Şimdi Ara

Gizland roportajı ve acı gerçekler... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orjinal oyun almanın bir de böyle güzel bir psikolojisi oluyor işte korsan satılan ortamlarda. Aldığınız oyunun değerini iyi biliyorsunuz ve çabuk sıkılmıyorsunuz. Hatta hiç sıkılmıyorsunuz. Çünkü genellikle bell bir araştırma sürecinden sonra almaya karar veriyorsunuz. Korsa oyunlarda ise zaten 3 ytl 5 ytl ye alınan oyun en ufak bir sıkılmada köşeye atılmakta tereddüt edilmiyor. Olayın biraz da bu boyutu var. Ne bilm bir hata yada eksik birşey gördüğünüzde oyunun yapımcılarına veryansın ederken bile kendinizi haklı görüyorsunuz.. Küçük bir örnek ama gerçekten öyle... Hayatında en az 1 orjinal oyuna sahip olmuş olan birisi bu dediklerimi anlıyordur diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar sizi tebrik ediyorum yaa amma saptırmıssınız konuyu.neyse adventure seni tebrik ediyorum bazı arkadaşları konuyu sabtırmalarını önledigin için neyse.bu arada ben hayatımda hiç orj oyun almadım alamadım çunku cidden adsl var emule var oyuna para vermemek varken niye gidip alimki.işte bende bile hala bu dusunce var ama ögrenci oldugum için böyle dusunuyorum ve imkanlarda kısıtlı oyuna verecegim 30ytl yerine kont almayı ne bilim sevgilimi sinemaya göturmeyi tercih ederim bunun temel nedenide EKONOMİ aslında turkiyede birçok yetersizligin nedeni ekonomi.gecikmiş teknolojimiz olsun egitimsizlik olsun cahillik olsun korsanlık olsun bunların hepsi ekonominin kötu olmasından dolayı neyse bende saptırmıyım konuyu inş ilerde elimize para geçmeye başlayınca bizde bu tur çalışmalara dikkat edip orj oyun alırız çunku bizim cebimizden çıkacak paralar sayesinde turkiyedeki oyun piyasası gelişecek.vermeden alamayız dimi arkadaşlar fedakarlık yapmamız lazım

• Yazıyı bende okudum ve gercekten haklı olduklarını gordum tamam oyunlar biraz pahalı ama aldıgımız her10 oyundan birini orjinal alsak belkı durum bıraz iyiye gider oyunlar ucuzladıkca bizde daha cok orjinal oyun almaya baslarız
    ama bu oyunlar almanyada 30 dolar hemde sadece 30 dolar birdde diyorlar yapımcılar para harcamaktan korkmuyor ya biz bu durumda niye orj alalım bizim paramız mı var para mı s******* biz bu çok kötü bir durum bizim için yaa şimdi 90 kişi buna katılmayacak geri kalan 10 kişi katılacak ama o 90 kişi bu yunlardan hiç korsan almamışmı adam diyor şimdi most wanted orj aldım
    Ben hackledim gel online oynayalım diyorum olmaz diyor (bu soruyu 1 hafta boyunca sordum)
    şimdi diyeceksiniz adam dolandırıcı ÖYLE
    ama yinede orj oyun almayı düşünüyor
    Cs:s alıyor
    Ama hamachi p2p soruyor
    Milletin işi yok
    Ben kürtleri hiç sevmem azınlık derim ayrımcılık yaparım sülalesine bile küfrederim ama bunlar kürtler cahil demek anlamına gelmiyor
    Hatta ben musty in kürt olduğunu bilmiyordum lan kürtse ne işi bile var dedim
    bunları boşver;
    kaldığım yerden devam ediyorum Türkiye orjinal oyun almaya hazır
    Ama aklını kullanamayan paragöz yapımcılar tarafından paramız yeniliyor
    Milyon dolarları götürüp daha fazlasını istiyorlar
    bundan fiyatlar düşmek yerine artıyor
    mesela half-life aldın diyelim 20 dolar ilk çıktığı zamanda AMERİKA'DA
    Burada o oyun satmaya başladığında sadece orjinal olarak söylüyorum 40-50 civarıydı 1.3 fiyatı hatırladığım kadarıyla bunu ytl sayarsak 100 mlyon yani harcanılmaya değmeyecekti
    E biz salakmyız ki almayacağız
    Fiyatlar Düşünce almayacakmıyız alacağız
    Burada konuşarak fiyat düşmez ki!
    Biz bunları mevkilerine söyleyeceğiz
    Sierrayı basacağız
    EA Sportsu basacağız
    Akmerkezi basacağız
    AB yi basacağız
    Parayı basacağız
    ki ülke rahatlasın
    boğazına kadar borca batmış bir ülke sadece oyun oynanıyor diye fiyat mı düşürecek
    Talep olacak imza toplanacak oyun alınacak zaman geçecek ve düşecek Allah'ın emri birşey bu
    Tek yapmamız gereken dişimizi korsanlarla sıkmak devamı gelir

• quote:

