Şimdi Ara

Gizland roportajı ve acı gerçekler... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gurkans

Özür dilerim ben konsol oyunlarını dikkate almadım fiyatlarından da haberim yok açıkçası o konuda yanlış bir şey söylemek istemem.

Genelde çok fahiş fiyatlara satılan ürünler olursa amazon dan yada sendit den sipariş veriyorum eğer orjinalini satın alıyorsam.

Özür ne demek adamım, aslında haklısın neticede...

Hep konsollar demişim, ki tabi ben pc'de oyun oynayamadığım için felaket makinemden dolayı hep konsolları ele alıyorum. Bu bakımdan sen de yanılmışsın haklı olarak. Ama keşke ps2'deki falan oyunlar genel olarak pc'deki kadar ucuz olsa, ohooo ilaç gibi gelirdi valla

Mesela ne bilim, bi cold fear ps2'de 110 ytl civarı, geçenlere pc versiyonunu 29 ytl'ye gördüm. Pc'ciler çok daha şanslı aslında ama farkında değiller yahu!!!

• güzel bir çalışma ve düşünce..oluşturulan konsept, amaç, vizyon...ama bunu insanlara anlatmanın yolu bence başka olmalı.. milliyetçilikle yada korsan oyunların paralarının terör örgütlerine gittiğini söyleyip onların kafalarını karıştırmakla olmaz.. hem 30 ytl nin altına çekmek istiyorlar türkiyedeki ekonomik durumdan dolayı... hem de gidip avrupa ülkelerini örnek gösteriyorlar.. kendilerine bir amaç belirlemişlerse bıraksınlar alaksız konuları ve bunu insanlara daha ikna edici yöntemlerle anlatsınlar..bundan onları desteklemediğim anlamı çıkmasın..dediğim gibi güzel bir amaç.. ama o amacın anlatıldığı yol ve örnekler alakasız...türkiyede orjinal almamanın tek ve en büyük sebebi paradır..üstelik korsan oyunların büyük bir yüzdesini kullanıcılar internetten indiriyor..bunu başka yollara çekmekle insanları orjinale yölendiremezsiniz..
  • Bu bakımdan haklısın. Bazen bazı şeyler doğru da olsa kafa karıştırabilir. Açıkçası her korsan oyun satıcısının terör örgütlerine para kazandırdığını ben de düşünmüyorum. Aynen her otopark mafyasının kazandırmadığı gibi. Ama kazandıranlar da var, o ayrıdır. Bu gizland'deki eleman da kendi düşüncesini söylemiş aslında, biraz fazla genelleme yapmış, o kadar. Orası doğru. Ama neresinden bakarsanız bakın, durum çok vahim. İnsanlar birşekilde bu olayın kaynağını bulmak, çözüm üretmek istiyorlar artık. Parasızlık elbette en büyük sebep, zaten dünyayı yöneten paradır. Ama tek sebep değil, olay biraz o paraya da hakim olabilmekten geçiyor. Paranın esiri değil de efendisi olmaktan geçiyor sanırım...

Keşke siz de çözüm önerileri yazsanız arkadaşlar. Ne bilim şöyle olsa olabilir, şu yapılsa düzelebilir gibi. Şurada açılan konu başlıklarının %90'ı korsan (ister satın alınmış olsun, ister indirilmiş) oyunlardki sorunları gidermek için açılan başlıklar. Biraz da başka şeyler tartışalım, ayıp mı olur? Yanlış mı olur? Değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: erhan850

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!
    quote:

Kazandıkları paralar da sizin ailelerinizi, askerlerimizi, polislerimizi, masum çocuklarımızı öldüren terör örgütlerine, çetelere gidiyor. Aldığınız her korsan oyun teröristlerin bir mermi ya da bir silah daha almasını sağlıyor. Siz ya da ailenizden biri yarın bu kurşunla öldürülebilir. Bunu unutmayın.

burda saçmalamış mesela..herkes diyor yok korsan piyasası pkk'nın elinde yok o paralarla askerlerimizi öldürüyolar cart,curt..kaç tane adam tanıyorum korsan piyasasından adamlar senden benden miliyetçi böyle birşey olsa eminim daha farklı davranırlardı.zaten korsan sadece elden alınan oyunlardan oluşmuyor netten indirilenler bence daha büyük yüzdedir..sonuçta bu adamın dediği biraz havada kalıyo..

