Şimdi Ara

GOLF 1.4 TSI 122HP YAKIT TÜKETİM TESTİ 90KM/S, 130KM/S VE LİMİTSİZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
57.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurcugum

yaw bu autobildin işi gücü yokmu alman araçlarının reklamını yapıyo.neden autobild bi toyotanın hondanın vs yakıt tüketimini test etmiyorda vw nin tsi sini yapıyor.sırf reklam olsun diye yapılmış testler bence.isterse 2 litre yaksın.kullananlar söyler bize en doğrusunu. tsi nin kağıt üzerindeki kadar az yakmadığını ben amcamdan biliyorum özellikle şehir içi.ama uzun yolda gerçekten ekonomik.ve de çok güzel sesi var çok hoşuma gidiyor.

autobild "normal otomobilde 4 tane tekerlek, bir direksiyon olmalı" diye yazsa bile inanmam alman araçlarını kullanmaya devam ettikleri sürece. kesin bir bityeniği vardır onların yazılarında

araç o değerleri yakalıyor, forumda da fotoları dolaşıyordu, biliyorum. ama autobild yazdığına yine de inanmıyorum; çünkü değerlere ilk baktığımda dahi hızı zamanla çarptığımda farklı sonuçlar elde edildiğini farkettim.

belki her 2 saatte bir mola verdiklerinden dolayı böyle bir fark ortaya çıktı diyorum ama yine de tam tutmuyor.

• bu almanların işi gücü kendilerini övmek bir başka reklamda da en iyi 10 dizel aracın hepsi alman otomobilleriydi
  • Yalnızca burada büyük utarsızlık var bildin 170 lik tsi ında tüketimtam gazda top speed te 20 lt nin üzerine çıkıyordu ki dikkati çeken en tasarruflu araç c serisi 180komp.180km /h da 10 lt yakıyorduki test ekibi dikkat çekmişti.
  • Ya bırak yaa
    Bir düşmanınızla devamlı savaşırsanız, ona bildiğiniz bütün taktikleri öğretmiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

limitsizde 140,9 km (ortalama) saat hızıyla gidilmiş ilginç

Benim limitsizden anladığım sabit bir hızı yok trafiğe göre ilerlemiş yani yol boşsa son basabildiği kadar basmış bazı durumlarda ise yavaş gitmiş..Ortalamasıda 140,9 bence ortalama olarak 11lt normal gibi...
  • Bu fahiş akaryakıt fiyatlarından sonra en küçüğünden en büyüğüne, en ucuzundan en pahalısına kadar tüm otomobil sahiplerinin doğrudan veya dolaylı olarak muhakkak surette olumsuz etkilendikleri için 100 km/h'dan daha hızlı gitmek artık pek akıl ve mantık kârı değil. Geçen haftadan bu yana yolda deli gibi sürenler sanki azaldı gibi, bir de sabahki yoğun trafikteki araç kuyrukları biraz kısaldı. Cumartesi günü aynı apartmandaki 4 kişi çarşıya 4 arabayla gideceğimize hepimiz bir kişinin aracına doluştuk, gayet de rahat gittik.

Gerçi ben Peugeot J9 dolmuşla geri geldim, o ayrı (1 TL)...

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orjinalden alıntı: over and under

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

limitsiz giden kaçla gitmişki

o konuda bir bilgi göremedim sanırım son hızla gitmiştir

auto bild linki için tıklayınız

Haberi okudum güzel ayrıntılar war

Şimdi 90 la giden uzun zaman gittiği için kliması daha cok calısıyor araba bundan aslında daha cok yakıyor

Yolu ben yakmalarından 720km die hesap ettim [ 40.6L total + 5.6 litres per 100 km = 725km]

Ama mesala 130 ile gidersen 725km yolu 6 saat olmadan warman lazım bunlar 6:30 da warmış garip yolda kaza wardı herhalde

Weriler uyuşmuyor ya ? RENOCULAR bu auto bild yaptı yapıcagını gene

Son hız giden 144km ortalama cıktı benzincilerde durmaları cıkarınca

Ama bu arada 130 la gittiğini dusunursek hız sınırından dolayı arada bu adam 160 170 zorlamıştır

Şimdi üzgün hesaplıyalım;

Hızlı giden 5:25 saat yolculuk yapıp 79,4 litre yakıp 11,0 l/100 km ortalama tuturuyorsa;

721km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 5.25 te gittiyse ortalama hızı 130km cıkıyor !

