Şimdi Ara

Glaurung ve Smaug

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklıma takıldı gece gece;Şimdi Smaug uçabiliyor beyler ama bunun ilk örneği olan Glaurung'dan sürüngen olarak bahsediyor kitapta. Bazı yerlerde uçuyor bazı yerlerde yürüyor kafam karıştı

Ben bir şeyi yanlış hatırlıyorum galiba aydınlatın beni orta dünyacılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• orta dünyaya fazla hakim değilim ama Glaurung'un daha güçlü olduğunu bilmek için çok şey bilmek gerekmiyor.
  • Konuyu kitap forumuna açarsan daha rahat cevap alabilirsin hocam.Glaurung
  • quote:

Orijinalden alıntı: double minded

orta dünyaya fazla hakim değilim ama Glaurung'un daha güçlü olduğunu bilmek için çok şey bilmek gerekmiyor.

Kitapları hatmettim zaten de bir solucan bir ejderha kafam karıştı :)

İlk okuduğumda çok dikkat etmemiştim şimdi daha çok kafa yoruyorum

Yıllar sonra cevap gelir be hocam konu dışının aktifliğini çok seviyorum.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC5775AB9 -- 4 Ocak 2014; 0:48:34 >
  • Pek bilgim yok ancak internetten araştırdığım kadarıyla Morgoth'un solucanı olarakta anılıyormuş yani kanatsız olduğu belli. Komodo ejderi gibi birşey herhalde
  • Sende haklısın hocam :) ben silmarillion da okudum orada baya adı da geçiyor da o kadar çok bilgi var ki kitapta bir yerden sonra karışıyor bilgiler ama hatırladığım kadarıyla glaurung baya sağlamdı insanların hafızalarını falan silebiliyor du bide ejderhaların babası gibi bir şey.
  • turin bunu karnından deşiyordu ya uçuyor olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galadriel mi Eowyn mi Arwen mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ken Adams

Sende haklısın hocam :) ben silmarillion da okudum orada baya adı da geçiyor da o kadar çok bilgi var ki kitapta bir yerden sonra karışıyor bilgiler ama hatırladığım kadarıyla glaurung baya sağlamdı insanların hafızalarını falan silebiliyor du bide ejderhaların babası gibi bir şey.

Turin ve kardeşi(ayrıca eşi) Nieora baktığında ikiside mahvoluyor Hurinin Çocuklarında. Morgothun zihniyle düşünmelerini sağlıyordu galiba :)

Ejderhaların atası ama bir yerde tepe tırmanıyor yazıyor kitapta yani uçabilen bir yaratık için saçma bir olay :) kitap kafamı karıştırdı uçabiliyor mu yoksa solucan mı bu :D

Heh hocam işte kitap yanınızda ise bakın isterseniz o bölümden 19 sayfa kadar önce bir yerden sürünüyor Glaurund bir yerden atlıyor sonra tutunuyoe falan sayfayı arıyorum bulursam ss atıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC5775AB9 -- 4 Ocak 2014; 1:03:06 >

• Buldum :D
     Glaurung ve Smaug Glaurung ve Smaug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC5775AB9 -- 4 Ocak 2014; 1:08:07 >

• Solucan dediyse öyle solucan düşünmeyin, kanatsız ejder gibi bi şey, kitabın arkasındaki çizimdeki gibi bi şey.Kanadı yok yani.

Onun dışında bu tarz karşılaştırmaları saçma bulmaktayım, savaş gerçekleşirkenki durum, çevresel faktörler gibi bir çok etken var, bir çok epik olayda var ayrıca Silmarillion'da.Yani bence şu şunu alır, şu şuna tek atar gibi tartışmlara hiç girmeyelim, süper kahraman karşılaştırmıyoruz burda.

Edit:ve yi vs. olarak görmüşüm, ikinci paragrafı ciddiye almayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 4 Ocak 2014; 1:10:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Solucan dediyse öyle solucan düşünmeyin, kanatsız ejder gibi bi şey, kitabın arkasındaki çizimdeki gibi bi şey.Kanadı yok yani.

Onun dışında bu tarz karşılaştırmaları saçma bulmaktayım, savaş gerçekleşirkenki durum, çevresel faktörler gibi bir çok etken var, bir çok epik olayda var ayrıca Silmarillion'da.Yani bence şu şunu alır, şu şuna tek atar gibi tartışmlara hiç girmeyelim, süper kahraman karşılaştırmıyoruz burda.