Orjinalden alıntı: benata

ya birşey daha ama oyunlar ilk geldiğinde daha burada 90 doları aşyor
    ama bu oyunlar almanyada 30 dolar hemde sadece 30 dolar birdde diyorlar yapımcılar para harcamaktan korkmuyor ya biz bu durumda niye orj alalım bizim paramız mı var para mı s******* biz bu çok kötü bir durum bizim için yaa şimdi 90 kişi buna katılmayacak geri kalan 10 kişi katılacak ama o 90 kişi bu yunlardan hiç korsan almamışmı adam diyor şimdi most wanted orj aldım
    Ben hackledim gel online oynayalım diyorum olmaz diyor (bu soruyu 1 hafta boyunca sordum)
    şimdi diyeceksiniz adam dolandırıcı ÖYLE
    ama yinede orj oyun almayı düşünüyor
    Cs:s alıyor
    Ama hamachi p2p soruyor
    Milletin işi yok
    Ben kürtleri hiç sevmem azınlık derim ayrımcılık yaparım sülalesine bile küfrederim ama bunlar kürtler cahil demek anlamına gelmiyor
    bunları boşver;
    kaldığım yerden devam ediyorum Türkiye orjinal oyun almaya hazır
    Ama aklını kullanamayan paragöz yapımcılar tarafından paramız yeniliyor
    Milyon dolarları götürüp daha fazlasını istiyorlar
    bundan fiyatlar düşmek yerine artıyor
    mesela half-life aldın diyelim 20 dolar ilk çıktığı zamanda AMERİKA'DA
    Burada o oyun satmaya başladığında sadece orjinal olarak söylüyorum 40-50 civarıydı 1.3 fiyatı hatırladığım kadarıyla bunu ytl sayarsak 100 mlyon yani harcanılmaya değmeyecekti
    E biz salakmyız ki almayacağız
    Fiyatlar Düşünce almayacakmıyız alacağız
    Burada konuşarak fiyat düşmez ki!
    Biz bunları mevkilerine söyleyeceğiz
    Sierrayı basacağız
    EA Sportsu basacağız
    Akmerkezi basacağız
    AB yi basacağız
    Parayı basacağız
    ki ülke rahatlasın
    boğazına kadar borca batmış bir ülke sadece oyun oynanıyor diye fiyat mı düşürecek
    Talep olacak imza toplanacak oyun alınacak zaman geçecek ve düşecek Allah'ın emri birşey bu
    Tek yapmamız gereken dişimizi korsanlarla sıkmak devamı gelir

Almanya'da oyunlar ilk çıktığında 50 euro, amerika'da ise 50 dolardır. Hafif karıştırmşsın. Bu arada kürt olan arkadaşımız musty değil erhan850 dir. Aman musty arkadaş, elemanın gözünden kaçmış. Tartışma bi de bundan dolayı çıkmasın

Bir de benata kardeş, yazılarını şiir gibi dizeler halinde değilde, kompozisyon gibi yazarsan daha rahat anlarız. Biraz zorlandım çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 21:15:42 >

• quote:

Aman musty arkadaş, elemanın gözünden kaçmış. Tartışma bi de bundan dolayı çıkmasın

zuhaaha abi bukadar ciddi bi tartışmanın içinde böyle bişi ayıp oluyo ama :P:P bazı oyunları amerikadan sipariş ettiginde bile daha ucuza geliyo şahsen sipariş eden arkadaşlarım var ordan biliyorum herşey içinde gumruktu kargoydu oyundu topladık turkiyede aynı oyun daha pahalı çıktı daha ne diyelim yani 150 milyona oyunmu olur tabiki gider 3 milyon olanını alırım(ama korsana sonuna kadar hayır gizlandın projesini sonuna kadar destekliyoruz 30yytl ye orjinal ve turkçe oyun yapsınlarda alalım)

• 32 milyona d&r da bissütü oyun var erhan. Çoğnluğu 32 ytl olmak üzere 25-40 ytl arası baya bi oyun var. Seç beğen al

• Hak veriyorum... ve çekinmeden söyluyorum maalesef bende korsan almak zorunda kalıyorum oyun arşivimde toplam 10 tane orjinal oyun var maddi durumum iyi ama alıyorum ama istemeden.... bazıları bozuk çıkınca kendime sinir oluyorum neden korsan alıyorsun diye kendi kendime hayıflanıyorum.. ama ne yapabilirim?? Ülkemizde bir kere doğru dürüst bir piyasa yok yabancı şirketlerin çoğu bize ithalat yapmaktan çekiniyor ama ilk adımıda onlar atması lazım derim şirketlerin çoğu türk oyun kullanıcısına yönelik detaylı araştırmalar yapsa bize gönderip gönderemeyeceklerine daha iyi karar verirler... 30 ytl olan bir oyun orjinal olsunda ne yapayım korsanı kar yapacam diye değil 5 milyonluk çekilmiş cd leri alacağıma üstünde şahane bir kutusu bulunan içindede mükemmel bir orjinal cd... neden almayayım yani almak için illede bir sebeb mi olması gerek?? alırım değer abi...

