Şimdi Ara

Yapı Kredi ATM'de sıkışan paranın üstüne yatmaya çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    17 Ağustos tarihinde Yapı Kredi'nin bir benzinlikte bulunan ATM'sine 950TL yatırdım. İçeride paralar vs. sayma işlemleri yapılırken birden 100TL'lik bir banknot geri verilir gibi oldu ama para buruş buruş, bir kısmı içeride, diğer kısmı dışarıda kalıp sıkıştı. Biraz denedim ama parayı vermedi ve yırtılmasın diye uğraşmadım. Bir süre beklettikten sonra o parayı da alıp, ekranda "Paranız sıkıştı, telefon numaranızı girin şikayet kaydı oluşturulacak" tarzı bir yazı belirdi. Ben de yazdım ve tabi işi garantiye almak için bankayı da ayrıca aradım. Öyle büyük (!) bir banka ki, saatlerce müşteri hizmetlerine bağlanamadım. Neyse uzun süre sonra bağlanınca "Şikayetiniz oluşturulmuş, sonucu bekleyin" denildi.

    Bugün Yapı Kredi sitesinde şikayet numarasıyla sorguladığımda "İşleminiz sonuçlanıp, tarafınıza bilgi verilmiştir" uyarısını gördüm. Bana bilgi verilmemişti halbuki. Neyse bankayı aradım, yine uzun uğraşlarla bir yetkiliye bağladım ve işte burada şoke oldum: "Şikayetiniz sonucu ATM incelenmiş, herhangi fazla yatırılan bir paraya rastlanmamıştır" diye cevap verildi. Haliyle sinirden elim ayağım boşaldı. 50 ve 100TL'lik 9-10 banknot, üstüne buruş buruş verilmek istenen ama geri çekilen 100TL'ye rağmen "Herhangi bir fazlalık para yoktur" deniliyor.

    Parayı yatırmadan önce kamera karşısında belirgin bir şekilde saymıştım. Bu yüzden kamerayı inceleyin dedim ama çok zor bir işmiş gibi "Kameranın incelenmesi için savcılığa başvuracaksınız" diye gevrek gevrek bir cevap geldi. Bayram öncesi bana acil lazım olan parayı, bir de utanmadan yalan söyleyerek üstüne yatmaya çalışmaları inanılmaz sinirlendirdi beni.

    Böyle bir durumla karşılaşan biri olmuş Şikayet Var'da. Ben de hemen şikayet kaydı oluşturdum. Sizin aranızda var mı bu duruma bezer şeyler yaşayan? Ve ne yapmam gerekiyor?


    EDİT: Yardımlarınız için teşekkürler. Bağırış, çağırış ve uzun telefon konuşmaları sonucu paramı hesabıma eksiksiz yatırmışlar. Bu kadar sinir stres yaşatmadan, bariz hatalı oldukları bir konuyu daha ilk gün çözmek varken uğraştırıp durdular. Bundan sonra zorunlu haller olmadıkça Yapı Kredi Bankası benim için bitmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glory34 -- 22 Ağustos 2018; 22:43:32 >







  • benim de ptt bankamatikte sıkışmıştı vermemişti,dilekçe yazdırdılar 1 ay sonra anca alabildim.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Benim de farklı bankalarda birkaç kez param sıkıştı ama çok iyi ilgilenip, iki gün içinde paramı yatırdılar. Bunlar bir de utanmadan "Fazla para bulunamadı" diyor. Tek bir banknot yok ki, uruşanla birlikte 10 tane kağıt para var ortada. ATM demen meret parayı öğütmediyse böyle saçma sapan bir sonuç çıkarmaları imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kameranın incelenmesi için savcılığa başvuracaksınız sözü tam bir ...luk olmuş. Olmamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 19 Ağustos 2018; 20:07:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam paranın üstüne neden yatıyorlar yatakları mı yok?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığa "18 yaş altı ergenler girmesin" yazmamak benim hatam haklısın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye de işbankın üstüne tanımam. Şu an Akbank kullanıyorum ama işbankın eline su dökemez bana göre diğer bankalar.