Hocam siz baya yanlış anlamışsınız glaurung vs smaug yazmadımki :)

Glaurung ve smaug yazdım aralarındaki farkı tam anlayamadım çünkü

• Ben uçabiliyor diyor hatırlıyorum ben.Şimdi kitapla ilgili bilgi kitabı okumayanlar dikkat nieoranın hafızasını siliyor turininkini silmiş miydi hatırlayamadım şimdi ama turin kız kardeşinin büyümüş halini bilmiyordu ayrı kaldıklarından ondan tanımıyordu kardeşini başta diye hatırlıyorum.Kitap yakında da o bölüm nerede hatırlamıyorum.

Edit:İyi bulmuşsun hocam bende yanlış hatırlamışım anlaşılan ıamburak dediği gibi komodo ejderi gibi bir şey muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çevirmen X -- 4 Ocak 2014; 1:14:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreckittralph

quote:

Solucan dediyse öyle solucan düşünmeyin, kanatsız ejder gibi bi şey, kitabın arkasındaki çizimdeki gibi bi şey.Kanadı yok yani.

Kafa gitti ya benim kusura bakma, sonuçta ilk yazdığım gibi elinde Silmarillion varsa arkadaki resim Glaurung.

Aralarındaki farkta uçabilmeleri heralde, ateş püskürtebiliyorlar, biri Erabor'daki hazineye diğeri Nargothrond'daki hazineye kalıyor, ikisininde ölümü insan elinden oluyor falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 4 Ocak 2014; 1:17:42 >

• quote:

quote:

quote:

Kafa gitti ya benim kusura bakma, sonuçta ilk yazdığım gibi elinde Silmarillion varsa arkadaki resim Glaurung

Sorun yok hocam :)

şimdi baktım hocam arkaya anladım sayılır, sarı saçlı ablamız da nienor galiba resimdeki? :)

Öyle galiba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC5775AB9 -- 4 Ocak 2014; 1:18:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kafa gitti ya benim kusura bakma, sonuçta ilk yazdığım gibi elinde Silmarillion varsa arkadaki resim Glaurung

şimdi baktım hocam arkaya anladım sayılır, sarı saçlı ablamız da nienor galiba resimdeki? :)

Evet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

Tamamdır teşekkürler :)

• Besides dragon (derived from French), Tolkien variously used the terms drake (the original English term, from Old English draca, in turn from Latin draco) and worm (from Old English wyrm, "serpent", "dragon").

demis wiki sayfasi,

yani kisaca, sadece bu yaratiklari tarif etmek icin kullandigi kelimeler, sonucta bir bakima ejderhalar da surungen turunden herhalde, ama kafa karisikligi olmasin, turkceye cevirimde oyle solucan yazma gafletinde bulunmus olabilirler. hepsi bildigimiz ejderha.

bu arada ben de vs diye okudum basta
  • quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

Besides dragon (derived from French), Tolkien variously used the terms drake (the original English term, from Old English draca, in turn from Latin draco) and worm (from Old English wyrm, "serpent", "dragon").

demis wiki sayfasi,

yani kisaca, sadece bu yaratiklari tarif etmek icin kullandigi kelimeler, sonucta bir bakima ejderhalar da surungen turunden herhalde, ama kafa karisikligi olmasin, turkceye cevirimde oyle solucan yazma gafletinde bulunmus olabilirler. hepsi bildigimiz ejderha.

Yanlışınız var, Glaurung'un kanatları yoktur.Bildiğimiz ejderha olmuyor yani.

Silmarillion'un arkasındaki resmide buldum, hemen atıyım.Glaurung alttaki çizimdeki
     Glaurung ve Smaug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 4 Ocak 2014; 1:28:10 >

• Fingolfin. kullanıcısına yanıt
    Valla zaten bilmiyordum oyle kisa bakmisim da degisik resimler oldugundan tam kestirememisim. Simdi baktim kanatsiz-ejderha turunde, yani ejderha ama sadece kanatlari yok yine sihirli, ates puskurtuyor falan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

Besides dragon (derived from French), Tolkien variously used the terms drake (the original English term, from Old English draca, in turn from Latin draco) and worm (from Old English wyrm, "serpent", "dragon").

demis wiki sayfasi,

Yanlışınız var, Glaurung'un kanatları yoktur.Bildiğimiz ejderha olmuyor yani.

Silmarillion'un arkasındaki resmide buldum, hemen atıyım.Glaurung alttaki çizimdeki
     Glaurung ve Smaug

Angband'dan dışarı yürüyerek mi çıktı şimdi bu :(

Oysaki benim Hayalimde hep uçarken göğü kaplayan bir yaratık vardı :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.