Şimdi Ara

GOLF 1.4 TSI 122HP YAKIT TÜKETİM TESTİ 90KM/S, 130KM/S VE LİMİTSİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
57.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Auto bild tarafından yapılan bu testte 3 adet golf 1.4 tsi 122hp kullanılmış

Hamburg'dan Münih'e gerçekleştirilen yolculuk her 3 araçta klima (22 derece), farlar ve radyo açık olarak gerçekleştirilmiş

İlk araç hız limiti olmaksızın, ikinci araç 130km/s sabit hızla, 3. araç ise 90km/s sabit hızla yolculuğu tamamlamış

Yakıt tüketimleri ise şöyle gerçekleşmiş

Sürüş tipi Yolculuk süresi Harcanan benzin Tüketim Benzin masrafı

Limitsiz 5:25 Saat 79,4 l 11,0 l/100 km 119,10 Euro

130km/saat 6:36 Saat 46,8 l 6,5 l/100 km 70,20 Euro

90km/saat 8:29 Saat 40,6 l 5,6 l/100 km 60,90 Euro

GOLF 1.4 TSI 122HP YAKIT TÜKETİM TESTİ 90KM/S, 130KM/S VE LİMİTSİZ

Burada dikkatimi çeken 130km/s hızla yapılan yolculukta 90km/s ile yapılana göre tüketimde ciddi bir artış olmaması

• limitsiz giden kaçla gitmişki
    |∇xE=-(dB/dt) | ∇xH=J | ∇.D=φv | ∇.B=0 | D=ϵ.E | B=µ.H |
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

130km/saat 6:36 Saat 46,8 l 6,5 l/100 km 70,20 Euro

iyi bir değer 130 ile 6.5

Orjinalden alıntı: yuci

limitsiz giden kaçla gitmişki

o konuda bir bilgi göremedim sanırım son hızla gitmiştir

auto bild linki için tıklayınız
    Hyundai I30 7DCT Style Design Pack
  • tam gazda da çok uçuk bi değer yok aslında 11 litre ne ki....sonuçta 3 saat fark atmış.genede 130 140 çok ideal bence tabi onlarınki gibi yolda.bizim yamalı mıcırlı yollar için 90 bile tehlike
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

limitsiz giden kaçla gitmişki

o konuda bir bilgi göremedim sanırım son hızla gitmiştir

auto bild linki için tıklayınız

Haberi okudum güzel ayrıntılar war

Şimdi 90 la giden uzun zaman gittiği için kliması daha cok calısıyor araba bundan aslında daha cok yakıyor

Yolu ben yakmalarından 720km die hesap ettim [ 40.6L total + 5.6 litres per 100 km = 725km]

Ama mesala 130 ile gidersen 725km yolu 6 saat olmadan warman lazım bunlar 6:30 da warmış garip yolda kaza wardı herhalde

Weriler uyuşmuyor ya ? RENOCULAR bu auto bild yaptı yapıcagını gene

Son hız giden 144km ortalama cıktı benzincilerde durmaları cıkarınca

Ama bu arada 130 la gittiğini dusunursek hız sınırından dolayı arada bu adam 160 170 zorlamıştır

Şimdi üzgün hesaplıyalım;

Hızlı giden 5:25 saat yolculuk yapıp 79,4 litre yakıp 11,0 l/100 km ortalama tuturuyorsa;

721km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 5.25 te gittiyse ortalama hızı 130km cıkıyor !

Şimdi bu sureye benzin alması dahil bu adamın yani sureler benzincilerde duruken durdurulmuyor ama kac dk da benzin alıyorsun be adam ? 10dk bile fazla 2 kere alsa hadi

721km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 5.05[5.25-20 İstasyon beklemelerini cıkardık] te gittiyse ortalama hızı 143km cıkıyor !

130Km ile giden 6:36 saat yolculuk yapıp 46,8 litre yakıp 6,5 l/100 km ortalama tuturuyorsa;

720 km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 6.36 te gittiyse ortalama hızı 110km cıkıyor ! haydaa hani bu adam 130 la gitmişti

90Km ile giden 8:29 saat yolculuk yapıp 40,6 litre yakıp 5,6 l/100 km ortalama tuturuyorsa;

725 km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 8.29 te gittiyse ortalama hızı 85km cıkıyor ! haydaa hani bu adam 90 la gitmişti

Bu VW nin gostergeleri yanlış gosteriyor, hız yukseldikce bence sapmasıda artıyor

90km de 4km 130km de 20km fazla gosteriyor olabilir mi noluyor burada ya hatamı yapıyorum hesaplarda ?

Burdan aynı yolu 720 721 725km giden soforleri tebrik ediyorum helede 725km giden 90 lı soforu bu arada yemek fln yemeye yan yola girmiş bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 18 Ağustos 2008; 9:44:45 >

• Kesinlikle 130 km/h ile gittiğini iddia ettikleri aracın verisinde hata var ya da kasıtlı çarpıtma var, aynı şanzıman ve aynı motoru kullanan leon da 130km/h 'te çıkınca 90 km/h ile yapılan ortalama tüketiminiz %30- %40 civarında yükseliyor.Bu adamlar da nasıl olduysa sadece %15 lik bir artış olmuş, 6.5lt /100 km ortalama o hızda zaten baştan yalan.

