Şimdi Ara

Gömülü 20 yaş diş çekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
70.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birincisini 3 hafta önce çektirdim, sorunsuz geçmişti. Tek ağrı kesici almadan, bünyeyi kasmadan atlatmıştım.
    Zaten salak gibi dosyayı röntgeni almadan gittik ameliyata. Doktor da ille bugün alalım, aradan çıskın dedi.

    İlk tecrübeye güvendik, çek anasını satarım dedik ama iyi bot yedik.
    Dikiş yan taraftan attı, zaten 7 saattir kan yutmaktan midem bulandı. Karnım da aç, sabahtan beri 1 yumurta 2 dilim ekmekle duruyorum.
    Ayrıca 2 apranax'a rağmen hala canım acıyor, yeter uleeeeeeen.

    Sevgili forum üyeleri sizden ricam, gece bu direnişime yardımcı olunuz, muhabbeti eksik etmeyiniz. Baktım olacak gibi değil bekle beni acil servis geliyorum







  • Ameliyatta başka çare yok Kimse yardımcı olamaz, benimde 2 tane gömülü alındı dikiş falan 1 hafta çorba süt. Üzgünüm, ama iyi ki aldırmışım. ağrıdan duramıyordum
  • hacu apranax iyi gelir ama ordaki ödemi en iyi alan majezik'tir. 2 majezik al bişeyin kalmaz. Ha oda olmazsa ufak şişlerde 25 CC Votka. Hiçbişeyin kalmaz. Denendi

    edit: apranax içmişin votka içme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Domuz Gribi -- 6 Ocak 2009; 22:56:17 >
  • Aslında ilk çekilen dişte herşey sorunsuz geçti, tek ağrı kesici almadan atlatmıştım.
    Ama bu sefer dikiş attı ve yandan et pörtledi resmen. Bu yüzden ağzımı kapatamıyorum. Kanama da durmuyor bir türlü. Doktoru aradım araya gazlı bez koy, sabah koş gel dedi ama ne çare...

    Ya benimki kendi mallığım, ne güzel krallar gibi duruyorlardı yerlerinde. Ne diye koşa koşa cerraha gidersin ki.
  • muhtemelen önceki çektiği diş üst, şimdiki alttır. altlar hep daha sorunlu olur. uyumaktan başka çaren yok ilk gece. yarına fazla bir şeyin kalmaz.
  • Yok walla diğeri sağ alttı, bu sol alt.

    Üstleri de alayım mı dedi aman kalsın dedim, üst çene geniş rahat rahat kardeş kardeş yaşar onlar
  • olabilir ya ben de çektirdiğimde o gece baya ağrımıştı. dikkat dağıtıcı şeyler yap, kafayı koysan direk uyursun bence. acısı çoktur bilirim. geçmiş olsun valla.
  • uff diş ağrısıda çok kötü olur ya..geçmiş olsun.
  • Sağolun arkadaşlar.

    Ufaktan bir bardak süt içme girişiminde bulunuyorum. Karnım gurulduyor resmen açlıktan,başımın etrafında uçurumdan düşen Coyote gibi yıldızlar dönüyor resmen.
  • çok geçmiş olsun uyumaya çalış
  • benimde sabah bi tane yarısı damakta çıkan diş var onu alacaklar ameliyathanede bende korkuyorum inşallah bişey olmaz sana ağrı için önerebileceyim yemek yeme esnasında kullanabilirsin dişçilerinde uyuşturma amacıyla kullandıkları bişey xylocaine spray 15 ytl civarı sıkılan bölgeyi 15-20 dk uyuşturur rahat yemek yersin
  • Onu da denedim ama olmuyor maalesef. 8 saat oldu ama hala kanıyor ufak ufak, bide aç mideye oooh. Kadınları daha iyi anlıyorum desem yeridir.
    Zaten problem ağrı değil. O bir şekilde halledilir, olmadı hastaneye gider ağrı kesici yaptırırım ama şu et parçasının verdiği huzursuzluk insanı deli ediyor.

