Şimdi Ara

gömülü 20 lik diş çektireceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarısı gömüşü ucundan gözüken 20 lik dişim var. dişciye gittim çene cerrahisine git dedi.

zor bir operasyonmuş daha önce çektirip istanbulda hastane-doktor tavsiye edebilecek var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara Üniversitesi'nde çektirdim (Kendi okulum). Operasyon yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kesmeli biçmeli, baya neşterle giriyorlar. Orayı açtıktan sonra dişi 4 parçaya bölüp parça parça çıkarıyorlar. Ama korkulacak birşey değil. 2-3 günde toparlanıyor insan, 1 hafta sonra dikişleri aldırınca da normal hayata dönülüyor. En büyük sıkıntı operasyon ve sonrasındaki 1-2 saat.
    Öbür taraftaki dişi de çektirmem gerek ama tekrar o 1,5 saati yaşamak istemediğimden yıllardır yanaşmıyorum. Apse yapmıyorsa çektirme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 6 Kasım 2016; 4:27:5 >
  • benimde tüm 20lik dişlerim gömülü hiçbir kısmıda gözükmüyo bendede korktuğumdan pek yanaşmadım açıkcası. Normalde pek korkmam dişçiden hastaneden ameliyatlardan ama bu ağzımı yarıp dişi çıkartıp dikiş atmaları filan bi garip oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paorus -- 6 Kasım 2016; 5:4:14 >

• Kardeşim bendede var ondan ve çok iyi bi yerde çektirmek lazım burda doktor çekerken birinin çenesini kırdı ondan bence çok çok iyi özel bi doktora git ben para biriktiriyorum . Ayten can , erkan akıllı bu ikisi çok iyi bi araştır şakaya gelmez

• 3 sene önce bu cerrahlardan birine yolum düştü . 20lik için değil alt dişlerden birisi aşırı çürüdüğü için diş hekimi ben çekemem deyip yolladı . Gittik oturduk sohbet muhabbet her şey yolunda sonra çıkardığı iğneyi bir tane vurdu bekledi 10 dakika oldu olmadı . İkinciyi çıkarınca burası karışacak , vaziyet alın . Durumu oldu biraz. Açtım ağzımı yumdum gözümü kuzu gibi oturuyorum koltukta. Yavaşça bana doğru yaklaştı ve çeneme abanmaya başladı ama ben hayatımda böyle bir şey görmedim Bariz abanıyor adam çenem çıkacak felaket bir durum adama dur da diyemiyorsun ağzında bir ton şey . Sessiz sedasız bekledik koltukta 15 dakika boyunca adam dinlene dinlene abandı ağzıma. Ardından sende 20lik de var apse yapmıyorsa bir kaç hafta dinlen onuda çekelim dedi .Çıkış o çıkış 3 senedir uğramam ve her sabah,akşam fırçalar . Diş ipinden kazaklar örer , listerine ile abdest alırım .

Gittiğim yer esnan ağız sağlık merkez diye bir yerdi.Özel bir yer sanırsam 3 sene önce öyleydi. Bayağı para almışlardı ama dolgu vs şuan sorun yok. 4-5 yere bakın derim 20lik olayı bariz ameliyat , operasyon vs vs .

• 20 lik diş ameliyatlık deyip herkesi korkutmak aslında yanlış.20 lik diş şu yüzden aldırılmalı çene de yeterli yer olmadığında veya dişin yamuk çıkması durumunda diğer dişleri ittirerek hepsinin çarpıklaşmasına yol açıyor ayrıca apse iltihap gibi durumlarda iyi can yakıyor.Eğer dişiniz çıkmışsa ve biraz yamuksa alınması 5dk sürüyor ancak baya yamuksa ( bazılarının normal olması gerekenden 90 derece yamuk oluyor ) ameliyatla kesilerek alınması gerekiyor, eğer diş eti yarıp hiç çıkmamışsa gene ameliyatla kesilerek alınıyor. Ameliyat denilen şey de normal ameliyatlar gibi değil öyle yatıyorsun sadece çenen uyuşmuş biraz uzun sürüyor ve dikiş atılıyor fark olarak

İkisi yarım çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 6 Kasım 2016; 13:58:11 >

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

çapa diş hekimliği fakültesine git bence. riskli bir oerasyon olduğu için donanımlı bir yerde yaptır.

hocam diş hekimine gitmeyin çene cerrahına gidin onlar daha iyi anlar dediler onun için çene cerrahı düşünüyorum

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Korkuttunuz yav. Çenem de çok dar. Ne yapacam ben?

İkisi yarım çıktı.

benim de dar. ve 20 lik dişler zorladıkça diğer dişleri sıkıştırıyor. çektirmek lazım.

uygun çene cerrahı bulursam yazarım buradan. vize haftam bitsin olacağım heralde

Orijinalden alıntı: yunusesss

quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Korkuttunuz yav. Çenem de çok dar. Ne yapacam ben?

İkisi yarım çıktı.

benim de dar. ve 20 lik dişler zorladıkça diğer dişleri sıkıştırıyor. çektirmek lazım.

uygun çene cerrahı bulursam yazarım buradan. vize haftam bitsin olacağım heralde

Beni de bilgilendirirsin dostum. Dişçiden pek haz etmem. O yüzden bir gittim mi dördünü de halletmek isterim. Mümkün müdür böyle bir şey?