    Bu dediğinizin aynısını yaşadım. Para sıkıştı, sonra dışarı çıkartırken tekrar içeri attı bankamatik. Ardında hesaba baktım ama hesaba para geçmemişti. Hemen bankayı aradım, bana üstündeki bir numarayı sordu temsilci, söyledim ve halletti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki yada başka bir müşteriye vermiş olabilir. Ondan dolayıda kasada fazla para çıkmamıştır. Kamera görüntülerini izlemeleri için ısrarcı olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SxXXxN

    Bir sonraki yada başka bir müşteriye vermiş olabilir. Ondan dolayıda kasada fazla para çıkmamıştır. Kamera görüntülerini izlemeleri için ısrarcı olun.
    Ama hocam bu ATM'ler dünyanın en akıllı aletleri değil mi? Mesela benden önce kasada 5 bin lira vardır, ben gelince 950TL daha katılır 5950TL olur. Yani bunu hesaplayıp, sonraki müşteriye ona göre para vermeli. Benim paramı eğer dolaşıma koymayacaksa, "Çöp kutusu" tabir edilen bölmeye atmalı vs... Yani dediğiniz gibiyse vay bu makinelerin haline. Yarın sanırım yarım gün çalışıyor bankalar, gidip şu kameraların incelenmesi için ısrar edeceğim....

    Bu arada, ben o sırada ATM'nin yanına geçip müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışırken bir iki kişi para yatırdı ve çekti onlarda sorun olmadı.




  • PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    İş Bankası'nı ben de kullanıyorum ama malum havale vs. ücreti kesmiyor diye Yapı Kredi, TEB gibi bankaları daha sık kullanıyorum. O gün de genelde kıllanmış olduğum TEB'den yatıracaktım parayı ama şansıma Maltepe merkezdeki şunibesi sanırım kapandı, tabela falan sökülmüş. Ben de ta bu Yapı Kredi'nin şubesiz bankacılık sistemi olan Nuvo zamanı aldığım Yapı Kredi kartıma yatırayım, sonra TEB'e EFT yaparım dedim ama demez olaydım. Adam gibi bir banka olsa Nuvo şubesiz bankacılığ batırmazlardı.



    Anlamadığım ise; sanki karşı dükkanın kamera kaydını incele diyoruz, kendi ATM'nin kamerasını inceleyeceksin müşteri parayı gerçekten yatırmış mı çıkacak ortaya. Bu kadar zor olmasa gerek. Bu arada bankacılıkta ATM kamera kayıtları gerçekten savcılık kararıyla mı inceleniyor? Bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • glory34 kullanıcısına yanıt
    Windows Xp kullanıyor ATM ler ne en zekisi kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torenzi kullanıcısına yanıt
    Olabilir, dünyanın en yüksek güvenlikli taşımacılığı olan havacılıkta bazı uçaklar bile hala 8080 işlemci kullanırken, XP işletim sistemli makinelerin çok zeki olmaları şart. :) Zaten ben bankacılar yanılır, bankamatikler yanılmaz diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 1000 tl'mi yediler benimde, bankayı aradık sayım vs yapılacak fazla bulunursa verilir dediler. Ben direk bankanın atm'sinden yaptım birde bu işlemi, sayım oluyor yok para. Tekrar açtırıyoruz kayıt tekrar 'sayım yapıldı ama fazla bakiyeye rastlanılmadı' dediler ilk savcılığa ardındanda polise gittik, polis kamera kayıtlarını aldı (alması uzun bir süreç) aldı beraber izledik, polis kamera kayıtlarında bir terslik görmediğini söyledi çünkü 2000 küsür tl yatırmıştım 1000 tl'sini kabul etmedi aradan yedi, ayrı şekilde yatırmadım. Benimde işlerim yoğun olduğu için uğraşamadım kişisel sorunlarımda vardı. tam geçen kurban bayramı oldu bu para, hatta ailem boşver kurban kestin say demişlerdi fakat bankaya 1 liram geçmesini istemem. Ayrıca benimkide Yapıkredi, üstüne bir bardak soğuk su içtim. artık 100'er liralık banknot şeklinde 15 20 dakkada hallediyorum işimi, fakat kimse bunu yapmak mecburiyetinde değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 19 Ağustos 2018; 20:58:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turcopolo

