Şimdi Ara

Gözlük Kullananlar yardım ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
24.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cerceve ve cam secimini ayrı ayrı düşünebiliriz...tabi lens ayrı konu ...

cam mı organik mi..?
    ben 17 yıldır cam kullanıyorum ...cam ağırdır ve kolay cizilmez ama kırılması daha kolay olur...
    organik daha hafifdir ve daha sağlam ama daha kolay çizilir ...

cerceve de ise titanyum alınabilir 2-3 gr lık ağırlığa sahip ama biraz daha pahallı oluyor...
  • Gözlük camları camdan yapılmaz. Sizin kullandığınız mineraldir. Mineraller çizilmeye karşı dayanıklıdır fakat kırılganlığı yüksek olduğu için en ufak darbede ortadan ikiye ayrılır. Organik camlar biraz daha esnek olduğu için ( sert mika benzeri bir yapıya sahiptir) kırılmaya karşı dirayetleri yüksektir.
    Titanyum çerçevelerin pek bir artısı yoktur aslında. Hatta titanyum çerçeve aldığınızda faset olacağı için camın daha kalın bırakılması gerekecektir. Benim tavsiyem nylor çerçeve alıp normal organik cam yaptırmanız. Zaten numara yüksek olmadığı için ince olacaktır. Bu da suratınızda sırıtmaz hoş bir görüntü sağlar. Eğer benim param var diyorsanız size tavsiyem polycarbonate cam yaptırmanızdır.Polycarbonate çok sağlam bir malzemedir. Şuan için camı alıpda çekiçle falan kırabileni göremedim. Eğer daimi kullanıcak ve güneş gözlüğü olarak da kullanıcam derseniz Transation V tavsiye ederim. Normal ışıkta şeffaf güneş ışığında füme veya kahverengi renge döner. Böylelikle iki gözlük taşıma sıkıntısından da kurtulursunuz.

Sorusu olanların sorularına cevap vermeye çalışırım. Gözlük camı sanıldığı kadar basit ve paranın saltanatı altında ezilmemesi gereken bir konudur. Ayrıca çerçeveye yüzlerce dolar para vermeyin. 10 liraya alıcağınız çerçevede neredeyse aynı işi görür. Girin bir optikçiye herhangi bir marka çerçeve alın rayban ın veya faconable ın 1000 dolardan satılan çerçeveleriyle aynı işi görür. Çerçeveyle savaşa girmeyecekseniz fiyatı ve kalitesi çok önemli değildir ama mutlaka optikçilerden alın ki garantisi olsun. Sorun yaşadığınızda değiştirebilin.

• off of

2.Bilgisayar kullanıyorsan filitreli cam al temizliği için bez verirler zaten

Orijinalden alıntı: EmRSrL

Allah kolaylık versin.On senedir takıyorum gına geldi artık,Miyop Biri 6 Biri 5,5 Derece, numaralar devamlı arttığı içinde ameliyat olamıyorum.Bende 0,75 den başlamıştım, Allah kolaylık versin umarım büyümez numaraların...

Gözünüz kaç sene önce 0.75 di?
  • Kesinlikle filtreli ve yansıma önleyici camla al. Normal camla aradaki farkı gece çok rahat görürsün. Normal camlarda geceleri sokak lambaları çok parlıyor.

Tam çerçeve alacaksan göze daha çok battığı için "pişt gözlüklü" diye çağırılma olasılığın artıyor. Bu belirgin renkli gözlükler içinde öyle. Çerçevesiz alırsan çok daha çabuk kırılabiliyor. En iyisi yarım çerçeve.
  • Arkadaşlar ben de 7 yıldır gözlük kullanıyorum ilk kullanmaya başladığımda ben de işe 0,75 miyopla başladım sonra numara ilerledi doktora gittim , doktora gittim gözlük ilerledi derken şu an gözlerim 4.50 miyop 1.00 astigmat.Bir de astigmat denen şey var o da kötü çünkü lens kullanımında ve lazerde zorluk çıkartıyor.Bakalım geçen gün kontrole gittim son 6 ayda ilerleme olmamış gözlerde.İnşallah bundan sonra fazla ilerleme olmaz ilerde lazer yaptırmayı düşünüyorum ama bakıyorum göz doktorlarından gözü bozuk olanlar hep gözlük kullanıyor.Belki o zamana teknoloji gelişir daha iyi tedavi oluruz.Gerçi şurda pek bir şey kalmadı.
    GIGABYTE 970A-UD3P AM3+ Ultra Durable 4 | AMD FX X6 6300 3.5 GHz 14 MB & COOLER MASTER Hyper TX3 Evo | ASUS Radeon R7 265 2 GB 256 BIT OC DirectCU II | CORSAIR Vengeance DDR3 2x4 GB 1600 MHz | WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1 TB 7200 RPM 64 MB ZALMAN Z3 Plus Mid-Tower | XIGMATEK X-Calibre 600 W | AOC 23.6" E2470SWDA LED 5 MS
  • Camları normal suda yıkayıp peçete ile kurulasak olur mu yeni başladım da ?
  • Oncelikle kendimi bildigimden beri gozluk kullaniyorum , sana tavsiyem ilk olarak tam cerceveden basla simdi yeni gozluk aldim eskisi cervesizdi cok cabuk pert oluyordu , birkeresinde gozlugu yukari dogru kaydirirken cam elimde kaldi tavsiyeme uy tam cerceve al . Temizlik icinse bende gozluk silmek icin islak mendil var boyle ne islak nede kuru cokda iyi temizliyor.

Orijinalden alıntı: Darkchild

ben 2 sene lens kullandım sonra muayeneyte gittim doktor lensi yasakladı gözüme maikna ile baktıktan sonra.. senin gözün nasıl enfeksiyon kapmadı falan dedi.. ben şuan lenssiz gözlükğüz dolanıyorum.. sadece haftada 1 halı saha maçlarında lens takıyorum ayrıca evdeki gözlüğümü de pc başında iken yada tv seyrederken takıyorumm... yaş 23 gözler 2.5 astigmat yok.. yazın inş.. lazer olup kurtulucam.. kantinde arkadaşlarımı bile göremiyorum.. gözümü kısıp bakmaktan arkadaşlarım bana ZOOM diye seslenmeye başladı çoktan...

Noldu cizdirebildin mi gozunu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.