Bu bahsettiğin, tanıdığın korsan satıcılarının 'milliyetçi' olduğuna ne kadar inanabilirsin ki? Yni milliyetçiyim demekle olmuyor ki bu işler. Zaten bugünün milliyetçilik anlayışı farklılaştı baya, önüne gelen milliyetçiyim diyor ama 'hiçbirşey' yapmıyor. Ucuz milliyetçilik yapıyor diye adlandırdığın adamsa en azından birşeyler yampaya çalışıyor ve yapıyorda. Diğeri ise 'korsan' oyun satıyor. Biraz fark yok mu sence de?

Bunun yanında, ben de görüyorum bazen, korsan satan tipler. Terör örgütüyle uzaktan yakından alaksı olamayacak insanlar. Ama inan bunlar o kadar azınlıkta ki, bahsetmeye bile değmez. Çoğunluk önemli. Bir kadıköy ne bilim mecidiyeköy civarında dolaşsan zaten olayın boyutu anlaşılıyor. Hatta şöyle söylim bu malum korsanlar kendilerinden olmayanları yanlrına sokmuyolar bile... Bir keresinde karşılaştım, herifin anasını ağlatıyolardı zor kaçtı eleman... Durum böyle.

ülkemizde eğitim gerektirmeyen tüm işleri neredeyse kürtler yapıyor..pazarcılık,boyacılık,seyyar satıcılık,korsan cd satışı vs..bu durumda korsandan kazanılan para pkk'ya gidiyor demek bence yanlış o zaman diğerleri de aynen pkk'ya gidiyor diyelim pazardan mal da almayalım...ayrıca o milliyetçi dediğim adamları bizzat tanıyorum

wow wow yavas ol hocam burda konu sapmaya başlıyo yavas yavas kurtlerin egitimsizleklerine gidiyosunuz kurtler egitimsiz diil dogu egitimsiz ama dogunun çogunlugu kurt oldugundan dolayı egitimsiz oluyolar yoska kurtlere egitimsiz demek yanlıs bu onların suçu diil bende bi kurtum ve anadolu lisesindeyim bu senede hayırlısıyla inş össyi kazanıcam lutfen bu boş konuları bırakıp kendi asıl konumuza turkiyedeki oyun piyasasına dönelim

kürtlere eğitimsiz falan demedim..yazdıklarımı tekrar oku istersen konuyu saptıran da sensin..ben sadece eğitim gerektirmeyen işlerin çoğunu kürtlerin yaptığını söyledim ve bu da doğrudur bunun altında yatan sebepleri başka yerde tartışırız..ayrıca hangi konunun boş hangisinin gerekli olduğuna da sen karar vermeyeceksin herhalde..

son olarak sınavında başarılar dilerim

• MuSTy!!! @ haklı olduğun nokta çok ama bu konuyu farklı noktaya çekmek isteyenler olabileceği için uzatmana gerek yok. En azından ben kendi adıma ne demek istediğini anlıyorum. Soruna dönecek olursak;

Korsana hayır diye yaygaracılık yapan pek çok kişinin (gerçek veya ...zel ) bu işten neler kazandığı açıkça ortada. Bu işi belli bir kesin yapıyor demek te saçma. Mafya sadece bu işe el atmış olabilir ama köşe başında pazar tezgahı kurmuş kendi imkanı ile kopya oyun satan bi ilkokul çocuğunu da aynı kefeye koymamak lazım. Kopya oyuna HAYIR demenin malesef bedeli çok ama çok ağır. Bu ayrı bir platformda değerlendirilebilir fakat yaygınlığıda bariz ortada. Gerçek hayattan örnek vermek gerekirse uzun yıllardır kopya oyun almıyorum çünkü ben en yakınlarımla ve onlarda benle paylaşıyolar. Tabii internette pek çok paylaşım siteleride var. Onların mafia olduğunuda sanmıyorum ya da en azından silahlarını görme imkanım olmadı bu zamana kadar.