Orjinalden alıntı: erhan850

adventure arkadasım biliyorum bazı oyunlar dusuk ama ben sadece bi ara yasadıgım bi anıyı size anlatmak istedim yani nekadar içler acısı oldugumuzu yani bende blyrm d&r mrk etme

İyi o zaman

Bu arada tekken 5, 32 ytl'ye düşmüş, pek meraklı değilim ama merakta ediyorum hehe, alınır mı sizce. Nasıldır 5. bölümü. Tekken tag baya bi iyiydi diye hatırlıyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 22:28:48 >

Orjinalden alıntı: St.LuCiFeR

Hak veriyorum... ve çekinmeden söyluyorum maalesef bende korsan almak zorunda kalıyorum oyun arşivimde toplam 10 tane orjinal oyun var maddi durumum iyi ama alıyorum ama istemeden.... bazıları bozuk çıkınca kendime sinir oluyorum neden korsan alıyorsun diye kendi kendime hayıflanıyorum.. ama ne yapabilirim?? Ülkemizde bir kere doğru dürüst bir piyasa yok yabancı şirketlerin çoğu bize ithalat yapmaktan çekiniyor ama ilk adımıda onlar atması lazım derim şirketlerin çoğu türk oyun kullanıcısına yönelik detaylı araştırmalar yapsa bize gönderip gönderemeyeceklerine daha iyi karar verirler... 30 ytl olan bir oyun orjinal olsunda ne yapayım korsanı kar yapacam diye değil 5 milyonluk çekilmiş cd leri alacağıma üstünde şahane bir kutusu bulunan içindede mükemmel bir orjinal cd... neden almayayım yani almak için illede bir sebeb mi olması gerek?? alırım değer abi...

Misal Denizlide oturuyorum ve adam akıllı orjinal oyun bile yok.FEAR orjinal bulamazsınız yada bunun gibi bir çok hit oyun gelmiyor yada fiyatları çok uçuk.İstanbulda bir orjinal oyun ilk çıktığında 100 ytl ise burada 140 YTL olabiliyor.Korsan almak işime geliyor ama tersi dahi olsa alamam çünkü yok!!!

• dimi hocam yaa 100 ytlye oyunmu olur onun yerine netten indiririm hiç para vermeden ama şu gizland geliştirse kendini mutlaka destek oluruz onlara(ben şahsen olucam yani)

Orjinalden alıntı: erhan850

dimi hocam yaa 100 ytlye oyunmu olur onun yerine netten indiririm hiç para vermeden ama şu gizland geliştirse kendini mutlaka destek oluruz onlara(ben şahsen olucam yani)

Olmaz ki, geliştirmesini beklersen herifler şappadanak dibi boylar, batar. Desteği şimdiden gösterecen ki destek olsun. İllaki adamların çıkardıkları oyunları almana gerek yok elbette, zaten topu topu 2 oyunları var türkçeleştirdikleri sanırım. Ancak piyasada ucuz oyunlara rağbet edilirse, fiyatlrı düşen oyunlara rağbet artarsa işte o zaman zaten baya bir destek olmuş olur. Neticede piyasanın hareketlenmesi, özelikle ucuz oyun satışlarının artması bunlra ait istatistiklerin de artmasına, ordan da şirketlerin oyunları ucuzlatmasına, böylelikle oyunların daha çok satmasına, ithalatın daha da artmasına ve bunun sonucunda da, daha doğrusu buna bağlı olarakta xbox'un, ps'nin konsollarının ve oyunlarının ve pc oyunlarının tr'yi cazip bir ülke olarak görülmesi sonucu ülkemizde bol bol görülmesine ve uygun fiyatta da satılmasına olanak sağlamış olacaktır

Şimdi sıkıysa çözün şu noktadız 1km'lik cümlemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 29 Ocak 2006 23:48:35 >

• Yani, olayın gelişmesini beklemicez destek olmak için Bizim desteğimiz geliştirebilir ancak..

Kurban kesen insanlar vardır 'Allah'ım bana şunu yap bak 100 tane deve kesicem' diyerekten... Yok öyle yağma, pazarlık mı yapıyosun kardeşim, di mi? Sen kes kurbanını gerisine karışma. Bu olay buna benzer
  • hocam ben destek olmıcaz demiyorumki çıkardıkları oyunlar hoşuma gitmezse niye alim yani şöyle oturaklı guzel oyunlar getirirlerse tabiki alırım yani 30 ytlyi gözumu kırpamadan veririm ama suan 2 tane oyunları var ve ben daha o oyunların isimlerini bile duymadım.yani bilmedigim bi oyun için niye paramı harcimki dimi yani
  • E erhan yani, yazımın sadece ilk cümlesini mi okudun be mirim? Bak ben ne demişim, genel olarak piyasada ucuzlayan oyunlara destekten bahsetmişim, illaki gizland'den değil. Üstüne basa basa yazdım. Gözünden kaçmış herhalde.

Orjinalden alıntı: benata

nerenden uydurdun benim kürt olduğumu..iyi oku iyi
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.