Yaklaşık 1,5 senedir fitness salonunda çalışıyorum. Vücudum az da olsa bir şekil verebilsem de halen göbek sorununda sıkıntı yaşıyorum. Göbeği eritebilmek için 1,5 sene çalışsamda ufak bir küçültme var. Ama halen aynı görünüyor. Spor salonunda şu anda uygulamakta olduğum programını yazıyorum. Crunch -> 3x50 Leg Raises -> 3x30 Abdominal Machine ->3x50 Cable Crunch -> 3x50
Yalnızca abdominal machine kısmını pek fazla kullanmadım çünkü karın kası sıklaştırıyor yani göbeği eritmiyor. Bu konu doğru mu?
Abdominal Machine dışında diğer hareketleri zorlanmadan yapabiliyorum çünkü 1 senedir bu haraketleri yaptım ama gene bir değişiklik yok. O nedenle ağırlıklı olarak koşu ya başladım. Koşu makinasında 30 dakikada yaklaşık 100 kalori yakıyorum. Arada sırada formda hissedersem maksimum 150 'ye kadar da çıkabiliyorum.
Bilmediğim yada tavsiye etmek istediğin bir konu varsa herkese paylaşırsanız sevinirim. En azından doğru şekilde bilinçlendirelim.
Yardımcı olanlara teşekürler..
kardio yapmalısın
kardio yapacaksın ve beslenmeni düzene sokacaksın. kabaca böyle ayrıntılarını bb hocasına sorabilirsin.
Karın çalışarak yağ yakamazsın, bölgesel yağ yakımı diye bir şey yoktur. O yüzden karın çalışmanın ve biceps çalışmaktan farkı yok eğer göbek eritmeye çalışıyorsan. İstediğin yağ oranına geldikten sonra karın çalışıp belirgin olmasını sağlayabilirsin. Karın kasları asıl olarak mutfakta oluşturulur, diyetini ayarlıyıp yağ oranını düşürmeye çalışacaksın. Kardiyo da önemli bir etken tabi ama 100 kalori yakana kadar 500 kalori az yemen daha kolay olucaktır.
cevaplar için teşekkürler ama aklıma takılan bazı durumlar var.
- göbeği eritmek için kardiyo olarak sadece koşu yapıyorum ama bisiklet, aeorobik vs. yapmıyorum. o nedenle sadece koşu yapmak yeterli mi?
- koşu bandında koşu mu olmalı yoksa hızlı adımlarla yürüyüş mü? bu forumda göbek eritmek istiyorsanız boşuna çok koşmayın diye yazılmıştı. amacım tabiki göbek ama vücudumda arda kalan bütün yağları atmak istediğimden koşu yapıyorum. bu konuda tavsiyeniz nedir?
- bir diğer konu da diyet. beslenme konusu gerçekten önemli ama yemeklerde kullanılan yağlar konusunda kafamı kurcalıyor. şirkette 4 öğün yemek alabiliyoruz. ben genelde hep çorba içerdim. çorbanın faydası olmadığını düşünerek de çorbayı kestim. et ve tavuk arasından hangisi daha az yağlısı ise onu tercih ediyorum. salata ve yoğurt ise, canım hangisi isterse birini seçiyorum. Geriye kaldı meyve ve tatlı. Tatlı tabiki tercih edilemez ama hafta içi sadece bir kere tatlı yiyorum. aşırı şekerli olanları almıyorum yani baklava, katmer, profiterol vs. yemiyorum. sadece sütlü tatlılar sütlaç, puding vs. . Geri kalan günlerde meyve yiyorum. (bu arada dört tabak yediğimi düşünürsek tabakta çok aşırı fazla yemek yoktur.) eğer yediklerin çok fazla derseniz birkaçını da kesebilirim. akşam yemeği de çok da fazla yemiyorum. Bu konuda öneriniz ve tavsiyeniz nedir?
bence göbek eritmeyi şuan kafana takma (aşırı derece değilse). İyice şişip hacim kazandıktan sonra nasıl olsa definasyona gireceksin.
quote:
Orijinalden alıntı: emovic
cevaplar için teşekkürler ama aklıma takılan bazı durumlar var.