Şimdi bu sureye benzin alması dahil bu adamın yani sureler benzincilerde duruken durdurulmuyor ama kac dk da benzin alıyorsun be adam ? 10dk bile fazla 2 kere alsa hadi

721km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 5.05[5.25-20 İstasyon beklemelerini cıkardık] te gittiyse ortalama hızı 143km cıkıyor !

130Km ile giden 6:36 saat yolculuk yapıp 46,8 litre yakıp 6,5 l/100 km ortalama tuturuyorsa;

720 km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 6.36 te gittiyse ortalama hızı 110km cıkıyor ! haydaa hani bu adam 130 la gitmişti

90Km ile giden 8:29 saat yolculuk yapıp 40,6 litre yakıp 5,6 l/100 km ortalama tuturuyorsa;

725 km yol gitmiş olması lazım we de bu yolu 8.29 te gittiyse ortalama hızı 85km cıkıyor ! haydaa hani bu adam 90 la gitmişti

Bu VW nin gostergeleri yanlış gosteriyor, hız yukseldikce bence sapmasıda artıyor

90km de 4km 130km de 20km fazla gosteriyor olabilir mi noluyor burada ya hatamı yapıyorum hesaplarda ?

Burdan aynı yolu 720 721 725km giden soforleri tebrik ediyorum helede 725km giden 90 lı soforu bu arada yemek fln yemeye yan yola girmiş bence

Keşke güzel matematiği bu kadar boş yere kullanmasak...

Sonuçta ortalama hız demiyor adamlar, boşluğu bulduğu anda 90 ile 130 la veya (kökler) "pedal to metal" yapar gider. 720 km yol olacak dümdüz ve sen 130 km/s hızla gideceksin ki ancak ortalamayı tutturursun. yoksa her halükarda bu hızın altında olacaktır ortalaman.

Adamlar 143 km/s gitmişler. Bu ortalamanın türkiyede olması mucize bence :))) bizim otobanlar hariç türkiyede 100 km/s üzerine çıkmak delilikten başka bişey değildir.

Saygılar, hürmetler...

Dört işlem yapmayı dergide o testi yapan kişi de biliyordur sanırım :)))

Bu arada VW fanatiklerine karşı tepkiliyim var ama bu kadar da körü körüne eleştirmeyin lütfen...

• Adamların gazı kökledim dedikleri orta şeritten giderek, önüne araç çıktığında sola geçip, aracı solladıktan sonra tekrar orta şeride geçmeleri. Bizdeki gibi en sol şeritten gazı kökleyerek, sürekli selektörle önündekiler kovalayan tarzda gitmiyorlar. Onu baştan belirtelim. Bizim kelle koltukla adamların kelle koltuğu farklı. Birde eğim ve virajlar ın değerleri düşük. Bizde İstanbul - Ankara arası böyle bir testi yapabilirsin ancak. O da coğrafya ve trafik farkından dolayı bambaşka sonuçları ortaya çıkarır. 90 - 130 km değerleri bence doğrudur. Aracın motorunun bg gücü ve torku yüksek olduğu için 90 ve 130 km'h süratlar ona çıtır çerez gelir. Tam gazda da kullanım şekli bizden farklı olduğu için değerlerin tümü doğrudur.
  • arkadaşlar türkiyede otoban dışında 100 geçmek delilik mi evet ama düz yollarımız da var istanbul büyük şehir eyw hatta türkiyenin 4 te biri taam ama başka düzlüklerimizde var ayrıca bu olay hız olayı deil devir olayı 90 ı geçince yüzde 1 artar demiş bi arkadşımız her araç için aynı olması mümkün mü Allah aşkına...bi de 6 saatte şu kadar gitmesi gereken diyen arkadaş var 45 dakika da bir filan mola verirsen görürsün tabii ki de ortalama değerleri direk tutmicak tutsa asıl o zaman şüphelenmeniz gerekirdi...

Orijinalden alıntı: orion@bl

Yollarımız o kadar da kötü değil.

Örneğin balıkesir edretmit-altınoluk arası otobandan pek farkı yok uçak bile iner dümdüz sahil yolu. Sadece asfalt biraz dişli o kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: egulova

valla arkadaşın bahsettiği yoldan bugün geçtim edremit-balıkesir arasında kaz dağlarını indikten sonrası gerçektende kaymak gibi olmuş bence de. he ben ayvalık'tan geldim istanbul'a arada ne kadar rezil yollar da gördüm o ayrı zaten her yere yol çalışması levhası koyup 50 hız limiti koymuşlar bi çalışmada pek göremedim ben şahsen çoğunda ama yolla gerçekten güzel olcak gibi duruyo o arada ki. . .

