Şimdi Ara

Golf 1.2tsi Midline Plus mı ? 1.3 CDTİ Astra Edition?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu araclardan bırını almak üzereyim. Yılda ortalama 25 bin km yol yapıyorum.... yakıt, donanım , çekiş, bakım malıyetleri gibi 2 aracı kıyaslarsanız sevınırım. Bu arada Golf 45 bin Tl... Astra 48 Bin tl yorumlarınızı beklıyorum tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Yılda 25.000 yapıyorsanız 1.3 Astra öneririm.
    özellikle soğuk iklimin hakim olduğu bir şehirde yaşıyorsanız ve kısa mesafeli kullanarak yapılacaksa bu 25bin kilometre ben benzinli öneririm. Çünkü bildiğiniz gibi dizel geç ısındığı için gideceğiniz mesafeler azıcık gidip motor kapatmaktan ibaret olarak tamamlayacaksa yıllık kilometreyi, dizel ile uğraştığınıza yazık olur ve gerçek bir dizel ekonomisi de yakalayamaya bilirsiniz.

Fakat genelde 15-17 bin kilometre üstü yapan bir insanın dizele yönelmesinde fayda bulunmakta.

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Yılda 25.000 yapıyorsanız 1.3 Astra öneririm.
    Golf neredeyse dizel kadar yakıyor. Eğer aradaki benzin farkını verebileceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle Golf almalısınız. Sırf o 1.3 motor ve kötü ses sistemi yüzünden bile Astra elenmeli diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: FirstClass

Golf neredeyse dizel kadar yakıyor. Eğer aradaki benzin farkını verebileceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle Golf almalısınız. Sırf o 1.3 motor ve kötü ses sistemi yüzünden bile Astra elenmeli diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    golfun sehırıcı 7 lıtre yaktıgı soylenıyor bılgınız varmı bu konuda?

Orijinalden alıntı: 'emre'

25000 az km degil dizel al
    Golf ş.içi 7 lt yakar 1.2 TSİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bır arkadaşın tavsyesı uzerıne seat leonada bakma sansı buldum arac guzele benzıyor dızel style donanımını 50500 tlye bıralktılar. leon ıkıncı elde benı uzer dye dusunmekten alamıyorum nedense kendımı ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Orijinalden alıntı: ftr35

arkadaşlar bır arkadaşın tavsyesı uzerıne seat leonada bakma sansı buldum arac guzele benzıyor dızel style donanımını 50500 tlye bıralktılar. leon ıkıncı elde benı uzer dye dusunmekten alamıyorum nedense kendımı ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Albea motorlu Astraya o kadar para vermeyin. Leon 1.6 TDI alın 25bin km az değil benzinliyle masraf çok olur. Leon'un 2. eli gayet canlı. Hele hele dizel Leon'lar peynir ekmek gibi gidiyor.

Orijinalden alıntı: ersinbektas

Alıntıları Göster
    Golf'ün 7 yaktığı yerde Astra da 6 yakacaktır.

Eğer biraz eğimli bir bölgede yaşıyorsanız CDTI'ın düşük devir performansı canınızı sıkacaktır. Yokuşta dur-kalk, hele ki klima açık veya motor soğukken sorunlu. Yavaş ilerleyen trafikte ya da kasis öncesi yavaşlarken 1. vites - 2. vites arasındaki gitgeller de sıkıntılı. Ayrıca Astra ile otobanda sol şeritte gitmeniz de biraz zor.

Golf Astra'ya göre kullanımı çok daha rahat ve konforlu bir araba.

Kalite olarak ikisi de denk sayılabilir.

Şonuç olarak eğer şehir içi kullanacaksanız Golf'e 7 litre Astra'ya da 6 litre, uzun yol kullanacaksanız da Golf'e 6 Astra'ya 5 litre yakıt tüketimi farzedip yıllık maliyet hesaplayın, bu fark için Astra'nın motoruna katlanmaya değer mi maddi durumunuzu da düşünerek ona göre karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Albea motorlu Astraya o kadar para vermeyin.

Albea motorlu... bu iyiymiş

Güzel olmayan otomobil, iyi bir otomobil değildir. (Ettore Bugatti)
  • Yilda 25000 ? Dizel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Estonya Feribotu

Yilda 25000 ? Dizel.
    ben sene 4 bin km yol yapmama rağmen lpg taktırmayı düşünüyorum. 25 bin km de kesinlikle dizel alınmalı.

Orijinalden alıntı: aagir

ben sene 4 bin km yol yapmama rağmen lpg taktırmayı düşünüyorum. 25 bin km de kesinlikle dizel alınmalı.

Alıntıları Göster
    Sizin kriterlerinize göre sıralama

Yakıt : EŞİT belki dizel avantajı öne çıkabilir diyeceğim ama arada km başına anca 3-4 kuruş fark ile.

Donanım : GOLF

Golf'te olup Astra'da olmayanlar
    Elektronik Park Freni, Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Holder), Çelik/Alaşım Jantlar, Start&Stop Sistemi, Yorgunluk tespit sistemi, Sürücü diz hava yastığı.

Astra'da olup Golf'te olmayanlar
    Direksiyondan Kumanda Sistemi, Hız Sabitleyici.

Bu donanım farklılıkları kendi sitelerinden önemli olanlar ile karşılaştırılmıştır.

