Şimdi Ara

Gizland roportajı ve acı gerçekler...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Korsan piyasası hakkında ilginç konulara değinen bir bakıma 'acı' bir röportaj...

Gizland roportajı...

Yorum sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 28 Ocak 2006 1:24:51 >

dediklerin de kısmen haklı kısmen de abartmış saçmalamış

ama planlarını gerçekleştirebilmelerini isterim hepimiz açısından iyi olur
  • bence hiç saçma diil adamlar bizim yıllardır çektigimiz ve "aman boşver bu ulkeden oyun piyasası çıkmaz" diyip hep savdıgımız konunun uzerine gitmiş bu arkadaşlar ve yaptıkları işlerde gayet başarılı ben çok takdir ettim sonuna kadar arkalarındayım.sizde eleştirmektense bence bu konunun biraz uzerine gidip bu işi yapan arkadaşlara destek olun köstek olmayın

Orjinalden alıntı: erhan850

bence hiç saçma diil adamlar bizim yıllardır çektigimiz ve "aman boşver bu ulkeden oyun piyasası çıkmaz" diyip hep savdıgımız konunun uzerine gitmiş bu arkadaşlar ve yaptıkları işlerde gayet başarılı ben çok takdir ettim sonuna kadar arkalarındayım.sizde eleştirmektense bence bu konunun biraz uzerine gidip bu işi yapan arkadaşlara destek olun köstek olmayın

+1
    Buradan beni 'haksız yere' şikayet eden şahıslara şebeklerimi sunar, mutluluklar diler, hayatta başarılar ümid ederim...
  • dostum ben şahsen hiçbiyeri saçma bulmadım adamlar sonuna kadar haklı dedikleri herşeyi bende yaşadım(korsan piyasası,turkiyede oyun piyasası ve teknoloji)yani bunları hepimiz bilmemize ragmen aramızdan bazıları "evet haklılar destek olmalıyız" demeleri gerekirken böyle bi konuda eleştiri yapıyolar sizi kınıyorum arrkadaşlar(korsan piyasasına destek olan herkesi kınıyorum)

Orjinalden alıntı: erhan850

dostum ben şahsen hiçbiyeri saçma bulmadım adamlar sonuna kadar haklı dedikleri herşeyi bende yaşadım(korsan piyasası,turkiyede oyun piyasası ve teknoloji)yani bunları hepimiz bilmemize ragmen aramızdan bazıları "evet haklılar destek olmalıyız" demeleri gerekirken böyle bi konuda eleştiri yapıyolar sizi kınıyorum arrkadaşlar(korsan piyasasına destek olan herkesi kınıyorum)

bu laflardan senin korsan kullanmadığını çıkarabilir miyiz?

ayrıca adamın saçmaladığı yerler mesela

quote:

Kazandıkları paralar da sizin ailelerinizi, askerlerimizi, polislerimizi, masum çocuklarımızı öldüren terör örgütlerine, çetelere gidiyor. Aldığınız her korsan oyun teröristlerin bir mermi ya da bir silah daha almasını sağlıyor. Siz ya da ailenizden biri yarın bu kurşunla öldürülebilir. Bunu unutmayın.

burda saçmalamış mesela..herkes diyor yok korsan piyasası pkk'nın elinde yok o paralarla askerlerimizi öldürüyolar cart,curt..kaç tane adam tanıyorum korsan piyasasından adamlar senden benden miliyetçi böyle birşey olsa eminim daha farklı davranırlardı.zaten korsan sadece elden alınan oyunlardan oluşmuyor netten indirilenler bence daha büyük yüzdedir..sonuçta bu adamın dediği biraz havada kalıyo..

quote:

Ayrıca biz Türkler kendimizle övünüyoruz her alanda ama korsan konusunda utanç verici bir durumdayız. 10 milyon nüfuslu Çek Cumhuriyeti, 20 milyon nüfuslu Yunanistan, hatta 3-5 milyon nüfuslu minicik ülkeler Türkiye’dekinden yüz kat fazla oyun satıyorlar, kendi oyun sektörlerini geliştirip dünyaya oyun satabilecek şirketler kuruyorlar. Bence bilgisayar oyunu oynayan her Türk genci bu durumdan büyük utançt duymalı.