    Tam 1000 tl'mi yediler benimde, bankayı aradık sayım vs yapılacak fazla bulunursa verilir dediler. Ben direk bankanın atm'sinden yaptım birde bu işlemi, sayım oluyor yok para. Tekrar açtırıyoruz kayıt tekrar 'sayım yapıldı ama fazla bakiyeye rastlanılmadı' dediler ilk savcılığa ardındanda polise gittik, polis kamera kayıtlarını aldı (alması uzun bir süreç) aldı beraber izledik, polis kamera kayıtlarında bir terslik görmediğini söyledi çünkü 2000 küsür tl yatırmıştım 1000 tl'sini kabul etmedi aradan yedi, ayrı şekilde yatırmadım. Benimde işlerim yoğun olduğu için uğraşamadım kişisel sorunlarımda vardı. tam geçen kurban bayramı oldu bu para, hatta ailem boşver kurban kestin say demişlerdi fakat bankaya 1 liram geçmesini istemem. Ayrıca benimkide Yapıkredi, üstüne bir bardak soğuk su içtim. artık 100'er liralık banknot şeklinde 15 20 dakkada hallediyorum işimi, fakat kimse bunu yapmak mecburiyetinde değil.
    Her kurban bayramı, müşterinin parasını kurban ediyorlar yani. Demek ki bu kamera inceleme olayı gerçekten de polis/savcıya sevk ediliyor. Peşini bırakmam ben, ilk işim polise girmek olacak. Bu arada bu ATM'leri firmalardan kiralıyorlar sanırım, insan o firmaya yönlendirir, onla konuşursun ve belki hallederler. İşi sürümcemeye bırakıyorlar. Dediğin gibi uzun sürecek resmi makamlarda sonuç almak ama peşini bırakmam, bankacılık yapıyorsan usulüne göre yap, yapamıyorsan defol git!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: glory34

    Her kurban bayramı, müşterinin parasını kurban ediyorlar yani. Demek ki bu kamera inceleme olayı gerçekten de polis/savcıya sevk ediliyor. Peşini bırakmam ben, ilk işim polise girmek olacak. Bu arada bu ATM'leri firmalardan kiralıyorlar sanırım, insan o firmaya yönlendirir, onla konuşursun ve belki hallederler. İşi sürümcemeye bırakıyorlar. Dediğin gibi uzun sürecek resmi makamlarda sonuç almak ama peşini bırakmam, bankacılık yapıyorsan usulüne göre yap, yapamıyorsan defol git!

    Alıntıları Göster
    Hocam peşini bırakmayın, eğer polise giderseniz vede parayı bankamatik kamerasi önünde saydıysanız almanız muhtemel bana göre, benim param hazır sayılıydı direk 2000 küsür tl parayı koyup yatırmayı denedim yarısını aldı yarısını yedi bitirdi, umarım alırsınız paranızı. Savcılığa vs gidin uğraşın. Para kazanmak kolay birşey değil 1000 lirada az para değil, kameranin önünde tekrardan saymanız güzel olmuş elinizi güçlendirir bu. Bol şanslar, boşuna polise gitmeyin ilk. Onlarda savcılığa yönlendiriyor, benim olay olduğu sırada elim ayağım titredi tanıdığım bir kuyumcu abi var dediki aynısı benim başımada geldi boşuna polise gitme direk savcılığa git dedi, umarım alırsınız alırsanız bilgilendirinde sevineyim bare sizin adınıza. Fakat polisin eline kamera kayıtlarının geçmesi biraz bekletiyor, polis sizi cep numarasından arayıp gelebileceğinizi söylüyor. Oturup izliyorsunuz beraber. Benim başıma bunlar geldi, umarım biraz yardımcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 19 Ağustos 2018; 21:9:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turcopolo

    Hocam peşini bırakmayın, eğer polise giderseniz vede parayı bankamatik kamerasi önünde saydıysanız almanız muhtemel bana göre, benim param hazır sayılıydı direk 2000 küsür tl parayı koyup yatırmayı denedim yarısını aldı yarısını yedi bitirdi, umarım alırsınız paranızı. Savcılığa vs gidin uğraşın. Para kazanmak kolay birşey değil 1000 lirada az para değil, kameranin önünde tekrardan saymanız güzel olmuş elinizi güçlendirir bu. Bol şanslar, boşuna polise gitmeyin ilk. Onlarda savcılığa yönlendiriyor, benim olay olduğu sırada elim ayağım titredi tanıdığım bir kuyumcu abi var dediki aynısı benim başımada geldi boşuna polise gitme direk savcılığa git dedi, umarım alırsınız alırsanız bilgilendirinde sevineyim bare sizin adınıza. Fakat polisin eline kamera kayıtlarının geçmesi biraz bekletiyor, polis sizi cep numarasından arayıp gelebileceğinizi söylüyor. Oturup izliyorsunuz beraber. Benim başıma bunlar geldi, umarım biraz yardımcı olmuştur.