Kaçırdığınız en önemli nokta şu; Sözde gelişmiş BATI bugünkü haline adil bir serbest piyasa koşullarıyla gelmedi ama bugünkü konumunu koruyabilmek için o adil piyasa koşullarına ihtiyaç duyuyolar. Bıçak herzaman tek yönlü değil, millette kendince çıkarlarını düşünmek zorunda. Bu sadece bir süreçtir. Biz rusya veya Bulgaristan değiliz hele bir o eşit koşullara kavuşalım. Kuralları koyarken sana mı danıştılar sanki.

Birde ünlülere gıcık oluyorum. Meclis basarar korsana ve hırsızlığa hayır diye, hepsi ya birbirinden çalar parçaları ya da adı sanı duyulmadık ülkelerden çalarlar ezgileri. Sonrada el emeği göz nurudur vs vs. Korsana Hayır ne kadar yanlış ise bana göre Korsana Evet te kısmen yanlış.
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: erhan850

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

quote:

Kazandıkları paralar da sizin ailelerinizi, askerlerimizi, polislerimizi, masum çocuklarımızı öldüren terör örgütlerine, çetelere gidiyor. Aldığınız her korsan oyun teröristlerin bir mermi ya da bir silah daha almasını sağlıyor. Siz ya da ailenizden biri yarın bu kurşunla öldürülebilir. Bunu unutmayın.

burda saçmalamış mesela..herkes diyor yok korsan piyasası pkk'nın elinde yok o paralarla askerlerimizi öldürüyolar cart,curt..kaç tane adam tanıyorum korsan piyasasından adamlar senden benden miliyetçi böyle birşey olsa eminim daha farklı davranırlardı.zaten korsan sadece elden alınan oyunlardan oluşmuyor netten indirilenler bence daha büyük yüzdedir..sonuçta bu adamın dediği biraz havada kalıyo..

Bu bahsettiğin, tanıdığın korsan satıcılarının 'milliyetçi' olduğuna ne kadar inanabilirsin ki? Yni milliyetçiyim demekle olmuyor ki bu işler. Zaten bugünün milliyetçilik anlayışı farklılaştı baya, önüne gelen milliyetçiyim diyor ama 'hiçbirşey' yapmıyor. Ucuz milliyetçilik yapıyor diye adlandırdığın adamsa en azından birşeyler yampaya çalışıyor ve yapıyorda. Diğeri ise 'korsan' oyun satıyor. Biraz fark yok mu sence de?

Bunun yanında, ben de görüyorum bazen, korsan satan tipler. Terör örgütüyle uzaktan yakından alaksı olamayacak insanlar. Ama inan bunlar o kadar azınlıkta ki, bahsetmeye bile değmez. Çoğunluk önemli. Bir kadıköy ne bilim mecidiyeköy civarında dolaşsan zaten olayın boyutu anlaşılıyor. Hatta şöyle söylim bu malum korsanlar kendilerinden olmayanları yanlrına sokmuyolar bile... Bir keresinde karşılaştım, herifin anasını ağlatıyolardı zor kaçtı eleman... Durum böyle.