burda da aynı şekilde ucuz milliyetçilik var..bu adama sormak lazım çek cumhuriyetinde yunanistanda (yunanistan örneğini bilerek vermiş malum ilişkilerden dolayı) kişi başı gelir ne kadar ve korsan oyunun fiyatı ne kadar..çok dar bakıyor adam olaya..

quote:

Yaşasın korsan diye boş konuşanlar, Türkiye’nin itibarını ne hale getirdiklerini de düşünsünler biraz. Forumlarda Türk oyunu alırım diye atıp tutmakla olmuyor bu işler.

türkiye'nin itibarını orjinal oyun alıp ENAYi yerine koyularak mı düzeltecez..geçen gün weblebi'de orj oyunlar 15 ytlye düşmüştü ve 10-15 arkadaş ordan oyun aldı..demek ki düzgün fiyata satılınca alınıyomuş kimse keyfinden korsan almıyor sonuçta

quote:

Bir oyun şirketinde çalışmayı hayal eden kişiler varsa okuyucuların arasında, korsan oyun almaktan hemen vazgeçsinler. Hiçbir oyun şirketi böyle birine iş vermeyecektir. Gizland’ın da en katı şirket kuralı bu olacaktır. Korsan oyun alan, korsancılardan iş istesin.

burda ne anlatmak istemiş ben anlamadım...oyun şirketine giriceksem oynadığım tüm oyunlar orjinal olacakmış..herhalde burda 3-4 kişiye seslenmiş

ama ben de adamların başarılı olmalarını isterim sonuçta 25-30 ytlden türkçe orj oyun olsa tahmin ediyorum herkes elinden geldiğince alır..zaten son zamanlarda korsan oyun oynamak da işkence oldu..kaç tane arkadaşım sırf oynayamadıklarından pop3 ü orj aldı..

ama şu anki durumda korsana devam diyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!
    quote:

Kazandıkları paralar da sizin ailelerinizi, askerlerimizi, polislerimizi, masum çocuklarımızı öldüren terör örgütlerine, çetelere gidiyor. Aldığınız her korsan oyun teröristlerin bir mermi ya da bir silah daha almasını sağlıyor. Siz ya da ailenizden biri yarın bu kurşunla öldürülebilir. Bunu unutmayın.

burda saçmalamış mesela..herkes diyor yok korsan piyasası pkk'nın elinde yok o paralarla askerlerimizi öldürüyolar cart,curt..kaç tane adam tanıyorum korsan piyasasından adamlar senden benden miliyetçi böyle birşey olsa eminim daha farklı davranırlardı.zaten korsan sadece elden alınan oyunlardan oluşmuyor netten indirilenler bence daha büyük yüzdedir..sonuçta bu adamın dediği biraz havada kalıyo..

Bu bahsettiğin, tanıdığın korsan satıcılarının 'milliyetçi' olduğuna ne kadar inanabilirsin ki? Yni milliyetçiyim demekle olmuyor ki bu işler. Zaten bugünün milliyetçilik anlayışı farklılaştı baya, önüne gelen milliyetçiyim diyor ama 'hiçbirşey' yapmıyor. Ucuz milliyetçilik yapıyor diye adlandırdığın adamsa en azından birşeyler yampaya çalışıyor ve yapıyorda. Diğeri ise 'korsan' oyun satıyor. Biraz fark yok mu sence de?