    Alıntıları Göster
    Hocam siz de bırakmasaydınız keşke, gitmiş o kadar para. Üzüldüm. Benim ise kamera incelendiğinde paramı almama ihtimalim sıfır. Çünkü dediğim gibi tek tek saydım tüm parayı öyle yatırdım. Bu gibi durumları düşünüp yapmam, gerçekten yatırmak istediğim kadar para var mı emin olmak için sayarım. Bu sayma da kameraya açıkça yansımıştır. Ayrıca parayı yatırma sonrasından arıza kaydı oluşana kadar tek bir parayı çıkıştan almamam da kayıtlarda. Yani para yatırdım ve ATM'den ayrılana kadar makineden tek kuruş almadan ayrıldım. İki kere iki dört.



    Ben ayrıca hem kayıtların incelenmesi, hem de bayram öncesi mağduriyetim nedeniyle şikayetçi olacağım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En para hesabıma Finansbank atmsinden fazla miktarda banknot yatırdım sıkıştı. Sonra bankayı aradım şu kadar para sıkıştı dedim anında yatirdilar. İlginç ama gerçek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glory34

    Hocam siz de bırakmasaydınız keşke, gitmiş o kadar para. Üzüldüm. Benim ise kamera incelendiğinde paramı almama ihtimalim sıfır. Çünkü dediğim gibi tek tek saydım tüm parayı öyle yatırdım. Bu gibi durumları düşünüp yapmam, gerçekten yatırmak istediğim kadar para var mı emin olmak için sayarım. Bu sayma da kameraya açıkça yansımıştır. Ayrıca parayı yatırma sonrasından arıza kaydı oluşana kadar tek bir parayı çıkıştan almamam da kayıtlarda. Yani para yatırdım ve ATM'den ayrılana kadar makineden tek kuruş almadan ayrıldım. İki kere iki dört.



    Ben ayrıca hem kayıtların incelenmesi, hem de bayram öncesi mağduriyetim nedeniyle şikayetçi olacağım...

    Alıntıları Göster
    Yerinizde olsam bir avukata danışıp maddi manevi tazminat davası da açardım.

    Oradaya yatırdığınız parayla kurban keseceğinizi, ancak parayı bankanın vermemesi sebebiyle kurbanınızı kesemediğinizi belirtip tazminat kazanabilirsiniz.



    Ben de Teb de çok ufak meblağlarda sorun yaşıyorum. Birinde 3 - 4 lira para üstü vermedi.



    1 hafta önce kredi kartına ödemem gereken tutardan 9 TL fazla yatırdım. Para üstüne el koydu. Ne mevduat hesabına atıyor, ne de bana veriyor. Müşteri hizmetlerine sorduğumda da miktar küçük olduğu için şubeye gidip dilekçe vermeniz lazım diyor. Kim işinden gücünden fırsat bulup 9 lira için şubeye gider ki?



    Hepsi soyguncu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • halilcrs kullanıcısına yanıt
    Tazminat davasını ben de düşünüyorum, araya bayram girdi ama tatil dönüşü bakacağım çaresine. Burada aleni bir yalan var. Tek bir banknot olsa arada kaynamıştır, belki ATM'de bulamadılar diyeceğim (aslında o bile kabul edilemez) ama en az 10 tane kağıt para toplam 950TL'yi yutuyor ve beyefendiler sözde arama yapıp -gerçekten yaptılarsa tabi- o parayı bulamıyorlar. Bu ancak art niyet olabilir.



    Ayrıca ATM sahibi firmayı da şikayet edeceğim ki, bu kadar basit olmamalı insanları salak yerine koyup konuyu kapatmak. Bak kardeşim şikayetin alındığı tarih ve saatin kamera kayıtlarına, dediği gibi bu kadar para yatırmış mı? Ne diye savcılıkta aylarca uğraştırıp kendi parasıyla rezil ediyorsun insanları!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.