- göbeği eritmek için kardiyo olarak sadece koşu yapıyorum ama bisiklet, aeorobik vs. yapmıyorum. o nedenle sadece koşu yapmak yeterli mi?
- koşu bandında koşu mu olmalı yoksa hızlı adımlarla yürüyüş mü? bu forumda göbek eritmek istiyorsanız boşuna çok koşmayın diye yazılmıştı. amacım tabiki göbek ama vücudumda arda kalan bütün yağları atmak istediğimden koşu yapıyorum. bu konuda tavsiyeniz nedir?
- bir diğer konu da diyet. beslenme konusu gerçekten önemli ama yemeklerde kullanılan yağlar konusunda kafamı kurcalıyor. şirkette 4 öğün yemek alabiliyoruz. ben genelde hep çorba içerdim. çorbanın faydası olmadığını düşünerek de çorbayı kestim. et ve tavuk arasından hangisi daha az yağlısı ise onu tercih ediyorum. salata ve yoğurt ise, canım hangisi isterse birini seçiyorum. Geriye kaldı meyve ve tatlı. Tatlı tabiki tercih edilemez ama hafta içi sadece bir kere tatlı yiyorum. aşırı şekerli olanları almıyorum yani baklava, katmer, profiterol vs. yemiyorum. sadece sütlü tatlılar sütlaç, puding vs. . Geri kalan günlerde meyve yiyorum. (bu arada dört tabak yediğimi düşünürsek tabakta çok aşırı fazla yemek yoktur.) eğer yediklerin çok fazla derseniz birkaçını da kesebilirim. akşam yemeği de çok da fazla yemiyorum. Bu konuda öneriniz ve tavsiyeniz nedir?
-Cardio dan kasıt aslnda sudur, yag yakman lazm bnun icnde kalp ritminin 120 nin uzerine cıkması lazm bnu bisklette de yapabilrsin kosarakta amac kalp ritmini 120 ustune cıkarmak ve orda tutamak -cardio yanında agırlık calısmak da kesnlkle yag yakımını artıran bisey hafif de olsa agırlık calsmanı onerirm -tavuk daha az yaglıdr tavuk yemelisin, salata, yogurt kesnlikle gereken seyler,haftada 1 gn tabiki kacamak yapabilrsin bi sorun yaratmaz. Diyetinde tek sorun su olabilir metabolizmanı hızlandırmak icn 5 veya 6 ogun yemen lazm mesela sole yapabilrsin kahvaltını yaptn sonra ogleden once hafif bisey yiyebilrisn sonra oglen yemegini ye mesela meyveni sakla bi 2 saat sonra o meyveyi ye sonra aksam yemegini ye saat 8 den sonra da bisey yeme bunun dısında ozellikle yag alımına dikkat et.
-Cardio dan kasıt aslnda sudur, yag yakman lazm bnun icnde kalp ritminin 120 nin uzerine cıkması lazm bnu bisklette de yapabilrsin kosarakta amac kalp ritmini 120 ustune cıkarmak ve orda tutamak -cardio yanında agırlık calısmak da kesnlkle yag yakımını artıran bisey hafif de olsa agırlık calsmanı onerirm -tavuk daha az yaglıdr tavuk yemelisin, salata, yogurt kesnlikle gereken seyler,haftada 1 gn tabiki kacamak yapabilrsin bi sorun yaratmaz. Diyetinde tek sorun su olabilir metabolizmanı hızlandırmak icn 5 veya 6 ogun yemen lazm mesela sole yapabilrsin kahvaltını yaptn sonra ogleden once hafif bisey yiyebilrisn sonra oglen yemegini ye mesela meyveni sakla bi 2 saat sonra o meyveyi ye sonra aksam yemegini ye saat 8 den sonra da bisey yeme bunun dısında ozellikle yag alımına dikkat et.
cevaplar için teşekkürler.