EKSİK VARSA LÜTFEN BİLGİLENDİRİN UYARIN. teşekkürler.

Çekiş : GOLF

Bakım maliyetleri : ASTRA

-----------------------------

Benim değerlendirmem

Şimdi senin yapman gereken bu iki aracıda yakından görmen bu yüzden git yetkili servislere ve araçların içine bin ve kalite olarak Golf'u çok beğeneceksin iç tasarım olarakta ne kadar göreceli olsada fark edeceksin.
    Astra bir dizel olarak TSI ile hemen hemen aynı yakıtı tüketiyor bu astra'nın eksisi demek ki rakip olarak TDI gelse şüphesiz yakıt konusunda GOLF diyecektik bunu göz önünde bulundur.
    Golf 7 ile konfor ve performans seninle olacaktır.

GOLF 7 0-100 km/h : 10.2 sn
    ASTRA 0-100 km/h : 14.5

Rakamlar ciddi.

Genişlik olarak Golf seni çok tatminkar edecektir. Arka diz mesafesi astra'da sıkıntı ama golf'te arka diz mesafesi astra'dan daha yüksek + bagaj hacmi daha geniş golf'ün.

Astra Bagaj Hacmi : 351 lt.
    Golf Bagaj Hacmi : 380 lt.

Astra Diz mesafesi forumdan bir arkadaştan alıntı fotoğraf '' Cengiz Ç ''

Golf Diz mesafesi

--------------------------

Artık son karar sende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anro -- 6 Temmuz 2013; 12:05:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Sizin kriterlerinize göre sıralama

Yakıt : EŞİT belki dizel avantajı öne çıkabilir diyeceğim ama arada km başına anca 3-4 kuruş fark ile.

Donanım : GOLF

Golf'te olup Astra'da olmayanlar
    Elektronik Park Freni, Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Holder), Çelik/Alaşım Jantlar, Start&Stop Sistemi, Yorgunluk tespit sistemi, Sürücü diz hava yastığı.

Astra'da olup Golf'te olmayanlar
    Direksiyondan Kumanda Sistemi, Hız Sabitleyici.

Bu donanım farklılıkları kendi sitelerinden önemli olanlar ile karşılaştırılmıştır.

EKSİK VARSA LÜTFEN BİLGİLENDİRİN UYARIN. teşekkürler.

Çekiş : GOLF

Bakım maliyetleri : ASTRA

-----------------------------

Benim değerlendirmem

Şimdi senin yapman gereken bu iki aracıda yakından görmen bu yüzden git yetkili servislere ve araçların içine bin ve kalite olarak Golf'u çok beğeneceksin iç tasarım olarakta ne kadar göreceli olsada fark edeceksin.
    Astra bir dizel olarak TSI ile hemen hemen aynı yakıtı tüketiyor bu astra'nın eksisi demek ki rakip olarak TDI gelse şüphesiz yakıt konusunda GOLF diyecektik bunu göz önünde bulundur.
    Golf 7 ile konfor ve performans seninle olacaktır.

GOLF 7 0-100 km/h : 10.2 sn
    ASTRA 0-100 km/h : 14.5

Rakamlar ciddi.

Genişlik olarak Golf seni çok tatminkar edecektir. Arka diz mesafesi astra'da sıkıntı ama golf'te arka diz mesafesi astra'dan daha yüksek + bagaj hacmi daha geniş golf'ün.

Astra Bagaj Hacmi : 351 lt.
    Golf Bagaj Hacmi : 380 lt.

Astra Diz mesafesi forumdan bir arkadaştan alıntı fotoğraf '' Cengiz Ç ''

Golf Diz mesafesi

--------------------------

Artık son karar sende.

Alıntıları Göster
    Araç alacaksanız eğer VW seçenekler arasında olmamalı diye düşünüyorum.

Astra da size uygun bir araba değil gibi duruyor. O yüzden Leon almanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Araç alacaksanız eğer VW seçenekler arasında olmamalı diye düşünüyorum.

Astra da size uygun bir araba değil gibi duruyor. O yüzden Leon almanızı öneririm.

Alıntıları Göster
    dizel astra alınır keyifle binilir.

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Astra tabii ki. Yıllık 25 bin km'ye benzin mi dayanır. Golf az yakıyor diye kendinizi kandırmayın.
    Yılda 10bin yapıyorum ve lpg taktırdım. 25bin km için kesinlikle dizel ya da lpg. 0km alınıyorsa golfle birebir aynı yürüyen aksam, motor, şanzıman vs. olan leon tdi tavsiye edilir. Donanım olarak style iş görür. Golf comfortline de bile manuel klima var.

Astra ile o motor olmaz bir süre sonra aracınızdan soğur değiştirmek istersiniz. Şahsi görüşümdür.

Orijinalden alıntı: ftr35

Arkadaşlar bu araclardan bırını almak üzereyim. Yılda ortalama 25 bin km yol yapıyorum.... yakıt, donanım , çekiş, bakım malıyetleri gibi 2 aracı kıyaslarsanız sevınırım. Bu arada Golf 45 bin Tl... Astra 48 Bin tl yorumlarınızı beklıyorum tesekkurler

48 bin liraya astradan daha güçlü focus 1,6 tdci style alınabiliyor

http://forum.donanimhaber.com/m_77465178/f_//tm.htm#77480083
  • Ya benim gibi Clio 4 dizel alın ya da Tsi Leon alın.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.