ülkemizde eğitim gerektirmeyen tüm işleri neredeyse kürtler yapıyor..pazarcılık,boyacılık,seyyar satıcılık,korsan cd satışı vs..bu durumda korsandan kazanılan para pkk'ya gidiyor demek bence yanlış o zaman diğerleri de aynen pkk'ya gidiyor diyelim pazardan mal da almayalım...ayrıca o milliyetçi dediğim adamları bizzat tanıyorum

wow wow yavas ol hocam burda konu sapmaya başlıyo yavas yavas kurtlerin egitimsizleklerine gidiyosunuz kurtler egitimsiz diil dogu egitimsiz ama dogunun çogunlugu kurt oldugundan dolayı egitimsiz oluyolar yoska kurtlere egitimsiz demek yanlıs bu onların suçu diil bende bi kurtum ve anadolu lisesindeyim bu senede hayırlısıyla inş össyi kazanıcam lutfen bu boş konuları bırakıp kendi asıl konumuza turkiyedeki oyun piyasasına dönelim

kürtlere eğitimsiz falan demedim..yazdıklarımı tekrar oku istersen konuyu saptıran da sensin..ben sadece eğitim gerektirmeyen işlerin çoğunu kürtlerin yaptığını söyledim ve bu da doğrudur bunun altında yatan sebepleri başka yerde tartışırız..ayrıca hangi konunun boş hangisinin gerekli olduğuna da sen karar vermeyeceksin herhalde..

son olarak sınavında başarılar dilerim

musty alınmış arkadaş
    Ama musty nin söylemek istediği bu değil erhan yanlış anlaşılmasın.Ülkemizdeki eğitimsiz kesimin bir çoğu kürt bu bir gerçek.
    Ne mutlu sana ki iyi bir eğitimin güzel bir tahsilin ve işin olacak

Röportajı sonuna kadar okudum Gizland'ı ilk defa duyuyorum.Bence böyle bir proje için geç kalındı.Ülkemizdeki korsan trafiği malum artık avrupaya bile ün saldık bu konuda.Öyle bir noktaya gelmişiz ki artık ülkemzde konsol pazarlamayı bile düşünmüyorlar.GameCube bile eski nesil bir konsol çıkalı ne zaman oldu ama yeni ülkemizde... PlayStation 3 ün ülkemizde olacağı muamma,Xbox 360 ın ne olacağı belli değil ki sanıyorum ülkemizde satılmayacak.Artık dünya korsana göz yummuyor.Onlarda bıraktığımız bu kötü imajı silmek için daha çok uzun zaman war gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 29 Ocak 2006 2:49:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: someone74
    köşe başında pazar tezgahı kurmuş kendi imkanı ile kopya oyun satan bi ilkokul çocuğunu da aynı kefeye koymamak lazım. Kopya oyuna HAYIR demenin malesef bedeli çok ama çok ağır. Bu ayrı bir platformda değerlendirilebilir fakat yaygınlığıda bariz ortada. Gerçek hayattan örnek vermek gerekirse uzun yıllardır kopya oyun almıyorum çünkü ben en yakınlarımla ve onlarda benle paylaşıyolar. Tabii internette pek çok paylaşım siteleride var. Onların mafia olduğunuda sanmıyorum ya da en azından silahlarını görme imkanım olmadı bu zamana kadar.

Ne kadar acı!!! Köşe başında ilkokul çocuğu tezgah kuruyor ve 'korsan' oyun satıyor. Eskiden ayakkabı boyanırdı ne bilim simit satılırdı... Şerefiyle para kazanırdı insanlar, çocukta olsalar. Ama şimdi ne yazık ki nerelere yöneliyolar. Yöneltiliyorlar. Ufacık çocuğun elbette bilinçli yapmadığını biliyorum, zaten ben de buna kızıyorumya. El kadar ilkokul çocuğu nerden buluyor bu kopya oyunları be birader? Kendi pc'si var ve interneti, ordan mı download ediyor??? Herhalde bu ihtimali geçeiz, değil mi? O zaman ne kalıyor, bu işi buna yaptıranlar vardır elbet. Türkiye'nin durumuydu şuysuydu buysuydu elbette vahimdir ama yine de çözüm oralrda değil. Yoksa gerçeklerini herkes biliyor... Çözüm üretmek lazım.

Bu arada mafyanın elinde silah olacak diye birşey yoktur ki. Onu da nereden çıkardın be hocam? Mafya dediğmiz şey italyan filmlerindeki yada baba serilerindeki gibi 'çizgili elbiseler giyen, şapka takan ellerinde taramalılarla dolaşan' tipler değildir ki. Ya da şu lanet olası kurtlar vadisindeki gibi karizma karizma etrafa bakınan, ellerinde emzik misali tabanca saçlarında hobby jölelerle gezen hanzolar gibi değildir ki mafya. Mafya her yerde, otoparkta, pazarda, alışverişmerkezinde, mezarcılıkta, emlakta, otomotiv sektöründe, sporda... Tabiki konu dışardaki korsan satıcılarıyla sınırlı değil, bunun biz de farkındayız be arkdaşlar. Ama en azından, şu forumun oyun başlığı altında bu konuyu konuşacaksak o zaman değinilmesi gereken yerlere değinmemiz gerekir, bu kadar basit. Yoksa 'korsan heryerde ohoo dünyayı mı kurtaracaksın, ''mesih misin sen'' derseniz, bişry diyemem tabi. Napalım...

Kendi çapımda işin bir ucundan tutmya çalışıyorum işte, olayım bu...

• quote:

Fİyatlar normal zaten bir anormallik yok sadece biz toplum olarak düşük gelir seviyesinin ardına saklanmışız. 2Milyara bilgisayar toplayıp orjinal oyun pahalı demek nasıl bir çelişkidir , nasıl düşük bir gelir seviyesidir hala düşünürüm :)

Düşük gelir seviyesinin ardına saklanmışız ha. Çoğu aile çocuğunun daha iyi bir geleceği olsun die pc alır. derslerine yardımcı olsun fln filn. çocuk pc görür oyuna dlr. baba para ver orjinal oyun alacam :D ne kadar garip bi cümle dimi. bu alınan pc ler standart pc lerdir. bide ortalama üstü ve süper pc ler vardır süper pc leri olanlar zaten çoğu orjinal oyun alır bu kesim çok azdır , zengin kesimdir. ortalama üstü pc leri olanlar genelde korsan oyun kullanırlar arada tek tük paraları çıkarsa çok sevdikleri oyunları orjinal alırlar.

Şimdi burda zaten donanıma zar zor parası çıkışan insan biraz iyisini alayım diye bi tarafını yırtan insan bide gitsin orjinal oyuna mı para versin.

ben kendimden örnek verim üniverste öğrencisiyim pc mle 3-5 kuruş para kazanırım kazandığım parayla her ay adsl öderim masraflarımı çıkarırım.param kalırsa eksik olan donanımlarımı alırım.

Şimdi gelir seviyesi denmicekte ne denecek sorarım. Türkiyenin hali sanki ortada değilmiş gibi bir öğretmenin aldığı maaş açlık sınırıyla aynı değilmiş gibi.

• Masraflarını çıkaramasan, para kazanmasan donanımlarını da tamamlyamazsın, adsl'ni de ödeyemezsin, değil mi? Ne demek istediğimi anlıyorsundur
  • ya donanım olmadıktan sonra orj oyun almamız ne ifade edecek kutusuna bakıp "vay be ne gusel oyunmus ama sen dur 3 ay sonra donanımı yenileyim oynayacam" herzaman için oncelikler onemlidir burdada oncelik donanımdır
  • arkadaşlar konu biraz sapıtılmış.. eğer bir ülkede eğitimsiz yada cahil (söylemek istemediğim fakat daha kolay anlaşılsın diye söyledim bu kelimeyi) kesim varsa hatayı o ülkede bulmak lazım...bir ülke vatandaşını zorla da olsa eğitmek zorundaa...son yıllarda bunun çok örnekleri var doğuda....yok biz eğitim almayacazmı diyorlar...üstelik büyük şehirlere küçük bir ekmek parası için gelmişler...ne bekleyebilirsiniz onlardan...bir dükkan açıp çalıştırmayı mı...elbette temelden başlayacaklar...bir anlamda o eğitimsizlikten kaçıyorlar... üstelik korsan oyun parasını kazan birileri varsa onlar o tezgah yada sokak aralarında korsan oyun satanlar değil.. eğer gerçek parayı onlar kazanmış olsaydı ertesi gün onları göremezdik...diğer alanlarda da olduğu gibi bu alanda da para başkalarına gidiyor.. bunu göremeyenler ortada kalan piyonlara laf atıp tutuyorlar.....