kardiyo yaparken her zaman ağırlık çalıştıktan sonra yapıyorum. 1 yada 1.5 saat ağırlık yaptıktan sonra koşu yapıyorum. ağırlık başlamadan önce mi sonra mı kardiyo yapılmalı? Koşu yaptıktan sonra yorgun olacağımdan, her zaman ağırlkıtan sonra kardiyo yapıyorum. koşudan sıkılmaya başlarsam bisiklete geçebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: emovic
quote:
cevaplar için teşekkürler.
kardiyo yaparken her zaman ağırlık çalıştıktan sonra yapıyorum. 1 yada 1.5 saat ağırlık yaptıktan sonra koşu yapıyorum. ağırlık başlamadan önce mi sonra mı kardiyo yapılmalı? Koşu yaptıktan sonra yorgun olacağımdan, her zaman ağırlkıtan sonra kardiyo yapıyorum. koşudan sıkılmaya başlarsam bisiklete geçebilirim.
Agırlık calstıktan sonra cardio yapman kesnlkle daha yararlıdır.
1.5 senedir çalıştığım ağırlık ve karın hareketlerini düşünürsek göbeğe pek de bir faydası olmadı bana. en yukarda yazdığım programa bakılırsa karın kası için uygun hareketler olduğu da bir gerçek yani kesinlikle göbek eritmiyor. bu durumda bu 4 hareketi yapmasam 2 ay yada 3 ay kadar cardio yaparsam sizce iyi sonuç alır mıyım?
tabii definasyon olayı zor gibi. göbeğe şöyle yanağa parmakla sıkar gibi sıkınca hafif ortaya çıkıyor. Parmağa basınca sert gibi.
göbeğe aklına o kadar takma diyebilirsiniz ama kol, omuz ve göğüs idare ediyor olsamda göbek kısmı çirkin duruyor bende. anladığım kadarıyla yağ yakımında en zor eriten kısmı göbek. 1.5 senedir çalıştığım mekik (şu anda 4x50 yapabiliyorum) boşa çalıştım adeta. buda beni hayal kırıklığı yarattı.
Ben de baya kardio yaptım ancak şu sıralar bıraktım çünkü ölçümlerde sürekli yağdan kaybetsem de kaslardan da kaybettiğimi gösterdi bu da benim moralimi bozdu açıkçası..
Ölçüm dediğim de dandirik makinaya çıkıp kolu iterek yapılan ölçüm ne kadar doğru bilemem tabi..
lokal yag yakma diye birsey yoktur. Bilmen gereken en onemli sey bu istersen 10 bin tane mekik cek six pack cıkaramassın cardio yapmadan bir diger olay ise cardio yaptıgında cok az olsa da kas kaybına ugrarsın yani kısacası vuct kilo verirken sırf yaglardan vermez kaslardan da verir. Aynı sekilde kilo alırken de sırf kas degil yag da alırsın. İste bu yuzden yeteri kadar hacim katmadan vucuduna definasyona ve cok sıkı cok zorlayıcı cardio ya girersen fazla kas kaybı yasarsın 2. yazdıgm kısım @doruk icndi
Valla ben kilo almak için gittiğimden fazla bilmiyorum ama bizim salonda kardio hep spordan önce yapılıyor. Ayrıca tekrar sayıların çok fazla geldi bana fazla tekrar sayısı değil ağırlığı arttırman daha faydalı olur. Nette dolaşan sixpack videosu var 8 dakikalık ona bir göz at çok zor bir video baya ter atıyorsun belki yağları yakmaya yardımcı olabilir.
8 dakikalık sixpack videosunu biliyorum ama o hareketleri karın kaslarını çalıştırıyor yani göbeği eritmiyor. O hareketleri bir ara denedim ama bende işe yaracağını sanmıyorum.
dostum göbeği ne olarak düşünüyorsun da direk göbeği eriten hareket bekliyorsun anlayamadım. Vücudunun herhangi bölgesindeki yağı yakmanın tek yolu kardiyo veya az yemektir. Başka türlüsü yok, o bölgeyi fazla çalıştırarak o bölgeyi eritemezsin. öyle mucizevi hareketler de beklemeyin, günde 10401 tane yapıyım da göbek gitsin tarzı. kardiyo ve diyet, sixpacklere giden yol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme