilk günler 15dk alışnca 2-3 dk sonra tüm gün seni net bir dünya bekliyor

2-kirlendi,çizildi,yağmur,yağıyo,gözlük,bugulandı,damlalar görmeni engelliyor gibi sorunlar yok

3-kapıya çarparsın,kavga edersin ,kafaya darbe alırsın,halısaha.basket maçı yapamazssın gözlük düşme derdi var,kırılma derdi var

4-bu gözlük kişinin özgüveninide azaltıyor.gözlük düşmesin derkene pısırık herşeyden korkan tikli takıntılı bir insan haline geliyor çoğu kişi

5-gözlük birde her kafa tipine uymaz çirkin bir görüntü çoğu zaman

6-lens ilerletmeyi durduruyor bu konuda deneyimli doktorlardan tavsiye aldım

7-sağa bak sola bak ,kafanı yukarı kaldırmadan yukarı bakabiliyorsun..hatta abartıp uyurkende takabilirsin arasıra uynınca net görmek gibi bir imkanında var.1 aylık gözden çıkmayan lenslerde var.oksijen geçirgenliği arttırılmış

8-neye dayanarak gözlük diyorsunuz anlamıyorum...gözlük bence kolaya kaçanların zorluklara karşı kolay pes edenlerin tercih ettiği bir alet diye düşünüyorum..belki lensi takması zor geliyor yada fiyatından çekiniyor,yada ailesi izin vermiyor..yada kendine pek özen göstermiyor..açıkcası gözlüklü bir kız hoşuma gitmiyor..ben onun gözlerinin içine bakamadıktan sonra ne anladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Mctolga- -- 21 Kasım 2007; 1:33:11 >

• evet lens ilerlemeyi engelliyor.

Since 2002 - Ozzy
  • Bende 9 senedir kullanıyorum
    Ama artık herzaman kullanmıyorum.Sıktı çünkü şöle 2 sene sonrada lazere gider tam kurtulurum artık

Gözlüğünü arasıra sabunla sıcak suda yıka ama dikkatli ol.Narin bi havluylada yani öle sert olmayan bi havluyla durla.

İşe yarıyo 9 senelik tecrübe

Geçenlerde "Leon" diye bir film izledim. O filmde Jean Reno yuvarlak çerçeveli güneş gözlükleri takıyordu. Yani hayatımda ilk defa -benim kadar pasaklı birisi- bir aksesuara özenmiştim. Yalnız bu yuvarlak çerçeveli gözlüklerin güneş gözlüğü olmayan versiyonu var mı? Banada yakışır he.

Lazer tedavisi olanların derinlik konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtmiş bir arkadaş. Yakında oyunlarda sistem gereksinimlerinde yazacak herhalde. Maksimum : 0.75 astigmat

• Allah kolaylık versin.On senedir takıyorum gına geldi artık,Miyop Biri 6 Biri 5,5 Derece, numaralar devamlı arttığı içinde ameliyat olamıyorum.Bende 0,75 den başlamıştım, Allah kolaylık versin umarım büyümez numaraların...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRSrL -- 21 Kasım 2007; 8:35:58 >
  • Bir gözlük camı üreticisi olarak sana şunu söyleyebilirim. Gözlüklerin muhtemelen astiğmat değil. Tek odaklı. O yüzden hangi çerçeveyi kullandığının pek önemi yok .Sadece yüzüne yakışan ( ki genelde nylör " yarım çerçeve" ) gözlüklerden al. Rahat etmen en iyi yoludur. Ayrıca şehir söyle sana yardımcı olmaya çalışırım antrefle kaplaması mutlaka olsun. Ve camı alırken dikkatlice incele. Herhangi bir yerinde sorun olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Photocromic -- 21 Kasım 2007; 10:05:56 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.