Orjinalden alıntı: Umit

Kesinlikle 130 km/h ile gittiğini iddia ettikleri aracın verisinde hata var ya da kasıtlı çarpıtma var, aynı şanzıman ve aynı motoru kullanan leon da 130km/h 'te çıkınca 90 km/h ile yapılan ortalama tüketiminiz %30- %40 civarında yükseliyor.Bu adamlar da nasıl olduysa sadece %15 lik bir artış olmuş, 6.5lt /100 km ortalama o hızda zaten baştan yalan.

Yazmayı unuttum asvalt kaliteside yakıtı, kalkışı, hızlanmayı, patinajı etkiler

ABD de 2 tur saran lastik burada benzeri arabada bıraksan sabaha kadar sarar

Bizimki asvalt değil, mıcırdan bozma patika ama o kadar fark yaratır mı ? bilemem aynı araba ile almanyaya gidip gelmedim

Gurbetçilere soralım

• quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Kesinlikle 130 km/h ile gittiğini iddia ettikleri aracın verisinde hata var ya da kasıtlı çarpıtma var, aynı şanzıman ve aynı motoru kullanan leon da 130km/h 'te çıkınca 90 km/h ile yapılan ortalama tüketiminiz %30- %40 civarında yükseliyor.Bu adamlar da nasıl olduysa sadece %15 lik bir artış olmuş, 6.5lt /100 km ortalama o hızda zaten baştan yalan.

Aynen ya dizel mi bu araç sanki,benim 1.4 TDİ bile 130'la gidince 6-6.5 lt. yakar.
  • 130 la bu tüketim imkansız,en basit iş-enerji hesabı bile bunun böyle olamayacağını gösterir.
    130km ile giderken 6,5lt yakar yani.bir de oradaki yollarla buraları kıyaslarsak...
    bu arada bizim civic 110-120ile giderken 90 ile giderkenden daha az yakıyor gibi:))
  • 130'la belki dümdüz yolda 6,5l. yakar da hiç mi rampa vs. yok kardeşim bu yolda? Testler doğru tarafsız olsa bile bizim ülkede o kadar az yakması imkansız gibi, zaten sınırlı yol vs. durumları var, sık sık viraj sollama vb. durumlarda o değerlerde kalamaz araç....
  • yaw bu autobildin işi gücü yokmu alman araçlarının reklamını yapıyo.neden autobild bi toyotanın hondanın vs yakıt tüketimini test etmiyorda vw nin tsi sini yapıyor.sırf reklam olsun diye yapılmış testler bence.isterse 2 litre yaksın.kullananlar söyler bize en doğrusunu. tsi nin kağıt üzerindeki kadar az yakmadığını ben amcamdan biliyorum özellikle şehir içi.ama uzun yolda gerçekten ekonomik.ve de çok güzel sesi var çok hoşuma gidiyor.

Orjinalden alıntı: rsteam

130'la belki dümdüz yolda 6,5l. yakar da hiç mi rampa vs. yok kardeşim bu yolda? Testler doğru tarafsız olsa bile bizim ülkede o kadar az yakması imkansız gibi, zaten sınırlı yol vs. durumları var, sık sık viraj sollama vb. durumlarda o değerlerde kalamaz araç....

Almanyada otobanlarda ortalam %2 eğim war yani yokuş yok nerdeyse

Virajlar ise bizimki gibi zart zurt değildir, tursit yorumu saglıklı olmaz ama bizden iyi oldugu aşikardır

Ayrıca ben yukarıda yazdım asvaltın kalitesinden tutunuz bir cok sey yakıtı etkiler ondan bu test bizde gecersiz ama ornek olabilir

• Evet örnek olabilir ama 1, 1.5 lt. fazlası

Orjinalden alıntı: hayathonda

130 la bu tüketim imkansız,en basit iş-enerji hesabı bile bunun böyle olamayacağını gösterir.

yanlız bilmediniz otobild harikalar yaratır:):) 200 km ile giderken bile 6 ltre yakabilirler bu konularda japonlara hayranım fabrika verilerinde hiç sacmalamıyolar örneğin fabrika verisi 10.3 olan corolla testler de 9.9 snde cıkıyor , yada benim aracım için 90 km sabitde 5,9 litre demesine rağmen ben 5,5 litre gördüm defalarca
    bu test inanmak imkansız 90 km ile 130 km arasında hemen hemen 1000 devir motor farkı var direk sallamıslar

XXX

bu test inanmak imkansız 90 km ile 130 km arasında hemen hemen 1000 devir motor farkı var direk sallamıslar

Sole bişi daha war 90 la gittiğinizde klima fazladan 2 saat acık kalıyor yavaş gittiğiniz için

Hatta sadece klima değil, far, teyp ws de yani arabanın motoru aslında soyle karakterize edelim

Sadece motor olsa arabada 90 la giderken 2000 olucakken bunlar 250 koysa 2250 oluyor

Sadece 130 ile giderken devir 2500 olucakken bunların sayesinde atıyorum devi 2750 oluyor

Başta %25 fazla olan devir bu extraları dahil edince nerdeyse fark %20 lere iniyor

Buda onemli bir etken ki ornek dahada artırılabilir rolantide klimanın ayarı ile oynarsanız nasıl etkisi oldugunu gorursunuz

• Bu araç zaten şehir içinde 8.0 litre civarı yakmıyor mu 130 la giderken 6.5 bence normal.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.