Orjinalden alıntı: 3ddd

quote:

Fİyatlar normal zaten bir anormallik yok sadece biz toplum olarak düşük gelir seviyesinin ardına saklanmışız. 2Milyara bilgisayar toplayıp orjinal oyun pahalı demek nasıl bir çelişkidir , nasıl düşük bir gelir seviyesidir hala düşünürüm :)

Düşük gelir seviyesinin ardına saklanmışız ha. Çoğu aile çocuğunun daha iyi bir geleceği olsun die pc alır. derslerine yardımcı olsun fln filn. çocuk pc görür oyuna dlr. baba para ver orjinal oyun alacam :D ne kadar garip bi cümle dimi. bu alınan pc ler standart pc lerdir. bide ortalama üstü ve süper pc ler vardır süper pc leri olanlar zaten çoğu orjinal oyun alır bu kesim çok azdır , zengin kesimdir. ortalama üstü pc leri olanlar genelde korsan oyun kullanırlar arada tek tük paraları çıkarsa çok sevdikleri oyunları orjinal alırlar.

Şimdi burda zaten donanıma zar zor parası çıkışan insan biraz iyisini alayım diye bi tarafını yırtan insan bide gitsin orjinal oyuna mı para versin.

ben kendimden örnek verim üniverste öğrencisiyim pc mle 3-5 kuruş para kazanırım kazandığım parayla her ay adsl öderim masraflarımı çıkarırım.param kalırsa eksik olan donanımlarımı alırım.

Şimdi gelir seviyesi denmicekte ne denecek sorarım. Türkiyenin hali sanki ortada değilmiş gibi bir öğretmenin aldığı maaş açlık sınırıyla aynı değilmiş gibi.

Duygu sömürüsü yapmaktan ne zaman vazgeçicez. Hırsızlığa bahane üretmekten çok bu durumdan kurtulmanın yoluna kafa yorsanız şu an da ülke bu durumda olmazdı.

Benim annem babamda öğretmen bana mı anlatıyorsunuz.

• İşte mafya da zaten o demek.. İşi başkalarına yaptırıp ortada gözükmeyenlerdir, bunlar genellikle sağlam, büyük mafyalar. Ama yine de ülkede bir 'irili ufaklı' mafya anlayışı da var, yok değil. Doğrudur, eğtimsizlik en büyük sebeptir. Devlet bu bakımdan sınıfta kalmıştır yıllardır. Ancak eğitimin verilmesini bekleyip herşeyin düzelmesini beklersek, o zaman daha çok beklemez miyiz? Kendi kendimizi de bilinçlendirmemiz lazım. Ya da birbirimizi diyelim. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu bilenler bilmeyenlere göstermelidir diye düşünüyorum. Yoksa bu işi eğitime bırakırsak, kusura bakmayın ama uzun zaman düzelemeyiz. Acı ama gerçek!

quote:

quote:

Duygu sömürüsü yapmaktan ne zaman vazgeçicez. Hırsızlığa bahane üretmekten çok bu durumdan kurtulmanın yoluna kafa yorsanız şu an da ülke bu durumda olmazdı.

Katılıyorum,

Herkes herşeyi devletten bekler bu ülkede. Tabiki devletin yerine getirmek zorunda olduğu şeyler vardır. Ama yerine getiremedikleri şeyleri 'devlet yapacak, onun görevi, banane' dersek işte o zaman hapı yutarız. Toplum olarak bilinçlenmenin modeli devlet modeli değildir sadece, toplum da toplumu yönlendirir. Ötekisi çoban/sürü ilişkisidir bana göre. Çoban beceremedim mi sürü uçurumdan yuvarlnacak diye birşey olmamalı, olamamalı.

Arkadaşın da bbası annesi öğretmenmiş. Her zaman yakınırız öğretmenlere az maaş verildiğinden. Avrupa ülkelerinde en değerli insan sınıfına giren bu insnlar binlerce euro maaşla el üstünde tutulurlar. elbette bu bakımdan ülkemizde feci bir durum var. Ama bu o insanların insan gibi, ahlaklı bir şekilde çalmadan çırpmadan, rüşvet almadan geçinmelerine, yaşamalarına engel değildir. Dediğim gibi, insanın kendisine saygısı olmalı herşeyden evel. Otokontrolü olmalı, dur diyebilmeli, freni olmalı.... Yoksa işler kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 14:59:47 >

• quote:

quote:

quote:

Ne duygu sömürü ya sen neyden bahsediosun benim ailemin öğretmen olduğunuda nerden çıkarıosun.
    benim ailemde öğretmen yok hatta öğretmen yakınım bile yok ben onu sadece örnek verdim.

Benim hırsızlağa bahane bulduğum yok korsan almayıda savunmuyorum. Sadece neden korsanın bu kadar yaygın olduğundan bahsediyorum yazılanları sadece anlamak istediğiniz gibi anlamayın.

Yani sırf cevap olsun diye cevap yazmayın.

• adam sonuna kadar haklı beleş kanımıza işlemiş. az önce baktım bir yerde bedava linux veriyo çocuk doluşmuş millet oraya banada banda diye eminim %50 yüklemeyicek bile.korsanı varken orjinal almakla alay ediliyor öle bir nokta bu
    Core2Duo E6300|Asus P5B Deluxe AP WI-FI|2x1GBTwinmos DDRII667|Sapphirex1900xt|2x250GB Seagate7200.10 16mb|Asus DVD-RW 1603P3S|Samsung 997MB|A4techx750|SilverStone Temjin|FSP Epsilon 700W|Logitech x230|
  • Arkadaş benim babam annem de öğretmen demiş, çünkü muabbet gelir seviyesi ve ekonomik duruma yöneldi. Benim anladığım bu, heyecana gerek yok arkadaşlar.

Ben kimseye öğretmen yakınısınız dediğimi hatırlamıyorum yazılarımdan da o şekilde bir anlam çıkarmak özel çaba gerektirir. Siz sadece örnek vermişsiniz ; verdiğiniz örneğin yersizliğini ifade ettim bende.
    Sadece ve sadece korsan yazılım kulanımına bahane bulmuşsunuz ifadeleriniz bundan öte değil.
  • Ulan öğrenci olmasam varya her oyunu orjinal alırım zaten evimde 4 tane orjinal oyun var ve onlara baktıkça kendimle gurur duyuyorum.İnanın bana orjinal oyun oynamanın verdiği zevk başkadır.Bu aynen bişeyi borçla almak ile peşin ödemek arasındaki rahatlığın farkı gibi bişey anlatılamiicak bişey yani.Öğrenci olduğum için para durumum kısıtlı ama bi mesleğe sahip olsam inanın 100 ytl de olsa gözümü kırpmadan orjinal alırım oyunu.Ki ben bu zamana kadar 60 ytl den yukarı bi oyun görmedim hayatımda.

EagleTurk Squadron Eğitim Filo Pilotu JET_onesadsong
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.