15 Nisan 2024 tarihinde SsangYong Musso sıfır araç satın aldım. Araç genel hatlarıyla iyi, fakat trafik uyarı levhaları ve şerit değiştirme uyarı ikaz sesleri çok yüksek. Peş peşe üç kez çıkan bu ses oldukça kaba ve itici. Üstelik bu ses ne azaltılabiliyor ne de tamamen kapatılabiliyor. Aracı alana kadar böyle bir sistemin olduğunu bilmiyordum. Aracı satın aldığım gün bu sesi kapatmak istedim, ancak kapatamadım. Firmayı aradım, derdimi tam olarak anlatamadım. Daha sonra menüden kapatılabildiği söylendi. Ancak bu işlem için menüde dokuz kez tuşa basmanız gerekiyor. Ayrıca kontağı kapatıp aracı yeniden çalıştırdığınızda ses tekrar aktif hale geliyor. Trafik levhasında hız limiti 10 km/s ise, araç 11 km/s’ye çıktığında arka arkaya "donk donk donk" şeklinde sesler çalmaya başlıyor. Yine sinyalsiz olarak bir kez şerit değiştirdiğinizde ekranda kahve fincanı simgesi beliriyor ve aynı ses tekrar ediyor. Bu ses ne kısılıyor ne de susturulabiliyor. Bu aracı almak isteyenlere tavsiyem: Lütfen test sürüşünde bu meşhur sesleri mutlaka dinleyin. Satıcı firma kulağa hoş gelen şeyler söyleyebilir, ancak siz mutlaka bu sesi duyun. Hoşunuza giderse aracı öyle alın. Bu konu gerçekten ciddi. |
Bildirim