Bunun yanında, ben de görüyorum bazen, korsan satan tipler. Terör örgütüyle uzaktan yakından alaksı olamayacak insanlar. Ama inan bunlar o kadar azınlıkta ki, bahsetmeye bile değmez. Çoğunluk önemli. Bir kadıköy ne bilim mecidiyeköy civarında dolaşsan zaten olayın boyutu anlaşılıyor. Hatta şöyle söylim bu malum korsanlar kendilerinden olmayanları yanlrına sokmuyolar bile... Bir keresinde karşılaştım, herifin anasını ağlatıyolardı zor kaçtı eleman... Durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 28 Ocak 2006 16:57:52 >

• ya işin teror örgutu yanınıda geçtim bence bu işi tamamen teknoloji açısında ele almalıyız bence turkiyede teknoloji yetersizinde ötesinde oyun piyasasının dunyanın en buyuk eglence piyasası olan film piyayasına bile kafa tuttugu zamanda bizim daha doru duzgun bi oyunumuz bile yok kaldıki orj oyun alan insan sayısı bile çok az yani bu adamlar hiç degilse bazı şeyleri başarmış ve destek görmesi gereken insanlar saçma diyipte eleştirmek yerine hatalarını biraz hoş görup destek olmak gerektigi kanısındayım yinede bu benim görusum siz nasıl dusunursunuz bilmiyorum

Bak geçenlerde okudum, emin değilim ama dvd filmler türkiyede üretilmeye başlanabileceği için dvd filmlerin fiyatı 6-7 milyona düşecekmiş bundan böyle... Bu durumda vcd devri kapanır, dvd daha da yaygınlşır falan filan. Ancak işin komiği almanya ve benzeri ülkelerde vcd diye birşey uzun yıllardır yok. Neredeyse hiç olmadı. Direk dvd'ye geçtiler. Şimdide blu-ray'di hd-dvd'di falan gelecek, zamanla dvd de kalkacak ortadan...

Ama biz dvd'nin ucuzlamasına, kendi ülkemizde üretileceğine falan daha yeni seviniyoruz. Düşünün dvd devri daha yeni başlıyor. Vcd nin kalkacağına inanamıyoruz bile belkide. Vcd gibi berbat bir formatın yıllarca kullanıcısı oldu bu ülke. Sebebi belli, herkes biliyor. (Fındık fıstık parasına dvd'den çekim dix'ler, vcd'ler satılıyorken kim alır dvd??? ) Avrupa, dünya yeni ufuklara yelken açarken biz en az bi 10 yıl geriden takip ediyoruz bu tip şeyleri... (Tabi başka şeylerde 40-50 yıl gerideyiz, o konular girmiyorum bile)...

• aaaah ah kim istemez orjinal oyun almayı. yok starforce du yok securom du uğraşırmıyız hiç .bi oyun oynamak için her seferinde ide sök tak kim ister. her şey maddiyatla ilgili açlık sınırı olmuş 785 ytl asgari ücret 350 milyon daha zor gelişir bu piyasa bu ülkede.

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

quote:

Bu bahsettiğin, tanıdığın korsan satıcılarının 'milliyetçi' olduğuna ne kadar inanabilirsin ki? Yni milliyetçiyim demekle olmuyor ki bu işler. Zaten bugünün milliyetçilik anlayışı farklılaştı baya, önüne gelen milliyetçiyim diyor ama 'hiçbirşey' yapmıyor. Ucuz milliyetçilik yapıyor diye adlandırdığın adamsa en azından birşeyler yampaya çalışıyor ve yapıyorda. Diğeri ise 'korsan' oyun satıyor. Biraz fark yok mu sence de?

Bunun yanında, ben de görüyorum bazen, korsan satan tipler. Terör örgütüyle uzaktan yakından alaksı olamayacak insanlar. Ama inan bunlar o kadar azınlıkta ki, bahsetmeye bile değmez. Çoğunluk önemli. Bir kadıköy ne bilim mecidiyeköy civarında dolaşsan zaten olayın boyutu anlaşılıyor. Hatta şöyle söylim bu malum korsanlar kendilerinden olmayanları yanlrına sokmuyolar bile... Bir keresinde karşılaştım, herifin anasını ağlatıyolardı zor kaçtı eleman... Durum böyle.

ülkemizde eğitim gerektirmeyen tüm işleri neredeyse kürtler yapıyor..pazarcılık,boyacılık,seyyar satıcılık,korsan cd satışı vs..bu durumda korsandan kazanılan para pkk'ya gidiyor demek bence yanlış o zaman diğerleri de aynen pkk'ya gidiyor diyelim pazardan mal da almayalım...ayrıca o milliyetçi dediğim adamları bizzat tanıyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

quote:

ülkemizde eğitim gerektirmeyen tüm işleri neredeyse kürtler yapıyor..pazarcılık,boyacılık,seyyar satıcılık,korsan cd satışı vs..bu durumda korsandan kazanılan para pkk'ya gidiyor demek bence yanlış o zaman diğerleri de aynen pkk'ya gidiyor diyelim pazardan mal da almayalım...ayrıca o milliyetçi dediğim adamları bizzat tanıyorum

wow wow yavas ol hocam burda konu sapmaya başlıyo yavas yavas kurtlerin egitimsizleklerine gidiyosunuz kurtler egitimsiz diil dogu egitimsiz ama dogunun çogunlugu kurt oldugundan dolayı egitimsiz oluyolar yoska kurtlere egitimsiz demek yanlıs bu onların suçu diil bende bi kurtum ve anadolu lisesindeyim bu senede hayırlısıyla inş össyi kazanıcam lutfen bu boş konuları bırakıp kendi asıl konumuza turkiyedeki oyun piyasasına dönelim

• Kürt olsun, türk olsun, afrikalı olsun hiç farketmez zaten erhan. Benim de çok kürt arkadaşım oldu ve olacak. Önemli olan o kişinin nasıl olduğudur. Malesef dediğin gibi eğtimsizlik kürtleri en fazla vuran sebeplerden biri ama öyle yada böyle eğtimsiz olan adam ister kürt ister türk olsun, malesef yanlış yapıyor. Bak sen de kürtmüşsün ama doğru olanı görüyorsun ya da en azından farklı bakabiliyorsun olaylara diyelim, işte gelinmesi gereken nokta da bu. Yoksa dışarı çıktığımda rahatsız olduğum insanlar arasında en az kürtler kadar türkler de var. Ne demek istediğimi anlıyorsundur eminim, malesef çok cahil var etrafta ve cehaletin ırk, din, milliyet ayrımı yoktur. Neyse, en azından bizler eğitimin önemini bilelim...

O zaman size iyi bir haber vereyim, D&R'da 109 ytl olan god of war ve tekken 5, 32 ytl'ye yani 20 euroya düşmüş bulunuyor. Nasıl? Bence gayet iyi Pazartesi gidip alacağım 2'sini de (Tekken 5 kesin değil ama olabilir de yani) 100 kağıda yakın god of war için biriktirmiştim, şans işte, iyi araştırınca yüzüne gülebiliyor insanın.

Not: Defalrca hepsiburada ve ideefixe'ye mail atmma ragmen duzeltmeler yapmadilar daha. Habire sikayette bulunuyorum. Mesela ayni site icinde ayni oyun farkli kategori altında 40 ve 80 ytl'ye satılıyor. Uyardım ama sanırım hala aynı. Bunun dışında yüksek fiyatlardan da düzenli olarak yakınıyorum adamlara. D&R'a baya bi süre evel atmıştım bir mail, oyunların çok çok fazla olmasından yakınmıştım yine... Demek ki adamlar baya bir şikayet aldılar ki fiyatlarda bir düşüş var. Bütün oyunlar değil tabi ama yine de bu da bir gelişme. Neyse, biz burada 'yırtınalım' bazı şeyler için, çorbada katkımız olursa ne ala... İzleyen izlesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 0:32:38 >

• Yine D&R'da 'devil may cry 3' 40 ytl'den 33,60 ytl'ye düşmüş...

devil may cry: 33.60 ytl yani 21 euro civarı (almanya/amazon.de 29 euro)
    tekken 5: 32 ytl yani 20 euro (almanya/amazon.de 50 euro)
    god of war: 32 ytl. yani 20 euro (almanya'da satılmıyor, en azından amazon.de 'de, sansür uygulanıyor sanırım)

Fiyatlar gayet iyi bence. Daha ne olsun...