• yanınızda kan vermeye hazır 8-9 kişiyle birlikte gidin bayağı zor olacak
  • eğer devlete ait bir kliniğe gittiysen ..oradaki dişhekimleri azıcık zor bir çekim gördülermi uğraşmamak için hemen cerraha git derler.zahmetli işlere bulaşmazlar yani..çünkü maaşlı çalışırlar..o dişi çeksede çekmesede maaşını alır..o yüzden hep basit işleri yapar..zor işleri sevkederler.... haa özele gittinde aynı şeyleri duyduysan ..2 olasılık var ..1 hekim çömezdir korkmuştur çekmeye. 2. durum gerçekten de cerrahlıktır :)

devlete gittiysen bir özelede görün..

20 yaş diş çekimi bazen normal diş çekimi gibi basit olabilir.. bazende 1 saate kadar uğraştırabilir.. çoğu kolay çıkar.. öyle korkulacak birşey değil.
    yanlız diş yarı gömükse(dişin bir kısmı görünür) yada hiç görünmüyorsa (tam gömülü) biraz uğraştırır..tam gömülü dişleri genelde çene cerrahına sevkederiz.. işlem sırasında ağrı olmaz .ağrı duyarsanız doktorunuzu uyarın biraz daha uyuşturur. bazen ağızdaki tek köklü basit gibi görünen bir diş bile 20 yaştan daha fazla uğraştırabilir.. bu anlamda 20 yaş zordur diğerleri kolay diye birşey yok.. 2 saniyede çıkan diş olabileceği gibi 2 saatte uğraştırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentist1976 -- 6 Kasım 2016; 21:45:3 >

• Geçmiş olsun, 20 yaş dişi çekimini Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Uzmanı yapar, normal diş doktoru bu işlemi yapmaz. Operasyonun zorluğu dişin konumuna,pozisyonuna,kemikle kaplı olup-olmadığına vb. şeylere bağlıdır.
    Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Uzmanı çene filmini çektikten sonra size operasyon hakkında bilgi verir, oluşabilecek sorunları anlatır, eğer onaylarsan işlemi yaparlar. Ben Güngören ADSM'ye gittim. Bana sinirlere çok yakın, çook zor bir operasyon olacak,suratını bir daha hissetmeyebilirsin,işlemi yaptırmak istiyorsan onam formunu imzala dedi ben biran bile düşünmeden imzaladım. İyi ki de imzalamışım. Çok zor geçecek dediği operasyon 'benim için kolay geçti' ama doktorum için nasıl geçti bilemem. Operasyonu yaparken müzik başlatıldı, doktor ise sürekli benimle muhabbet ederek,şakalaşarak,güldürerek operasyonu tamamladı. Ne bir şişlik,Ne bir morluk,Ne bir ağrı yaşadım. Sadece doktorumun dediklerine ve bana verilen 'işlem sonrası yapılacaklar' kağıdındakilere harfi harfiyen uydum. 2tane 20lik Diş çektirdim doktoruma, üst 20lik dişlerimi çektiremedim zamanım olmadığından..Güngören ADSM'yi kesinlikle öneririm. Benim önerimle giden bir çok arkadaş oldu forumdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygx

3 sene önce bu cerrahlardan birine yolum düştü . 20lik için değil alt dişlerden birisi aşırı çürüdüğü için diş hekimi ben çekemem deyip yolladı . Gittik oturduk sohbet muhabbet her şey yolunda sonra çıkardığı iğneyi bir tane vurdu bekledi 10 dakika oldu olmadı . İkinciyi çıkarınca burası karışacak , vaziyet alın . Durumu oldu biraz. Açtım ağzımı yumdum gözümü kuzu gibi oturuyorum koltukta. Yavaşça bana doğru yaklaştı ve çeneme abanmaya başladı ama ben hayatımda böyle bir şey görmedim Bariz abanıyor adam çenem çıkacak felaket bir durum adama dur da diyemiyorsun ağzında bir ton şey . Sessiz sedasız bekledik koltukta 15 dakika boyunca adam dinlene dinlene abandı ağzıma. Ardından sende 20lik de var apse yapmıyorsa bir kaç hafta dinlen onuda çekelim dedi .Çıkış o çıkış 3 senedir uğramam ve her sabah,akşam fırçalar . Diş ipinden kazaklar örer , listerine ile abdest alırım .

Gittiğim yer esnan ağız sağlık merkez diye bir yerdi.Özel bir yer sanırsam 3 sene önce öyleydi. Bayağı para almışlardı ama dolgu vs şuan sorun yok. 4-5 yere bakın derim 20lik olayı bariz ameliyat , operasyon vs vs .

Çok güzel anlatmışsın, bir solukta okudum. CSB yazmayı düşünür müsün? Senden efsane hikayeler çıkar gibime geliyor

• Çapa ortodonti var kaliteli bir yer. Benim çenem dar ve bu yüzden üstteki köpek dişim yer olmadığından dolayı yukarıdan çıkmıştı ve telimi orada taktırmıştım. Şimdi de 20 likler gömülü(her ikiside), operasyonla çekilecek çok fazla iltihap yapıyor en yakın zamanda benimde çektirmem gerek. Orada çektirmeyi düşünüyorum tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.