Edremitte yaşayan biri olarak Balikesir-Edremit-Altınoluk ve İzmir-Balıkesir ve Balıkesir-Manisa İzmir-Bodrum-Aydın yollarını çok kullandım.

Balıkesir-Altınoluk yolu evet 3 şeritli ve dümdüz güzel bir yol oldu. Ama abarttığınız kadar yollarımız asfalt ve kaymak gibi değil. Yola mıcır döküp ve 2-3 şeritli yapmak o yolu otoban yapmaz!!! Aydın-İzmir yada İzmir-Çeşme Otobanına girin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Mıcırlı yolun motosikletler için ne kadar tehlikeli olduğunu ve uzun yolculukta ne kadar yorucu olduğunu bilmeyen yoktur. Hele Japon ve uzakdoğu arabalarında yada ses yalıtımı zayıf araçlarda mıcırlı yollardan ne kadar netref edeceğiniz malum. Tabii biz alıştığımız normal geliyor. Mesela yol sesi,ses yalıtımı,desibel konusu açtığım zaman anlamsız anlamsız bakanlar çok oluyor.

• bu arada bir kullanımı düzeltmek isterim türkiyede otoban yoktur otoyol vardır otobahn almancadır türkçemizde böle bir kullanım yoktur
    kendim de çoğu zaman yanlış kullanıyorum bende yeni öğrendim de:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydaa -- 12 Ocak 2010; 0:01:44 >
  • yakıt verılerıne ınanmayan arkadaslar golfun sitelerine girip kullanıcı yorumlarını okuyabılrler hatta youtubede videolarda 90 km/h gıden aracın 4.6 yaktıgını gforebılırsınız acı ama gercek tsi az yakıyor

birde şöyle birşey var zaman zaman cut off danda yararlandık

düz yolda 110-120 de 5.5 5.6 ortalama değerle yolun tamamlayabiliyor . TSI araçlar

bendekide 1.4 tsi 125 hp (Seat Altea)
  • 6.5 lt. 130 la giderken olabilir. çünkü hız sabitleyici ile gidiyor ( araca en az gazı veriyor ) , yolda eğim nerdeyse yok , trafik yok bunlar eklendiğinde bence bu yakıt bile çok.. türkiye'de bu rahat 8 lt olur o zman.....
    gibi gozukuyor cunku kullananlar farklı sonuclar veriyor.
    autobild aslında bir vw tutkunudur bu arada.
    adamların mercedes bmw ile kıyaslamalarında bile vw yi haklı cıkarırlar:)

şu var tabi ki almanya da pek rampa goremezsiniz.o yuzden belki cok zor sartlarda olabilri.

Orijinalden alıntı: certac

imkansız:)
    gibi gozukuyor cunku kullananlar farklı sonuclar veriyor.
    autobild aslında bir vw tutkunudur bu arada.
    adamların mercedes bmw ile kıyaslamalarında bile vw yi haklı cıkarırlar:)

şu var tabi ki almanya da pek rampa goremezsiniz.o yuzden belki cok zor sartlarda olabilri.

tüketim olayı değişken bir olay değilmidir , mesela izmir istanbul arası yüzlerce kez gidip gelmişimdir . farklı değişken ortalamlar gördüm . en önemlisi aracın ağırlığı bence . 5 kişi dolu bağaj , sicak hava ,tam performans çalışan klima , rüzgarın önden yada arkadan esmesi , kirli hava filtresi , camların açık olması ,farların açık olması . iniş çıkışların çok olması yakıt tüketimini önemli oranda arttırıyor .mesela 1.9 tdi passat otomatik . izmir muğla arası otoban 120 bölünmüş yollarda 100km 5.7 litre ortalama ile gitti. ama aynı yolu geri dönerken aynı hızlarda 4.5 litre ortalama gösterdi .sebeb muğlanın rakım ı izmiden daha yüksek olması . aynı araç ile izmir istanbul arası 100km sabit hızda (yollar müsait olduğunda) yer yer 50 km ye düşülüyor yol yapımından dolayı . ortalama 6.3 litre gösterdi yol bilgisayarı . autobild in rakamları hiçde ulaşılmaz değil bence .klima tüketimi almanya ile türkiye arasındaki sıcaklık farklarını göz önüne alırsak ,türkiyede klima kullanmanın daha fazla tüketim olacağını göz önünde bulundurmak gerekiyor ..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.