Not: Fiyatları böyle tek tek karşılaştrmalı olark vermemin sebebi forumda bazı arkadaşların bu tip şeylerden habersiz olması sonucu bütün oyunların çok pahalı olduğunu zannetmeleri ve oyun makul fiyata olsa alacaklarını söylemeleri... Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim bundan böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 0:59:03 >

• Fİyatlar normal zaten bir anormallik yok sadece biz toplum olarak düşük gelir seviyesinin ardına saklanmışız. 2Milyara bilgisayar toplayıp orjinal oyun pahalı demek nasıl bir çelişkidir , nasıl düşük bir gelir seviyesidir hala düşünürüm :)

Gücü yetemeyen tabiki bir şekilde bulur alıp oynar , ama unutulmaması gereken bunun adı hırsızlıktır , kimin yaptığı farketmez, benim evimde bulunan her korsan cd (kendim çekmişim yada piyasadan almışım mühim değil) çalıntı birer maldır. Bunun bilincine varıp kendimize itiraf edemeyip kendi kendimizi kandırıyorsak orda problemler başlar.

Orjinal oyun almak çok zor değil , çok pahalı da değil 3-4 arkadaş her ay oyun alıp oynadıkça aranızda takas etseniz ayda 3-4 oyun oynamış olursunuz , başkalarının sırtından para kazanan insanlara da mani olmuş olursunuz. Genel kanıdır oyun denip geçilir , oynayabilmek için ne paralar dökülür , ama bunun yapım aşamasındaki maliyet ve emekler hep gözardı edilmiştir. Malum oyun :)

İyi akşamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

Fİyatlar normal zaten bir anormallik yok sadece biz toplum olarak düşük gelir seviyesinin ardına saklanmışız. 2Milyara bilgisayar toplayıp orjinal oyun pahalı demek nasıl bir çelişkidir , nasıl düşük bir gelir seviyesidir hala düşünürüm :)

Gücü yetemeyen tabiki bir şekilde bulur alıp oynar , ama unutulmaması gereken bunun adı hırsızlıktır , kimin yaptığı farketmez, benim evimde bulunan her korsan cd (kendim çekmişim yada piyasadan almışım mühim değil) çalıntı birer maldır. Bunun bilincine varıp kendimize itiraf edemeyip kendi kendimizi kandırıyorsak orda problemler başlar.

Orjinal oyun almak çok zor değil , çok pahalı da değil 3-4 arkadaş her ay oyun alıp oynadıkça aranızda takas etseniz ayda 3-4 oyun oynamış olursunuz , başkalarının sırtından para kazanan insanlara da mani olmuş olursunuz. Genel kanıdır oyun denip geçilir , oynayabilmek için ne paralar dökülür , ama bunun yapım aşamasındaki maliyet ve emekler hep gözardı edilmiştir. Malum oyun :)

İyi akşamlar.

Helal dostum!!! Dediklerinin her harfine kadar katılıyorum...

Bir tek şey dışında, sadece bir detay, yukarda saydığım oyunlar ve benzer ucuzlamış oyunlar dışında fiyatları abartı derecede olan oyunlar da var. 100-160 milyon arası, bu çok pahalı. Bence başlangıç fiyatları 75-80'e çekilse ve yukardaki 30'lara düşse 6 ay içinde, o zaman daha da güzel olur. Zaten bütün istediğim bu, şimdilik

Tabiki fiyatlar konsollara göre biraz farklılık gösteriyor benim dediğim fiyatlandırma tüm platformlar için geçerli olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 1:23:10 >

• Özür dilerim ben konsol oyunlarını dikkate almadım fiyatlarından da haberim yok açıkçası o konuda yanlış bir şey söylemek istemem.

Genelde çok fahiş fiyatlara satılan ürünler olursa amazon dan yada sendit den sipariş veriyorum eğer orjinalini satın alıyorsam.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.