< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Giulietta aydınlatma hk.

-
-
mercek varsa göz almaz muayenede de sıkıntı çıkmaz.
-
Peki önerdiğiniz bir ampul marka modeli var mıdır?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
philips ultinon gayet iyidir güzeldir. far yuvası müsaitse fanlı g2 modeli alabilirsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle far içi, mercek ve ampulü inceleyin. Far ve mercek temizse ampulü değiştirmek tek başına yeterli olacaktır. Piyasada çok fazla sahte ampul var. Orijinal almaya çalışın.
Far yuvamın müsait olduğunu nasıl anlarım? Atıyorum boşluk yeterliyse uyar kadar basit midir yoksa başka detaylar var mı?
Farımda ciddi bir solma vs yok ama merceği incelemem lazım tabi, teşekkür ederim
Far camı değil de içindeki aynaya bakmanız lazım. Mercekli farların da aynası oluyor.
Anladım bir bakmaya çalışayım çok teşekkür ederim
Mercekli farınız varsa halojen standart ampul ne yazıkki yetersiz kalır, osram night breaker serisi ampuller kullanabilirsiniz aydınlatmaları halojende mükemmeldir.
Ama hazır orjinal mercekli fara sahip aracınız var xenon kullanın miss gibi aydınlatmanız olsun hem mercek olduğu için karşı tarafı rahatsız etmez hemde aydınlatma mükemmel olur.
vizeden geçmez öncesinde çıkartın ama
-
Photon milestone serisi alın bakın keyfinize.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zenon farlarda far yıkama olması gerekiyor diye duymuştum, aksi takdirde kirlendiğinde aydınlatma yapmıyor. Sıkıntı yaşamaz mıyım?
Giulietta’da bir yıla yakın Philips Crystal Vision ampulleri kullanmıştım. Beyaz ve sarı arasında bir rengi vardı sanki yanılmıyorsam 4.300 K olması lazım. Sonra biri patladı kısa süre sonra diğeri derken ledlere geçtim. Ancak yağmurda ya da ıslak asfaltta görüşü çok büyük oranda düşürdü. Maalesef bixenon opsiyonu olmayan Giulietta’lar aydınlatma konusunda yetersiz kalıyor. Halojen farlar ile de gündüz ledleri ve arabanın görüntüsüyle büyük tezat oluşturuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 30 Temmuz 2022; 22:38:15 >
Mercekli farların var ve aydınlatma yetersiz demek.
Yapılacaklar;
1)Önce farlar iç kısmı temizlenecek merceğin iç ve dış yüzeyi temizlenecek kısacası bi far stopçuya farları götürüp temizlettireceksiniz
2)Farlarınızın ampül tipi ney onu öğrenin önce. Kafanıza göre konuya yazan arkadaşlar gibi yok photon yok bilmem ne şunu bunu takamazsınız. Ampül tipiniz neyse o ampül tipinde 5000k veya daha üstü bakmanız gerek. (Beyaz istiyormuşsunuz ondan)
3)Philips tavsiye etmiyorum çünkü Türkiyede orjinal philips bulmak artık çok zor. Çok fazla sahtesi var ve benim alışveriş yaptığım yedek parçacıların çoğu philipsi bilerek satmadıklarını söylediler. Geriye tek marka kalıyor o da OsramOsramdan ampül tipiniz neyse ona göre bi Osram marka ampül alıp takacaksınız arkanıza yaslanacaksınız. Osramda orjinal ampül teyit etme koduda var sitesinde. fakat philipste bu sahteciliğe karşı bi önlem göremedim
Ben kendi aracımda 4300k kullanıyorum ne halojen kadar sarı ne de beyaz. Tam arada bi renk gündüz ışığı gibi. Benim işimi görüyor şehir içinde olmama rağmen ve farlarım temiz olmadığı halde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Farın merceğini değiştirtip d2s taktırttım. 9012 ampüldü normalde...
Güzel bir ampül ve balast seti aldım dolar 5-6 liralardayken. Balast 2 araç eskitti. Ampül de 2-3 senede bir çinden yeaky alıyorum.
Merceğin açısını karanlık bir ortamda ayarladım.
Far yükseklik ayarına göre gece arka sisleri açık olana farı kaldırıp kör filan ediyorum.
Normale alınca çiçek gibi, kör etmeden devam.
Alçak, basık araçları kör ediyorum... O ayrı tabi. Daha aşağısı yolu aydınlatmıyor
Konuna cevap yazdık hocam bi bakar mısın ne yapacağına karar verdin mi?
Hocam merhaba, öncelikle yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Son bir kaç gündür iş ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum, günlerim çok yoğun geçiyor. Bugün pazar günü olmasına rağmen ben ofisteydim tüm gün siz düşünün. Bu nedenle konunun üzerine düşemedim.
Şu an önceliğim far temizliği yaptırmak oldu, bir yandan da diğer önerilen seçenekleri araştıracağım fiyat araştrması vs
Tekrar teşekkür ederim
Far temizliği komple sökülerek iç dış detaylı yapılacaksa paraya kıyıp kesinlikle iyi bir yere yaptırmak lazım. Benim farlar da şu an dedigim şekilde detaylıca temizleniyor.
Eski aracımda da sizinki gibi sarı mercekli farlar vardı. Bu farlar yüksek lümenli led ile güzel aydınlatıyor. Bir de 6000K tamamen beyaz ışık yerine 4300K gibi hafiften sarımsı bir renk tercih edilmeli.
Farlarınızı hocam nereye verdiniz? Umutfar mı semihfar mı neresi hocam?
Bu arada temizlettikten sonra görüş nasıl olacak, ampülün aydınlatması daha fazla mı olacak gibi gözlemlerinizi lütfen paylaşır mısınız? Ben de çok merak ediyorum ve fotoğraflarsanız sevinirim. Çünkü far mercek temizliği yaptıracağım bende. Siz gözlemleriniz öncekine göre Çok fark oluşturacaksa yaptırıcam bende
Maşallah Pazar günü bile ofiste olmak demek ki baya yoğunmuşsunuz hocam kolay gelsinn
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- seat leon 1.0 etsi
- bahçeye garaj yapmak yasak mı
- engelli aracı otoyol ücreti öder mi
- egea gsr nedir
- 1.3 tce motor
- yeni q5
- tesla q modeli
- togg dijital anahtar
- zorunlu trafik sigortası illere göre fiyatları
- en çok satan suv 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X