Şimdi Ara

Gözlerim kararıyor. Bayılacak gibi oluyorum. :S (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
9.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelimki kalktınız eğer gözleriniz hafiften kararmaya başlıyorsa acilen tutunacak biyer bulun veya oturun,
    ayakta durmak için zorlamayın kendinizi, yoksa film birden pat diye kesiliyor, 15 saniye sonra yerde yatıyor olarak buluyorsunuz kendinizi.
  • bendede kulaklıkla müzük dinliyince benzer şeyler oluyo ne iş

Edit: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan* -- 11 Haziran 2009; 23:02:25 >
    Söndü...

ARABESK Destek Hattı-
    25.06.09
  • bende de aynısı oluyo bi keresinde zil çalmıştı kapıyı açmak için gittiğimde gözlerim karardı bi yere tutunmadım inmeye devam ettim ve 15 20 sn ye sonra acılar içinde kendime geldim kafam da kalcamda dizimde hep şişlikler oldu kötü kötü bi durum :(
  • yağa kalkınca kanın aşağı hücum etmesi ve vücudun üst yarısındaki kanın azalması atardamar basıncının düşmesine ve kanın bacaklarda göllenmesine neden olur. Bu durumda vücudun üst yarısının, özellikle beynin kansız kalmasını önleyecek bir mekanizma devreye girer. Küçük damarlar büzülerek kanın yerçekimi nedeniyle aşağıda birikmesini önler. Atardamar basıncının, normal değerlerde tutulması ve dolaşımda dengeyi sağlamak için kalp atışları hızlanır. Bu önlem yetersiz kalırsa kişi ayağa kalkınca fenalaşır, rengi solar, terlemeye başlar ve gözleri kararır. Beyindeki görme merkezinin bulunduğu artkafa lobunun kabuk bölgesi oksijen yetersizliğine en duyarlı bölgelerden biri olduğundan, göz kararması ilk ortaya çıkan belirtilerden biridir. Ayrıca baş dönmesi, halsizlik ve bazen bayılma görülür.
    Bu belirtilerin başlıca nedeni çevrel damarların büzülmesirideki yetersizlik sonucunda tansiyonun düşmesiyle beyne yeterli kan gidememesidir. Bu olay tehlikeli olmasa da önüne geçilemez. Düşük tansiyonlu kişiler yavaş hareketlerle ayağa kalkarak vücutlarına uyum sağlaması için yeterli zamanı vermelidir.
    Bayılan veya bayılmak üzere olan hastayı başı vücudundan aşağı gelecek biçimde yatırmak yeterlidir. Böylece beyne yeterince kan gider ve hasta kısa sürede kendine gelir.

• 1 aydır oluyor banada pc başında bişey olmuyorda 1 2 saat tv izleyip kalktıgımda sürekli oluyor sıcaklardan sanırım

1- evdeysen yere yat ve ayaklarını bir yere kaldır daya bekle

2-dışarıdaysan dizlerinin ustune çök bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender
    Arkadaşlar genelde bilgisayar başından kalktığım zaman, ayağa kalkmamla bir halsizlik geliyor gözlerim kararıyor 15 saniye filan bir yere oturmassam geçmiyor ve ayakta zor duruyorum ardından etrafı net bir şekilde görmeye başlıyorum ve soğuk terlediğimin farkına varıyorum.Son zamanlarda sık sık yaşıyorum bu sorunu neden olabilir, nasıl hallederim? Şimdiden yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkürler.

Tansiyonun ve kan şekerin düşüyordur. Dikkat et. Ben bu durumdan dolayı bi kaç sefer bayıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsis

Aynıları bana da oluyor

Banada oluyor aynıları. Biz seçilmiş kişileriz heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Your Life İs Mine

quote:

Orijinalden alıntı: marsis

Aynıları bana da oluyor

Banada oluyor aynıları. Biz seçilmiş kişileriz heralde.

Aksine yapacak hiç birşeyi olmayan ye iç sıç yat mantığıyla yaşayan insanlarsınız

• Kan şekerin düşük kanka.

Şeker hastalığı başlangıçı olabilir direk doktora git kanına baktır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.