    Size de geçmiş olsun, yarın ameliyattan önce iyice yemek yiyin. SOnra perişan olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aegnor. -- 7 Ocak 2009; 0:19:55 >
  • Ben 4 sene çektim o ağrıyı.Ancak çektirmedim intla.İçtiğim antibiyotik sayısını bilmiyorum valla. Ayda 1 apse yapıyordu.En sonunda ön dişlerimi eğmiş komple baskı yaparak damağı parçalayarak çıkmış.Ancak yine alınması gerekli galiba.Çok şükür apse yapmıyor artık.Ama damağı parçaladığı yer yavaş yavaş çürümeye başlamış.

    Geçmiş olsun.
  • bu hafta bende olucam ameliyat şimdilik bana 550 mg'lik aprol-fort ve 1 gr'lik Largopen antibiyotik verdi.. agri sızı fln eser kalmadi.. şimdilik günü bekliyorum.. benim dişlerde biri gömük dieri kafasina göre çikiş yapmiş..  Gömülü 20 yaş diş çekimi
  • @Seddoo. hocam eğer sağ üst dişten bahsediyorsan (resimde sol üstteki) Allah yardımcın olsun.
    Benim panaromik röntgenle karşılaştırınca seninki harbiden bela bişey. O diş sinirlere resmen sarılmış yaw.
    Benim 3 hafta önce çektirdiğim sağ alt sinire biraz yakındı, ona rağmen doktor dudağını 1 hafta kadar hissetmeyebilirsin diyordu ameliyattan önce. Gerçi hiç öyle birşey olmadı ama.

    @ferfecir06
    Hocam korkunun ecele bir faydası yok. O kadar antibiyotik ile karaciğere ve böbreklere o kadar yükleneceğine zamanında bi doktora (çene cerrahiye git, dişçiye gitme) gitsen çoktan kurtulmuştun. İnan düşündüğün kadar eziyet çekmiyorsun. İnternette yazılanları da çok kafana takma, unutma hastalık yoktur hasta vardır. En kötü durumları okuyup sen de öyle olacaksın diye tırsma. Yazdıkları gibi ameliyattan sonra 2. kafa falan çıkmıyor , sadece doktorun dediklerini harfiyen yap.

    Bu arada benim kanama da durmak üzere. Kan kokusu almıyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aegnor.

    @Seddoo. hocam eğer sağ üst dişten bahsediyorsan (resimde sol üstteki) Allah yardımcın olsun.
    Benim panaromik röntgenle karşılaştırınca seninki harbiden bela bişey. O diş sinirlere resmen sarılmış yaw.
    Benim 3 hafta önce çektirdiğim sağ alt sinire biraz yakındı, ona rağmen doktor dudağını 1 hafta kadar hissetmeyebilirsin diyordu ameliyattan önce. Gerçi hiç öyle birşey olmadı ama.


    beni endişelendiren sag üst köşedeki deil o çok kolay çikarmişta sol alt köşede KEMİGİN içine nüfus eden 20 lik diş önemli.. resmi büyütüp baktiginda daha net görüceksin ki diş kemigin içinde.. doktor çene kemigini cihazla aşinidirip onu ancak öyle çikartabilicegini soyledi..




  • Zamanında ben de bu evrelerden geçtim ve geçtiğim evreleri kaleme almıştım

    http://forum.donanimhaber.com/m_15794979/mpage_1/key_20lik%2Cdis//tm.htm#16859245
  • dişin altta mıydı üstte miydi ?

    bende aldırdım 2 dişimi biri altta biri üstte olmak üzere alttakiler genelde hep sıkıntı cıkarır dikişlerim 1 hafta kalmıstı ayrıca diş hekimliğinde okuyan yeni yetme öğrencilere denek olmustum canımı fazlaca yakmıslardı tansiyonum düşmüştü bayılmıstım

    alttaysa problem cıkarır
  • bende yarın doktora gidicem benim diş 1 tane alıncak ama oda yarısı dışarda zaten yani benimiki kolay olcak inşallah :)
  • benımde 2 tane var ustlerde ıkısıde curuyor yarısı gıttı dıslerın. ne cıkarken nede curuken hıc agrı yapmadı ama cok tırsıyorum cektırmeye 2 kere masadan kalktım doktor bellı olmaz 1 ay da gıder 5 senede gıder dıyınce bırden gıder gıder dedım kactım yarıyılda cektırıyorm artık tırs tırs nere kadar!
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.